Şi vouă vă place lasagna, nu-i aşa? Şi nu-i aşa că dacă nu ar dura atât de mult prepararea ei la cuptor aţi face-o mai des? Eu una n-aş refuza niciodată o porție generoasă, dar când ajung seara acasă nu am timp şi nici răbdare să patrulez pe lângă aragaz până e gata. Iar să o fac şi să o mâncăm a doua zi nici nu poate fi vorba, lasagna e bună caldă şi proaspătă, abia scoasă din cuptor. Aşa că m-am bucurat de parcă aş fi descoperit America, atunci când am găsit la Kevin&Amanda o rețetă de lasagna rapidă despre care ei promit că e gata în 15 minute. Să zic drept, la mine n-a durat doar 15 minute, ci un pic mai mult, cam 20-25 de minute de când am pus tigaia pe aragaz şi până am pus lasagna în farfurie, ceea ce oricum e bine, mult mai bine decât reţeta clasică care durează în jur de 60-70 de minute, dacă nu şi mai mult.
Cum a fost gustul? Excelent, de nota 10! Ingredientele folosite sunt aproape aceleaşi ca şi la reţeta clasică. Doar la capitolul aspect ar fi ceva probleme, pentru că ne alegem cu o lasagna foarte ciufulită, nici vorbă de straturile elegante şi apetisante cu care suntem obişnuiţi. Dar dacă nu o facem pentru musafiri, ci doar pentru ai noştri, cei din familie, merge. Pentru noi n-a contat deloc aspectul, dimpotrivă, ne-am bucurat că am avut un prânz delicios şi cu siguranţă asta va rămâne reţeta mea preferată în caz de poftă urgentă de lasagna.
Aaa, să nu uit să precizez încă un avantaj major al reţetei de lasagna rapidă la tigaie: totul se petrece într-o singură tigaie cu capac, deci la final vom avea foarte puţine vase de spalat, ceea ce nu e deloc puţin lucru, nu-i aşa? 😉
Mod de preparare lasagna rapidă la tigaie
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 4 porţii
- 10 foi de lasagna rupte bucătele (eu am folosit foi de lasagna de la Divella)
- 400 g de carne tocată de vită
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 conservă de roşii tocate
- 50 g parmezan ras
- 70 g mozzarella
- 2 căni de apă
- 1 vârf de linguriţă de nucşoară rasă
- 2-3 linguri de ulei
- sare şi piper după gust
Instrucțiuni de preparare
- Carnea tocată se căleşte la foc mediu spre mare în cele 2-3 linguri de ulei, împreună cu ceapa tăiată cubuleţe şi usturoiul trecut prin presă. Amestecaţi din când în când să nu se prindă şi să se prăjească uniform.
- Când carnea îşi schimbă culoarea, condimentăm cu sare, piper şi nucşoară după gustul fiecăruia, adăugăm foile de lasagna rupte bucăţele, apoi turnăm conserva de roşii şi 2 căni de apă.
- Amestecăm totul pentru ca foile de lasagna să fie cât mai împrăştiate în tigaie. Dacă rămân una lângă alta e posibil să se lipească şi să rămână nefierte. Punem capacul şi reducem focul la mediu spre mic. Amestecăm din când în când sau mişcăm tigaia pentru ca pastele să se distribuie uniform.
- Peste aprox. 15 minute, ridicăm capacul şi încercăm să vedem dacă foile de lasagna s-au înmuiat suficient. Dacă sunt gata, presărăm parmezanul ras şi amestecăm.
- Punem deasupra cubuleţe de mozzarella, punem din nou capacul şi stingem focul. Lăsăm 3-4 minute deoparte să se topească apetisant mozzarella, apoi putem servi.
- Asta-i tot 🙂
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailPoftă bună la lasagna rapidă la tigaie!
Iuliana a zis
Reteta testata de Sanda Suciu 🙂
TeoBucatar a zis
Fantastica ideea! Mersi!
Iuliana a zis
Ce ma bucur cand vad ca mai place si altora ideea! Sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂
Claudia a zis
Super ideea! Am sa incerc si eu sa o fac pentru ca imi place ideea de rapid 😉
Iuliana a zis
Si mie tot asta mi-a placut la reteta asta. Mereu amanam sa fac lasagna din lipsa de timp.