Vreți un meniu simplu, rapid, dar care să fie delicios și să arate spectaculos? Încercați această rețetă de paste negre cu creveți și usturoi!
Pastele negre sunt colorate natural, cu cerneală de sepie. Sunt foarte elegante și au o nuanță mătăsoasă de negru. Ca gust nu sunt foarte diferite de pastele clasice, dar au, totuși o ușoară aromă marină și sunt un pic mai sărate decât cele obișnuite.
Tradițional în bucătăria italiană pastele cu negru de sepie se gătesc cu de fructe de mare. Oricând vrei să pregătești un prânz deosebit sau o cină romantică, alege niște paste negre alături de câțiva creveți și mergi la sigur! 😉
Mici secrete pentru reușita rețetei
- Respectați timpul de fierbere de pe pachet pentru că acesta diferă în funcție de forma pastelor (spaghete, penne, etc) și de producător. Cerneala de sepie modifică ușor textura pastelor făcându-le fine și mătăsoase chiar și atunci când sunt al-dente.
- Dacă aveți un ulei de măsline extravirgin de bună calitate, e de preferat să îl folosiți în locul untului cu care probabil gătiți de obicei creveții. Aroma de măsline e mai aproape de esența mediteraneeană a acestei rețete. Italienii gătesc mult cu ulei de măsline, nu cu unt 😉
- Creveții pot fi proaspeți sau congelați. Firește că întotdeauna cei proaspeți vor fi mult mai buni. Iar cei congelați mult mai ieftini și mai la îndemână. Voi decideți 🙂
- Folosiți busuioc proaspăt. Aroma frunzelor de busuioc și doza de prospețime pe care o aduc nu se compară cu nimic altceva.
Atât spaghetele negre cât și uleiul de măsline extravirgin le-am cumpărat de la Terra e Sapori.
Alte rețete de paste simple și delicioase
Dacă sunteți iubitori de paste vă las mai jos încă câteva sugestii. Toate sunt rețete simple, care se fac ușor și rapid, cu un gust desăvârșit!
- tortellini cu sos alb
- tagliatelle cu sos pesto și creveți
- paste cu salvie și legume coapte în cuptor
- spaghete cu sos de avocado
Mod de preparare paste negre cu creveți și usturoi (VIDEO inclus)
Ca orice rețetă de paste și aceasta se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.
Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Paste negre cu creveți și usturoi
Rețeta Video
Ingrediente
- 90 g paste negre (am folosit spaghete)
- 200 g creveți
- 20 ml ulei de măsline
- 3 căței de usturoi
- 100 ml vin alb
- sare și piper după gust
- busuioc proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Puneți la fiert cam 1,5 litri de apă în care ați adăugat ½ de linguriță de sare.
- Când apa începe să fiarbă, puneți spaghetele și le amestecați ușor până când se înmoaie și reușiți să le băgați pe toate în apă fără să le rupeți.
- Respectați timpul de fierbere indicat pe pachet.
- Cât timp fierb pastele, puneți uleiul de măsline să se încălzească într-o tigaie încăpătoare.
- Puneți creveții, apoi sare, piper și usturoiul trecut prin presă.
- Amestecați ca să întoarceți creveții pe toate părțile. Turnați vinul alb și câteva frunze de busuioc proaspăt.
- Creveții se gătesc foarte repede, au nevoie doar de 2-3 minute pe fiecare parte.
- Scurgeți pastele de apa în care au fiert și puneți-le în tigaie peste creveți și sosul de vin cu usturoi.
- Amestecați pentru ca toate pastele să fie îmbrăcate în sos.
- Dacă vinul a scăzut prea mult, puteți să adăugați puțin (70-100 ml) din apa în care au fiert pastele.
- Serviți pastele negre cu creveți și usturoi imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu