Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Gustări

Pastă de avocado cu sfeclă roşie şi usturoi

Publicat la 30 martie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 3 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

186 shares
Mergi la rețetă

Noh, am făcut-o şi pe-asta! Adică în premieră pe ţară, am încercat în bucătăria mea o reţetă cu avocado. Mi-a plăcut, şi n-o să fie ultima, asta-i sigur!

Eu şi cu avocado ăsta nu prea reuşeam să ne împrietenim şi pace! Am făcut cunoştinţă cu el în diverse salate sau alte preparate mâncate în oraş. S-a întâmplat să nu fie chiar pe gustul meu, aşa că nu eram deloc convinsă să cumpăr avocado pentru acasă . Acum însă, în perioada de post, marea mea problemă rămân aperitivele şi pastele de întins pe pâine la micul dejun sau la cină. Fac foarte des pastă de măsline, hummus sau pate de linte, dar parcă tot mai am nevoie de reţete noi ca să evit un meniu prea monoton.  Asta m-a convins să-i mai dau o şansă d-lui avocado să intre în viaţa mea.

Pastă de avocado cu sfeclă roşie şi usturoi

Mi-am luat inima-n dinţi şi l-am cumpărat, apoi l-am combinat cu alte ingrediente care sunt pe gustul meu şi a mers, mi-a plăcut chiar foarte mult. Sfecla roşie i-a dat un gust proaspăt, puţin dulceag, dar l-am compensat cu câteva picături de suc de lămâie. Nucile măcinate m-au ajutat să obţin o textură frumoasă, iar cireaşa de pe tort a fost fireşte, usturoiul care a întregit aroma şi fără de care sunt convinsă că nu ar fi fost la fel de gustos. Am mai aruncat pe ici, pe colo 2-3 fire de mărar mai mult de frumuseţe decât pentru gust şi uite-aşa am obţinut o gustare din pastă de avocado cu sfeclă roşie şi usturoi foarte bună, săţioasă şi cu o culoare fantastic de frumoasă. Vă recomand să o încercaţi şi voi, fie că ţineţi post sau nu 🙂

Pastă de avocado cu sfeclă roşie şi usturoi

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pastă de avocado cu sfeclă roşie şi usturoi

Pastă de avocado cu sfeclă roşie şi usturoi

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 avocado
  • 200 g sfeclă roșie fiartă sau coaptă
  • 2-3 căței de usturoi
  • miezul de la 4-5 nuci
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare (piper, suc de lămâie - după gust)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Avocado se taie în două bucăți pe lungime, se aruncă sâmburele, apoi se curăţă de coajă și se taie bucăți mai mici.
  • La fel și sfecla, fiartă sau coaptă, se curăţă de coajă și se taie cuburi sau se dă pe răzătoare.
  • Se pun toate ingredientele în blenderul vertical și se mixează până obținem o pastă fină și omogenă.
  • Gustați și potriviți de sare și piper sau mai adăugați suc de lămâie dacă vă place mai acrișoară.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Pastă de avocado cu sfeclă roşie şi usturoi

Dacă tot fierbeți sfecla, profitați de ocazie și faceți și o salata de sfecla roșie (click pentru rețetă) pe care o puteți păstra 4-5 zile într-un borcan cu capac la frigider. Sau poate dacă nu țineți post, v-ar plăcea să folosiți sfecla roșie într-o salată cu porumb și brânză de capră (click pentru rețetă) 😉

Pastă de avocado cu sfeclă roşie şi usturoi

Dacă v-a plăcut rețeta nu uitați să o tipăriți pentru a o avea la îndemână când veți dori sa o preparați.

Poftă bună la pastă de avocado cu sfeclă roşie şi usturoi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • cinci felii de plăcintă cu dovlecei și telemea pe farfurie albă
    Plăcintă cu dovlecei și telemea la cuptor - rețeta pas cu pas
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
186 shares

Comentarii

  1. Mihaela Newton a zis

    decembrie 18, 2020 at 3:47 pm

    Divin! Daca tot asa o tin, in curand voi deveni vegana si mi-ar parea rau...
    Va multumesc pentru reteta!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 18, 2020 at 4:41 pm

      Ei, merge să devenim vegane da' numai la micul dejun :)))
      Mă bucur că v-a plăcut! Numai bine!

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    martie 30, 2016 at 9:29 am

    🙂 Ce ma bucur ca in sfarsit te-a convins d-nul avocado :)))
    Drept sa zic nici mie nu imi place in salate pus. Doar asa combinat in diferite creme.
    Ii ia din gustul fad pe care il are de fapt.
    Sa incerci si varianta dulce 😉

    Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x