Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Paste

Paste negre cu creveți și usturoi

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 9 sept. 2021 · Publicată: 23 sept. 2021 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
36 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Vreți un meniu simplu, rapid, dar care să fie delicios și să arate spectaculos? Încercați această rețetă de paste negre cu creveți și usturoi!

Pastele negre sunt colorate natural, cu cerneală de sepie . Sunt foarte elegante și au o nuanță mătăsoasă de negru. Ca gust nu sunt foarte diferite de pastele clasice, dar au, totuși o ușoară aromă marină și sunt un pic mai sărate decât cele obișnuite.

Tradițional în bucătăria italiană pastele cu negru de sepie se gătesc cu de fructe de mare. Oricând vrei să pregătești un prânz deosebit sau o cină romantică, alege niște paste negre alături de câțiva creveți și mergi la sigur! 😉

paste negre cu creveți și usturoi (

Mici secrete pentru reușita rețetei

  1. Respectați timpul de fierbere de pe pachet pentru că acesta diferă în funcție de forma pastelor (spaghete, penne, etc) și de producător. Cerneala de sepie modifică ușor textura pastelor făcându-le fine și mătăsoase chiar și atunci când sunt al-dente.
  2. Dacă aveți un ulei de măsline extravirgin de bună calitate, e de preferat să îl folosiți în locul untului cu care probabil gătiți de obicei creveții. Aroma de măsline e mai aproape de esența mediteraneeană a acestei rețete. Italienii gătesc mult cu ulei de măsline, nu cu unt 😉
  3. Creveții pot fi proaspeți sau congelați. Firește că întotdeauna cei proaspeți vor fi mult mai buni. Iar cei congelați mult mai ieftini și mai la îndemână. Voi decideți 🙂
  4. Folosiți busuioc proaspăt. Aroma frunzelor de busuioc și doza de prospețime pe care o aduc nu se compară cu nimic altceva.

Atât spaghetele negre cât și uleiul de măsline extravirgin le-am cumpărat de la Terra e Sapori.

spaghete cu negru de sepie

Alte rețete de paste simple și delicioase

Dacă sunteți iubitori de paste vă las mai jos încă câteva sugestii. Toate sunt rețete simple, care se fac ușor și rapid, cu un gust desăvârșit!

  • tortellini cu sos alb
  • tagliatelle cu sos pesto și creveți
  • paste cu salvie și legume coapte în cuptor
  • spaghete cu sos de avocado

Mod de preparare paste negre cu creveți și usturoi (VIDEO inclus)

  • creveti cu usturoi
  • spaghete cu negru de sepie

Ca orice rețetă de paste și aceasta se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

paste negre cu creveți și usturoi (

Paste negre cu creveți și usturoi

Vreți un meniu simplu, rapid, dar care să fie delicios și să arate spectaculos? Încercați această rețetă de paste negre cu creveți și usturoi!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 1
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 90 g paste negre (am folosit spaghete)
  • 200 g creveți
  • 20 ml ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • sare și piper după gust
  • busuioc proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți la fiert cam 1,5 litri de apă în care ați adăugat ½ de linguriță de sare.
  • Când apa începe să fiarbă, puneți spaghetele și le amestecați ușor până când se înmoaie și reușiți să le băgați pe toate în apă fără să le rupeți.
  • Respectați timpul de fierbere indicat pe pachet.
  • Cât timp fierb pastele, puneți uleiul de măsline să se încălzească într-o tigaie încăpătoare.
  • Puneți creveții, apoi sare, piper și usturoiul trecut prin presă.
  • Amestecați ca să întoarceți creveții pe toate părțile. Turnați vinul alb și câteva frunze de busuioc proaspăt.
  • Creveții se gătesc foarte repede, au nevoie doar de 2-3 minute pe fiecare parte.
  • Scurgeți pastele de apa în care au fiert și puneți-le în tigaie peste creveți și sosul de vin cu usturoi.
  • Amestecați pentru ca toate pastele să fie îmbrăcate în sos.
  • Dacă vinul a scăzut prea mult, puteți să adăugați puțin (70-100 ml) din apa în care au fiert pastele.
  • Serviți pastele negre cu creveți și usturoi imediat.
Nutrition Facts
Paste negre cu creveți și usturoi
Amount per Serving
Calorii
597
% Daily Value*
Grăsimi
 
21
g
32
%
Carbohidrați
 
71
g
24
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
12
g
24
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
paste negre cu creveți și usturoi (

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
  • reteta penne quattro formaggi
    Penne quattro formaggi super cremoase - rețeta gata în 10 minute
36 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Rețetă de covridog – gustare cu crenvurști în aluat rumen și fraged, presărați cu semințe, ideali pentru pachet
    Covridog – rețetă de crenvuști în aluat de casă
  • Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă
    Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
  • Plăcinte turcești cu unt la tigaie, fără drojdie – rețetă simplă și fragedă
    Plăcinte turcești la tigaie - rețeta de lipii cu unt care se desfac în fâșii
  • Conserve pentru iarnă: zarzavat în suc de roșii la borcan – rețetă simplă pentru ciorbe gustoase
    Zarzavat în suc de roșii la borcan - perfect pentru ciorbe

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.