Rețeta tradițională de pește prăjit în mălai, servit cu mujdei și mămăliguță caldă. Află cum se prăjește peștele ca să fie auriu și crocant.
Nu vă puteți închipui ce fericire a fost pe mine să descopăr în congelator o ultimă punguță cu pește mic, primit de la țară și ascuns acolo de astă toamnă.
De bucurie că am descoperit așa comoară, l-am lăsat la dezghețat peste noapte în frigider și a doua zi m-am trezit cu gândul să îl tăvălesc prin mălai și să-l văd cum sfârâie în tigaie. I-am făcut și un video frumos, așa cum merită să aibă orice mâncare care ne bucură sufletul. Îl găsiți mai jos.
Nu e prima rețetă de pește prăjit de pe blog, mai găsiți și rețeta de hamsii prăjite ca la mare, dar uite că nu m-am putut abține să mai pun încă una. Și nici nu promit că va fi ultima 😀
Iar dacă totuși nu doriți miros de pește prăjit în casă, încercați rețeta de baby hering la cuptor. Delicioase toate!
Eu una sunt o mare mâncătoare de pește, am crescut cu el și nu am nici o problemă cu oasele. Dar dacă e pe alese, prefer să prăjesc pește mic care devine uscat și crocant și care se mănâncă cu totul.
Nu trebuie să lipsească de lângă el mujdeiul și mămăliguța caldă. Dacă preferați sosul de hrean în oțet, e foarte bun și așa!. Îmi amintesc că în Israel am mâncat peștele Sfântului Petru care semăna foarte bine cu carasul nostru și despre care tot citisem că e deosebit de bun. Era, într-adevăr bun, cărnos, dar....i-a lipsit ceva: usturoiul. Dacă ar fi avut și mujdei, ar fi fost desăvârșit. În absența lui, n-a avut nici un farmec.
Mod de preparare pește prăjit în mălai
Să fim sinceri: să faci pește prăjit e cel mai simplu lucru din lume. Practic, nici nu ai nevoie de rețetă. Două lucruri trebuie să reții dacă vrei pește rumen și crocant:
- încinge bine uleiul
- nu îngrămădi peștii în tigaie
Dacă le știi pe astea 2, știi tot ce trebuie despre rețeta asta. Iar de vei dori să tăvălești peștele prin făină de grâu, nu prin mălai, să știi de la mine că tot bine va fi! Poftă bună! 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pește prăjit în mălai
Rețeta Video
Ingrediente
- 250 g pește
- 100 g mălai
- sare după gust
- ulei pentru prăjit (aprox. 250 ml)
Instrucțiuni de preparare
- Curățați peștele de mațe și solzi și spălați-l în câteva ape.
- Scurgeți peștele de apă, presărați-l cu sare. Frecați peștele cu mâinile să ajungă sarea peste tot. Lăsați-l 5-10 minute să își ia sare.
- Încingeți bine uleiul într-o tigaie încăpătoare.Acesta trebuie să sfârâie când puneți peștele.
- Treceți peștii prin mălai, scuturați excesul și prăjiți-i pe ambele părți la foc mare până devine auriu.
- Scoateți peștele prăjit pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
- Serviți peștele prăjit cu mujdei și mămăliguță.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu