Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de post

Chec de post cu nucă de cocos și semințe de mac

Publicat la 21 noiembrie 2018 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

2127 shares
Mergi la rețetă

Într-o dimineață am postat pe Instagram o fotografie cu acest chec de post cu nucă de cocos și semințe de mac. A fost foarte "curtat" ca să zic așa și a început să plouă cu întrebări și cereri de rețetă. Nu știu dacă a fost meritul combinației dintre cocos și mac sau meritul soarelui din fotografie, dar oricum eu m-am bucurat mult, așa cum mă bucur de orice like, inimioară, comentariu, mesaj, e-mail, etc.

Chec de post cu nucă de cocos și semințe de mac

M-am urnit greu să scriu rețeta, iar acum, când în sfârșit am găsit răgazul să mă așez la laptop, iată că afară nu mai e nici urmă de soarele din fotografiile mele, ba dimpotrivă, între timp am avut parte și de prima fulguială din acest an, ba chiar și de a doua. Nu-i nimic, noi o să ne îndulcim și o să ne încălzim inimile cu un chec vegan bun și aromat , nu-i așa? 🙂

Chec de post cu nucă de cocos și semințe de mac

Poate să vi se pară ciudat că spun asta, dar cred că mie îmi plac mai mult checurile de post decât cele cu unt și ouă. Probabil că mă fascinează, ca de obicei, ideea că din combinația câtorva ingrediente banale e posibil să rezulte ceva atât de bun. Desigur, orice chec e bun, dar astea de post au un "quelque chose" pe care nu-l pot defini, dar care se potrivește tare bine cu gusturile mele. Cred că în lipsa untului, aromele din checurile de post sunt mai bine definite.

Atunci când am făcut checul de post ciocolatos cu trandafiri (rețeta aici), am zis că altul mai bun nu are cum să existe. Dar a venit apoi checul de post cu banane și migdale (rețeta aici)  plin de arome minunate. M-a da gata cu gustul și textura lui, așa că l-am detronat pe cel cu trandafiri și l-am declarat pe cel cu banane cel mai bun.

Acum...ați ghicit, da? M-am sucit iar! Ăsta cu cocos și cu mac primește premiul 1 cu coroniță. Nah, s-ar putea spune despre mine că, cel puțin în privința mâncărurilor, nu sunt prea statornică 😀

Mod de preparare chec de post cu nucă de cocos și semințe de mac

Dar mai bine să nu vă mai țin de vorbă și să vă spun cum se face. Se face așa: se amestecă ingredientele lichide între ele și cele solide între ele. Apoi unele cu altele. Se toarnă în tavă, se dă la cuptor și timp de vreo 40 de minute vă puteți relaxa pregătindu-vă ceaiul preferat pe care să-l serviți alături de o felie de chec și adulmecând mirosurile care răzbat din cuptor 😉

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Chec vegan cu nucă de cocos și semințe de mac

Chec de post cu nucă de cocos și semințe de mac

5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 1 chec
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 60 g nucă de cocos răzuită fin
  • 250 g făină
  • 150 g zahăr
  • 25 g semințe de mac
  • ½ de linguriță de bicarbonat alimentar
  • 8 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 80 ml ulei
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • ½ linguriță pudră de vanilie

deasupra

  • 20 g fulgi mari de cocos
  • zahăr vanilat

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în forma de chec.
  • Puneți într-un bol ingredientele uscate (mai puțin fulgii mari de cocos pe care îi vom pune deasupra) și le amestecați.
  • În alt vas amestecați ingredientele lichide, apoi le turnați peste cele uscate.
  • Mixați până obțineți o compoziție omogenă, de consistența unei smântâni foarte groase.
  • Turnați compoziția în forma de chec, nivelați și presărați deasupra fulgii mari de cocos.
  • Dați checul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
  • Lăsați checul să se răcească timp de 10 minute în formă, apoi îl scoateți pe un grătar ajutându-vă de hârtia de copt.
  • După răcire, pudrați checul cu zahăr vanilat și serviți alături de o ceașcă de ceai, lapte sau cafea.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Chec de post cu nucă de cocos și semințe de mac

Dragilor, sper că veți încerca rețeta mea de chec de post cu nucă de cocos și semințe de mac și mai ales, sper să vă placă la fel de mult cum ne-a plăcut și nouă!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
2127 shares

Comentarii

  1. Luiza a zis

    iunie 28, 2022 at 11:31 pm

    Acelea sunt cutiile. Si da, sunt lucioase la interior. Nu am apucat sa le pun intr-o tava, dar data viitoare asa voi face. Am facut si reteta cu merisoare si mi-a iesit aproape ca cel din poza ta! Super retete, multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 29, 2022 at 6:51 am

      Mă bucur mult că a ieșit bine și acela! Numai bine, Luiza!

      Răspunde
  2. Luiza a zis

    iunie 28, 2022 at 1:36 pm

    Buna, Iuliana! Azi vreau sa din nou reteta aceasta si vreau sa incerc si reteta de ciocolatos cu merisoare. As vrea sa te intreb... daca fac in forme din acelea de carton mai pun hartie de copt in ele? Si le bag pur si simplu pe gratarul din cuptor sau le pun intr-o tava si apoi in cuptor? Multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 28, 2022 at 2:28 pm

      Cutiile acelea din carton (cele maro cu ceva floricele, cam așa ceva https://bit.ly/3uavys2 ) de obicei au interiorul cerat, deci nu mai au nevoie de hârtie de copt, dar verifică, te rog, să fie lucioase la interior.
      Eu le-aș pune într-o tavă ca să le manevrez mai ușor. Succes! 🙂

      Răspunde
  3. Luiza a zis

    iunie 27, 2022 at 11:27 pm

    Multumesc mult pentru reteta! Am incercat-o si mi-a iesit super! Am descoperit-o in postul Craciunului si de atunci am facut-o de cateva ori! Zi buna!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 28, 2022 at 6:45 am

      Tare mult mă bucur că ți-a plăcut, Luiza!
      Te mai aștept cu drag și la alte rețete.

      Răspunde
  4. mioara a zis

    aprilie 08, 2019 at 10:38 am

    buna ziua,
    laptele de cocos este acela gros din care se poate face si frisca,sau cel subtire?

    multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 08, 2019 at 10:42 am

      Am folosit din cel subtire, la cutie lunga de carton. Se gaseste prin supermarketuri la rafturile cu lapte vegetal.
      Altadata, cand nu am avut, am folosit din cel gros, diluat cu putina apa.

      Răspunde
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x