Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Colecții de rețete

10 rețete de aperitive uscate - sărățele, covrigei, pogăcele,etc.

Publicat la 8 decembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

223 shares

O colecție de 10 rețete de aperitive uscate - sărățele, covrigei, pogăcele,etc., spornice, delicioase și ușor de făcut. Numai bune pentru o masă festivă.

Sărbătorile se apropie iar noi începem să ne gândim din ce în ce mai mult la meniul pe care îl vom pregăti pentru mesele îmbelșugate care urmează.

10 rețete de aperitive uscate

Cum orice masă festivă sau orice întâlnire cu prietenii începe cu un aperitiv numai bun de ronțăit, am adunat la un loc 10 rețete de "uscături" pentru toate gusturile, cu care să vă întâmpinați musafirii.

Click pe linkuri sau pe fotografiile de mai jos pentru a vedea rețetele cu cantități și mod de preparare. Nu uitați că fiecare rețetă poate fi tipărită sau salvată în telefon, pentru a o avea la îndemână atunci când o preparați 🙂

Covrigei de casă cu telemea - rețeta rapidă

Cea mai rapidă rețetă de covrigei crocanți și delicioși. Sunt din aluat cu telemea și smântână, sunt mici, simpatici și spornici, numai buni de pus pe masă lângă un pahar cu bere. Toate mâinile se vor întinde după ei! 😉

Covrigei de casă cu telemea și semințe

Covrigei cu mac din aluat cu brânză de vaci

O altă rețetă de covrigei, mai fragezi decât primii. Aluatul este pe bază de brânză de vaci și unt și necesită un repaus la frigider pe cel puțin 4 ore. Au un gust minunat și se desfac în foițe fine datorită fermenților din brânza de vaci. Neapărat să îi încercați!

covrigei cu mac

Pogăcele cu cașcaval

Pogăcelele cu cașcaval au la bază tot aluatul fraged cu brânză de vaci. Se presară cu cașcaval din belșug și se bagă la cuptor. Mici, aurii și gustoase, pogăcelele merg de minune la un pahar de vin și de vorbă cu cei dragi 🙂

Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut

Crochete de cartofi cu cașcaval și cârnați - făcute la cuptor

Crochete din cartofi fierți, aurii, ferme la exterior și moi la interior. Sunt foarte aromate de la boiaua de ardei şi de la seminţele de chimen din aluat. Am ascuns în crochete şi câteva bucăţele de cârnăciori afumaţi, ca să meargă mai bine berea după ele 😉

Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

Mini trigoane crocante cu brânză sărată

Mini trigoanele sunt un aperitiv rapid, pentru că folosim foi de plăcintă subțiri, din comerț. Pentru umplutură am folosit un amestec de brânză de vaci și brânză de burduf, dar voi puteți folosi orice altă combinație de bânzeturi care vă place sau ce aveți la îndemână. Semințele de susan negru dau un plus de gust și un aspect deosebit.

Trigoane crocante cu brânză sărată

Sărățele rapide cu telemea și smântână

Reţeta aceasta este cea mai rapidă pe care o știu. În 5 minute aţi amestecat ingredientele la robot sau şi mai simplu, doar cu mâna (eu aşa le fac), apoi treceţi direct la întins foaia şi decupat bastonaşele. În 15 minute sunt gata, fragede, rumene cu miros frumos şi cinstit de unt, brânză şi ou. Să vedeţi ce bine merge ţuica şi vişinata după ele! 😉

Sărăţele rapide cu telemea şi smântână

Sărățele cu brânză de vaci și chimen

Reţeta asta de sărăţele cu brânză de vaci şi chimen, odată făcută, va rămâne pentru totdeauna în topul preferințelor voastre. Sunt atât de bune încât va trebui să le faceți mereu în cantitate dublă pentru căci parcă niciodată nu sunt de ajuns.

Sărăţele cu brânză şi chimen

Sărățele cu parmezan și busuioc

Dacă preferați aromele mediteraneene, atunci rețeta asta este pentru voi. Sărățelele se desfac în foi fine și au un gust deosebit dat de parmezanul ras și de busuiocul uscat. Nu veți regreta deloc dacă le încercați.

Sărăţele

Răsucele cu bacon- din aluat de foietaj

O rețetă cu aluat de foietaj cumpărat, la care am adăugat fâșii de bacon, apoi le-am răsucit. Se fac ușor și rapid, exact rețeta care ne trebuie de sărbători când suntem atât de aglomerate 😉

Răsucele cu bacon

Sărățele Dukan cu ceapă verde

Țineți dietă și nu vreți să o compromiteți de sărbători? Știu cum e! De aceea am inclus în listă și aceste sărațele cu brânză de vaci, iaurt și tărâțe de ovăz, specifice dietei Dukan. Le puteți ronțăi fără remușcări! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • ilustratie articol cu 5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat
    5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat - Rețete Rapide și Calorii
  • 3 supe reci de vara- tarator, gazpacho, avocado
    BlendyGo 3 - ideal pentru supe reci de vară - 3 rețete gata în câteva minute!
  • 30 de retete gata in 30 de minute
    30 de Rețete gata în 30 minute. Sau mai puțin!
  • colectie de retete cu carne de pui gatita la tigaie
    10 Rețete de Pui la Tigaie - Simplu și Savuros
223 shares

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

x