Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu mere

Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut

Publicat la 5 octombrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

565 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Veți iubi această rețetă de prăjitură simplă cu mere și lapte bătut! Se face ușor, cu puține ingrediente și e atât de fragedă și de bună!

Încă o prăjitură cu mere? Da! Pentru că toamna, rețetele de prăjituri simple și bune nu-s niciodată prea multe, nu-i așa Iar prăjitura de astăzi este pe cât de ușor de făcut, pe atât de delicioasă!

Prajitura simpla cu mere si lapte batut

Prăjitura simplă cu mere pe care v-am adus-o astăzi plină de felii de mere care se văd atât de frumos în secțiune, iar aluatul este foarte fraged și rămâne ușor umed după coacere datorită fermenților din laptele bătut.

Este o prăjitură minunată de servit într-o zi de toamnă la micul dejun sau la gustare alături de un pahar de ceai sau de lapte cald. E numai bună și de pus la pachetul pentru școală sau serviciu.

Bonus: se face rapid, din ingrediente pe care poate că le aveți chiar acum în casă și e foarte spornică 😉

Prajitura simpla cu mere si lapte batut

Câteva sfaturi pentru o prăjitură cu mere și lapte bătut reușită

Pot înlocui laptele bătut?

  • Puteți înlocui laptele bătut cu iaurt, sana sau kefir. Important este să folosiți un produs lactat fermentat pentru că acestea fac blatul să se mențină ușor umed și fraged mai multe zile. Dacă folosiți lapte simplu, prăjitura va fi delicioasă, dar blatul va fi puțin mai uscat.

  • Cum pregătim merele pentru această prăjitură?

  • Puteți curăța merele de coajă dacă doriți, dar coaja dă mai multă aromă și culoare în orice prăjitură. În plus, conține, multe fibre și nutrienți pe care e păcat să le aruncăm la gunoi, așa că eu v-aș sfătui să lăsați coaja la locul ei.

  • Merele se pot felia sau tăia cubulețe, după cum doriți, dar dacă le feliați se vor vedea mai frumos în secțiune.
  • Care este dimensiunea tăvii?

  • Eu am folosit o tavă de 35x20 cm și am obținut o prăjitură subțire, așa cum vedeți în poze. Puteți folosi o tavă puțin mai mică, iar prăjitura voastră va fi mai înaltă, dar va trebui să ajustați ușor timpul de coacere.
  • Prajitura simpla cu mere si lapte batut

    Alte deserturi delicioase cu mere pe care să le încerci toamna aceasta

    Dacă și ție îți plac deserturile cu mere, îți las mai jos câteva rețete simple și delicioase pe care cred că vei dori să le încerci:

    • mere în pijama
    • pancakes cu mere
    • cornuri pufoase (pariziene) cu mere
    • prăjitură turnată cu mere rase (de post)
    • ștrudel cu mere

    Mod de preparare prăjitură simplă cu mere și lapte bătut (VIDEO inclus)

    Ca orice prăjitură cu mere și aceasta se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Prajitura simpla cu mere si lapte batut

    Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut

    Veți iubi această rețetă de prăjitură simplă cu mere și lapte bătut! Se face ușor, cu puține ingrediente și e atât de fragedă și de bună!
    5 from 21 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 40 minutes minutes
    Timp total: 55 minutes minutes
    Număr de porții: 10
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână
    tavă dreptunghiulară de aprox. 30x20 cm
    tel
    hârtie de copt

    Rețeta Video

    Ingrediente
     

    pentru o tavă 35×20 cm

    • 5 ouă
    • 170 g zahăr
    • un praf de sare
    • 30 ml ulei
    • 1 linguriță de scorțișoară
    • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
    • 300 ml lapte bătut/sana/kefir/iaurt
    • 380 g făină tip 000
    • 8 g praf de copt
    • 3-4 mere (3 în aluat+1 deasupra)
    • opțional – zahăr pudră pentru servit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă potrivită în care puneți hârtie de copt.
    • Dacă doriți, puteți curăța merele de coajă. Eu nu le curăț.
    • Îndepărtați părțile necomestibile și tăiați merele în felii subțiri de 2-3 mm. Lăsați-le puțin deoparte cât vă ocupați de blatul prăjiturii.
    • Într-un castron încăpător puneți cele 5 ouă, fără să separați albușurile și gălbenușurile.
    • Peste ouă puneți zahărul și un praf de sare. Mixați până când ouăle își triplează volumul și se deschid la culoare.
    • Adăugați restul ingredientelor: ulei, lapte bătut, scorțișoara și coaja rasă de lămâie și omogenizați.
    • La final încorporați făina amestecată cu praful de copt, folosind un tel de mână, nu mixerul. Veți obține un aluat omogen, care curge ușor din tel, ceva mai gros decât cel de clătite.
    • Puneți și feliile de mere în castron și amestecați astfel încât toate să fie îmbrăcate în aluat.
    • Turnați aluatul și merele în tavă. Nivelați.
    • Opțional, puteți să feliați încă un măr pe care să îl așezați deasupra, pentru un aspect mai frumos. De asemenea, tot opțional, puteți presăra prăjitura cu puțină scorțișoară și o linguriță de zahăr care se va carameliza frumos la copt.
    • Coaceți prăjitura timp de 40-45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că e bine coaptă.
    • Tăiați prăjitura numai după ce se răcește.
    • Prăjitura cu mere și lapte bătut va fi foarte fragedă, iar aluatul va rămâne ușor umed datorită laptelui bătut. Se păstrează proaspătă mai multe zile dacă o acoperiți cu folie alimentară.
    Valori nutriționale
    Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    Valori per porție
    Calorii
    295
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    7
    g
    11
    %
    Colesterol
     
    86
    mg
    29
    %
    Carbohidrați
     
    50
    g
    17
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    22
    g
    24
    %
    Proteine
     
    8
    g
    16
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
    Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
    Placinta cu fructe

    👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

    Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

    🍪 Abonează-te aici

    Din aceeași categorie

    • felie de tarta frangipane cu mere
      Tartă frangipane cu mere, fără zahăr – un desert special și sănătos
    • rulada cu mere rase
      Ruladă cu mere rase - rețeta rapidă, într-o singură tavă
    • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
      Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
    • Reteta prajitura cu mere si crema de vanilie
      Prăjitura cu mere și cremă de vanilie - rețetă simplă și delicioasă
    565 shares
    5 from 21 votes (21 ratings without comment)

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    iuliana sbirnea

    Bună, eu sunt Iuliana!

    Mă bucur că ești aici!

    Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

    Despre mine și povestea blogului

    📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

    Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

    Abonează-te aici 🍪

    Rețete noi

    • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
      Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
    • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
      Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
    • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
      Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
    • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
      Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

    Populare acum

    • Reteta tiramisu rapid fara oua
      Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
    • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
      Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
    • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
      Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

    • Salate

    • Paste
    • Rețete de sosuri delicioase
    • Supe
    • Rețete cu pește și fructe de mare

    VEZI TOATE CATEGORIILE

    Rețete de tort pentru orice sărbătoare

    • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
      Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
    • Tort de mere caramelizate
      Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort cu spuma de capsuni
      Tort cu spumă de căpşuni
    ALTE REȚETE DE TORT

    Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

    • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
      Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
    • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
      Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
    • prajitura Ora 12 cu frisca
      Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
    • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
      Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Rețete actualizate

    • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
      Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
    • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
      Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
    • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
      Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

    Articole utile

    • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
      Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
    • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
      Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
    • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
      Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

    👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

    Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

    🍪 Abonează-te aici

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Despre
    • Colaborări
    • Contact
    • FAQ
    • Rețete
    • Articole
    • Blog
    • Newsletter

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

    Politica cookies

    Politica de confidențialitate

    Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

    Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

    🍪 Abonează-te aici

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.
    x