O colecție de 10 rețete de aperitive uscate - sărățele, covrigei, pogăcele,etc., spornice, delicioase și ușor de făcut. Numai bune pentru o masă festivă.
Sărbătorile se apropie iar noi începem să ne gândim din ce în ce mai mult la meniul pe care îl vom pregăti pentru mesele îmbelșugate care urmează.
10 rețete de aperitive uscate
Cum orice masă festivă sau orice întâlnire cu prietenii începe cu un aperitiv numai bun de ronțăit, am adunat la un loc 10 rețete de "uscături" pentru toate gusturile, cu care să vă întâmpinați musafirii.
Click pe linkuri sau pe fotografiile de mai jos pentru a vedea rețetele cu cantități și mod de preparare. Nu uitați că fiecare rețetă poate fi tipărită sau salvată în telefon, pentru a o avea la îndemână atunci când o preparați 🙂
Covrigei de casă cu telemea - rețeta rapidă
Cea mai rapidă rețetă de covrigei crocanți și delicioși. Sunt din aluat cu telemea și smântână, sunt mici, simpatici și spornici, numai buni de pus pe masă lângă un pahar cu bere. Toate mâinile se vor întinde după ei! 😉
Covrigei cu mac din aluat cu brânză de vaci
O altă rețetă de covrigei, mai fragezi decât primii. Aluatul este pe bază de brânză de vaci și unt și necesită un repaus la frigider pe cel puțin 4 ore. Au un gust minunat și se desfac în foițe fine datorită fermenților din brânza de vaci. Neapărat să îi încercați!
Pogăcele cu cașcaval
Pogăcelele cu cașcaval au la bază tot aluatul fraged cu brânză de vaci. Se presară cu cașcaval din belșug și se bagă la cuptor. Mici, aurii și gustoase, pogăcelele merg de minune la un pahar de vin și de vorbă cu cei dragi 🙂
Crochete de cartofi cu cașcaval și cârnați - făcute la cuptor
Crochete din cartofi fierți, aurii, ferme la exterior și moi la interior. Sunt foarte aromate de la boiaua de ardei şi de la seminţele de chimen din aluat. Am ascuns în crochete şi câteva bucăţele de cârnăciori afumaţi, ca să meargă mai bine berea după ele 😉
Mini trigoane crocante cu brânză sărată
Mini trigoanele sunt un aperitiv rapid, pentru că folosim foi de plăcintă subțiri, din comerț. Pentru umplutură am folosit un amestec de brânză de vaci și brânză de burduf, dar voi puteți folosi orice altă combinație de bânzeturi care vă place sau ce aveți la îndemână. Semințele de susan negru dau un plus de gust și un aspect deosebit.
Sărățele rapide cu telemea și smântână
Reţeta aceasta este cea mai rapidă pe care o știu. În 5 minute aţi amestecat ingredientele la robot sau şi mai simplu, doar cu mâna (eu aşa le fac), apoi treceţi direct la întins foaia şi decupat bastonaşele. În 15 minute sunt gata, fragede, rumene cu miros frumos şi cinstit de unt, brânză şi ou. Să vedeţi ce bine merge ţuica şi vişinata după ele! 😉
Sărățele cu brânză de vaci și chimen
Reţeta asta de sărăţele cu brânză de vaci şi chimen, odată făcută, va rămâne pentru totdeauna în topul preferințelor voastre. Sunt atât de bune încât va trebui să le faceți mereu în cantitate dublă pentru căci parcă niciodată nu sunt de ajuns.
Sărățele cu parmezan și busuioc
Dacă preferați aromele mediteraneene, atunci rețeta asta este pentru voi. Sărățelele se desfac în foi fine și au un gust deosebit dat de parmezanul ras și de busuiocul uscat. Nu veți regreta deloc dacă le încercați.
Răsucele cu bacon- din aluat de foietaj
O rețetă cu aluat de foietaj cumpărat, la care am adăugat fâșii de bacon, apoi le-am răsucit. Se fac ușor și rapid, exact rețeta care ne trebuie de sărbători când suntem atât de aglomerate 😉
Sărățele Dukan cu ceapă verde
Țineți dietă și nu vreți să o compromiteți de sărbători? Știu cum e! De aceea am inclus în listă și aceste sărațele cu brânză de vaci, iaurt și tărâțe de ovăz, specifice dietei Dukan. Le puteți ronțăi fără remușcări! 🙂
Lasă un comentariu