Pentru că e din ce în ce mai toamnă și pentru că întotdeauna anotimpul ăsta, atât de plin de arome, e o provocare mai ales în bucătărie, m-am oprit deocamdată din pusul murăturilor la saramură și m-am răsfățat cu o băutură nouă: smoothie cu mere coapte, scorțișoară și cocos. O băutură-desert, cu arome delicioase, numai bună de savurat într-o zi de toamnă aurie.
Combinația de mere coapte și cocos nu e nouă pentru mine. Știam deja că se potrivesc de minune. Am descoperit duetul acesta de arome când am făcut tortul de mere cu caramel în varianta vegană (de post) și de atunci nu ezit să le folosesc împreună de câte ori am ocazia.
Așadar băutura-răsfăț de astăzi conține așa: piure de mere coapte, lapte de cocos, scorțișoară și puțină miere prelinsă în pahar. A rezultat un smoothie fin, cremos, cu arome delicate. Câțiva fulgi de cocos, un praf de scorțisoară presărat deasupra și o frunzuliță de mentă au întregit decorul. Dacă vă bate gândul să îl serviți când vă vin prietenii în vizită, iată că nu e greu să facem băutura asta să arate apetisant și de nerefuzat pentru oricine.
Mod de preparare smoothie cu mere coapte, scorțișoară și cocos
Rețeta începe, firesc, cu niște mere care vor merge la cuptor. Fie la cuptorul clasic, fie la microunde, dacă vă grăbiți. Inutil să mai spun că sunt mult mai gustoase coapte pe îndelete la cuptor decât grăbite la microunde.
Din cele trei mere pe care le vedeți în fotografia de mai jos am obținut un piure de mere coapte și apoi smoothie pentru două persoane. Cantitățile sunt până la urmă la latitudinea fiecăruia. Dacă vă place mai mult aroma merelor coapte decât cea de cocos, puteți pune mai mult piure de mere decât lapte de cocos și invers.
Pont: puteți coace mai multe mere, iar piureul obținut se poate păstra 1-2 zile la frigider într-un borcan de sticlă cu capac. Probabil că rezistă și mai mult decât atât, dar eu nu am încercat. Am încercat în schimb să îl păstrez la congelator în caserole mici sau în punguțe de plastic și rezistă foarte bine chiar și două luni. Avem, așadar, rezerve pentru zilele în care ni se face subit poftă de un smoothie cu mere coapte 😉
După ce ați copt merele, fie alegeți doar pulpa, fie, dacă aveți un blender performant, puteți îndepărta semințele și să folosiți și coaja merelor. Eu l-am folosit din nou pe G21 al meu despre care v-am tot povestit - găsiți celelalte rețete la care m-a ajutat voinicul ăsta, aici. Coaja mereleor se caramelizează la copt și are un gust minunat, ar fi păcat să o aruncăm.
Peste piureul de mere am ras cam jumătate de centimetru dintr-un baton de scorțișoară și am adăugat și câțiva fulgi de cocos deshidratați. Totul a mers la blender împreună cu laptele de cocos și mierea. La final am mai adăugat miere, după gust, mi-am decorat frumos cana și mi-am savurat cu încântare băutura minunată cu arome de toamnă.
Ce ziceți, încercați și voi rețeta mea de smoothie cu mere coapte? 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Smoothie cu mere coapte, scorțișoară și cocos
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- 3 mere mari
- 350 ml lapte de cocos
- miere de albine sau alt îndulcitor (după gust)
- scorțișoară
decor
- pudră de scorțișoară
- fulgi mari de cocos
- mentă
Instrucțiuni de preparare
- Coaceți merele, apoi lăsați-le la răcit.
- Îndepărtați semințele și cotoarele, eventual și coaja merelor dacă nu doriți să o folosiți.
- Puneți piureul de mere în blender, împreună cu restul ingredientelor și amestecați până obțineți o băutură omogenă.
- Serviți imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu