• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Torturi

    Tort cu multă frişcă şi piersici din compot

    Publicat la 22 martie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 10 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Reţeta asta frumoasă de tort cu multă frişcă şi piersici din compot aşteaptă cam de multişor în drafturile blogului. Mereu i-au luat-o înainte alte reţete care mi s-au părut mai potrivite cu momentul respectiv.

    Da, cam aşa se întâmplă în blogging, sau cel puţin aşa se întâmplă aici, pe Bucate Aromate. Reţetele care apar nu sunt neapărat făcute ieri, ci multe dintre ele au stat cuminţi în culise chiar şi 1-2 luni aşteptându-şi rândul la publicare.

    Tort cu multă frişcă şi piersici din compot

    Cu toate că a trecut ceva timp de când l-am făcut, acum, uitându-mă la poze parcă tare m-aş apuca să îl fac din nou! E un tort tare uşor din toate punctele de vedere. Uşor de făcut, dar şi uşor de mâncat. Are blat pufos din pandişpan, multă frişcă naturală, cremoasă şi untoasă şi multe fructe. E desertul ideal pentru toate ocaziile, dar mai ales pentru perioada asta a anului când parcă vrem să cam terminăm stocurile de prin cămară şi congelator.

    Ca mâine apar fructele proaspete, deci este exact momentul propice să sacrificăm un compot de piersici şi ce se mai găseşte prin congelator pentru decor. La mine s-au găsit câteva coacăze roşii. Am profitat de ocazie şi am mai tuns menta din ghiveci ca să se regenereze, iar frunzuliţele proaspete le-am folosit de asemenea la decor.  Frumoasă şi veselă combinaţie de culori, nu-i aşa? 🙂

    Tort cu multă frişcă şi piersici din compot

    Mod de preparare tort cu multă frişcă şi piersici din compot

    Vă spuneam că avem azi o reţetă simplă şi aşa este. Dar ca la orice reţetă simplă, cu puţine ingrediente, calitatea acestora este cheia succesului. Blatul acestui tort este cel mai simplu blat cu putinţă: un pandişpan. Tocmai pentru că avem un blat atât de simplu, l-am aromatizat cu pudră de vanilie naturală, altfel pandişpanul ar fi doar o pâine dulce. Aşadar, nu uitaţi de vanilia din blat, de preferat naturală, nu sintetică! Sfatul meu ar fi să vă faceţi singuri zahărul vanilat acasă (reţeta aici) şi să îl folosiţi în locul celui cumpărat.

    Pandişpanul se pretează minunat la a fi însiropat. Fiind foarte aerat absoarbe excelent lichidele. Pentru însiropare am folosit zeama compotului de piersici, în care am pus o linguriţă de extract (esenţă) de vanilie făcut de mine, în casă, 100% natural. Poate vi se pare că insist prea mult cu vanilia naturală şi aveţi dreptate. Dar dacă veţi începe să o folosiţi, veţi vedea diferenţa de gust şi de aromă.

    Despre frişcă vreau să cred că nu are niciun rost să insist. Folosiţi doar frişcă naturală, făcută din smântână, da? Am detaliat aici ce este şi cum se face frişca naturală.

    Tort cu multă frişcă şi piersici din compot

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tort cu multă frişcă şi piersici din compot

    Tort cu multă frişcă şi piersici din compot

    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    Timp total: 35 minutes minutes
    Număr de porții: 8
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    blatul -pentru o forma de 18 cm

    • 4 ouă
    • 4 linguri de zahăr
    • 4 linguri de făină
    • ½ linguriţă pudră de vanilie
    • un praf de sare

    pentru însiropat

    • 150 ml de sirop din compot
    • 1 linguriţă de extract de vanilie

    umplutura

    • 400 ml smântână pentru frişcă
    • 2 linguriţe de zahăr pudră (sau după gust)
    • 1 linguriţă de pudră de vanilie
    • 1-2 piersici decojite din compot (tăiate cubuleţe)

    decor

    • piersici din compot
    • alte fructe proaspete sau congelate
    • frunze proaspete de mentă

    Instrucțiuni de preparare
     

    blatul

    • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi cu hârtie de copt o formă rotundă cu diametrul de 18 cm.
    • Bateţi spumă albuşurile cu un praf de sare până când nu mai cad de pe teluri.
    • Adăugaţi zahărul şi bateţi albuşurile până se întăresc din nou, devin lucioase, iar zahărul este complet dizolvat.
    • Încoporaţi gălbenuşurile pe rând, apoi făina cernută şi pudra de vanilie.
    • Lăsaţi blatul să se răcească complet, apoi tăiaţi-l în 2 straturi egale.

    umplutura şi asamblarea tortului

    • Bateţi smântâna împreună cu zahărul pudră până obţineţi o frişcă cremoasă, dar fermă, care nu cade de pe teluri.
    • Aşezaţi jumătate de blat pe un platou şi însiropaţi-l cu puţină zeamă de compot în care aţi pus 1 linguriţă de extract de vanilie.
    • Peste blat puneţi jumătate din cantitatea de frişcă.
    • Presăraţi piersici din compot tăiate cubuleţe.
    • Aşezaţi al doilea blat peste stratul de frişcă şi fructe şi îl insiropaţi cu siropul rămas.
    • Decoraţi cu frişca rămasă, fructe şi frunzuliţe proaspete de mentă.
    • Lăsaţi tortul la rece cel puţin 2 ore înainte de servire.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Tort cu multă frişcă şi piersici din compot

    Tort cu multă frişcă şi piersici din compot

    Poftă bună la tortul cu multă frişcă şi piersici din compot!

    Din aceeași categorie

    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
      Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
    • castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci
      Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone
    • sfaturi pentru deserturi reusite
      30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Amy

      martie 27, 2017 at 4:48 pm

      Blogul arata minunat! Ce delicatese ies din mainile tale, yummy! <3
      Spor la prajiturit, se vede ca ai inclinatie spre asa ceva! 🙂

      Răspunde
      • Iuliana

        martie 27, 2017 at 6:56 pm

        Multumesc, Amy! Te mai astept pe la mine 🙂

        Răspunde
    2. Sinziana

      martie 23, 2017 at 3:18 pm

      Iuliana, cred ca pot sa iti compun o oda! Tortul e tot mai bun cu fiecare ora care trece! Eu l-am facut cu cirese, si desi compotul a 'patat' blatul, nu prea ne pasa. Este usor, racoritor, de rasfat! Unde mai pui ca mi-a ramas si niste frisca pentru cafea! 🙂
      Ce inspirata ai fost cand ai postat acest tort! A fost extrem de usor de facut si me-ri-ta din plin!

      Răspunde
      • Iuliana

        martie 24, 2017 at 10:23 am

        Ma bucur mult ca ti-a placut! 🙂

        Răspunde
    3. Sinziana

      martie 22, 2017 at 10:09 pm

      Multumesc mult de tot pentru urari! Sa stii ca torturile (si tot ce prezinti pe blog, de fapt) sunt aparte: au o eleganta anume, dar si o simplitate care aduce a 'acasa'. Acum blatul este la cuptor si de-abia astept dimineata sa ma delectez cu o felie de tort insiropat, si cu multa frisca... :)))

      Răspunde
      • Iuliana

        martie 23, 2017 at 7:36 am

        Buna dimineata!
        Sper ca tortul tau este gata si iti face ziua mai frumoasa 🙂
        Multumesc mult pentru aprecieri.

        Răspunde
    4. Sinziana

      martie 22, 2017 at 7:18 pm

      Doamne, cat de frumos este tortul! Sunt foarte insarcinata (astept un bebe in cateva zile) si acest tort mi-a picat cu tronc. Am trimis sotul sa imi cumpere ingredientele si il voi face in aceasta seara.
      Esti o maestra a torturilor, Iuliana!

      Răspunde
      • Iuliana

        martie 22, 2017 at 7:28 pm

        Sinziana, draga, m-ai facut sa zambesc! 🙂
        Iti doresc un bebe sanatos si mancacios. Iar tie, nastere usoara si recuperare rapida.
        Imbratisari si numai bine de la mine!

        Răspunde
    5. Iulia

      martie 22, 2017 at 3:23 pm

      Arata minunat, Iuliana! Si e intr-adevar simplu, poate ma voi incumeta si eu. De Paste 🙂

      Răspunde
      • Iuliana

        martie 22, 2017 at 5:29 pm

        Asta e chiar cel mai usor tort. Nu ai ce gresi la el. Deci, curaj! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.