Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Paste

Lasagna rapidă la tigaie

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 16 oct. 2024 · Publicată: 16 feb. 2015 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 5 comentarii
10 shares
Mergi la rețetă

Şi vouă vă place lasagna, nu-i aşa? Şi nu-i aşa că dacă nu ar dura atât de mult prepararea ei la cuptor aţi face-o mai des? Eu una n-aş refuza niciodată  o porție generoasă, dar când ajung seara acasă nu am timp şi nici răbdare să patrulez pe lângă aragaz până e gata. Iar să o fac şi să o mâncăm a doua zi nici nu poate fi vorba, lasagna e bună caldă şi proaspătă, abia scoasă din cuptor. Aşa că m-am bucurat de parcă aş fi descoperit America, atunci când am găsit la Kevin&Amanda  o rețetă de lasagna rapidă despre care ei promit că e gata în 15 minute. Să zic drept, la mine n-a durat doar 15 minute, ci un pic mai mult, cam 20-25 de minute de când am pus tigaia pe aragaz şi până am pus lasagna în farfurie, ceea ce oricum e bine, mult mai bine decât reţeta clasică care durează în jur de 60-70 de minute, dacă nu şi mai mult.

lasagna rapida la tigaie

Cum a fost gustul? Excelent, de nota 10! Ingredientele folosite sunt aproape aceleaşi ca şi la reţeta clasică. Doar la capitolul aspect ar fi ceva probleme, pentru că ne alegem cu o lasagna foarte ciufulită, nici vorbă de straturile elegante şi apetisante cu care suntem obişnuiţi. Dar dacă nu o facem pentru musafiri, ci doar pentru ai noştri, cei din familie, merge. Pentru noi n-a contat deloc aspectul, dimpotrivă, ne-am bucurat că am avut un prânz delicios şi cu siguranţă asta va rămâne reţeta mea preferată în caz de poftă urgentă de lasagna.

Aaa, să nu uit să precizez încă un avantaj major al reţetei de lasagna rapidă la tigaie: totul se petrece într-o singură tigaie cu capac , deci la final vom avea foarte puţine vase de spalat, ceea ce nu e deloc puţin lucru, nu-i aşa? 😉

Mod de preparare lasagna rapidă la tigaie

lasagna rapida la tigaie
lasagna rapida la tigaie

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

lasagna rapida la tigaie

Lasagna rapidă la tigaie

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 40 min
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru 4 porţii

  • 10 foi de lasagna rupte bucătele (eu am folosit foi de lasagna de la Divella)
  • 400 g de carne tocată de vită
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 conservă de roşii tocate
  • 50 g parmezan ras
  • 70 g mozzarella
  • 2 căni de apă
  • 1 vârf de linguriţă de nucşoară rasă
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare şi piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Carnea tocată se căleşte la foc mediu spre mare în cele 2-3 linguri de ulei, împreună cu ceapa tăiată cubuleţe şi usturoiul trecut prin presă. Amestecaţi din când în când să nu se prindă şi să se prăjească uniform.
  • Când carnea îşi schimbă culoarea, condimentăm cu sare, piper şi nucşoară după gustul fiecăruia, adăugăm foile de lasagna rupte bucăţele, apoi turnăm conserva de roşii şi 2 căni de apă.
  • Amestecăm totul pentru ca foile de lasagna să fie cât mai împrăştiate în tigaie. Dacă rămân una lângă alta e posibil să se lipească şi să rămână nefierte. Punem capacul şi reducem focul la mediu spre mic. Amestecăm din când în când sau mişcăm tigaia pentru ca pastele să se distribuie uniform.
  • Peste aprox. 15 minute, ridicăm capacul şi încercăm să vedem dacă foile de lasagna s-au înmuiat suficient. Dacă sunt gata, presărăm parmezanul ras şi amestecăm.
  • Punem deasupra cubuleţe de mozzarella, punem din nou capacul şi stingem focul. Lăsăm 3-4 minute deoparte să se topească apetisant mozzarella, apoi putem servi.
  • Asta-i tot 🙂

Bine de știut:

Folosiţi de la început o tigaie adâncă cu capac potrivit (sau o cratiţă). Eu nu mi-am dat seama că foile de lasagna se vor umfla, deci întreaga compoziţie aproape că îşi dublează volumul şi la un moment dat am fost nevoită să mut totul dintr-o tigaie într-alta. Voi să nu faceţi ca mine! 🙂

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
lasagna rapida la tigaie

Poftă bună la lasagna rapidă la tigaie!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
  • reteta penne quattro formaggi
    Penne quattro formaggi super cremoase - rețeta gata în 10 minute
10 shares

Comentarii

  1. Iuliana a zis

    mai 28, 2015 at 4:30 pm

    Reteta testata de Sanda Suciu 🙂

    Răspunde
  2. TeoBucatar a zis

    februarie 16, 2015 at 7:14 pm

    Fantastica ideea! Mersi!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 16, 2015 at 7:26 pm

      Ce ma bucur cand vad ca mai place si altora ideea! Sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂

      Răspunde
  3. Claudia a zis

    februarie 16, 2015 at 8:02 am

    Super ideea! Am sa incerc si eu sa o fac pentru ca imi place ideea de rapid 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 16, 2015 at 12:48 pm

      Si mie tot asta mi-a placut la reteta asta. Mereu amanam sa fac lasagna din lipsa de timp.

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.