Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aperitive

Aperitiv cu andive, cremă de brânză și somon afumat

Publicat la 1 iunie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

102 shares
Mergi la rețetă

Acest aperitiv cu andive crocante umplute cu cremă de brânză și somon afumat se face la rece, e gata în 15 minute și va fi pe gustul tuturor!

Nu știu alții cum sunt, dar mie vara îmi vin unele dintre cele mai bune idei! Căldura de afară - eventual și cea din casă - mă provoacă să găsesc cele mai simple și mai rapide idei de mâncăruri. Asta bineînțeles, fără a face compromisuri în privința calității ingredientelor și fără a sacrifica nimic din gustul gustul delicios pe care orice mâncare trebuie să îl aibă. Exact așa s-a întâmplat și cu rețeta aceasta de bărcuțe din frunze de andive umplute cu cremă de brânză și somon afumat.

aperitiv cu andive si somon afumat

Pentru acest aperitiv rapid și delicios nici măcar nu trebuie să aprindem aragazul. În 15 minute am terminat toată treaba și gata, pot sa ne bată la ușă cei mai neașteptați și cei mai pretențioși musafiri, suntem pregătiți să facem față cu succes! Nu ne rămâne decât să urmărim cât de repede dispar bărcuțele acestea de pe platou! 😉

Ingrediente pentru acest aperitiv cu andive, cremă de brânză și somon afumat

Am învățat în timp că alegerea celor mai proaspete și mai bune ingrediente asigură succesul oricărei rețete, fie ea simplă sau mai complexă. Dar mai cu seamă la rețetele simple, care au practic doar 2-3 ingrediente, calitatea acestora e determinantă, așa că să le luăm puțin pe rând:

  • andivele - se găsesc la raftul cu salate al oricărui magazin mare. Alegeți andive proaspete, cu frunze albe care sunt unite în partea de sus și care nu au pete, zgârieturi, urme de lovire, etc. Frunzele andivelor sunt foarte crocante și ușor amărui, dar tocmai de aceea se potrivesc de minune în multe aperitive și salate. Deoarece mare parte din gustul amar al andivelor este concentrat în cotor, e bine să îl îndepărtați înainte de a vă apuca de treabă. Apoi pur și simplu desfaceți cu grijă frunzele fragede una câte una.
  • somon afumat - îl găsiți la orice pescărie care se respectă. Alegeți file de somon la folie, pentru că acesta este deja feliat foarte subțire, exact cum ne trebuie în rețeta de astăzi.
  • crema de brânză - orice cremă de brânză fină va fi la fel de bună în rețeta aceasta. Pentru că somonul afumat este suficient de gras, puteți alege o cremă de brânză cu un conținut redus de grăsimi, ca să mai echilibrați puțin lucrurile.
  • partea albă și fragedă de la o ceapă verde și puțin mărar proaspăt vor face minuni cu crema noastră de brânză, iar o frunzuliță de mărar e decorul cel mai simplu și cel mai potrivit pentru acest aperitiv cu andive.
andive

Alte rețete cu somon afumat pe care veți dori să le încercați

Dacă iubiți și voi somonul afumat la fel de mult ca mine, atunci cu siguranță sugestiile de mai jos vă vor face cu ochiul și vă vor tenta să le încercați cu prima ocazie:

  • cartofi dulci umpluți cu brânză și somon afumat
  • tartine cu somon afumat și ouă de prepeliță
  • clătite cu brânză și somon afumat

Iar aici găsiți 7 idei de aperitive cu pește și fructe de mare numai bune pentru sărbători și aniversări în familie. Aceste bărcuțe cu andive, cremă de brânză și somon pe care le pregătim astăzi, vor arata minunat alături de restul aperitivelor de pe platou 😉

aperitiv cu andive si somon afumat

Mod de preparare aperitiv cu andive și somon afumat

Modul de preparare pentru aperitivul cu andive este extrem de simplu. Începem prin a pregăti crema de brânză pe care o amestecăm puțin cât să se desfacă, apoi îi adăugăm ceapa tocată foarte mărunt, jumătate din cantitatea de somon afumat tăiat fin și mărar proaspăt. Asezonăm cu sare și piper după gust, ținând cont, totuși, că somonul afumat este și el sărat.

Cu această pastă umplem frunzele crocante de andive, iar peste ea așezăm fâșii de somon afumat și frunze de mărar.

Extra-sfat: când pregătiți crema de brânză, păstrați pentru decor cele mai întregi fâșii de somon și cele mai frumoase frunze de mărar 😉

Cum se păstrează acest aperitiv cu andive și somon afumat

Puteți pregăti acest aperitiv cu câteva ore înainte de servire. Așezați-l pe un platou, acoperiți-l cu folie alimentară ca să nu se usuce și păstrați-l la frigider.

E bine să îl scoateți din frigider cu 10-15 minute înainte de a-l duce la masă pentru ca brânza să aibă timp să se acomodeze cu temperatura. De asemenea, e de preferat ca mărarul pentru decor să îl puneți exact înainte să duceți platoul la masă ca să arate cât mai verde și mai proaspăt.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

aperitiv cu andive si somon afumat

Aperitiv cu andive și somon afumat

Acest aperitiv cu andive crocante umplute cu cremă de brânză și somon afumat se face la rece, e gata în 15 minute și va fi pe gustul tuturor!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 2 andive mici (cam 12 frunze)
  • 100 g somon afumat
  • 150 g cremă de brânză
  • 1 fir ceapă verde
  • puțin mărar proaspăt
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tocați fin partea albă de la o ceapă verde, 50 g de somon și câteva frunze de mărar. Puneți-le peste crema de brânză și amestecați. Gustați și adăugați sare și piper după gust.
  • Umpleți frunzele de andive cu crema pregătită mai sus.
  • Decorați cu fâșii se somon afumat și frunze de mărar proaspăt.
  • Păstrați aperitivul la frigider până la servire.
Valori nutriționale
Aperitiv cu andive și somon afumat
Valori per porție
Calorii
164
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
14
g
22
%
Colesterol
 
47
mg
16
%
Carbohidrați
 
3
g
1
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
7
g
14
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
aperitiv cu andive si somon afumat

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • pasta de ardei copti cu nuci reteta muhammara
    Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) - rețeta de post pentru micul dejun
  • Castron cu salată ciuperci cu maioneză presărată cu pătrunjel.
    Salată de ciuperci cu maioneză dietetică și usturoi - rețeta pas cu pas
102 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x