• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Paste

    Lasagna rapidă la tigaie

    Publicat la 16 februarie 2015 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Şi vouă vă place lasagna, nu-i aşa? Şi nu-i aşa că dacă nu ar dura atât de mult prepararea ei la cuptor aţi face-o mai des? Eu una n-aş refuza niciodată  o porție generoasă, dar când ajung seara acasă nu am timp şi nici răbdare să patrulez pe lângă aragaz până e gata. Iar să o fac şi să o mâncăm a doua zi nici nu poate fi vorba, lasagna e bună caldă şi proaspătă, abia scoasă din cuptor. Aşa că m-am bucurat de parcă aş fi descoperit America, atunci când am găsit la Kevin&Amanda o rețetă de lasagna rapidă despre care ei promit că e gata în 15 minute. Să zic drept, la mine n-a durat doar 15 minute, ci un pic mai mult, cam 20-25 de minute de când am pus tigaia pe aragaz şi până am pus lasagna în farfurie, ceea ce oricum e bine, mult mai bine decât reţeta clasică care durează în jur de 60-70 de minute, dacă nu şi mai mult.

    lasagna rapida la tigaie

    Cum a fost gustul? Excelent, de nota 10! Ingredientele folosite sunt aproape aceleaşi ca şi la reţeta clasică. Doar la capitolul aspect ar fi ceva probleme, pentru că ne alegem cu o lasagna foarte ciufulită, nici vorbă de straturile elegante şi apetisante cu care suntem obişnuiţi. Dar dacă nu o facem pentru musafiri, ci doar pentru ai noştri, cei din familie, merge. Pentru noi n-a contat deloc aspectul, dimpotrivă, ne-am bucurat că am avut un prânz delicios şi cu siguranţă asta va rămâne reţeta mea preferată în caz de poftă urgentă de lasagna.

    Aaa, să nu uit să precizez încă un avantaj major al reţetei de lasagna rapidă la tigaie: totul se petrece într-o singură tigaie cu capac, deci la final vom avea foarte puţine vase de spalat, ceea ce nu e deloc puţin lucru, nu-i aşa? 😉

    Mod de preparare lasagna rapidă la tigaie

    lasagna rapida la tigaie
    lasagna rapida la tigaie

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    lasagna rapida la tigaie

    Lasagna rapidă la tigaie

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 30 minutes minutes
    Timp total: 40 minutes minutes
    Număr de porții: 40 min
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    pentru 4 porţii

    • 10 foi de lasagna rupte bucătele (eu am folosit foi de lasagna de la Divella)
    • 400 g de carne tocată de vită
    • 1 ceapă
    • 1 căţel de usturoi
    • 1 conservă de roşii tocate
    • 50 g parmezan ras
    • 70 g mozzarella
    • 2 căni de apă
    • 1 vârf de linguriţă de nucşoară rasă
    • 2-3 linguri de ulei
    • sare şi piper după gust

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Carnea tocată se căleşte la foc mediu spre mare în cele 2-3 linguri de ulei, împreună cu ceapa tăiată cubuleţe şi usturoiul trecut prin presă. Amestecaţi din când în când să nu se prindă şi să se prăjească uniform.
    • Când carnea îşi schimbă culoarea, condimentăm cu sare, piper şi nucşoară după gustul fiecăruia, adăugăm foile de lasagna rupte bucăţele, apoi turnăm conserva de roşii şi 2 căni de apă.
    • Amestecăm totul pentru ca foile de lasagna să fie cât mai împrăştiate în tigaie. Dacă rămân una lângă alta e posibil să se lipească şi să rămână nefierte. Punem capacul şi reducem focul la mediu spre mic. Amestecăm din când în când sau mişcăm tigaia pentru ca pastele să se distribuie uniform.
    • Peste aprox. 15 minute, ridicăm capacul şi încercăm să vedem dacă foile de lasagna s-au înmuiat suficient. Dacă sunt gata, presărăm parmezanul ras şi amestecăm.
    • Punem deasupra cubuleţe de mozzarella, punem din nou capacul şi stingem focul. Lăsăm 3-4 minute deoparte să se topească apetisant mozzarella, apoi putem servi.
    • Asta-i tot 🙂

    Bine de știut:

    Folosiţi de la început o tigaie adâncă cu capac potrivit (sau o cratiţă). Eu nu mi-am dat seama că foile de lasagna se vor umfla, deci întreaga compoziţie aproape că îşi dublează volumul şi la un moment dat am fost nevoită să mut totul dintr-o tigaie într-alta. Voi să nu faceţi ca mine! 🙂

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    lasagna rapida la tigaie

    Poftă bună la lasagna rapidă la tigaie!

    Din aceeași categorie

    • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
      Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
    • tocanita de vita cu garnitura de paste
      Tocăniță de vită cu garnitură de paste- rețeta de macaroane cu carne
    • reteta paste cu ulei de masline si usturoi
      Paste cu ulei de măsline și usturoi - rețeta italiană "Pasta all'aglio e olio"
    • Paste cu pui si ciuperci în sos cremos
      Paste cu pui și ciuperci în sos cremos - rețeta pas cu pas

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Iuliana

      mai 28, 2015 at 4:30 pm

      Reteta testata de Sanda Suciu 🙂

      Răspunde
    2. TeoBucatar

      februarie 16, 2015 at 7:14 pm

      Fantastica ideea! Mersi!

      Răspunde
      • Iuliana

        februarie 16, 2015 at 7:26 pm

        Ce ma bucur cand vad ca mai place si altora ideea! Sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂

        Răspunde
    3. Claudia

      februarie 16, 2015 at 8:02 am

      Super ideea! Am sa incerc si eu sa o fac pentru ca imi place ideea de rapid 😉

      Răspunde
      • Iuliana

        februarie 16, 2015 at 12:48 pm

        Si mie tot asta mi-a placut la reteta asta. Mereu amanam sa fac lasagna din lipsa de timp.

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →

    Nou pe blog

    Fiți mereu la curent cu noutățile! Aici găsiți rețetele recent publicate pe blog sau articole noi pe teme culinare.

    • foi coapte pentru turte
      Nu le cumpăra! Cum să faci ușor foi pentru turte de Crăciun cu nucă sau julfă!
    • biscuiti spritati cu unt
      Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
    • carnati din carne de pasare
      Cârnați de casă din carne de pasăre - rețeta dietetică
    • mancare de post cu gutui si sos de caramel
      Mâncare de post cu gutui și sos caramel (zahăr ars)- rețeta veche și delicioasă

    4 REȚETE TRADIȚIONALE DE CRĂCIUN

    Rețete tradiționale de Crăciun care au fost transmise din generație în generație și care aduc un strop de magie în această sărbătoare.

    • Turte de Craciun
      Turte de Crăciun (Scutecele Domnului)
    • Turte de Craciun cu julfa-
      Turte cu julfă (cânepă) pentru Crăciun, rețeta tradițională
    • Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
      Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
    • reteta cornulete cu untura si smantana dospite cu drojdie
      Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie

    Rețete de fursecuri pentru Moș Crăciun

    Descoperiți rețetele de fursecuri care cu siguranță îi vor plăcea lui Moș Crăciun și care pot fi pregătite cu ușurință acasă, alături de cei mici.

    • fursecuri asortate pentru Craciun
      Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun
    • Nuci umplute
      Nuci umplute ca în copilărie. Cu ciocolată sau magiun.
    • Bombe cu visine din visinata
      Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.
    • Islere cu nuci
      Ișlere cu nucă și gem, glazurate cu ciocolată
    MAI MULTE REȚETE DE FURSECURI

    4 rețete de aperitive uscate

    Cele mai bune rețete de aperitive uscate pentru orice ocazie! Rețete de pogăcele, crochete și sărățele, perfecte pentru a fi servite alături de o bere sau de un pahar de vin alături de prieteni!

    • saratele cu parmezan asezate in tava
      Sărățele cu untură și iaurt - rețeta simplă și ieftină
    • Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
      Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
    • Sărăţele rapide cu telemea şi smântână
      Sărățele rapide cu telemea şi smântână
    • Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor
      Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

    Rețete de torturi pentru sărbători

    Bucate Aromate este locul unde găsești cele mai bune rețete de torturi pentru orice ocazie specială. Rețete delicioase și ușor de făcut pentru torturi de Crăciun, aniversări sau orice eveniment festiv. Încearcă-le și impresionează-ți invitații cu deserturi delicioase!

    • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
      Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
      Tort de turtă dulce cu cremă de brânză
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Aperitive pentru mese de sărbătoare

    Cele mai bune rețete de aperitive care îți vor încânta papilele gustative în această perioadă magică a anului. Descoperă aromele autentice ale preparatelor specifice sărbătorilor pregătite din ingrediente simple și naturale!

    • Rulada aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat
      Ruladă aperitiv - rețeta pas cu pas de ruladă sărată din aluat opărit
    • Șuncă fiartă în zeamă de varză
      Șuncă fiartă în zeamă de varză murată
    • chec aperitiv cu iaurt
      Chec aperitiv cu iaurt - rețeta simplă și gustoasă
    • Icre de crap si știucă pe platou festiv
      Icre de crap și știucă - de ce e bine să le combini

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • fasole batuta cu ceapa prajita si usturoi
      Fasole bătută cu ceapă prăjită și usturoi - rețeta tradițională de post
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
    • Ciorba de burta
      Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • paine alba impletita la tava
      Pâine albă împletită la tavă - rețeta simplă de pâine pufoasă de casă

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.