Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Băuturi aromate

Smoothie cu mere coapte, scorțișoară și cocos

Publicat la 9 octombrie 2018 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

1696 shares
Mergi la rețetă

Pentru că e din ce în ce mai toamnă și pentru că întotdeauna anotimpul ăsta, atât de plin de arome, e o provocare mai ales în bucătărie, m-am oprit deocamdată din pusul murăturilor la saramură și m-am răsfățat cu o băutură nouă: smoothie cu mere coapte, scorțișoară și cocos. O băutură-desert, cu arome delicioase, numai bună de savurat într-o zi de toamnă aurie.

Smoothie cu mere coapte

Combinația de mere coapte și cocos nu e nouă pentru mine. Știam deja că se potrivesc de minune. Am descoperit duetul acesta de arome când am făcut tortul de mere cu caramel în varianta vegană (de post) și de atunci nu ezit să le folosesc împreună de câte ori am ocazia.

Smoothie cu mere coapte

Așadar băutura-răsfăț de astăzi conține așa: piure de mere coapte, lapte de cocos, scorțișoară și puțină miere prelinsă în pahar. A rezultat un smoothie fin, cremos, cu arome delicate. Câțiva fulgi de cocos, un praf de scorțisoară presărat deasupra și o frunzuliță de mentă au întregit decorul. Dacă vă bate gândul să îl serviți când vă vin prietenii în vizită, iată că nu e greu să facem băutura asta să arate apetisant și de nerefuzat pentru oricine.

Smoothie cu mere coapte

Mod de preparare smoothie cu mere coapte, scorțișoară și cocos

Rețeta începe, firesc, cu niște mere care vor merge la cuptor. Fie la cuptorul clasic, fie la microunde, dacă vă grăbiți. Inutil să mai spun că sunt mult mai gustoase coapte pe îndelete la cuptor decât grăbite la microunde.

Din cele trei mere pe care le vedeți în fotografia de mai jos am obținut un piure de mere coapte și apoi smoothie pentru două persoane. Cantitățile sunt până la urmă la latitudinea fiecăruia. Dacă vă place mai mult aroma merelor coapte decât cea de cocos, puteți pune mai mult piure de mere decât lapte de cocos și invers.

Smoothie cu mere coapte

Smoothie cu mere coapte

Pont: puteți coace mai multe mere, iar piureul obținut se poate păstra 1-2 zile la frigider într-un borcan de sticlă cu capac. Probabil că rezistă și mai mult decât atât, dar eu nu am încercat. Am încercat în schimb să îl păstrez la congelator în caserole mici sau în punguțe de plastic și rezistă foarte bine chiar și două luni. Avem, așadar, rezerve pentru zilele în care ni se face subit poftă de un smoothie cu mere coapte 😉

După ce ați copt merele, fie alegeți doar pulpa, fie, dacă aveți un blender performant , puteți îndepărta semințele și să folosiți și coaja merelor. Eu l-am folosit din nou pe G21 al meu despre care v-am tot povestit - găsiți celelalte rețete la care m-a ajutat voinicul ăsta, aici. Coaja mereleor se caramelizează la copt și are un gust minunat, ar fi păcat să o aruncăm.

Peste piureul de mere am ras cam jumătate de centimetru dintr-un baton de scorțișoară și am adăugat și câțiva fulgi de cocos deshidratați. Totul a mers la blender împreună cu laptele de cocos și mierea. La final am mai adăugat miere, după gust, mi-am decorat frumos cana și mi-am savurat cu încântare băutura minunată cu arome de toamnă.

Ce ziceți, încercați și voi rețeta mea de smoothie cu mere coapte? 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Smoothie cu mere coapte

Smoothie cu mere coapte, scorțișoară și cocos

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 2 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 3 mere mari
  • 350 ml lapte de cocos
  • miere de albine sau alt îndulcitor (după gust)
  • scorțișoară

decor

  • pudră de scorțișoară
  • fulgi mari de cocos
  • mentă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Coaceți merele, apoi lăsați-le la răcit.
  • Îndepărtați semințele și cotoarele, eventual și coaja merelor dacă nu doriți să o folosiți.
  • Puneți piureul de mere în blender, împreună cu restul ingredientelor și amestecați până obțineți o băutură omogenă.
  • Serviți imediat.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Smoothie cu mere coapte

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • limonadă
    Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
  • ciocolata calda de casa
    Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • Apă infuzată cu lămâie şi flori de caprifoi
    Apă infuzată cu lămâie şi flori de caprifoi
1696 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x