Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Tort cu multă frişcă şi piersici din compot

Publicat la 22 martie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 10 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

129 shares
Mergi la rețetă

Reţeta asta frumoasă de tort cu multă frişcă şi piersici din compot aşteaptă cam de multişor în drafturile blogului. Mereu i-au luat-o înainte alte reţete care mi s-au părut mai potrivite cu momentul respectiv.

Da, cam aşa se întâmplă în blogging, sau cel puţin aşa se întâmplă aici, pe Bucate Aromate. Reţetele care apar nu sunt neapărat făcute ieri, ci multe dintre ele au stat cuminţi în culise chiar şi 1-2 luni aşteptându-şi rândul la publicare.

Tort cu multă frişcă şi piersici din compot

Cu toate că a trecut ceva timp de când l-am făcut, acum, uitându-mă la poze parcă tare m-aş apuca să îl fac din nou! E un tort tare uşor din toate punctele de vedere. Uşor de făcut, dar şi uşor de mâncat. Are blat pufos din pandişpan , multă frişcă naturală, cremoasă şi untoasă şi multe fructe. E desertul ideal pentru toate ocaziile, dar mai ales pentru perioada asta a anului când parcă vrem să cam terminăm stocurile de prin cămară şi congelator.

Ca mâine apar fructele proaspete, deci este exact momentul propice să sacrificăm un compot de piersici şi ce se mai găseşte prin congelator pentru decor. La mine s-au găsit câteva coacăze roşii. Am profitat de ocazie şi am mai tuns menta din ghiveci ca să se regenereze, iar frunzuliţele proaspete le-am folosit de asemenea la decor.  Frumoasă şi veselă combinaţie de culori, nu-i aşa? 🙂

Tort cu multă frişcă şi piersici din compot

Mod de preparare tort cu multă frişcă şi piersici din compot

Vă spuneam că avem azi o reţetă simplă şi aşa este. Dar ca la orice reţetă simplă, cu puţine ingrediente, calitatea acestora este cheia succesului. Blatul acestui tort este cel mai simplu blat cu putinţă: un pandişpan. Tocmai pentru că avem un blat atât de simplu, l-am aromatizat cu pudră de vanilie naturală, altfel pandişpanul ar fi doar o pâine dulce. Aşadar, nu uitaţi de vanilia din blat, de preferat naturală, nu sintetică! Sfatul meu ar fi să vă faceţi singuri zahărul vanilat acasă (reţeta aici) şi să îl folosiţi în locul celui cumpărat.

Pandişpanul se pretează minunat la a fi însiropat. Fiind foarte aerat absoarbe excelent lichidele. Pentru însiropare am folosit zeama compotului de piersici, în care am pus o linguriţă de extract (esenţă) de vanilie făcut de mine, în casă, 100% natural. Poate vi se pare că insist prea mult cu vanilia naturală şi aveţi dreptate. Dar dacă veţi începe să o folosiţi, veţi vedea diferenţa de gust şi de aromă.

Despre frişcă vreau să cred că nu are niciun rost să insist. Folosiţi doar frişcă naturală, făcută din smântână, da? Am detaliat aici ce este şi cum se face frişca naturală.

Tort cu multă frişcă şi piersici din compot

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort cu multă frişcă şi piersici din compot

Tort cu multă frişcă şi piersici din compot

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

blatul -pentru o forma de 18 cm

  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • ½ linguriţă pudră de vanilie
  • un praf de sare

pentru însiropat

  • 150 ml de sirop din compot
  • 1 linguriţă de extract de vanilie

umplutura

  • 400 ml smântână pentru frişcă
  • 2 linguriţe de zahăr pudră (sau după gust)
  • 1 linguriţă de pudră de vanilie
  • 1-2 piersici decojite din compot (tăiate cubuleţe)

decor

  • piersici din compot
  • alte fructe proaspete sau congelate
  • frunze proaspete de mentă

Instrucțiuni de preparare
 

blatul

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi cu hârtie de copt o formă rotundă cu diametrul de 18 cm.
  • Bateţi spumă albuşurile cu un praf de sare până când nu mai cad de pe teluri.
  • Adăugaţi zahărul şi bateţi albuşurile până se întăresc din nou, devin lucioase, iar zahărul este complet dizolvat.
  • Încoporaţi gălbenuşurile pe rând, apoi făina cernută şi pudra de vanilie.
  • Lăsaţi blatul să se răcească complet, apoi tăiaţi-l în 2 straturi egale.

umplutura şi asamblarea tortului

  • Bateţi smântâna împreună cu zahărul pudră până obţineţi o frişcă cremoasă, dar fermă, care nu cade de pe teluri.
  • Aşezaţi jumătate de blat pe un platou şi însiropaţi-l cu puţină zeamă de compot în care aţi pus 1 linguriţă de extract de vanilie.
  • Peste blat puneţi jumătate din cantitatea de frişcă.
  • Presăraţi piersici din compot tăiate cubuleţe.
  • Aşezaţi al doilea blat peste stratul de frişcă şi fructe şi îl insiropaţi cu siropul rămas.
  • Decoraţi cu frişca rămasă, fructe şi frunzuliţe proaspete de mentă.
  • Lăsaţi tortul la rece cel puţin 2 ore înainte de servire.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Tort cu multă frişcă şi piersici din compot

Tort cu multă frişcă şi piersici din compot

Poftă bună la tortul cu multă frişcă şi piersici din compot!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
129 shares

Comentarii

  1. Amy a zis

    martie 27, 2017 at 4:48 pm

    Blogul arata minunat! Ce delicatese ies din mainile tale, yummy! <3
    Spor la prajiturit, se vede ca ai inclinatie spre asa ceva! 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 27, 2017 at 6:56 pm

      Multumesc, Amy! Te mai astept pe la mine 🙂

      Răspunde
  2. Sinziana a zis

    martie 23, 2017 at 3:18 pm

    Iuliana, cred ca pot sa iti compun o oda! Tortul e tot mai bun cu fiecare ora care trece! Eu l-am facut cu cirese, si desi compotul a 'patat' blatul, nu prea ne pasa. Este usor, racoritor, de rasfat! Unde mai pui ca mi-a ramas si niste frisca pentru cafea! 🙂
    Ce inspirata ai fost cand ai postat acest tort! A fost extrem de usor de facut si me-ri-ta din plin!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 24, 2017 at 10:23 am

      Ma bucur mult ca ti-a placut! 🙂

      Răspunde
  3. Sinziana a zis

    martie 22, 2017 at 10:09 pm

    Multumesc mult de tot pentru urari! Sa stii ca torturile (si tot ce prezinti pe blog, de fapt) sunt aparte: au o eleganta anume, dar si o simplitate care aduce a 'acasa'. Acum blatul este la cuptor si de-abia astept dimineata sa ma delectez cu o felie de tort insiropat, si cu multa frisca... :)))

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 23, 2017 at 7:36 am

      Buna dimineata!
      Sper ca tortul tau este gata si iti face ziua mai frumoasa 🙂
      Multumesc mult pentru aprecieri.

      Răspunde
  4. Sinziana a zis

    martie 22, 2017 at 7:18 pm

    Doamne, cat de frumos este tortul! Sunt foarte insarcinata (astept un bebe in cateva zile) si acest tort mi-a picat cu tronc. Am trimis sotul sa imi cumpere ingredientele si il voi face in aceasta seara.
    Esti o maestra a torturilor, Iuliana!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 22, 2017 at 7:28 pm

      Sinziana, draga, m-ai facut sa zambesc! 🙂
      Iti doresc un bebe sanatos si mancacios. Iar tie, nastere usoara si recuperare rapida.
      Imbratisari si numai bine de la mine!

      Răspunde
  5. Iulia a zis

    martie 22, 2017 at 3:23 pm

    Arata minunat, Iuliana! Si e intr-adevar simplu, poate ma voi incumeta si eu. De Paste 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 22, 2017 at 5:29 pm

      Asta e chiar cel mai usor tort. Nu ai ce gresi la el. Deci, curaj! 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x