• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Prajituri si torturi pentru Craciun

Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 1 apr. 2025 · Publicată: 14 dec. 2019 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
760 shares
Mergi la rețetă

Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie, un desert delicios, care se face simplu și rapid, dar extraordinar de gustos și de aspectuos.

Rulouri din foietaj cu crema de vanilie

Îmi doream demult să cumpăr un set de forme pentru rulouri și nu știu de ce, de câte ori ajungeam în magazine, ori uitam de ele, ori nu le găseam. Când în sfârșit le-am găsit și le-am pus în coșul de cumpărături, abia așteptam să ajung cu ele acasă să le pun la treabă.

Rulouri din foietaj cu crema de vanilie

Ideal ar fi ca pentru aceste rulouri cu vanilie să folosiți un aluat de foietaj făcut acasă, cu ingrediente de calitate , alese de voi și nu cu aluat cumpărat care știm bine că este făcut cu margarină. Se face mult mai ușor decât ați crede dacă urmați rețeta mea de foietaj de casă.

Rulouri din foietaj cu crema de vanilie

Rulourile astea, pudrate cu zahăr vanilat și pliiiine-pline de cremă delicioasă, sunt o încântare la îndemâna oricui!

Iar dacă vă plac deserturile din foietaj, vă las mai jos încă două idei delicioase:

  1. palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat
  2. melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide
Desert cu vanilie

Mod de preparare rulouri din foietaj cu cremă de vanilie

Înfășurare foietaj pe formele metalice
Cum se face crema de vanilie
Rulouri din foietaj coapte

Să faci rulouri din foietaj cu cremă de vanilie e floare la ureche mai ales dacă ai ce-ți trebuie, adică dacă ai formele potrivite. Dar la urma urmei ne putem descurca și fără ele, dacă facem niște cornete din folie de aluminiu.

Am arătat la rețeta de rulouri cu bezea cum se fac cornetele din folie de aluminiu. Vă las mai jos rețeta video ca să vedeți exact cum am procedat.

Crema cu care am umplut rulourile de astăzi este o cremă clasică de vanilie. V-aș recomanda ca pentru o aromă autentică și plăcută, să folosiți păstăi de vanilie, pudră sau pastă de vanilie sau zahăr vanilat Bourbon.

E drept că s-au scumpit păstăile de vanilie mai ceva ca aurul, dar rămân în continuare inegalabile. Eu folosesc de mult timp această pudră de vanilie bio și sunt foarte încântată de aroma ei.

Umplere rulouri

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Rulouri din foietaj cu crema de vanilie

Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie

Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie, un desert delicios, care se face simplu și rapid, dar extraordinar de gustos și de aspectuos.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 12 rulouri
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

forme rulouri
forme metalice pt rulouri
mixer Breville
mixer de mână
tavă de copt
hârtie de copt

Ingrediente
 

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 150 ml lapte 3.5% grăsime
  • 200 ml smântână pentru frișcă cu min. 32% grăsime
  • 4 gălbenușuri
  • 30 g amidon alimentar
  • 125 g zahăr tos
  • semințele unei păstăi de vanilie (sau zahăr vanilat Bourbon pe care îl scădeți din cantitatea totală de zahăr)
  • un praf de sare
  • 1 lingură zahăr pudră pentru finisat

Instrucțiuni de preparare
 

  • Treceți puțin cu sucitorul peste foaia de aluat ca să o mai subțiati puțin. Nu ne dorim rulouri foarte groase.
  • Împărțiți foaia de aluat de foietaj în 12 fâșii pe care le înfășurați pe formele metalice pentru rulouri.
  • Coaceți rulourile la temperatura indicată pe pachetul de foietaj (de obicei e 200-220 grade Celsius)
  • Puneți la fiert laptele împreună cu smântâna și păstaia de vanilie despicată.
  • Separat mixați gălbenușurile împreună cu zahărul tos (și cu cel Bourbon dacă nu ați folosit păstaie de vanilie) și un praf de sare, până când se deschid la culoare și devin spumă.
  • Adăugați amidonul și mixați scurt, doar cât să se încorporeze.
  • Între timp a ajuns și laptele la punctul de fierbere. Scoateți păstaia de vanilie. Dacă doriți, puteți să strecurați laptele printr-o sită foarte fină ca să îndepărtați semințele de vanilie. Eu una nu îl strecor.
  • Turnați laptele fierbinte peste amestecul de gălbenușuri, puțin câte puțin amestecând continuu cu mixerul sau cu un tel de mână.
  • Turnați compoziția în vasul în care ați fiert laptele și fierbeți crema la foc mic, amestecând -continuu ca să nu se lipească de pereții cratiței și să se afume. Ar trebui să dureze cam minute, până când crema se îngroașă.
  • Turnați crema într-un vas curat, cu gura mai largă și acoperiți-o cu o folie alimentară lipită chiar pe suprafața cremei ca să nu facă pojghiță deasupra.
  • Lăsați crema să se răcească la temperatura camerei, apoi mutați-o la frigider pentru cel puțin 4 ore , de preferat de seara până dimineața.
  • Umpleți rulourile cu crema de vanilie, folosind un poș cu dui stelat. Dacă nu aveți poș, puneți crema într-o pungă și tăiați punga la un capăt.
  • Pudrați rulourile cu un strat fin de zahăr vanilat și sunt gata de servit.
  • Rulourile cu cremă de vanilie se pot păstra la frigider timp de 2-3 zile, dar trebuie să știti că foietajul se va mai înmuia puțin.

Bine de știut:

Dacă doriți o cremă mai fermă, după ce o scoateți de la frigider, o puteți mixa cu 100 g de mascarpone.
Nutrition Facts
Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie
Amount per Serving
Calorii
321
% Daily Value*
Grăsimi
 
21
g
32
%
Colesterol
 
89
mg
30
%
Carbohidrați
 
30
g
10
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
12
g
13
%
Proteine
 
4
g
8
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Rulouri din foietaj cu crema de vanilie

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
760 shares

Comentarii

  1. stela a zis

    decembrie 15, 2019 at 12:18 pm

    Am vazut pungi cu rulouri gata facute prin Carrerour si Selgros. Trebuiesc doar umplute .Eu de ex. chiar daca as vrea sa fac , nu am forme

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 15, 2019 at 4:39 pm

      Bine de știut, e și asta o variantă bună și comodă 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.