Nu-i aşa că vă era dor de o rețetă de paste simplă și bună? Mie îmi cam era. Mi-am lăsat inspirația să mă ghideze și cu ce aveam la îndemână prin casă, am obținut rețeta asta de paste cu mazăre, parmezan şi busuioc, numai bună pentru cină sau un prânz lejer.
Busuiocul roşu jumulit din ghiveciul de pe pervaz și semințele de susan negru au fost exact acele ingrediente menite să scoată din banalitate o rețetă altfel foarte comună 😉
E primul an când am pus busuioc roşu în balcon. L-am găsit în piață, acolo unde se vând primăvara răsaduri de tot felul. Costa 2 lei, avea doar 3-4 frunzulițe plăpânde și l-am luat mai mult de curiozitate, căci nu mă așteptam nici să crească așa frumos, nici să-mi placă atât de mult aroma și mirosul lui.
Are o un miros mai potolit și e puțin mai picant decât busuiocul alimentar obișnuit, cel cu frunze mari pe care îl vedem în ghivece prin supermarketuri. A devenit preferatul meu mai ales pentru rețetele la care trebuie să adaug frunzele crude, fără prelucrare termică, așa cum ar fi sosurile, dar l-am folosit și la pâine, de exemplu. Vă arăt cât de curând 😉
Mod de preparare paste cu mazăre, parmezan şi busuioc
Eu am ales pentru rețeta asta niște spirale lungi pentru ca mi-a plăcut pur și simplu forma lor, dar voi puteți folosi orice tip de paste aveți în dulap, chiar nu contează. Parmezanul în schimb, fiind o brânză grasă, foarte uscată, densă și cu o textură granulată se pretează foarte bine a fi rasă peste paste sau pentru a fi răzuit în șuvițe fine. Dacă nu aveți parmezan, puteți folosi o altă brânză foarte uscată.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Paste tăvălite în unt, cu mazăre, parmezan şi busuioc
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- 250 g paste
- 100 g unt
- 1 morcov mare (sau 2 mici)
- 120 g mazăre (am folosit congelată)
- 50-70 g parmezan
- frunze de busuioc proaspăt
- semințe de susan negru
- sare după gust
Instrucțiuni de preparare
- Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
- In paralel puneți la fiert morcovul curățat și tăiat rondele și boabele de mazăre.
- Încingeți untul într-o tigaie încăpătoare.
- Când sunt fierte și pastele, dar și legumele, le scurgeți de apă și le dați drumul în tigaie, în untul topit. Tot acum puneți și sare după gust.
- Adăugați câteva frunze de busuioc, parmezan ras fin și semințe de susan negru.
- Lăsați pastele pe foc 2-3 minute, amestecând continuu pentru ca să ajungă untul și aromele peste tot.
- Serviți pastele cât sunt calde, cu fâșii de parmezan ras și frunzulițe proaspete de busuioc.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailPoftă bună la paste tăvălite în unt, cu mazăre, parmezan şi busuioc!
Lasă un comentariu