Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Paste

Lasagna rapidă la tigaie

Publicat la 16 februarie 2015 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

10 shares
Mergi la rețetă

Şi vouă vă place lasagna, nu-i aşa? Şi nu-i aşa că dacă nu ar dura atât de mult prepararea ei la cuptor aţi face-o mai des? Eu una n-aş refuza niciodată  o porție generoasă, dar când ajung seara acasă nu am timp şi nici răbdare să patrulez pe lângă aragaz până e gata. Iar să o fac şi să o mâncăm a doua zi nici nu poate fi vorba, lasagna e bună caldă şi proaspătă, abia scoasă din cuptor. Aşa că m-am bucurat de parcă aş fi descoperit America, atunci când am găsit la Kevin&Amanda  o rețetă de lasagna rapidă despre care ei promit că e gata în 15 minute. Să zic drept, la mine n-a durat doar 15 minute, ci un pic mai mult, cam 20-25 de minute de când am pus tigaia pe aragaz şi până am pus lasagna în farfurie, ceea ce oricum e bine, mult mai bine decât reţeta clasică care durează în jur de 60-70 de minute, dacă nu şi mai mult.

lasagna rapida la tigaie

Cum a fost gustul? Excelent, de nota 10! Ingredientele folosite sunt aproape aceleaşi ca şi la reţeta clasică. Doar la capitolul aspect ar fi ceva probleme, pentru că ne alegem cu o lasagna foarte ciufulită, nici vorbă de straturile elegante şi apetisante cu care suntem obişnuiţi. Dar dacă nu o facem pentru musafiri, ci doar pentru ai noştri, cei din familie, merge. Pentru noi n-a contat deloc aspectul, dimpotrivă, ne-am bucurat că am avut un prânz delicios şi cu siguranţă asta va rămâne reţeta mea preferată în caz de poftă urgentă de lasagna.

Aaa, să nu uit să precizez încă un avantaj major al reţetei de lasagna rapidă la tigaie: totul se petrece într-o singură tigaie cu capac , deci la final vom avea foarte puţine vase de spalat, ceea ce nu e deloc puţin lucru, nu-i aşa? 😉

Mod de preparare lasagna rapidă la tigaie

lasagna rapida la tigaie
lasagna rapida la tigaie

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

lasagna rapida la tigaie

Lasagna rapidă la tigaie

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 40 min
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru 4 porţii

  • 10 foi de lasagna rupte bucătele (eu am folosit foi de lasagna de la Divella)
  • 400 g de carne tocată de vită
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 conservă de roşii tocate
  • 50 g parmezan ras
  • 70 g mozzarella
  • 2 căni de apă
  • 1 vârf de linguriţă de nucşoară rasă
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare şi piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Carnea tocată se căleşte la foc mediu spre mare în cele 2-3 linguri de ulei, împreună cu ceapa tăiată cubuleţe şi usturoiul trecut prin presă. Amestecaţi din când în când să nu se prindă şi să se prăjească uniform.
  • Când carnea îşi schimbă culoarea, condimentăm cu sare, piper şi nucşoară după gustul fiecăruia, adăugăm foile de lasagna rupte bucăţele, apoi turnăm conserva de roşii şi 2 căni de apă.
  • Amestecăm totul pentru ca foile de lasagna să fie cât mai împrăştiate în tigaie. Dacă rămân una lângă alta e posibil să se lipească şi să rămână nefierte. Punem capacul şi reducem focul la mediu spre mic. Amestecăm din când în când sau mişcăm tigaia pentru ca pastele să se distribuie uniform.
  • Peste aprox. 15 minute, ridicăm capacul şi încercăm să vedem dacă foile de lasagna s-au înmuiat suficient. Dacă sunt gata, presărăm parmezanul ras şi amestecăm.
  • Punem deasupra cubuleţe de mozzarella, punem din nou capacul şi stingem focul. Lăsăm 3-4 minute deoparte să se topească apetisant mozzarella, apoi putem servi.
  • Asta-i tot 🙂

Bine de știut:

Folosiţi de la început o tigaie adâncă cu capac potrivit (sau o cratiţă). Eu nu mi-am dat seama că foile de lasagna se vor umfla, deci întreaga compoziţie aproape că îşi dublează volumul şi la un moment dat am fost nevoită să mut totul dintr-o tigaie într-alta. Voi să nu faceţi ca mine! 🙂

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
lasagna rapida la tigaie

Poftă bună la lasagna rapidă la tigaie!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
  • reteta penne quattro formaggi
    Penne quattro formaggi super cremoase - rețeta gata în 10 minute
  • tortellini cu sos de roșii
    Tortellini cu sos de roșii - rețeta rapidă, într-o singură tigaie
  • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
    Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
10 shares

Comentarii

  1. Iuliana a zis

    mai 28, 2015 at 4:30 pm

    Reteta testata de Sanda Suciu 🙂

    Răspunde
  2. TeoBucatar a zis

    februarie 16, 2015 at 7:14 pm

    Fantastica ideea! Mersi!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 16, 2015 at 7:26 pm

      Ce ma bucur cand vad ca mai place si altora ideea! Sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂

      Răspunde
  3. Claudia a zis

    februarie 16, 2015 at 8:02 am

    Super ideea! Am sa incerc si eu sa o fac pentru ca imi place ideea de rapid 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 16, 2015 at 12:48 pm

      Si mie tot asta mi-a placut la reteta asta. Mereu amanam sa fac lasagna din lipsa de timp.

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x