Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Salate

Salată de roşii cu năut şi cuşcuş

178 shares
Mergi la rețetă

De curând am redescoperit cuşcuş-ul. Nu mai cumpărasem demult, poate de mai bine de jumătate de an şi uitasem cât e de bun şi cât e de comod de gătit cu el. De bucurie că mi-am amintit, îl strecor în meniu cu orice ocazie, fie garnitură la vreo reţetă cu peşte, fie în salate, fie ca desert. Da, cuşcuş-ul e perfect şi în deserturi, nu ştiati? De exemplu am profitat de sezonul zmeurei şi am refăcut budinca de cuşcuş cu zmeură . Excelentă!

Salata de azi, de roşii cu cuşcuş şi năut, am făcut-o în cantităţi duble într-o seară când am venit de la serviciu. Nu mi-a luat decât 15 minute şi masa era gata. O parte din salată am avut-o atunci, la cină, iar restul l-am pus în caserole pentru a doua zi la pachetul de la birou. Mai simplu şi mai eficient de atât nu cred că se poate! Să faci în 15 minute mâncare delicioasă pentru 2 zile, asta da performanţă, nu-i aşa? 😉

Salată de roşii cu năut şi cuşcuş

E drept că am trişat puţin şi am folosit năut gata fiert din conservă, dar...de ce nu, la urma urmei? Nu e decât năut fiert şi sterilizat, aşa cum facem şi noi acasă conservele pentru iarnă. Să nu ne isterizăm inutil, nu toate conservele sunt rele.

Revenind la salata noastră, a fost perfectă pentru cină, foarte uşoară, dar totuşi consistentă. Iar menta cu care am asezonat-o a fost un fel de cireaşa de pe tort. I-a dat aşa o aromă proaspătă şi un miros tare plăcut. Dacă sunteţi mai conservatori, puteţi înlocui menta cu pătrunjel proaspăt, va fi foarte bună şi aşa. Dar să ştiţi că eu la salata asta votez cu menta! Am zis! 🙂

Mod de preparare salată de roşii cu năut şi cuşcuş

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salată de roşii cu năut şi cuşcuş

Salată de roşii cu năut şi cuşcuş

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 5 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 4 roşii
  • ½ de ardei gras
  • 1 conservă de năut
  • ½ de pahar de cuşcuş
  • 1 ceapă roşie mică
  • ½ de pahar de supă de legume fierbinte (sau apă)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare (suc de lămâie - după gust)
  • o mână de mentă proaspătă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Începem prin a hidrata cuşcuş-ul, conform instrucţiunilor de pe pachet. Eu am turnat supă de legume fierbinte peste cuşcuş şi l-am lăsat acoperit timp de 5 minute. Dacă nu aveţi supă de legume, puteţi folosi apă fierbinte cu puţină sare.
  • Punem o lingură de ulei de măsline peste cuşcuşul hidratat şi amestecăm cu o furculiţă să separăm bobiţele. Lăsăm descoperit și îl răsfirăm să se răcorească cât mai repede.
  • Punem într-un bol încăpător: cuşcuş-ul şi năutul. Adaugăm roşiile şi ardeiul gras tăiate cuburi, iar ceapa roşie taiată rondele fine.
  • Asezonăm salata cu sare şi suc de lămâie proaspăt stors şi amestecăm. Dacă doriţi, mai puteţi adăuga încă puţin ulei de măsline. Eu nu am mai pus.
  • La final punem frunzuliţele de mentă proaspătă.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Salată de roşii cu năut şi cuşcuş

Poftă bună la salată de roşii cu năut şi cuşcuş!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • salata calda de legume coapte cu telemea
    Salată caldă de legume coapte cu brânză - rețeta ideală pentru o cină rapidă
  • reteta salata de morcov cu iaurt grecesc
    Salată de morcovi și castraveți cu iaurt grecesc - rețetă simplă și sănătoasă
178 shares

Comentarii

  1. Ioana a zis

    august 02, 2016 at 8:07 pm

    Asta e de fapt tabbouleh la care se adaugă năut, nu-i așa? Fără năut am tot făcut vara asta dar ideea ta e minunată, o să încerc și eu.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 02, 2016 at 9:07 pm

      Tabouleh ar fi un pic diferita, pentru ca se pune mult patrunjel, menta si lamaie. Fara ardei gras. Asta teoretic vorbind. Practic, parerea mea e ca intr-o salata merge sa pui tot ce-ti place sau ce ai prin frigider, dupa caz 🙂

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    iulie 23, 2016 at 11:02 am

    Am gatit si eu cuscus in diferite combinatii dar uite ca la asta cu naut nu m-am gandit. Buna idee! 🙂

    Răspunde
  3. loredana a zis

    iulie 23, 2016 at 12:22 am

    Pare foarte gustoasa.De incercat.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 23, 2016 at 8:25 am

      Si se face atat de usor! Sa-mi spui cum ti-a placut!

      Răspunde
  4. Madalina Oana a zis

    iulie 22, 2016 at 4:54 pm

    O salata foarte buna. Week-end placut.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 23, 2016 at 8:24 am

      Multumesc, Madalina. Week-end frumos si tie!

      Răspunde
  5. doina a zis

    iulie 22, 2016 at 12:55 pm

    Este foarte buna si satioasa (nu mai mananci nimic aproape o zi intreaga. ). Am descoperit cous-cousul acum multi ani in Reims la un restaurant marocan unde am mancat pentru prima data Tajine cu carne de miel multe fructe si cous-cous cu multe mirodenii . Salivez si acum cand ma gandesc. Nu am obtinut acelasi gust acasa oricat am incercat. Mie imi place foarte mult sa pun in cous -cous stafide , curmale , caise , si cate un pic de scortisoara, cardamom , ghimbir , turmenic, paprika dulce si putina menta prospata.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 23, 2016 at 8:23 am

      Nu am mancat niciodata mancare marocana si tare mi-ar placea! De fapt Maroc e pe lista mea de locuri de vis in care vreau sa ajung.

      Răspunde
  6. Anca a zis

    iulie 22, 2016 at 9:20 am

    Si noi facem multe salate in perioada asta. Asta e super ca avand paste si naut nu se mai mananca cu paine. Eu tot incerc sa reduc painea si nu pot. Iar cu salata de rosii mananc ce mai multa paine, ca tot pun in zeama aia delicioasa :))

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 23, 2016 at 8:19 am

      Eu am eliminat-o de tot. Dar dintre toate interzisele la paine mi-e cel mai usor sa renunt. Insa daca ma pui sa renunt la dulciuri...e tragedie :))

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.