Noh! Am reuşit să răcesc şi anume rău de tot. Da, taman eu, aia care mă lăudam că n-am mai răcit de câţiva ani. De data asta am făcut-o lată! Toate simptomele aferente sunt greu de dus, dar cea mai rea dintre toate atât ziua, cât mai ales noaptea, e tusea păcătoasă care nu mă lasă să dorm.
Mi-au recomandat colegele cu copii mici siropul de ridiche neagră cu miere ca fiind cel mai bun remediu natural pentru tusea de orice fel. Bun, fie, merg în piaţă, cumpăr 2 ridichi. Hmm...oare poate să iasă ceva bun dintr-o chestie neagră şi urâtă precum ridichea asta? Am sucit-o, am învârtit-o...urâtă mai e! Nici după ce am îmbăiat-o şi am frecat-o temeinic cu un bureţel de vase nu s-a făcut mai frumoasă.
Ok, hai să mă apuc de treabă: usuc ridichea cu un şervet de hârtie şi tai un căpăcel acolo unde avea rădăcinile ca să poată sta dreaptă pe o farfurioară. Tai apoi încă un capac acolo unde ar fi avut frunzele şi încep să o scobesc după pricepere, mai cu vârful cuţitului, mai cu linguriţa.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- o ridiche mare
- 2 linguriţe de miere
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Gust puţin din miez. E iuteee!!! Hmm... Totuşi urmez plină de scepticism instrucţiunile primite. Aduc borcanul cu miere şi las să se prelingă în scobitura formată vreo 2 linguriţe de miere. Nu umplu până sus, pentru că ridichea va secreta şi ea un suc propriu care în combinaţie cu mierea ar putea umple scobitura şi s-ar putea să dea pe afară preţioasa licoare. Aş fi putut la fel de bine ca în loc de miere să pun zahăr. Cică e la fel de eficient, dar eu am preferat reţeta 100% naturală, altfel mă duceam bine-merci la farmacie şi luam chimicale, păi nu?
Las ridichea cu miere în repaus peste zi şi mă apuc optimistă de treburi cu speranţa că nu voi mai face încă o noapte albă din cauza tusei. Spre după-amiază observ că în scobitură nu mai e miere galbenă şi densă, ci un sirop mai subtire, puţin tulbure. Pentru adulţi este recomandat să consume între 3-6 linguriţe pe zi din acest sirop, iar pentru copii maxim 3 linguriţe pe zi.
Iau două linguriţe din acest sirop. Nu e rău deloc la gust. Seara înainte de culcare am luat încă două linguriţe şi am pus din nou miere în scobitură ca să am sirop proaspăt şi a doua zi dimineaţa. Chiar dacă tusea nu a cedat de tot, m-a lăsat totuşi să mă odihnesc peste noapte, iar a peste două zile, tratându-mă tot cu sirop de ridiche neagră, am scăpat de tot de ea. Happy end 🙂
Simplu, ieftin şi natural!
Tot pentru sezonul răcelilor, vă recomand să folosiţi zilnic, la ceai mierea cu scorţişoară şi turmeric, sau mierea cu ghimbir. Click pe pozele de mai jos pentru reţete.
Multă sănătate vă doresc!
Claudia
L-am folosit si eu cu succes anul trecut. Sper sa mai dureze pana il voi folosi iar 🙂
Iuliana
Si eu sper sa nu mai cumpar curand ridichi negre, dar...in caz ca trebuie, bine ca avem solutia la indemana 🙂
chira
Buna. Si eu am fost racita si m am tratat cu ridiche cu miere. Super. Sanatate multa.
Iuliana
Multumesc. Eu ma bucur tare mult ca l-am descoperit. Pana acum dadeam fuga la farmacie dupa pastile si de multe ori nici nu erau asa eficiente ca siropul asta.
Sanatate multa si tie!