Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Ciorbe

Supă cremă de creveţi

Publicat la 25 aprilie 2018 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

423 shares
Mergi la rețetă

Dacă mă citiţi de mai mult timp, poate că ştiţi că una dintre plăcerile mele este să reproduc acasă mâncărurile care mi-au plăcut la restaurant. De felul meu sunt timidă, nici prin cap nu-mi trece să cer reţeta personalului de la restaurant sau să întreb ceva legat de modul de preparare. Prefer să încerc să disting singură aromele din farfurie şi să îmi imaginez cum le-aş putea combina acasă pentru a obţine ceea ce-mi doresc. De fapt, dacă aş cere reţeta - şi dacă mi s-ar da, ceea ce totuşi e puţin probabil - cred că lucrurile ar deveni prea simple şi aş pierde toată distracţia.

Supă cremă de creveţi

Cam aşa s-a întâmplat cu această supă cremă de creveţi pe care v-o arăt astăzi. Am mâncat ceva asemănător la un restaurant din Bucureşti. Mi-a rămas gândul la ea şi am încercat să o reproduc acasă. Sper că am reuşit, poate nu este 100% ca cea de la restaurant, dar în orice caz am ajuns la o variantă foarte gustoasă care nouă ne-a plăcut mult şi pe care cu siguranţă o voi mai repeta.

Dacă aveţi creveţi proaspeţi, atunci supa voastră va fi mult mai bună decât a mea. Eu rareori am timp să cumpăr creveţi proaspeţi şi să ajung cu ei în timp util acasă pentru a-i găti, aşa încât cei congelaţi, pe care îi am mereu la îndemână sunt un compromis bun pentru mine.

Supă cremă de creveţi

Mod de preparare supă cremă de creveţi

Creveţii i-am preparat ca de obicei, în amestec de unt cu ulei şi cu mult usturoi, ca în reţeta de creveţi traşi în unt cu usturoi şi pătrunjel. Am păstrat câţiva creveţi întregi pentru decorul farfuriilor, iar restul i-am curăţat de codiţe şi i-am adăugat împreună cu untul în care i-am călit în supa de legume.

Am pasat totul cu blenderul meu cel nou şi am obţinut o supă fină ca mătasea. Dacă aţi sesizat vreodată diferenţe de textură între supa cremă de acasă şi cea de la restaurant, să ştiţi că totul ţine de aparatul folosit. Acum m-am convins şi eu!

În general restaurantele folosesc, desigur, aparatură profesională, de putere mare, ceea ce noi nu prea avem acasă. Chiar mi-am dorit să fac încercarea asta după ce am primit pentru testare blenderul profesional G21 . Am vrut să mă conving de diferenţa dintre o supă cremă făcută cu blenderul de mână, cum făceam de obicei şi una făcută cu un blender profesional cu 32.000 de turaţii pe minut. Diferenţa e de timp de prelucrare şi de textură, iar la un restaurant ambele contează. De fapt contează şi acasă. Dacă ceva îţi poate face viaţa mai uşoară în bucătărie, eu votez pentru!

Să pasez legumele şi creveţii la blenderul G21 cred n-a durat nici 10 secunde, iar textura este mult mai fină şi mai mătăsoasă decât aş fi obţinut dacă foloseam blenderul de mână. Am mai folosit blenderul G21 atunci când am făcut sucul din piersici deshidratate, sau când am măcinat ovăzul pentru budinca de ovăz cu fructe. Încerc să îl folosesc în cât mai multe situaţii diferite şi văd că se descurcă perfect de fiecare dată. Chiar e un aparat bun, cu performanţe profesionale dar gândit pentru acasă.

Supă cremă de creveţi
Supă cremă de creveţi

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Supă cremă de creveţi

Supă cremă de creveţi

5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 300 g creveţi proaspeţi sau congelati (eu am folosit congelaţi)
  • 70 g unt
  • 70 ml ulei
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 vârf de linguriţă paprika iute (sau dulce)
  • sucul de la o lămâie mică
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 felie de ţelină
  • 1 ardei gras micuţ
  • 150 ml cuburi de roşii proaspete sau din conservă
  • sare după gust
  • pătrunjel (crutoane aromate pentru servit)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălaţi, tăiaţi legumele bucăţi potrivite şi puneţi-le la fiert în aproximativ 1 litru de apă. Când legumele au fiert, adăugaţi cuburile de roşii şi lăsaţi supa să mai dea câteva clocote.
  • Între timp, puneţi la încins într-o tigaie încăpătoare untul, uleiul şi usturoiul trecut prin presă.
  • Adaugaţi creveţii, sare şi un vârf de linguriţă de paprika iute. Gătiţi creveţii câte 2 minute pe fiecare parte stropindu-i din când în când cu suc de lămâie proaspăt stors.
  • Păstraţi deoparte câţiva creveţi pentru decorul farfuriilor la final. Restul creveţilor îi curăţaţi de codiţe şi îi puneţi împreună cu untul din tigaie alături de legume şi de supă în cuva blenderului.
  • Pasaţi legumele şi creveţii până când obţineţi o supă fină şi mătăsoasă.
  • Serviţi supa imediat, cu pătrunjel proaspăt, crutoane aromate şi creveţii păstraţi întregi pentru decor.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

În clipul de mai jos puteți vedea cum fac eu crutoanele aromate din pâine, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!

Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!

Supă cremă de creveţi

Sper că v-a plăcut reţeta de azi şi sper să o încercaţi cât mai curând. Vă doresc poftă bună la supă cremă de creveţi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • ciorba de văcuță din rasol
    Ciorbă țărănească din rasol de vită acrită cu suc de roșii - rețeta pas cu pas
  • storceag de sturion
    Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
  • bors de sfecla rosie cu cartofi
    Borș de sfeclă roșie cu cartofi - rețeta de borș ucrainian
423 shares

Comentarii

  1. Elena a zis

    aprilie 30, 2018 at 4:08 am

    Am toate ingredientele alaturi.sunt gata sa fac supa de creveti.
    Sunt sigura ca va fi foarte buna.
    Mutumesc mult!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 30, 2018 at 8:14 am

      Te astept cu impresii 🙂

      Răspunde
  2. Victor a zis

    aprilie 25, 2018 at 9:09 am

    Am făcut și eu anul trecut, prea mi-a plăcut în Grecia, doar că am pus în compoziție, la călitură, și un cartof dat pe răzătoare, dă densitate, și un pahar de vin alb sec, când am stins cele călite.
    Nu pot să-ți spun cu ce poftă am mâncat, căci mă duce cu gândul la ciorba de burtă, căci dacă descriu senzația, mă banează o parte din prieteni. 😀

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 25, 2018 at 9:19 am

      Cu cartoful am stat si eu in dubiu daca sa pun sau nu. Pana la urma nu am pus pentru ca m-am gandit ca am destui creveti incat sa fie supa suficient de grosuta.
      Dar vinul alb, da, e un minus! Data viitoare il pun si eu! 🙂

      Răspunde
  3. Teofanescu Nicolae a zis

    aprilie 25, 2018 at 8:51 am

    Am aceeasi metoda de spionaj economic din restaurante. Dar faina se mai macinä?

    Mersi

    Răspunde
5 from 7 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x