Inimioare cu aromă sublimă de ghimbir şi lămâie şi mai ales cu o glazură generoasă de ciocolată. Nimeni nu poate rezista unei asemenea ispite dulci. Nici măcar Moş Crăciun! 😉
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 150 g de unt moale cu min. 80% grăsime
- 320 g făină
- 2 ouă
- 100 g de zahăr pudră
- 1 linguriță rasă de praf de copt
- 1 linguriţă de ghimbir proaspăt ras (sau pudră de ghimbir uscat)
- coaja rasă de la o lămâie
- un praf de sare
glazura
- 100 g de ciocolată neagră
- 20 g unt
- aprox. 20 g de decoraţiuni de zahăr colorat
Instrucțiuni de preparare
- Mixăm untul împreună cu zahărul şi un praf de sare.
- Adăugăm ouăle pe rând amestecând să se încorporeze fiecare, apoi punem ghimbirul şi coaja de lămâie.
- La final turnăm făina cernută împreună praful de copt şi omogenizăm. Am obţinut un aluat compact şi elastic.
- Înveliţi aluatul în folie alimentară şi lăsaţi-l la frigider minim o oră.
- Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi două tăvi cu hârtie de copt.
- Presăraţi puţină făină pe blatul de lucru, scoateţi aluatul de la rece şi îl întindeţi cu sucitorul într-o foaie de jumătate de cm grosime. Decupaţi fursecurile în forma dorită.
- Aşezaţi fursecurile în tăvi lăsând cam 1 cm între ele pentru că se mai lăţesc puţin la copt.
- Coaceţi fursecurile 10-12 minute, până încep să se rumenească, nu mai mult, apoi le scoateţi şi le lăsaţi să se răcească cât timp vă ocupaţi de glazură.
- Rupeţi ciocolata bucăţele mici şi o puneţi la topit la bain marie împreună cu untul. Amestecaţi să se omogenizeze glazura.
- Atingeţi fiecare fursec cu faţa superioară de glazura de ciocolată, apoi aşezaţi-le pe un grătar, presăraţi decorurile de zahăr colorat şi lăsaţi-le să se usuce glazura.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Fursecurile cu ghimbir şi glazură de ciocolată sunt moi, fragede şi au o aromă minunată. Se păstrează foarte bine timp de câteva zile într-un loc răcoros. Asta dacă rezistă nemâncate 🙂
Poftă bună!
Claudia a zis
Daca-s cu ghimbir sunt clar preferatele mele. Oare sa indranzesc sa intreb daca mai ai sau sa ma apuc de treaba? :))
Cristina Paul a zis
Esti inepuizabila! :)) Dragalase foc inimioarele si cu ghimbir...mmm...
MiKi a zis
Cat praf de copt ? Nu am vazut cantitatea. Multumesc !
Iuliana a zis
O lingurita rasa de praf de copt.
Am completat acum, multumesc pentru observatie.