Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aperitive

Icre de fasole cu ceapă verde

Publicat la 20 noiembrie 2018 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

2395 shares
Mergi la rețetă

Dragilor, a început Postul Crăciunului, prilej să scoatem de prin sertare și să punem în aplicare toate rețetele cu vegetale pe care le știm. Rețeta de icre de fasole pe care am pregătit-o astăzi pentru voi, e atât de simplă - ca mai toate rețetele cu fasole, de altfel - încât titlul ei aproape că spune totul și despre modul de preparare.

Icre de fasole

Dacă avem fasolea deja fiartă, sau dacă folosim fasole din conservă, rețeta asta e gata în mai puțin de 10 minute. Iar dacă se cheamă icre de fasole, carevasăzică înseamnă că frecăm fasolea simplu, cu ulei, întocmai ca la icrele de pește (vezi aici rețeta) , picurăm puțină lămâie, adăugăm ceapă verde (sau uscată), apoi desigur, dregem gustul de sare și piper. Și cam asta e tot, gata, ne putem așeza la masă!

dar dacă doriți o rețetă de icre de pește vă recomand să încercați rețeta mea de icre de crap și știucă.

Știți că eu nu mă dau deloc în lături de la a folosi câte o conservă din comerț atunci când nu am timp. De data asta însă, cumpărasem niște fasole cu boabe mari și dolofane care îmi făcuse cu ochiul la un aprozar. Într-un final a fost untoasă și gustoasă, nimic de zis, dar tare greu a mai fiert!  Noroc că am fost liberă în ziua când am făcut icrele de fasole, altfel nu aveam timp să stau atâta pe lângă oală să tot verific boabele dacă-s fierte sau tot pietroase.

Vezi aici și rețeta de pastă picantă de fasole. Cred că o să-ți placă și aceea! 

Mod de preparare icre de fasole cu ceapă verde

În mod normal, pentru rețeta de icre de fasole, boabele se fierb simplu, doar în apă cu puțină sare, fără legume. Dar nu e deloc greșit dacă puneți la fiert și ceva rădăcinoase, dacă așa doriți, dimpotrivă, vor da un gust mai bun și mai intens icrelor.

Știu persoane care la icrele de fasole pun și puțin usturoi. Sunt excelente și așa, dar eu de la mama le-am pomenit cu ceapă și mereu mă trage sufletul să le fac ca ale ei. Când am ceapă verde, o prefer celei uscate care e mai iute și are gust mai pregnant. Fasolea are o aromă foarte subtilă și când fac icre, nu vreau ca gustul de ceapă să fie dominant. De la ceapa verde toc partea albă foarte fin și o pun în pasta de fasole după ce am dat-o prin blender, iar frunzele verzi le toc și le presar deasupra.

Icrele de fasole se servesc cu...orice 🙂 Întinse pe pâine de casă sau pe felii de pâine prăjită, cu o salată alături, sau cu roșii, castraveți, ardei gras, măsline, gogoșari în oțet, murături, etc. În orice combinație, sunt o gustare nemaipomenit de bună și de hrănitoare. Icrele de fasole sunt excelente la orice masă a zilei și o să vedeți voi, că vă vor salva de multe ori în perioadele de post când nu mai știți ce să gătiți sau ce să luați la pachet 😉

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Icre de fasole

Icre de fasole cu ceapă verde

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 200 g fasole uscată (sau o conservă)
  • 50 ml ulei
  • 4 fire de ceapă verde (sau o ceapă uscată micuță)
  • ½ lingură de cimbru uscat
  • sucul de la ½ de lămâie
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Fierbeți fasolea, o lăsați să se răcească și o scurgeți foarte bine de apă.
  • Puneți boabele de fasole în blender împreună cu uleiul, sucul de lămâie, cimbrul uscat, sare și piper.
  • Mixați bine până obțineți o pastă omogenă. Dacă amestecul vi se pare prea uscat, adăugați pe rând 3-4 linguri de apă până obțineți consistența dorită.
  • Tocați fin partea albă de la firele de ceapă și puneți-le peste icrele de fasole. Omogenizați.
  • Puneți icrele în vasul de servit și presărați frunzele verzi de ceapă tăiate mărunt.
  • Serviți icrele de fasole pe felii de pâine prăjită, cu salată, legume proaspete sau murături.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Icre de fasole

Dragilor vă doresc un post cu folos și poftă bună la icre de fasole cu ceapă verde!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • pasta de ardei copti cu nuci reteta muhammara
    Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) - rețeta de post pentru micul dejun
  • Castron cu salată ciuperci cu maioneză presărată cu pătrunjel.
    Salată de ciuperci cu maioneză dietetică și usturoi - rețeta pas cu pas
2395 shares

Comentarii

  1. maria a zis

    noiembrie 20, 2018 at 7:15 pm

    5 stars
    Uneori fasolea fierbe foarte greu (poate daca e mai veche, adica nu din anul acela, nu stiu, presupun si eu). Mi s-a intamplat sa o fierb si cate 5 ore si tot sa nu fie fiarta bine (fara sare, inmuiata inainte) si e frustrant :)). Alteori fierbe foarte repede (chiar si fara sa fie la inmuiata de cu seara)
    Depinde cum nimerim fasolea.
    Mama mea face fasolea asa, la blender si e foarte buna. O sa fac si eu, multumim de idee!

    Răspunde
  2. Dan a zis

    noiembrie 20, 2018 at 10:12 am

    5 stars
    Ti-a fiert greu fasolea, pentru ca ai pus-o in apa cu sare. Fasolea se fierbe intotdeauna fara sare si, ca sa fiarba mai usor, o pui la inmuiat de cu seara si o lasi sa se umfle peste noapte, inainte de a o fierbe

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 20, 2018 at 10:37 am

      Vă mulțumesc pentru expozeu. Dar cred că înainte să consumăm amândoi timp și energie comentându-ne unul altuia, era bine să vă întrebați de unde anume știți dumneavoastră cum am pus fasolea la fiert, cu sare sau fără sare și dacă am lăsat-o sau nu la înmuiat de seara. Nu de alta, dar în rețetă nu am scris aceste detalii.

      Răspunde
      • Sorin a zis

        noiembrie 21, 2018 at 6:55 am

        5 stars
        <>
        ...
        <>

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          noiembrie 23, 2018 at 12:57 pm

          Nu prea inteleg, dar sper ca e de bine 😀

          Răspunde
5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x