Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Salate

Salată de roşii cu năut şi cuşcuş

Publicat la 22 iulie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 11 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

178 shares
Mergi la rețetă

De curând am redescoperit cuşcuş-ul. Nu mai cumpărasem demult, poate de mai bine de jumătate de an şi uitasem cât e de bun şi cât e de comod de gătit cu el. De bucurie că mi-am amintit, îl strecor în meniu cu orice ocazie, fie garnitură la vreo reţetă cu peşte, fie în salate, fie ca desert. Da, cuşcuş-ul e perfect şi în deserturi, nu ştiati? De exemplu am profitat de sezonul zmeurei şi am refăcut budinca de cuşcuş cu zmeură . Excelentă!

Salata de azi, de roşii cu cuşcuş şi năut, am făcut-o în cantităţi duble într-o seară când am venit de la serviciu. Nu mi-a luat decât 15 minute şi masa era gata. O parte din salată am avut-o atunci, la cină, iar restul l-am pus în caserole pentru a doua zi la pachetul de la birou. Mai simplu şi mai eficient de atât nu cred că se poate! Să faci în 15 minute mâncare delicioasă pentru 2 zile, asta da performanţă, nu-i aşa? 😉

Salată de roşii cu năut şi cuşcuş

E drept că am trişat puţin şi am folosit năut gata fiert din conservă, dar...de ce nu, la urma urmei? Nu e decât năut fiert şi sterilizat, aşa cum facem şi noi acasă conservele pentru iarnă. Să nu ne isterizăm inutil, nu toate conservele sunt rele.

Revenind la salata noastră, a fost perfectă pentru cină, foarte uşoară, dar totuşi consistentă. Iar menta cu care am asezonat-o a fost un fel de cireaşa de pe tort. I-a dat aşa o aromă proaspătă şi un miros tare plăcut. Dacă sunteţi mai conservatori, puteţi înlocui menta cu pătrunjel proaspăt, va fi foarte bună şi aşa. Dar să ştiţi că eu la salata asta votez cu menta! Am zis! 🙂

Mod de preparare salată de roşii cu năut şi cuşcuş

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salată de roşii cu năut şi cuşcuş

Salată de roşii cu năut şi cuşcuş

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 5 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 4 roşii
  • ½ de ardei gras
  • 1 conservă de năut
  • ½ de pahar de cuşcuş
  • 1 ceapă roşie mică
  • ½ de pahar de supă de legume fierbinte (sau apă)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare (suc de lămâie - după gust)
  • o mână de mentă proaspătă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Începem prin a hidrata cuşcuş-ul, conform instrucţiunilor de pe pachet. Eu am turnat supă de legume fierbinte peste cuşcuş şi l-am lăsat acoperit timp de 5 minute. Dacă nu aveţi supă de legume, puteţi folosi apă fierbinte cu puţină sare.
  • Punem o lingură de ulei de măsline peste cuşcuşul hidratat şi amestecăm cu o furculiţă să separăm bobiţele. Lăsăm descoperit și îl răsfirăm să se răcorească cât mai repede.
  • Punem într-un bol încăpător: cuşcuş-ul şi năutul. Adaugăm roşiile şi ardeiul gras tăiate cuburi, iar ceapa roşie taiată rondele fine.
  • Asezonăm salata cu sare şi suc de lămâie proaspăt stors şi amestecăm. Dacă doriţi, mai puteţi adăuga încă puţin ulei de măsline. Eu nu am mai pus.
  • La final punem frunzuliţele de mentă proaspătă.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Salată de roşii cu năut şi cuşcuş

Poftă bună la salată de roşii cu năut şi cuşcuş!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • salata calda de legume coapte cu telemea
    Salată caldă de legume coapte cu brânză - rețeta ideală pentru o cină rapidă
  • reteta salata de morcov cu iaurt grecesc
    Salată de morcovi și castraveți cu iaurt grecesc - rețetă simplă și sănătoasă
  • castron cu salata de telina cu morcov si maioneza
    Rețetă rapidă cu BlendyGo 3 - Salată de țelină cu maioneză dietetică
  • castron alb cu salata de patrunjel cu avocado pe fund de lemn
    Salată de pătrunjel cu avocado și legume
178 shares

Comentarii

  1. Ioana a zis

    august 02, 2016 at 8:07 pm

    Asta e de fapt tabbouleh la care se adaugă năut, nu-i așa? Fără năut am tot făcut vara asta dar ideea ta e minunată, o să încerc și eu.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 02, 2016 at 9:07 pm

      Tabouleh ar fi un pic diferita, pentru ca se pune mult patrunjel, menta si lamaie. Fara ardei gras. Asta teoretic vorbind. Practic, parerea mea e ca intr-o salata merge sa pui tot ce-ti place sau ce ai prin frigider, dupa caz 🙂

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    iulie 23, 2016 at 11:02 am

    Am gatit si eu cuscus in diferite combinatii dar uite ca la asta cu naut nu m-am gandit. Buna idee! 🙂

    Răspunde
  3. loredana a zis

    iulie 23, 2016 at 12:22 am

    Pare foarte gustoasa.De incercat.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 23, 2016 at 8:25 am

      Si se face atat de usor! Sa-mi spui cum ti-a placut!

      Răspunde
  4. Madalina Oana a zis

    iulie 22, 2016 at 4:54 pm

    O salata foarte buna. Week-end placut.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 23, 2016 at 8:24 am

      Multumesc, Madalina. Week-end frumos si tie!

      Răspunde
  5. doina a zis

    iulie 22, 2016 at 12:55 pm

    Este foarte buna si satioasa (nu mai mananci nimic aproape o zi intreaga. ). Am descoperit cous-cousul acum multi ani in Reims la un restaurant marocan unde am mancat pentru prima data Tajine cu carne de miel multe fructe si cous-cous cu multe mirodenii . Salivez si acum cand ma gandesc. Nu am obtinut acelasi gust acasa oricat am incercat. Mie imi place foarte mult sa pun in cous -cous stafide , curmale , caise , si cate un pic de scortisoara, cardamom , ghimbir , turmenic, paprika dulce si putina menta prospata.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 23, 2016 at 8:23 am

      Nu am mancat niciodata mancare marocana si tare mi-ar placea! De fapt Maroc e pe lista mea de locuri de vis in care vreau sa ajung.

      Răspunde
  6. Anca a zis

    iulie 22, 2016 at 9:20 am

    Si noi facem multe salate in perioada asta. Asta e super ca avand paste si naut nu se mai mananca cu paine. Eu tot incerc sa reduc painea si nu pot. Iar cu salata de rosii mananc ce mai multa paine, ca tot pun in zeama aia delicioasa :))

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 23, 2016 at 8:19 am

      Eu am eliminat-o de tot. Dar dintre toate interzisele la paine mi-e cel mai usor sa renunt. Insa daca ma pui sa renunt la dulciuri...e tragedie :))

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x