Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Conserve

Usturoi murat în oţet cu mirodenii

Publicat la 6 octombrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 9 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

422 shares
Mergi la rețetă

Nu știu dacă usturoiul murat în oțet cu mirodenii se încadrează neapărat în categoria conservelor pentru iarnă. Eu l-aș încadra mai degrabă în categoria delicateselor bune să le ai la îndemână oricând, așa cum sunt și roșiile uscate în cuptor , spre exemplu.

Cu câțiva căței de usturoi murat lângă o friptura vei impresiona orice musafir. Ca și ceapa roșie în oțet, prin marinare, usturoiul rămâne crocant, dar își pierde puțin din gustul și mirosul specific. Capătă în schimb alte arome grozave împrumutate de la condimentele din borcan și asta îl va face irezistibil pentru amatorii de delicii usturoiate.

usturoi-murat-in-otet-1

Nu pun cantități mari de usturoi la oțet, 2 borcănele îmi sunt suficiente. Nu consumăm chiar așa de mult, dar îmi place să le am acolo, în cămară, mai ales pentru mesele de sărbătoare. Usturoiul se marinează mai greu decât alte legume, e gata cam în 14 zile, depinde și de temperatura la care îl ținem, dar cu cât stă mai mult, cu atât mai bine intră aromele în căţeii de usturoi și cu atât mai bun va fi. Așa că dacă îl puneți de pe acum și aveți răbdare să nu dați iama în el, de Crăciun va fi perfect lângă un cotlet de porc la cuptor 😉

Usturoiul murat poate fi folosit exact la fel ca şi cel proaspăt, în salate, sandvişuri, sosuri, garnituri, etc. Această reţetă poate fi de altfel şi o metodă de conservare dacă cumva aţi avut o recoltă prea bogată şi nu aveţi unde depozita usturoiul în condiţii optime să nu încolţească până în primăvară.

L-am făcut anul ăsta în două variante: un borcănel de 200 g cu rozmarin și piper roșu și încă unul cu cimbru și piper negru. Ar mai merge cu boabe de muștar, cu coriandru, cu crenguțe de oregano sau busuioc și cu rondele de ardei iute sau fulgi de chilli. De fapt merge cam cu orice vă place vouă. Combinați mirodeniile preferate și va fi perfect!

Mod de preparare usturoi murat în oţet cu mirodenii

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Usturoi murat în oţet

Usturoi murat în oţet cu mirodenii

5 from 10 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 5 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 2 borcane de 200 g
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 3-4 căpățâni de usturoi (cam 200 g)
  • 100 ml de oțet de 9 grade
  • 1 linguriță de sare grunjoasă (neiodată)
  • 1 linguriță de zahăr
  • 200 ml de apă
  • la alegere: piper negru (piper roșu, boabe de muștar sau coriandru)
  • la alegere: rozmarin (cimbru, oregano, busuioc)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Se curăţă usturoiul şi se clătesc căţeii sub un jet de apă ca să fim siguri că nu a mai rămas nicio cojiţă.
  • Se aşează usturoiul in borcane, împreună cu mirodeniile preferate, iar borcanele se aşează pe un suport metalic.
  • Se pune la fiert apa cu oţetul, sarea şi zahărul. Când amestecul se apropie de temperatura de fierbere se toarnă în borcane, peste usturoi.
  • Se înfiletează bine capacele, se lasă borcanele să se răcească, apoi se depozitează în cămară pentru cel puţin 10 zile.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Usturoi murat în oţet

Spor la pregătit usturoi murat în oţet cu mirodenii!

 

>>>  VEZI AICI INTREAGA COLECTIE DE CONSERVE PENTRU IARNA <<< 

Conserve pentru iarna

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
422 shares

Comentarii

  1. Delia a zis

    aprilie 06, 2023 at 10:29 am

    Buna ziua, mie mi s-a inverzit. Ce pot face data viitoare sa evit aceasta reactie chimica?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      aprilie 06, 2023 at 8:03 pm

      Cred că e de vină soiul de usturoi. Mi se întâmplă și mie să mi se înverzească și la gătit.

      Răspunde
    • Anca V a zis

      octombrie 30, 2023 at 8:49 pm

      Si eu am patit exact acelasi lucru acum. Am respectat reteta, am pus 2 borcane de cate 300ml. In unul am folosit usturoi de tara, in altul usturoi romanesc din Mega. Ambele borcane s-au inverzit. Cred ca mai curand trebuie gasit un otet mai potrivit.

      Răspunde
  2. Alexandru Fodor a zis

    iunie 26, 2022 at 11:44 am

    Nu știu unde incap atâtea ingrediente in 2borcane de 200 g, usturoi,100g/borcan,apa,..100g/borcan, plus oțet, zahar,etc!!!😊

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 26, 2022 at 12:50 pm

      Nu-i nimic! Nimeni nu le stie pe toate! Rămâne să încercați.

      Răspunde
  3. Gabriela D a zis

    octombrie 10, 2016 at 1:40 pm

    Merita incercat! Si reteta, si rezultatul. O sa studiez si ceapa rosie in otet..:) Felicitari si asteptam in continuare minunatii.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 10, 2016 at 1:59 pm

      Chiar merita incercat. Rezultatul e...interesant 🙂 Sper sa fie pe gustul vostru.

      Răspunde
  4. Claudia a zis

    octombrie 06, 2016 at 4:59 pm

    Nu stiu cum e usturoiul dar pozele sunt superbe! Iti vine sa il mananci 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 06, 2016 at 9:41 pm

      Multumesc, Claudia! 🙂

      Răspunde
5 from 10 votes (10 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x