Acest aperitiv cu andive crocante umplute cu cremă de brânză și somon afumat se face la rece, e gata în 15 minute și va fi pe gustul tuturor!
Nu știu alții cum sunt, dar mie vara îmi vin unele dintre cele mai bune idei! Căldura de afară - eventual și cea din casă - mă provoacă să găsesc cele mai simple și mai rapide idei de mâncăruri. Asta bineînțeles, fără a face compromisuri în privința calității ingredientelor și fără a sacrifica nimic din gustul gustul delicios pe care orice mâncare trebuie să îl aibă. Exact așa s-a întâmplat și cu rețeta aceasta de bărcuțe din frunze de andive umplute cu cremă de brânză și somon afumat.
Pentru acest aperitiv rapid și delicios nici măcar nu trebuie să aprindem aragazul. În 15 minute am terminat toată treaba și gata, pot sa ne bată la ușă cei mai neașteptați și cei mai pretențioși musafiri, suntem pregătiți să facem față cu succes! Nu ne rămâne decât să urmărim cât de repede dispar bărcuțele acestea de pe platou! 😉
Ingrediente pentru acest aperitiv cu andive, cremă de brânză și somon afumat
Am învățat în timp că alegerea celor mai proaspete și mai bune ingrediente asigură succesul oricărei rețete, fie ea simplă sau mai complexă. Dar mai cu seamă la rețetele simple, care au practic doar 2-3 ingrediente, calitatea acestora e determinantă, așa că să le luăm puțin pe rând:
- andivele - se găsesc la raftul cu salate al oricărui magazin mare. Alegeți andive proaspete, cu frunze albe care sunt unite în partea de sus și care nu au pete, zgârieturi, urme de lovire, etc. Frunzele andivelor sunt foarte crocante și ușor amărui, dar tocmai de aceea se potrivesc de minune în multe aperitive și salate. Deoarece mare parte din gustul amar al andivelor este concentrat în cotor, e bine să îl îndepărtați înainte de a vă apuca de treabă. Apoi pur și simplu desfaceți cu grijă frunzele fragede una câte una.
- somon afumat - îl găsiți la orice pescărie care se respectă. Alegeți file de somon la folie, pentru că acesta este deja feliat foarte subțire, exact cum ne trebuie în rețeta de astăzi.
- crema de brânză - orice cremă de brânză fină va fi la fel de bună în rețeta aceasta. Pentru că somonul afumat este suficient de gras, puteți alege o cremă de brânză cu un conținut redus de grăsimi, ca să mai echilibrați puțin lucrurile.
- partea albă și fragedă de la o ceapă verde și puțin mărar proaspăt vor face minuni cu crema noastră de brânză, iar o frunzuliță de mărar e decorul cel mai simplu și cel mai potrivit pentru acest aperitiv cu andive.
Alte rețete cu somon afumat pe care veți dori să le încercați
Dacă iubiți și voi somonul afumat la fel de mult ca mine, atunci cu siguranță sugestiile de mai jos vă vor face cu ochiul și vă vor tenta să le încercați cu prima ocazie:
- cartofi dulci umpluți cu brânză și somon afumat
- tartine cu somon afumat și ouă de prepeliță
- clătite cu brânză și somon afumat
Iar aici găsiți 7 idei de aperitive cu pește și fructe de mare numai bune pentru sărbători și aniversări în familie. Aceste bărcuțe cu andive, cremă de brânză și somon pe care le pregătim astăzi, vor arata minunat alături de restul aperitivelor de pe platou 😉
Mod de preparare aperitiv cu andive și somon afumat
Modul de preparare pentru aperitivul cu andive este extrem de simplu. Începem prin a pregăti crema de brânză pe care o amestecăm puțin cât să se desfacă, apoi îi adăugăm ceapa tocată foarte mărunt, jumătate din cantitatea de somon afumat tăiat fin și mărar proaspăt. Asezonăm cu sare și piper după gust, ținând cont, totuși, că somonul afumat este și el sărat.
Cu această pastă umplem frunzele crocante de andive, iar peste ea așezăm fâșii de somon afumat și frunze de mărar.
Extra-sfat: când pregătiți crema de brânză, păstrați pentru decor cele mai întregi fâșii de somon și cele mai frumoase frunze de mărar 😉
Cum se păstrează acest aperitiv cu andive și somon afumat
Puteți pregăti acest aperitiv cu câteva ore înainte de servire. Așezați-l pe un platou, acoperiți-l cu folie alimentară ca să nu se usuce și păstrați-l la frigider.
E bine să îl scoateți din frigider cu 10-15 minute înainte de a-l duce la masă pentru ca brânza să aibă timp să se acomodeze cu temperatura. De asemenea, e de preferat ca mărarul pentru decor să îl puneți exact înainte să duceți platoul la masă ca să arate cât mai verde și mai proaspăt.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Aperitiv cu andive și somon afumat
Ingrediente
- 2 andive mici (cam 12 frunze)
- 100 g somon afumat
- 150 g cremă de brânză
- 1 fir ceapă verde
- puțin mărar proaspăt
- sare și piper după gust
Instrucțiuni de preparare
- Tocați fin partea albă de la o ceapă verde, 50 g de somon și câteva frunze de mărar. Puneți-le peste crema de brânză și amestecați. Gustați și adăugați sare și piper după gust.
- Umpleți frunzele de andive cu crema pregătită mai sus.
- Decorați cu fâșii se somon afumat și frunze de mărar proaspăt.
- Păstrați aperitivul la frigider până la servire.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu