Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Pate de linte cu roşii uscate, rețeta delicioasă de post

Publicat la 1 decembrie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

367 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Pate de linte cu roșii uscate, o gustare de post cu puține grăsimi și puține calorii. Se servește cu pâine prăjită sau sticksuri de legume.

Pate de linte cu roșii uscate

Reţeta aceasta de pate de linte cu roşii uscate are ingrediente simple și se face foarte ușor. Chiar dacă nu țineți post, pateul de linte va fi un mic dejun hrănitor și sățios, care vă va ține de foame câteva ore bune. Îl puteți servi și ca gustare, pe un platou de aperitive sau îl puteți pune în caserolă pentru pachetul de la serviciu .

Pateul de linte poate fi și o garnitură excelentă lângă o carne gătită la cuptor sau la grătar, așa că iată, și carnivorii familiei pot fi fericiți cu această rețetă! 😉

Pate de linte cu roșii uscate

Ce ingrediente folosim la pateul de linte cu roșii uscate

Spuneam că rețeta aceasta are ingrediente simple și așa este. Probabil că le aveți pe toate în casă chiar acum, așa că vă puteți apuca imediat de treabă. Iată care sunt ingredientele principale și condimentele pe care vă recomand să nu le omiteți din rețetă 😉

  • linte - și vă sfătuiesc să folosiți linte roșie pentru că fierbe mai repede, e mai ușor de transformat în pastă, e mai untoasă și în plus are și o culoare mai plăcută. Puteți citi aici mai multe despre cum și cât timp se gătește fiecare tip de linte.
  • roșii uscate - cele fără de care acest pate de linte nu ar fi la fel de delicios! Roșiile uscate vin cu aroma lor profundă de vară, cu un pic de aciditate și în plus contribuie și la o culoare intensă și frumoasă. Le puteți cumpăra din magazine dar mie îmi place să le fac acasă. Găsiți pe blog rețeta de roșii cherry uscate în cuptor.
  • legume: ceapă, morcov, usturoi - folosim legume fierte înăbușit pentru un plus de gust și o armă finală mai bogată a pateului. Eu am pus și o linguriță de amestec de legume deshidratate. Folosesc acest amestec mereu când vreau să îmbogățesc un sos sau orice fel de mâncare rapidă. Amestecul nu conține decât legume uscate și măcinate, nimic altceva, nici măcar sare. Îl găsiți în mai multe variante, la Solaris.
  • alune de pădure - sau orice alte nuci: caju, pecan, macadamia, nuci românești, migdale, etc. Vă recomand să folosiți alune coapte sau să le coaceți 3-4 minute într-o tigaie încinsă amestecând continuu. Vor fi mai crocante și vor avea o aromă mai intensă decât cele crude.
  • chimion măcinat - este condimentul la care tare mi-aș dori să nu renunțați! Se potrivește minunat în orice rețetă cu linte. Vine cu o aromă specifică și specială, ușor lemnoasă. Fără el, pateul acesta nu ar fi deloc la fel de bun.

pasta vegana

Mod de preparare pate de linte cu roşii uscate

E tare ușoară rețeta de  pate de linte roșie, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pate de linte cu roșii uscate

Pate de linte cu roşii uscate

Pate de linte cu roșii uscate, o gustare de post cu puține grăsimi și puține calorii. Se servește cu pâine prăjită sau sticksuri de legume.
5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot philips
robot de bucătărie

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 g linte rosie
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov mic
  • 2 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 40 g alune de pădure coapte
  • 30 g roşii uscate
  • 1 linguriță chimion măcinat
  • 1 linguriță fulgi de chilli
  • 1 lingură amestec de legume deshidratate
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • sare și piper, după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Clătiți lintea sub un jet de apă, apoi o puneți la fiert în 500 ml de apă. În apa pentru fiert adăugați amestecul de legume deshidratate, sare și piper.
  • Lintea roșie fierbe foarte repede, cam în 20 de minute va fi gata. Puneți-o la scurs într-o sită și lăsați-o să se răcească.
  • Tocați mărunt ceapa, usturoiul și morcovul.
  • Într-o tigaie puneți uleiul la încins, apoi adăugați legumele. Lăsați-le să se călească 1 minut, cât să își dezvolte aromele, apoi presărați un praf de sare și adăugați 100 ml de apă. Lăsați legumele să fiarbă înăbușit timp de 10 minute.
  • În vasul robotului puneți lintea scursă, legumele călite, alunele de pădure și roșiile uscate. Adăugați condimentele: sare, piper, chilli, chimion, suc de lămâie și mixați până când obțineți o pastă fină și omogenă.
  • Dacă pateul vi se pare prea uscat, puteți să mai adăugați 1-2 linguri din supa în care a fiert lintea.
  • Înainte de servire, presărați cu pătrunjel proaspăt tocat. Opțional, pentru aspect puteți presăra și puțină boia de ardei.
  • Serviți pateul de linte pe felii de pâine prăjită sau cu sticksuri de lehume: morcov, ardei gras, tije de țelină, etc.
  • Puteți servi pateul de linte și ca garnitură lângă un tofu crocant sau lângă orice fel de carne gătită la grătar sau la cuptor.
Valori nutriționale
Pate de linte cu roşii uscate
Valori per porție
Calorii
139
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
4
g
6
%
Carbohidrați
 
19
g
6
%
Fibre
 
9
g
38
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
8
g
16
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Pate de linte cu roșii uscate

Această rețetă a fost publicată inițial în decembrie 2014 și actualizată în august 2021. Fotografiile de mai jos sunt din 2014 🙂

Pasta de post cu rosii uscate
Pasta de post cu rosii uscate

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de pate de linte cu roşii uscate ca să o aveţi la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
367 shares

Comentarii

  1. viorel a zis

    februarie 18, 2022 at 2:13 pm

    5 stars
    De un an de zile am inceput sa consum linte verde si galbena ,creme , sosiri impreuna cu brocoli si legume.Multumesc .

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 19, 2022 at 7:29 am

      Lintea este un aliment extraordinar. La fel și broccoli!

      Răspunde
  2. simonacallas a zis

    decembrie 02, 2014 at 10:43 am

    Nu am mancat pateu de linte, arata asa de tentant, ca il pun pe lista 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 02, 2014 at 11:23 am

      Sunt sigura ca o sa-ti placa 🙂

      Răspunde
  3. Claudia a zis

    decembrie 02, 2014 at 8:59 am

    Pateul de linte este favoritul meu insa pana acum nu l-am incercat in combinatia asta, cu rosii uscate.Cred ca e foarte bun si asa 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 02, 2014 at 9:55 am

      Mie imi place combinatia, ii da un gust un pic mai acrisor 🙂

      Răspunde
5 from 6 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x