Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Înghețată

Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat

Publicat la 27 mai 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

700 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Această înghețată Tiramisu cu mascarpone are toate elementele care fac irezistibil celebrul desert italian. Este foarte cremoasă si se face simplu, fără aparat special.

Pentru orice iubitor de cafea și de deserturi cu cafea, un Tiramisu este desertul ideal. Crema mascarpone îl face extra catifelat, iar atingerea cafelei tari și a pudrei de cacao aduce un echilibru perfect între dulce și amar. Irezistibil! Iar dacă e vară și e cald, o înghețată cu toate aceste elemente devine desertul suprem.

inghetata tiramisu

Ingrediente pentru o înghețată Tiramisu cu mascarpone fără ace de gheață

Mi-am dorit ca această înghețată să aibă toate elementele rețetei clasice de Tiramisu : cremă mascarpone, pișcoturi de șampanie, cafea tare și cacao, iar acestea să se simtă distinct, exact ca într-o felie de prăjitură.

Dacă ați încercat celelalte rețete ale mele de înghețată cu lapte condensat, atunci știți câtă cremozitate aduce acesta, cât de ușor se face înghețata care îl conține și că practic nu există ace de gheață! De aceea l-am folosit și în rețeta de astăzi.

Așadar avem câteva ingrediente de bază:

  • lapte condensat îndulcit - pentru cremozitate fără ace de gheață și pentru aroma fină dar pregnantă de lapte pe care o aduce. Am povestit mai multe despre laptele condensat la rețeta de înghețată de căpșuni.
  • mascarpone - pentru că fără el nu există Tiramisu
  • frișcă naturală - pentru că este aerată și minunată. Vezi aici cum se bate corect frișca din smântână.
  • pișcoturi de șampanie - pentru că nici fără ele Tiramisu nu este complet
  • cafea tare - în care să înmuiem pișcoturile. Fie că faceți un expresso, fie că folosiți cafea instant, este elementul care nu trebuie să lipsească din ecuația gustului
  • pudră de cacao - pentru că și ea face parte din semnătura acestui desert. În plus, aduce exact doza de amar de care avem nevoie ca să echilibrăm gusturile, de aceea am presărat câteva straturi de cacao alternativ cu pișcoturi și mascarpone.
  • un pic de alcool - în rețeta originală de Tiramisu se folosește vin Marsala, dar cum acesta e mai greu de găsit la noi, îl puteți înlocui cu un vin licoros sau cu un rom bun. Eu folosesc mereu rom Stroh 40 pentru aroma lui intensă.

Important de știut pentru rețeta de înghețată Tiramisu cu mascarpone

Să faci înghețată Tiramisu este la fel de simplu ca și prepararea prăjiturii. Practic alternezi straturi de pișcoturi înmuiate în cafea cu cele de cremă mascarpone.

Doar că la varianta înghețată a acestui desert, pișcoturile îmbibate în cafea sunt exact punctul slab. Cu crema nu avem probleme, ingredientele de calitate își fac singure treaba, dar cafeaua este practic apă, iar pișcoturile înmuiate riscă să se transforme în blocuri de gheață.

Ce avem de facut:

  • înmuiați pișcoturile doar o secundă în cafea și lăsați-le să se scurgă foarte bine înainte să le așezați în caserolă.
  • rupeți pișcoturile în jumătăți, nu le puneți întregi în înghețată pentru că vor fi mai greu de "rupt" cu lingura
  • nu faceți straturi compacte de pișcoturi, așa cum faceți la prăjitura Tiramisu, ci puneți doar jumătăți de pișcoturi din loc în loc, în așa fel încât să intre cremă printre ele.
  • scoateți caserola din congelator cu 20-30 de minute înainte de servire pentru că pișcoturile îmbibate cu cafea au nevoie de mai mult timp să se încălzească pentru a putea fi luate ușor și frumos în cupa de înghețată.
inghetata tiramisu

Alte variante pentru iubitorii de Tiramisu

Dacă ați ajuns aici, cu siguranță iubiți și voi Tiramisu la fel de mult ca mine. Și ca întreaga planetă 🙂

Vă las mai jos și alte variante ale acestui desert pe care cred că veți dori să le încercați:

  1. Tiramisu la pahar
  2. Tort Tiramisu
  3. Tiramisu cu căpșuni
  4. Ruladă Tiramisu

Mod de preparare înghețată Tiramisu cu lapte condensat (scris și video)

Cu toate că rețeta este foarte ușor de făcut, cred că întotdeauna e de folos să poți urmări într-un videoclip cum a fost preparată și sa beneficiezi de câteva extra-sfaturi. Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

inghetata tiramisu

Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat

Această înghețată Tiramisu cu mascarpone este delicioasă! Are toate elementele desertului italian: pișcoturi, cremă fină, cafea și cacao.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
la rece: 6 hours hours
Timp total: 6 hours hours 20 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
caserola cu capac
caserolă cu capac
cupe pt înghețată
cupe pt înghețată
lingură înghețată
lingură înghețată

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 400 ml smântână pentru frișcă ((min. 30% grăsime))
  • 250 g mascarpone
  • 400 g lapte condensat îndulcit ((1 conservă))
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 200 ml cafea expresso (sau ness)
  • 1 lingură rom (Stroh 40)
  • 12 pișcoturi de șampanie
  • 2 lingurițe cacao

Instrucțiuni de preparare
 

  • Preparați cafeaua și lăsați-o să se răcească. După ce s-a răcit adăugați în cafea romul.
  • Într-un bol încăpător mixați smântâna pentru frișcă până când formează valuri care își păstrează forma.
  • În frișca obținută încorporați mascarpone puțin câte puțin, în 3-4 tranșe, mixând ușor de fiecare dată ca să se încorporeze.
  • Puneți în bol laptele condensat, exact așa cum este în conservă, extractul de vanilie și un praf de sare. Mixați scurt, la viteză mică, doar cât să se încorporeze.
  • Rupeți pișcoturile în două și înmuiați-le doar o secundă în cafea. Scurgeți-le foarte bine, abia apoi le așezați în caserolă.
  • Puneți pe fundul caserolei un strat de pișcoturi 4 pișcoturi (8 jumătăți) lăsând ceva distanță între ele. Peste pișcoturi turnați un strat de cremă. Apoi presărați un strat de cacao folosindu-vă de o sită pentru ceai.
  • Puneți din nou cremă - pișcoturi - cremă -cacao.
  • Alternați astfel straturile până terminați pișcoturile și crema. Ultimele straturi trebuie să fie de cremă presărată cu cacao.
  • Dați caserola cu înghețată Tiramisu la congelator pentru cel puțin 6 ore.
  • Scoateți caserola din congelator cu 20-30 de minute înainte de servire.
Valori nutriționale
Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat
Valori per porție
Calorii
520
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
38
g
58
%
Colesterol
 
144
mg
48
%
Carbohidrați
 
37
g
12
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
27
g
30
%
Proteine
 
9
g
18
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
inghetata tiramisu

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 cescute cu inghetata de fructe: zmeură, afine și banane
    Înghețată de fructe congelate cu lapte praf - rețeta fără ouă sau frișcă
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
  • Inghetata de casa cu zmeura
    Înghețată de casă cu zmeură - cea mai simplă rețetă
  • reteta inghetata de ciocolata facuta in casa
    Înghețată de ciocolată cu lapte condensat
700 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x