Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie, un desert delicios, care se face simplu și rapid, dar extraordinar de gustos și de aspectuos.
Îmi doream demult să cumpăr un set de forme pentru rulouri și nu știu de ce, de câte ori ajungeam în magazine, ori uitam de ele, ori nu le găseam. Când în sfârșit le-am găsit și le-am pus în coșul de cumpărături, abia așteptam să ajung cu ele acasă să le pun la treabă.
Ideal ar fi ca pentru aceste rulouri cu vanilie să folosiți un aluat de foietaj făcut acasă, cu ingrediente de calitate, alese de voi și nu cu aluat cumpărat care știm bine că este făcut cu margarină. Se face mult mai ușor decât ați crede dacă urmați rețeta mea de foietaj de casă.
Rulourile astea, pudrate cu zahăr vanilat și pliiiine-pline de cremă delicioasă, sunt o încântare la îndemâna oricui!
Iar dacă vă plac deserturile din foietaj, vă las mai jos încă două idei delicioase:
Mod de preparare rulouri din foietaj cu cremă de vanilie
Să faci rulouri din foietaj cu cremă de vanilie e floare la ureche mai ales dacă ai ce-ți trebuie, adică dacă ai formele potrivite. Dar la urma urmei ne putem descurca și fără ele, dacă facem niște cornete din folie de aluminiu.
Am arătat la rețeta de rulouri cu bezea cum se fac cornetele din folie de aluminiu. Vă las mai jos rețeta video ca să vedeți exact cum am procedat.
Crema cu care am umplut rulourile de astăzi este o cremă clasică de vanilie. V-aș recomanda ca pentru o aromă autentică și plăcută, să folosiți păstăi de vanilie, pudră sau pastă de vanilie sau zahăr vanilat Bourbon.
E drept că s-au scumpit păstăile de vanilie mai ceva ca aurul, dar rămân în continuare inegalabile. Eu folosesc de mult timp această pudră de vanilie bio și sunt foarte încântată de aroma ei.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie
Echipamente necesare
Ingrediente
- 1 foaie aluat de foietaj
- 150 ml lapte 3.5% grăsime
- 200 ml smântână pentru frișcă cu min. 32% grăsime
- 4 gălbenușuri
- 30 g amidon alimentar
- 125 g zahăr tos
- semințele unei păstăi de vanilie (sau zahăr vanilat Bourbon pe care îl scădeți din cantitatea totală de zahăr)
- un praf de sare
- 1 lingură zahăr pudră pentru finisat
Instrucțiuni de preparare
- Treceți puțin cu sucitorul peste foaia de aluat ca să o mai subțiati puțin. Nu ne dorim rulouri foarte groase.
- Împărțiți foaia de aluat de foietaj în 12 fâșii pe care le înfășurați pe formele metalice pentru rulouri.
- Coaceți rulourile la temperatura indicată pe pachetul de foietaj (de obicei e 200-220 grade Celsius)
- Puneți la fiert laptele împreună cu smântâna și păstaia de vanilie despicată.
- Separat mixați gălbenușurile împreună cu zahărul tos (și cu cel Bourbon dacă nu ați folosit păstaie de vanilie) și un praf de sare, până când se deschid la culoare și devin spumă.
- Adăugați amidonul și mixați scurt, doar cât să se încorporeze.
- Între timp a ajuns și laptele la punctul de fierbere. Scoateți păstaia de vanilie. Dacă doriți, puteți să strecurați laptele printr-o sită foarte fină ca să îndepărtați semințele de vanilie. Eu una nu îl strecor.
- Turnați laptele fierbinte peste amestecul de gălbenușuri, puțin câte puțin amestecând continuu cu mixerul sau cu un tel de mână.
- Turnați compoziția în vasul în care ați fiert laptele și fierbeți crema la foc mic, amestecând -continuu ca să nu se lipească de pereții cratiței și să se afume. Ar trebui să dureze cam minute, până când crema se îngroașă.
- Turnați crema într-un vas curat, cu gura mai largă și acoperiți-o cu o folie alimentară lipită chiar pe suprafața cremei ca să nu facă pojghiță deasupra.
- Lăsați crema să se răcească la temperatura camerei, apoi mutați-o la frigider pentru cel puțin 4 ore , de preferat de seara până dimineața.
- Umpleți rulourile cu crema de vanilie, folosind un poș cu dui stelat. Dacă nu aveți poș, puneți crema într-o pungă și tăiați punga la un capăt.
- Pudrați rulourile cu un strat fin de zahăr vanilat și sunt gata de servit.
- Rulourile cu cremă de vanilie se pot păstra la frigider timp de 2-3 zile, dar trebuie să știti că foietajul se va mai înmuia puțin.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
stela a zis
Am vazut pungi cu rulouri gata facute prin Carrerour si Selgros. Trebuiesc doar umplute .Eu de ex. chiar daca as vrea sa fac , nu am forme
Iuliana a zis
Bine de știut, e și asta o variantă bună și comodă 🙂