Din ciclul "ce salate mai mâncăm vara asta", vă anunţ cu mândrie că am inventat salata verde cu brânză, nuci şi seminţe de chimen. Acum nu că-mi arog eu vreun drept asupra ei, că e o combinaţie de ingrediente care vine foarte firesc, aproape că se cer unele pe altele, aşa că mare mirare de nu s-o mai fi gândit cineva înaintea mea să facă salata asta!
Cum mi-a venit ideea năstruşnică să pun chimen peste salata verde? Păi să vedeţi! Într-o dimineaţă studiind curioasă frigiderul şi încercând să mă decid ce anume din cele înghesuite acolo să iau la pachet, am extras din cutia cu legume o salată pe care m-am gândit să o înveselesc cu ceapă verde, pătrunjel şi câteva roşii cherry. Le trebuia şi o proteină, iar câştigătorul a fost caşul de oi proaspăt cumpărat din piaţă cu o zi înainte. Şi cum nu m-am putut decide dacă brânza merge cel mai bine cu nuci sau cu chimen, uite că am pus de-amândouă şi foarte bine am făcut!
Sunt foarte curioasă dacă tentează pe cineva combinaţia. Daţi-mi de ştire dacă v-a plăcut! Eu una am fost în extaz, salata asta ar trebui să-mi poarte numele, atât de bine mi s-a potrivit! 😀
Dacă nu v-a convins combinaţia de azi, atunci poate încercaţi salata de ton cu seminţe de tot felul, sau salata iceberg cu piept de pui şi ardei gras. Cea din urmă e chiar o reţetă clasică, nu are cum să nu vă placă!
Mod de preparare salată cu brânză, nuci şi seminţe de chimen
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 1 salată verde mică
- 2 fire de ceapă verde
- 3-4 roşii cherry (sau o roşie mare)
- 100 g brânză (caş de vaci sau de oi, telemea, caşcaval, gorgonzola, gouda, etc)
- miezul de la vreo 6-7 nuci
- 1 linguriţă seminţe de chimen
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare şi suc de lămâie (sau lime după gust)
- puţin pătrunjel verde tocat mărunt
Instrucțiuni de preparare
- Salata se spală frunză cu frunză, se zvântă de apă, apoi de preferat se rupe cu mâna în bucăţi potrivite, dar o puteţi tăia şi cu cuţitul.
- Ceapa verde se toacă mărunt şi se pune peste salată
- Se taie roşiile felii, iar brânza cubuleţe.
- Tocaţi miezul de nucă cât de mărunt vă place, eu îl las aproape întreg.
- Asezonaţi cu ulei de măsline, sare şi suc de lămâie proaspăt stors.
- La final adăugaţi seminţele de chimen şi pătrunjelul tocat fin.
- Amestecaţi, lăsaţi 4-5 minute să se întrepătrundă puţin aromele şi serviţi.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu