Încercați astăzi această rețetă de tocăniță de cartofi cu ardei copți. Este o mâncare de post simplă, delicioasă și sățioasă!
Astăzi unii dintre voi țin post - aici mă includ și pe mine - așadar v-am adus o rețetă ieftină și ușor de făcut, numai bună pentru o astfel de zi.
Chiar dacă poate nu e vremea lor când citiți rețeta aceasta, cu siguranță aveți prin congelator o pungă de ardei copți pusă la păstrare care abia așteaptă să fie transformată în ceva bun.
Mergi direct la:
Întrebări frecvente
Da, va fi la fel de bună și cu ardei congelați. Înainte de gătire, trebuie să lăsați ardeii să se dezghețe peste noapte la frigider sau la temperatura camerei.
Puteți face mai multe porții și o păstrați la frigider, în vase cu capac până la 4 zile. Pentru servire o încălziți în cuptor sau la microunde.
Alte rețete cu ardei copți
Ardeii copți sunt delicioși și dau un gust deosebit chiar și celor mai banale mâncăruri, cum ar fi o biată tocăniță, o porție de paste, de orez sau o salată.
Despre supa cremă de ardei copți v-am povestit deja, sper că ați încercat-o și că v-a plăcut. Am mai povestit cândva pe blog și despre pasta de năut cu ardei copți care ne salvează în mod delicios micul dejun sau cina.
Tot în zilele de post mai fac și tocăniță de ardei copți cu mămăliguță. Rețeta e oarecum asemănătoare cu cea de astăzi, doar că nu are cartofi. Puteți vedea mai jos rețeta video postată pe canalul meu de YouTube.
Sunt atâtea rețete gustoase în care putem strecura ardeii copți! Stați pe-aproape, mai urmează! 😉
Vă recomand să încercați și rețeta mea de musaca de post cu ciuperci. O să vă placă mult! 😉
Mod de preparare tocăniță de cartofi cu ardei copți
Mare lucru nu e de povestit despre tocănița asta, e foarte ușor de făcut mai ales dacă aveți ardeii copți dinainte.
Atâta doar aș zice, că e parcă mai gustoasă și mai arătoasă dacă folosiți ardei kapia sau cu ardei grași roșii. Cei verzi au coaja mai subțire și sunt potriviți mai degrabă pentru rețeta de ardei umpluți cu orez și legume.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Tocăniță de cartofi cu ardei copți
Ingrediente
- 4-5 ardei copți (de preferat kapia sau ardei gras roșu)
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi
- 3 cartofi
- 3 roșii cărnoase (bine coapte (sau roșii din conservă))
- 50 ml de ulei
- 1 frunză de dafin
- puțin cimbru uscat sau proaspăt
- sare și piper după gust
- pătrunjel verde pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Tocați ceapa mărunt, la fel și usturoiul, apoi căliți-le 2-3 minute în puțin ulei.
- Când ceapa s-a înmuiat și a devenit sticloasă, adăugați cartofii tăiați cuburi, frunza de dafin, cimbrul, puțină sare și 200 ml de apă.
- Lăsați totul la fiert la foc mediu și amestecați din când în când.
- Când cartofii sunt aproape fierți, puneți roșiile proaspete pasate (sau conserva de roșii) și ardeii copți tăiați bucăți sau fâșii.
- Potriviți gustul de sare și piper și lăsați tocănița să fiarbă la foc mic până când cartofii sunt gata.
- Serviți tocănița de cartofi cu ardei copți caldă sau rece, cu puțin pătrunjel proaspăt presărat deasupra.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Hei, dragilor, așa-i că e ușoară și frumoasă rețeta de azi? Vă doresc poftă bună la tocănița de cartofi cu ardei copți!
Adriana a zis
Ce bine arată!!! Eu vara fac destul de des tocăniță de cartofi si separat salată de ardei copți, dar niciodată n-am pus ardeii copți în tocăniță! La cât de bine arată farfuria ta sigur am să încerc această tocăniță!
Iuliana a zis
Multumesc, Adriana! Sa o incerci, sunt sigura ca o sa-ti placa combinatia 🙂