• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Aperitive

    Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă

    Publicat la 20 noiembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 10 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Covrigei de casă cu telemea, cea mai simplă și rapidă rețetă pentru un aperitiv delicios, potrivit pentru o masă festivă sau la un pahar de bere cu prietenii.

    Ca mâine începe sarabanda sărbătorilor de iarnă si ne bat rudele și prietenii la ușă. Noi începem să ne panicăm că n-avem cu ce-i servi și dăm fuga la magazine să cumpărăm sticksuri și covrigei. Vă sună cunoscut? 😀

    Covrigei de casă cu telemea și semințe

    Ei bine, să faci o tavă de covrigei de casă cu telemea - așa frumoși cum îi vedeți pe ai mei în poze - durează chiar mai puțin decât să te îmbraci și să te duci după sticksuri. Pe bune! 😉

    Am experimentat acest aluat acum vreo 4 ani și de atunci aceasta a rămas rețeta mea salvatoare. O fac de câteva ori pe an, fie la sărbători, fie când se anunță din scurt vreo bere cu prietenii. Până acum am făcut-o sub formă de sărățele, dar am zis să mai variez și parcă aluatului îi stă chiar mai bine sub formă de covrigei. Rețeta sărățelelor o găsiți cu un click pe fotografia de mai jos, e făcută chiar la o masă de Crăciun 🙂

    Sărăţele rapide cu telemea şi smântână

    Pe blog veți mai găsi și o altă rețetă de covrigei cu mac, făcuți din aluat pe bază de unt și brânză de vaci. Se fac și aceștia foarte ușor, sunt fragezi și brânza de vaci le dă un gust minunat. Din păcate însă, aluatul cu brânză de vaci are nevoie de câteva ore bune de stat la frigider, așa că nu e o rețetă rapidă, pe care să o faci la urgență. Dar merită încercați și aceștia. Dați un click pe fotografia de mai jos ca să vedeți rețeta.

    covrigei cu mac

    Revenind la covrigeii rapizi de astăzi, aceștia sunt mai degrabă crocanți, numai buni de ronțăit la un film, sau de pus lângă un pahar cu bere atunci când bărbații s-au adunat să se uite împreună la un meci de fotbal.

    Sunt spornici și aspectuoși, iar dacă îi puneți în deschiderea vreunei mese de sărbătoare, vă garantez eu că multe mâini se vor întinde imediat către ei.

    Covrigei de casă cu telemea și semințe

    Mod de preparare covrigei de casă cu telemea și semințe

    Nimic complicat la rețeta de covrigei. Amesteci ingredientele, întinzi foaia, decupezi și bagi la cuptor. Îi scoți peste 12-15 minute și te bucuri de ei.

    Toată treaba e să aveți un decupător pentru covrigei. Eu am o formă moștenită de la soacra mea, dar se găsesc în magazine sau puteți comanda online. Vă recomand să vă cumpărați unul cu arc, ca să fie mai ușor de manevrat. Vedeți aici la ce fel de formă pentru covrigei mă refer.

    Vă las mai jos rețeta cu cantități și explicații. Nu uitați că o puteți scoate la imprimantă ca să o păstrați la colecție. Sigur o veți folosi foarte des! 😉

    Covrigei de casă cu telemea și semințe
    Covrigei de casă cu telemea și semințe

    Covrigei de casă cu telemea și semințe

    5 from 8 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes
    Gătire: 15 minutes
    Timp total: 25 minutes
    Număr de porții: 3 tăvi
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 200 g telemea
    • 100 g unt cu 82% grăsime, rece de la frigider
    • 100 g smântână grasă
    • 2 ouă - unul în aluat, unul pentru uns deasupra
    • 400 g făină tip 000
    • sare după gust (depinde cât e de sărată brânza folosită)
    • aprox 70 g mix de semințe: in, floarea soarelui, susan, dovleac, mac, etc.
    • opțional - un vâf de cuțit de turmeric (pentru culoare)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
    • Dați telemeaua pe răzătoare, la fel şi untul rece. Puneți-le într-un bol încăpător.
    • Adăugați ouăle bătute, smântâna și sare dacă mai e nevoie. Amestecați.
    • Turnați apoi făina şi turmericul dacă îl folosiți, și frământați doar până aveți un aluat omogen, nu mai mult!
    • Împărțiți aluatul în 3 părți, ca să vă fie mai ușor să îl lucrați.
    • Presarăți blatul de lucru cu puțină făină și întindeți o foaie cam de 0.5 cm grosime.
    • Decupați covrigeii și așezați-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Marginile le mai frământați foarte puțin și le refolosiți.
    • Ungeți covrigeii cu ou bătut și presărați-i cu semințe la alegere.
    • Coaceți covrigeii timp de 12-15 minute, până când sunt frumos rumeniți.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Covrigei de casă cu telemea și semințe

    Din aceeași categorie

    • Bruschete italiene cu roșii și busuioc
    • Icre de crap și știucă - de ce e bine să le combini
    • Grisine cu ulei de măsline și griș
    • Aperitiv cu andive, cremă de brânză și somon afumat

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. MIRCEA NISTOR

      ianuarie 23, 2022 at 12:55 pm

      la decupare se lipesc de marginile decupate si trebuie scoase manual acele parti care ar trebui sa cada.....

      Răspunde
      • Marlene-Renate

        iunie 30, 2022 at 1:53 am

        Ajutor aveti daca lucrati cu aluat rece si puneti forma adesea in faina inainte de decupare😅

        Răspunde
      • Anca

        decembrie 17, 2022 at 6:40 pm

        Bună seara,
        Se poate înlocui untul cu untură? Și dacă da, care este cantitatea potrivită? Mulțumesc frumos și sărbători binecuvântate!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea

          decembrie 17, 2022 at 6:52 pm

          Da, puteți pune untură, cam 80 g.
          Sărbători cu bine vă doresc și eu!

          Răspunde
    2. Elena Mihăilă

      decembrie 22, 2021 at 1:42 pm

      Se poate face aluatul și lăsat la frigider peste noapte? Mulțumesc frumos!

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 23, 2021 at 8:33 am

        Da, puteți lăsa aluatul la frigider peste noapte.

        Răspunde
        • Rebeca

          decembrie 16, 2022 at 9:39 pm

          Fără praf de copt, drojdie sau alt ceva?

          Răspunde
          • Iuliana Sbîrnea

            decembrie 17, 2022 at 7:44 am

            Fără! Că doar vrem covrigei crocanți, nu pufoși!

            Răspunde
    3. Maria

      decembrie 22, 2020 at 12:27 am

      Excelentă reteta!

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 22, 2020 at 8:07 am

        Mulțumesc mult! Mă bucur că v-a plăcut!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.