Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fără carne

Tartă cu brânză și sparanghel - cu aluat de foietaj

Publicat la 30 ianuarie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

289 shares
Mergi la rețetă

Tartă cu brânză și sparanghel, o rețetă ușoară dar foarte aspectuoasă. Cum se face tarta cu brânză cu aluat de foietaj. Cum se folosește sparanghelul.

Mai aveam un rest de brânză de vaci și un rest de smântână rămase de la o cină la care avusesem mămăliguță cu brânză și smântână. Nu prea reușeam să le găsesc locul în alte rețete, așa că am scos o foaie de aluat din congelator și am încropit ad-hoc tarta aceasta care s-a dovedit un deliciu.

Pe lângă faptul că este gustoasă și atât de ușor de făcut, această tartă ne-a asigurat prânzul, cina, ba chiar și pachetul de la serviciu. Destul de bine pentru o tartă făcută practic din resturile de prin frigider , nu-i așa? 🙂

Tarta cu branza si sparanghel

Despre sparanghel am mai povestit pe blog. La rețeta de ciulama de sparanghel v-am povestit cum bunicii mei culegeau sparanghel sălbatic pe care îl găteau cel mai adesea în cel mai simplu mod cu putință: fript pe o tablă încinsă pe foc şi stropit apoi cu mujdei de usturoi.

Așadar sparanghelul ăsta nu e chiar o plantă așa simandicoasă cum credem noi acum când îl găsim în magazine la raioanele de delicatese.

Tarta cu branza si sparanghel

Eu cumpăr uneori câte o pungă de sparanghel congelat pe care îl folosesc la micul dejun sau îl pun în tarte și în omleta cu sparanghel.

Revenind la tarta noastră de astăzi, când am scos-o din cuptor, arăta ca în fotografia de mai jos: foarte frumoasă și mirosea grozav de bine! Sper din suflet să o încercați. Sunt convinsă că o să vă placă mult!

Tarta cu sparanghel scoasa din cuptor

Ideal ar fi să faceți această tartă cu un foietaj făcut acasă, cu ingrediente de calitate, alese de voi și nu cu aluat cumpărat care știm bine că e făcut cu margarină. Se face mult mai ușor decât ați crede dacă urmați rețeta mea de foietaj de casă. Rețeta o găsiți și în format video pe canalul meu de YouTube.

Click pe fotografia de mai jos ca să vedeți cum se face!

Mod de preparare tartă cu brânză și sparanghel

Ca de obicei, vă las mai jos ingredientele și rețeta scrisă în formatul pe care voi îl puteți tipări ca să îl aveți la îndemână atunci când preparați tarta.

aluat de foietaj pentru tarta
foietaj copt pe jumatate

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tarta cu branza si sparanghel

Tartă cu brânză și sparanghel

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 8 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 250 g brânză de vaci grasă (sau orice altă brânză)
  • 100 g smântână
  • 3 ouă
  • 8 fire de sparanghel (proaspăt sau congelat)
  • câteva roșii cherry
  • sare, piper, semințe de chimen, boia de ardei - după gust
  • semințe de chimen negru pentru decor
  • puțin cașcaval ras deasupra - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la temperatura indicată pe pachetul de foietaj. La mine au fost 220 de grade.
  • Puneți foaia de aluat direct pe o hârtie de copt și treceți de câteva ori cu sucitorul peste ea ca să o neteziți puțin.
  • Tăiați de jur împrejurul foii margini de aproximativ 2 cm. Suprapuneți fâșiile tăiate pe fiecare latură a foii de aluat, în așa fel încât marginile tartei să fie mai înalte decât mijlocul.
  • Înțepați partea din mijloc a aluatului cu dinții unei furculițe.
  • Trageți aluatul cu tot cu hârtie în tavă și dați tava la cuptor pentru 15 minute.
  • Scoateți aluatul din cuptor. Veți vedea că blatul de tartă s-a umflat. Cu o lingură apăsați doar partea din mijloc, cea înțepată cu furculița, ca să eliminați aerul. Marginile vor rămâne mai înalte, pentru a putea susține umplutura.
  • Bateți ouăle cu o furculiță. În umplutură vom folosi cam ¾ din ouăle bătute. Păstrăm puțin deoparte ca să ungem marginile aluatului.
  • Amestecați brânza cu smântâna, ¾ din ouăle bătute și condimentați după gust cu: sare, piper, chimen și boia de ardei.
  • Turnați umplutura în blatul de tartă.
  • Peste umplutură așezați sparanghelul și roșiile cherry întregi sau tăiate în jumătăți.
  • Ungeți marginile cu oul bătut păstrat deoparte și presărați cu semințe de chimen negru. Opțional, presărați puțin cașcaval ras.
  • Dați tarta la cuptor pentru 30 de minute, sau până când umplutura este bine închegată. iar marginile sunt rumenite frumos.
  • Tarta cu brânză și sparanghel se poate servi și caldă și rece.

Bine de știut:

Eu am folosit sparanghel congelat, care este gata curățat și nu necesită altă pregătire prealabilă.
Dacă folosiți sparanghel proaspăt, atunci acesta trebuie pregătit înainte astfel:
  • Curăţaţi tijele de sparanghel şi puneţi-le la fiert timp de 2 minute în apă cu puţină sare.
  • Dupa cele 2 minute, scoateţi tijele într-un castron cu apă rece în care aţi pus 3-4 cuburi de gheaţă. Apa rece va opri procesul de gătire, iar tijele vor rămâne crocante şi cu o culoare frumoasă.
 

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tarta cu branza si sparanghel

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
289 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x