Noh, am făcut-o şi pe-asta! Adică în premieră pe ţară, am încercat în bucătăria mea o reţetă cu avocado. Mi-a plăcut, şi n-o să fie ultima, asta-i sigur!
Eu şi cu avocado ăsta nu prea reuşeam să ne împrietenim şi pace! Am făcut cunoştinţă cu el în diverse salate sau alte preparate mâncate în oraş. S-a întâmplat să nu fie chiar pe gustul meu, aşa că nu eram deloc convinsă să cumpăr avocado pentru acasă. Acum însă, în perioada de post, marea mea problemă rămân aperitivele şi pastele de întins pe pâine la micul dejun sau la cină. Fac foarte des pastă de măsline, hummus sau pate de linte, dar parcă tot mai am nevoie de reţete noi ca să evit un meniu prea monoton. Asta m-a convins să-i mai dau o şansă d-lui avocado să intre în viaţa mea.
Mi-am luat inima-n dinţi şi l-am cumpărat, apoi l-am combinat cu alte ingrediente care sunt pe gustul meu şi a mers, mi-a plăcut chiar foarte mult. Sfecla roşie i-a dat un gust proaspăt, puţin dulceag, dar l-am compensat cu câteva picături de suc de lămâie. Nucile măcinate m-au ajutat să obţin o textură frumoasă, iar cireaşa de pe tort a fost fireşte, usturoiul care a întregit aroma şi fără de care sunt convinsă că nu ar fi fost la fel de gustos. Am mai aruncat pe ici, pe colo 2-3 fire de mărar mai mult de frumuseţe decât pentru gust şi uite-aşa am obţinut o gustare din pastă de avocado cu sfeclă roşie şi usturoi foarte bună, săţioasă şi cu o culoare fantastic de frumoasă. Vă recomand să o încercaţi şi voi, fie că ţineţi post sau nu 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 1 avocado
- 200 g sfeclă roșie fiartă sau coaptă
- 2-3 căței de usturoi
- miezul de la 4-5 nuci
- 50 ml ulei de măsline
- sare (piper, suc de lămâie - după gust)
Instrucțiuni de preparare
- Avocado se taie în două bucăți pe lungime, se aruncă sâmburele, apoi se curăţă de coajă și se taie bucăți mai mici.
- La fel și sfecla, fiartă sau coaptă, se curăţă de coajă și se taie cuburi sau se dă pe răzătoare.
- Se pun toate ingredientele în blenderul vertical și se mixează până obținem o pastă fină și omogenă.
- Gustați și potriviți de sare și piper sau mai adăugați suc de lămâie dacă vă place mai acrișoară.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailDacă tot fierbeți sfecla, profitați de ocazie și faceți și o salata de sfecla roșie (click pentru rețetă) pe care o puteți păstra 4-5 zile într-un borcan cu capac la frigider. Sau poate dacă nu țineți post, v-ar plăcea să folosiți sfecla roșie într-o salată cu porumb și brânză de capră (click pentru rețetă) 😉
Dacă v-a plăcut rețeta nu uitați să o tipăriți pentru a o avea la îndemână când veți dori sa o preparați.
Mihaela Newton a zis
Divin! Daca tot asa o tin, in curand voi deveni vegana si mi-ar parea rau...
Va multumesc pentru reteta!
Iuliana a zis
Ei, merge să devenim vegane da' numai la micul dejun :)))
Mă bucur că v-a plăcut! Numai bine!
Claudia a zis
🙂 Ce ma bucur ca in sfarsit te-a convins d-nul avocado :)))
Drept sa zic nici mie nu imi place in salate pus. Doar asa combinat in diferite creme.
Ii ia din gustul fad pe care il are de fapt.
Sa incerci si varianta dulce 😉