Ştiu că zilele astea sunteţi cu pixul în mână căutând inspiraţie pentru meniul de Revelion 🙂 De aceea m-am gândit să vă sar în ajutor şi să strâng la un loc câteva reţete uşor de făcut cu care sigur vă veţi da gata musafirii!
Poate că în fiecare an căutăm o idee deosebită, dar cumva, ne răzgândim pe parcurs şi ajungem să apreciem mai mult tot aperitivele noastre clasice gen salata boeuf, icre sau ciuperci cu maioneză şi usturoi. De aceea le-am trecut şi eu în top. Uscăturile gen sărăţele, covrigei, crochete, etc. sunt din nou la loc de cinste pe mesele noastre de sărbătoare. Nu de alta, dar tare bine mai merge vinul după ele 😉
Vă arăt mai jos ce preparate m-am gândit eu să vă propun, iar dacă totuşi vreţi să mai căutaţi ideea perfectă sau aveţi nevoi speciale, gen mâncăruri vegane sau mai dietetice, aici găsiţi toate reţetele de aperitive de pe blog.
Aperitive festive pentru Revelion
Ruladă aperitiv în 2 variante - umplută cu brânză şi pate de ficat
Poate că e cea mai elaborată reţetă dintre cele pe care vi le propun, dar efortul merită cu siguranţă. Ruladele sunt foarte gustoase, aspectuoase şi spornice. Eu am prezentat 2 variante de umpluturi: cu brânză şi pate de ficat făcut în casă, însă ele pot fi umplute cu orice pastă vă doriţi: icre, pastă de creier, pastă de măsline, etc.
Ciuperci cu maioneză şi usturoi
Un aperitiv simplu-simplu de tot, dar atât de gustos încât nimeni nu-i poate rezista. Pregătiţi şi nişte crackers sau şi mai simplu, câteva felii de pâine prăjită. Merg de minune!
Pate din ficăţei de pui cu măsline
Simplu din nou. Poate părea banal, dar câtă lume mai face în ziua de azi pate de ficat acasă? Mai ales dacă puneţi şi puţin coniac în compoziţie, gustul va fi deosebit de bogat şi de fin. Puteţi umple câteva ouă cu pate de ficat sau îl puteţi folosi ca umplutură pentru o ruladă.
Un aperitiv clasic, dar pe care puţini ştiu să îl facă corect. Icrele de peşte au o savoare deosebită...dacă nu sunt îndoite cu griş fiert, pâine înmuiată sau mai ştiu eu ce invenţii. Icrele se fac la fel de uşor ca maioneza şi nu au nevoie decât, poate, de puţină ceapă ca să fie savuroase pe o felie de pâine prăjită sau crackers.
Chifteluţe de peşte sau Chifteluţe de pui cu seminţe şi parmezan
Da, încă mai sunt persoane nostalgice care nu concep masă de sărbători fără chifteluţe mici, rotunde. Ce-i drept, sunt delicioase şi săţioase. Ca să vă fie mai uşor şi să terminaţi mai repede cu ele, nu le prăjiţi în ulei, ci aşezaţi-le frumos într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi băgaţi-le la cuptor. Vor şi mai dietetice pregătite în acest fel. Cineva s-ar putea să vă mulţumească 😉
Mini tarte cu spanac şi ouă de prepeliţă
O opţiune un pic mai elaborată, mai deosebită, mai săţioasă şi extraordinar de gustoasă. Aveţi nevoie doar de câteva forme de mini-tarte, dar puteţi face şi într-o formă mare de tartă sau chiar într-o tavă şi apoi să tăiaţi felii sau cuburi. Aveţi grijă cum poziţionaţi ouăle de prepeliţă în aşa fel încât pe fiecare porţie să fie câte unul.
Tartine cu cremă de brânză şi roşii
Foarte simpatice tartinele astea, arată bine şi se fac uşor. Fie faceţi voi aluatul, fie, dacă nu aveţi timp, puteţi decupa rondele dintr-o foaie de aluat de foietaj cumpărat. Sunt vesele şi arată apetisant pe un platou, printre alte preparate.
Cine nu-i iubeşte? Cine nu-i doreşte la începutul mesei lângă un pahar de ţuică sau de vişinată? Sunt frumoşi, e o bucurie să faci covrigei acasă şi sunt infinit mai buni decât orice uscături cumpărate la pungă! Au gust de unt adevărat şi de brânză, sunt minunaţi!
Crochete de cartofi cu caşcaval
Sunt făcute la cuptor, fără fum, fără miros în toată casa şi am ascuns în fiecare o bucăţică de cârnăcior afumat. Un fel de crochete cu surprize. Merg nemaipomenit lângă vin sau bere şi cu siguranţă vor fi preferatele domnilor din familie.
Sărăţele cu chimen şi Sărăţele rapide cu telemea
Vă dau două variante şi voi alegeţi după gust şi după timpul pe care îl aveţi la dispoziţie. Cele cu chimen sunt mai fragede şi se fac de pe o zi pe alta, cele cu telemea ies puţin mai crocante, dar pot fi gata în jumătate de oră. Voi alegeţi, sunt excelente ambele variante.
Lasă un comentariu