Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Budincă de paste cu brânză de vaci la cuptor

Publicat la 3 iulie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

2170 shares
Mergi la rețetă

Rețeta clasică de budincă de paste cu brânză de vaci la care am adăugat câteva afine delicioase pentru un aspect deosebit.

Budinca de paste cu branza de vaci si afine

Cu siguranță vă amintiți macaroanele cu brânză la cuptor pe care le făceau mamele și bunicile noastre. Cu mâncarea asta mi-am crescut și eu băiatul 🙂 Se face atât de ușor și e atât de bună și de hrănitoare!

Nu prea ai ce greși la o budincă de paste. Indiferent ce brânzeturi ai prin frigider și ce combinații faci, ea tot bună va ieși. De obicei folosesc o combinație de telemea și brânză de vaci.

Vezi aici rețeta de macaroane la cuptor cu telemea.

Macaroane cu branza

De data aceasta aveam în frigider doar brânză de vaci și un iaurt proaspăt, gras, făcut de mine, așa că asta a fost combinația zilei. Am mai adăugat în compoziție și o mână zdravănă de afine care au dat un plus de gust și mai ales un aspect deosebit de apetisant.

Budinca de paste cu branza de vaci si afine

Cândva am făcut chiar și brioșe din paste cu brânză. Găsiți rețeta cu un click pe fotografia de mai jos:

Briose din paste cu branza dulce

Pentru rețeta de brioșe am folosit niște paste foarte mărunte, aproape ca bobul de orez. Dar dacă faceți budinca de paste la cuptor, puteți folosi orice fel de paste aveți în casă: penne, farfalle, fusilli, macaroane, etc.

Nu uitați de afine! Acestea dau o aromă deosebită și mai ales o culoare fabuloasă. O felie de budincă de paste pudrată cu zahăr vanilat va fi un desert încântător atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari! 🙂

Budinca de paste cu branza de vaci si afine

Mod de preparare budincă de paste cu brânză de vaci și afine

Modul de preparare este foarte asemănător cu cel al rețetei de macaroane cu brânză la cuptor pe care o avem în format video pe canalul de YouTube .

Dacă încă nu v-ați abonat la canalul de YouTube, vă invit să o faceți chiar acum pentru că avem acolo o mulțime de rețete delicioase, explicate pas cu pas și în fiecare săptămână adaug rețete noi.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Budinca de paste cu branza de vaci si afine

budincă de paste cu brânză de vaci și afine

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 8 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 220 g paste (penne, fusilli, farfale, etc.)
  • 250 g brânză de vaci grasă
  • 3 ouă
  • 100 ml iaurt gras (3.5%)
  • 50 g unt topit și răcit
  • 70 g zahăr tos (sau după gust)
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • 100 g afine
  • un praf de sare
  • în plus - unt pentru uns tava
  • zahăr pudră pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt o formă cam de 20 cm diametru. Puteți folosi și hârtie de copt în locul untului.
  • Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Când sunt gata, le scurgeți de apa în care au fiert.
  • Amestecați brânza de vaci cu ouăle bătute, zahărul, iaurtul și un praf de sare.
  • Încorporați untul topit și răcit, apoi adăugați afinele în compoziție.
  • Turnați compoziția în tavă și coaceți timp de 40-45 de minute, sau până când e bine închegată și a început să se rumenească deasupra.
  • Lăsați budinca să se răcorească 10 minute în tavă, apoi scoateți-o pe un platou.
  • Se poate servi atât caldă, cât și rece. Când e rece, se porționează mai ușor și mai frumos.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Budinca de paste cu branza de vaci si afine

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute
  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
2170 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.