Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Prajituri si torturi pentru Craciun

Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie

Publicat la 14 decembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

748 shares
Mergi la rețetă

Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie, un desert delicios, care se face simplu și rapid, dar extraordinar de gustos și de aspectuos.

Rulouri din foietaj cu crema de vanilie

Îmi doream demult să cumpăr un set de forme pentru rulouri și nu știu de ce, de câte ori ajungeam în magazine, ori uitam de ele, ori nu le găseam. Când în sfârșit le-am găsit și le-am pus în coșul de cumpărături, abia așteptam să ajung cu ele acasă să le pun la treabă.

Rulouri din foietaj cu crema de vanilie

Ideal ar fi ca pentru aceste rulouri cu vanilie să folosiți un aluat de foietaj făcut acasă, cu ingrediente de calitate , alese de voi și nu cu aluat cumpărat care știm bine că este făcut cu margarină. Se face mult mai ușor decât ați crede dacă urmați rețeta mea de foietaj de casă.

Rulouri din foietaj cu crema de vanilie

Rulourile astea, pudrate cu zahăr vanilat și pliiiine-pline de cremă delicioasă, sunt o încântare la îndemâna oricui!

Iar dacă vă plac deserturile din foietaj, vă las mai jos încă două idei delicioase:

  1. palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat
  2. melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide
Desert cu vanilie

Mod de preparare rulouri din foietaj cu cremă de vanilie

Înfășurare foietaj pe formele metalice
Cum se face crema de vanilie
Rulouri din foietaj coapte

Să faci rulouri din foietaj cu cremă de vanilie e floare la ureche mai ales dacă ai ce-ți trebuie, adică dacă ai formele potrivite. Dar la urma urmei ne putem descurca și fără ele, dacă facem niște cornete din folie de aluminiu.

Am arătat la rețeta de rulouri cu bezea cum se fac cornetele din folie de aluminiu. Vă las mai jos rețeta video ca să vedeți exact cum am procedat.

Crema cu care am umplut rulourile de astăzi este o cremă clasică de vanilie. V-aș recomanda ca pentru o aromă autentică și plăcută, să folosiți păstăi de vanilie, pudră sau pastă de vanilie sau zahăr vanilat Bourbon.

E drept că s-au scumpit păstăile de vanilie mai ceva ca aurul, dar rămân în continuare inegalabile. Eu folosesc de mult timp această pudră de vanilie bio și sunt foarte încântată de aroma ei.

Umplere rulouri

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Rulouri din foietaj cu crema de vanilie

Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie

Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie, un desert delicios, care se face simplu și rapid, dar extraordinar de gustos și de aspectuos.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 12 rulouri
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

forme rulouri
forme metalice pt rulouri
mixer Breville
mixer de mână
tavă de copt
hârtie de copt

Ingrediente
 

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 150 ml lapte 3.5% grăsime
  • 200 ml smântână pentru frișcă cu min. 32% grăsime
  • 4 gălbenușuri
  • 30 g amidon alimentar
  • 125 g zahăr tos
  • semințele unei păstăi de vanilie (sau zahăr vanilat Bourbon pe care îl scădeți din cantitatea totală de zahăr)
  • un praf de sare
  • 1 lingură zahăr pudră pentru finisat

Instrucțiuni de preparare
 

  • Treceți puțin cu sucitorul peste foaia de aluat ca să o mai subțiati puțin. Nu ne dorim rulouri foarte groase.
  • Împărțiți foaia de aluat de foietaj în 12 fâșii pe care le înfășurați pe formele metalice pentru rulouri.
  • Coaceți rulourile la temperatura indicată pe pachetul de foietaj (de obicei e 200-220 grade Celsius)
  • Puneți la fiert laptele împreună cu smântâna și păstaia de vanilie despicată.
  • Separat mixați gălbenușurile împreună cu zahărul tos (și cu cel Bourbon dacă nu ați folosit păstaie de vanilie) și un praf de sare, până când se deschid la culoare și devin spumă.
  • Adăugați amidonul și mixați scurt, doar cât să se încorporeze.
  • Între timp a ajuns și laptele la punctul de fierbere. Scoateți păstaia de vanilie. Dacă doriți, puteți să strecurați laptele printr-o sită foarte fină ca să îndepărtați semințele de vanilie. Eu una nu îl strecor.
  • Turnați laptele fierbinte peste amestecul de gălbenușuri, puțin câte puțin amestecând continuu cu mixerul sau cu un tel de mână.
  • Turnați compoziția în vasul în care ați fiert laptele și fierbeți crema la foc mic, amestecând -continuu ca să nu se lipească de pereții cratiței și să se afume. Ar trebui să dureze cam minute, până când crema se îngroașă.
  • Turnați crema într-un vas curat, cu gura mai largă și acoperiți-o cu o folie alimentară lipită chiar pe suprafața cremei ca să nu facă pojghiță deasupra.
  • Lăsați crema să se răcească la temperatura camerei, apoi mutați-o la frigider pentru cel puțin 4 ore , de preferat de seara până dimineața.
  • Umpleți rulourile cu crema de vanilie, folosind un poș cu dui stelat. Dacă nu aveți poș, puneți crema într-o pungă și tăiați punga la un capăt.
  • Pudrați rulourile cu un strat fin de zahăr vanilat și sunt gata de servit.
  • Rulourile cu cremă de vanilie se pot păstra la frigider timp de 2-3 zile, dar trebuie să știti că foietajul se va mai înmuia puțin.

Bine de știut:

Dacă doriți o cremă mai fermă, după ce o scoateți de la frigider, o puteți mixa cu 100 g de mascarpone.
Valori nutriționale
Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie
Valori per porție
Calorii
321
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
21
g
32
%
Colesterol
 
89
mg
30
%
Carbohidrați
 
30
g
10
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
12
g
13
%
Proteine
 
4
g
8
%
Vitamina A
 
352
IU
7
%
Calciu
 
36
mg
4
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Rulouri din foietaj cu crema de vanilie

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
748 shares

Comentarii

  1. stela a zis

    decembrie 15, 2019 at 12:18 pm

    Am vazut pungi cu rulouri gata facute prin Carrerour si Selgros. Trebuiesc doar umplute .Eu de ex. chiar daca as vrea sa fac , nu am forme

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 15, 2019 at 4:39 pm

      Bine de știut, e și asta o variantă bună și comodă 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x