• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de post

Ştrudel cu vişine în foi subțiri de plăcintă

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 10 iul. 2024 · Publicată: 22 dec. 2013 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
53 shares
Mergi la rețetă

Această rețetă de ștrudel cu vișine în foi subțiri de plăcintă este desertul perfect pentru o zi de vară! Este atât de ușor de făcut și grozav de bun, mai ales dacă puneți și o cupă de înghețată lângă el!

strudel cu visine portionat si pudrat cu zahar

Veți iubi și voi această rețetă de ștrudel cu vișine pentru că e greu de rezistat învelișului crocant care se desface în zeci de foițe și umpluturii dulci-acrișoare și atât de aromate! În plus, se face rapid, cu foi de plăcintă cumpărate și cu puține ingrediente.

Dacă vă plac deserturile cu vișine, atunci trebuie neapărat să încercați și rețeta mea de plăcintă cu vișine și iaurt grecesc! Iar dacă puneți în cămară câteva borcane de compot de vișine, vă puteți bucura toată iarna de savoarea acestor fructe deosebite!

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru rețeta de ștrudel cu vișine
  • Ce puteți schimba în rețetă
  • Cum se păstrează ștrudelul cu vișine
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete delicioase cu vișine
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare
bucati de strudel cu visine si cupa de inghetata verde

Ingrediente pentru rețeta de ștrudel cu vișine

Avem nevoie de foarte puține ingrediente pentru a face cel mai bun ștrudel cu vișine și fiecare are rolul lui în reușita rețetei:

  • Vișine - ferme, sănătoase, fără urme de lovire
  • Foi de plăcintă - folosiți foi de plăcintă subțiri pentru a obține un înveliș crocant
  • Zahăr brun - îl folosim pentru aroma lui subtilă de caramel
  • Pesmet și amidon - ambele au rolul de a absorbi sucul lăsat de fructe în timpul coacerii. Pentru a păstra o culoare vie și frumoasă a umpluturii, ar fi de preferat să folosiți un pesmet alb, făcut din felii de pâine albă fără coajă.
  • Unt - folosiți doar unt gras, cu 82% grăsime
  • Arome - zahăr Bourbon pentru că are păstaie de vanilie naturală în compoziție și coajă rasă de lămâie
  • Zahăr pudră - pentru servit

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Ce puteți schimba în rețetă

Iată ce modificări puteți aduce rețetei astfel încât să se adapteze perfect preferințelor voastre:

  • Vișine proaspete - cel mai bun ștrudel cu vișine va fi cel făcut vara, cu frute proaspete. Totuși, puteți folosi și vișine congelate lăsate în prealabil să se decongeleze și sa se scurgă foarte bine de siropul pe care îl lasă.
  • Foi subțiri de plăcintă - desigur, nimic nu ne oprește să facem în casă foile pentru ștrudel, dar eu le prefer pe cele cumpărate (se mai numesc și phyllo ), care sunt ușor de păstrat în congelator și cu are știu că obțin textura perfectă de fiecare dată. Dacă doriți, puteți folosi pentru ștrudel rețeta mea simplificată de foietaj făcut în casă.
  • Zahăr brun - îl puteți înlocui cu zahăr alb sau cu un îndulcitor pudră.
  • Unt - deși aroma untului face parte din farmecul acestui ștrudel cu vișine. Îl puteți înlocui cu ulei de floarea soarelui dacă țineți post.
  • Arome - în funcție de gusturile voastre, puteți folosi de exemplu scorțișoară măcinată, etc.
  • Pesmet - îl puteți pregăti rapid din câțiva biscuiți măcinați.
patru portii de strudel cu visine pudrate cu zahar

Cum se păstrează ștrudelul cu vișine

Ștrudelul cu vișine este foarte bun și a doua zi, după ce se răcește. Dacă mai rămâne, păstrați-l la temperatura camerei, nu la frigider!

Întrebări frecvente

Ce este un ștrudel?

Un ștrudel este un produs de patiserie de origine vieneză, servit adesea la desert. 
Conține foi subțiri de patiserie înfășurate în jurul unei umpluturi de fructe precum: caise, vișine, mere, piersici, prune și multe altele.

Se poate congela acest ștrudel cu vișine?

Dacă doriți să îl faceți în avans sau în cantitate mai mare, ștrudelul cu vișine poate fi congelat înainte de coacere.
Pregătiți ștrudelul așa cum procedați de obicei (vezi rețeta mai jos) apoi înfășurați-l în hârtie de copt și puneți-l într-un recipient etanș cu capac sau într-o pungă de plastic.
Când doriți să îl coaceți, lăsați-l să se dezghețe peste noapte la frigider.

Alte rețete delicioase cu vișine

  • Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.
    Cheesecake cu vișine la cuptor. Pască cu vișine.
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • Crema de mascarpone cu visine
    Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine
  • Chec cu vișine și cacao
    Chec cu vișine proaspete sau congelate. Rețeta de pandișpan pufos cu cacao și fructe.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

bucati de strudel cu visine si cupa de inghetata verde

Ştrudel cu vişine în foi subțiri de plăcintă

Acest ștrudel cu vișine în foi de plăcintă este desertul perfect! Ușor de făcut și delicios cu o cupă de înghețată alături!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 12
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 pachet foi de plăcintă subțiri (400 g/12 foi)
  • 900 g vişine fără sâmburi
  • 200 g zahăr brun (sau alb)
  • 20 g zahăr vanilat Bourbon
  • coaja rasă de la o lămâie mică
  • 40 g amidon de porumb
  • 50 g pesmet
  • 100 g unt topit și răcit (82% grăsime)
  • 10 g zahăr pudră pentru servit
  • opțional - înghețată

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți vișinele fără sâmburi la scurs într-o sită pentru 30 de minute. În acest fel se va elimina siropul în exces.
  • După cele 30 de minute, puneți vișinele într-un castron și peste ele puneți: zahărul brun, zahărul Bourbon, coaja de lămâie, pesmetul și amidonul
  • Facem 4 ștrudele și la fiecare folosim câte 3 foi de plăcintă. Ungem prima foaie cu unt topit pe toată suprafața. Peste ea, așezăm a doua foaie. O ungem de asemenea cu unt.
  • Așezăm a treia foaie de plăcintă peste primele două. La un capăt punem un sfert din amestecul de vișine și pesmet pregătit la început.
  • Îndoim foile de plăcintă pe laterale, apoi rulăm ștrudelul începând din capătul unde am pus umplutura.
  • Rulăm strâns, ca la sarmale. Procedăm la fel și cu restul de foi și cu umplutura de vișine rămasă.
  • Punem cele patru ștrudele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem bine cu unt topit.
  • Dăm tava la cuptor, la 180 de grade (cuptorul să fie preîncins!) pentru 35-45 de minute sau până când ștrudelele sunt aurii și rumenite frumos.
  • Cât sunt încă fierbinți, presărăm ștrudelele cu zahăr pudră.
  • Opțional, serviți ștrudelul cu vișine alături de o cupă de înghețată.
Nutrition Facts
Ştrudel cu vişine în foi subțiri de plăcintă
Amount per Serving
Calorii
306
% Daily Value*
Grăsimi
 
9
g
14
%
Colesterol
 
18
mg
6
%
Carbohidrați
 
54
g
18
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
28
g
31
%
Proteine
 
4
g
8
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
53 shares

Comentarii

  1. Refinder a zis

    decembrie 23, 2013 at 3:05 pm

    mmm super bine arata
    Sarbatori Fericite ! 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 23, 2013 at 3:54 pm

      Multumesc 🙂
      Sarabatori fericite si tie!

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.