Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Brioșe

Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure

Publicat la 22 iunie 2021 de Iuliana Sbîrnea - 10 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

4918 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Oricând ai poftă de un desert ușor și rapid, încearcă aceste brioșe pufoase cu iaurt și multe fructe de pădure. Sunt absolut minunate!

Aceasta este categoric rețeta mea preferată de brioșe! Au gust de unt, aromă de vanilie, sunt extraordinar de fragede și de pufoase. Bonus: se fac rapid, din ingrediente puțin pe care le avem mereu în casă! 🙂

Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure

Ce ne trebuie pentru cele mai pufoase brioșe cu iaurt și fructe?

Când am spus că se fac cu ingrediente puține și pe care le avem mereu la îndemână nu am glumit deloc: ouă, iaurt, unt, zahăr, făină și ceva fructe...recunoașteți că le aveți chiar acum în casă? Carevasăzică vă puteți apuca de brioșe imediat.

Cât despre fructe, eu am folosit un mix de fructe de pădure congelate. Se găsesc în magazine, ambalate la pungi de 500 g. În punga mea au fost: afine, coacăze, mure și căpșuni. Un mix perfect aș zice, pentru că rareori le am pe toate la un loc în stare proaspătă.

Dar brioșele acestea se pot face și cu un singur timp de fructe sau cu fructe proaspete, nu congelate. Vă asigur că vor fi la fel de pufoase și de minunate. Folosiți ce vă place sau ce aveți la îndemână.

Dacă nu doriți să le faceți cu fructe, puteți să puneți în aluat stafide, merișoare confiate, nuci, migdale, bucățele de rahat sau chipsuri de ciocolată termostabilă, de exemplu. Iată cât de versatilă este această rețetă! Înțelegeți acum de ce e preferata mea? 🙂

Cum se servesc și cum se păstrează brioșele cu iaurt și fructe de pădure?

Brioșele acestea pufoase și simpatice parcă le stă cel mai bine la micul dejun alături de o cană de lapte, un ceai sau o ceașcă de cafea. Un start perfect pentru o nouă zi!

La fel de bine pot fi puse în pachețelul școlarilor sau în caserola pentru pachet a părinților. O gustare dulce și aromată este mereu bine venită și peste zi. În plus, brioșele făcute în casă sunt întotdeauna o opțiune infinit mai bună decât orice am putea cumpăra de la magazinul sau cofetăria din colț.

Se pot congela aceste brioșe?

Veste bună: da, aceste brioșe cu iaurt se pot păstra în congelator! 🙂

Dacă doriți să faceți mai multe brioșe și să păstrați o parte din ele pentru mai târziu, le puteți așeza frumos una lângă alta într-o caserolă de plastic cu capac și le puteți congela pentru maxim 3 luni.

Când vreți să le serviți, le puteți lăsa să se decongeleze peste noapte pe blatul din bucătărie, iar dacă vă grăbiți le puteți încălzi la microunde sau în cuptor.

Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure

Iubiți brioșele pufoase? Iată și alte rețete pe care veți dori să le încercați!

Pe blog veți găsi și alte rețete de brioșe cărora le stă tare bine pe masă la micul dejun, așa că aruncați o privire și vedeți ce rețetă vă inspiră dintre cele de mai jos:

  • brioșe cu banane și iaurt
  • brioșe cu căpșuni și glazură roz
  • brioșe cu zmeură
  • brioșe din paste cu brânză dulce

Mod de preparare brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure (VIDEO inclus)

tava cu muffins inainte sa intre la cuptor
briose pufoase cu fructe de padure

Se fac foarte rapid și ușor aceste brioșe, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip cum au fost preparate, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi. Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure

Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure

Oricând ai poftă de un desert ușor și rapid, încearcă aceste brioșe pufoase cu iaurt și multe fructe de pădure. Sunt absolut minunate!
5 from 24 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 8 brioșe
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
tava briose
tavă pentru brioșe

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 120 g iaurt cu 3,5% grăsime
  • 50 g unt topit și răcit cu 82% grăsime
  • 220 g făină tip 000 + încă 1 lingură
  • 10 g praf de copt
  • 120 g fructe de pădure proaspete sau congelate
  • opțional - fulgi de cocos sau de migdale

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți iaurtul într-o sită ca să se scurgă de zer.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți tava de brioșe cu hârtiuțe speciale sau unsă cu unt.
  • Puneți ouăle întregi (adică nu separați albușurile de gălbenușuri) într-un bol. Adăugați zahărul și un praf de sare și le mixați cu un mixer de mână până când se deschid la culoare și își măresc considerabil volumul.
  • Turnați untul și mixați să se încorporeze.
  • Adăugați apoi vanilia, coaja de lămâie și iaurtul și mixați scurt să omogenizați compoziția.
  • La final încorporați făina împreună cu praful de copt. Trebuie să obțineți un aluat gros, dens.
  • Puneți fructele de pădure într-o sită și presărați peste ele o lingură de făină. Fructele se vor îmbrăca într-un strat de făină care va absorbi umiditatea. Făina în exces se va cerne prin sită.
  • Încorporați fructele pudrate cu făină în aluat.
  • Distribuiți aluatul în formele de brioșe. Opțional le puteți presăra cu fulgi mari de cocos sau de migdale.
  • Coaceți brioșele aproximativ 30 de minute, până se rumenesc ușor deasupra și trec testul cu scobitoarea.
  • Scoateți cu grijă brioșele din formă și lăsați-le să se răcească înainte de servire.
  • Se păstrează la temperatura camerei.
Valori nutriționale
Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure
Valori per porție
Calorii
227
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
7
g
11
%
Colesterol
 
56
mg
19
%
Carbohidrați
 
36
g
12
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
15
g
17
%
Proteine
 
5
g
10
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Muffins

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • briose cu ciocolata
    Brioșe cu ciocolată. Rețeta simplă pentru cele mai pufoase brioșe.
  • Briose cu banane si iaurt
    Brioșe cu banane și iaurt
  • Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni
    Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni
  • Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine
    Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine
4918 shares

Comentarii

  1. Diana a zis

    februarie 04, 2024 at 5:46 am

    Am putea pune mai putin zahar? Mai iese reteta daca nu respect cant de zahar? Vreau sa fac portie dubla si mi se pare extrem de mult zahar. Multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 04, 2024 at 7:40 am

      Da, puteți modifica cantitatea de zahăr, vor fi la fel de moi și de bune. Succes!

      Răspunde
  2. Andreea a zis

    februarie 02, 2023 at 9:33 pm

    5 stars
    Vreau să vă mulțumesc și felicit pentru cât de bine detaliați rețelele și cât de delicioase sunt!
    Ne inspirați mereu cu rețete bune, ăsta e primul desert pe care-l încerc de la dv si a ieșit perfect.😍🙏

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 03, 2023 at 7:15 am

      Dragă Andreea, mă bucur mult că au ieșit bine brioșele și îți mulțumesc și eu pentru cuvintele frumoase!
      Te mai aștept cu drag pe la mine!

      Răspunde
    • Monica a zis

      mai 23, 2023 at 8:07 pm

      5 stars
      Am făcut doar cu afine proaspete. Extrem de ușor de făcut și nemaipomenit de gustoase. Mă bucur că am descoperit site-ul asta, cu siguranță o sa încerc și alte feluri. Mulțumesc!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        mai 23, 2023 at 9:29 pm

        Mă bucur că au ieșit bine și că v-au plăcut! Vă aștept cu drag și la alte rețete.

        Răspunde
    • Rotundu Mădălina a zis

      decembrie 19, 2023 at 5:59 pm

      5 stars
      Am încercat reteta dumneavoastră de briose și vreau sa va spun ca au ieșit foarte pufoase ,aromate ..Deacuma numai reteta acesta de briose o s-o fac ????????

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        decembrie 20, 2023 at 8:20 am

        Mă bucur foarte mult! Să vă fie de bine brioșele și vă aștept cu drag să încercați și alte rețete! 🙂

        Răspunde
  3. Celia a zis

    noiembrie 26, 2022 at 9:59 am

    5 stars
    Sunt foarte bune aceste brioșe, pot spune că e cea mai bună rețetă de brioșe cu iaurt din câte am încercat până acum. Le-am făcut și cu fructe și simple, fără fructe, sunt minunate oricum. Fetiței mele de doi ani îi plac atât de mult, încât îmi cere săptămânal să le fac. Vă mulțumim că ați împărtășit cu noi această rețetă! 😊

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      noiembrie 26, 2022 at 1:07 pm

      Tare mult mă bucur că vă place rețeta mea de brioșe! Mulțumesc și eu pentru mesaj. Numai bine!

      Răspunde
5 from 24 votes (20 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x