Veți iubi această rețetă de prăjitură simplă cu mere și lapte bătut! Se face ușor, cu puține ingrediente și e atât de fragedă și de bună!
Încă o prăjitură cu mere? Da! Pentru că toamna, rețetele de prăjituri simple și bune nu-s niciodată prea multe, nu-i așa Iar prăjitura de astăzi este pe cât de ușor de făcut, pe atât de delicioasă!
Prăjitura simplă cu mere pe care v-am adus-o astăzi plină de felii de mere care se văd atât de frumos în secțiune, iar aluatul este foarte fraged și rămâne ușor umed după coacere datorită fermenților din laptele bătut.
Este o prăjitură minunată de servit într-o zi de toamnă la micul dejun sau la gustare alături de un pahar de ceai sau de lapte cald. E numai bună și de pus la pachetul pentru școală sau serviciu.
Bonus: se face rapid, din ingrediente pe care poate că le aveți chiar acum în casă și e foarte spornică 😉
Câteva sfaturi pentru o prăjitură cu mere și lapte bătut reușită
Alte deserturi delicioase cu mere pe care să le încerci toamna aceasta
Dacă și ție îți plac deserturile cu mere, îți las mai jos câteva rețete simple și delicioase pe care cred că vei dori să le încerci:
- mere în pijama
- pancakes cu mere
- cornuri pufoase (pariziene) cu mere
- prăjitură turnată cu mere rase (de post)
- ștrudel cu mere
Mod de preparare prăjitură simplă cu mere și lapte bătut (VIDEO inclus)
Ca orice prăjitură cu mere și aceasta se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.
Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
pentru o tavă 35×20 cm
- 5 ouă
- 170 g zahăr
- un praf de sare
- 30 ml ulei
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- 300 ml lapte bătut/sana/kefir/iaurt
- 380 g făină tip 000
- 8 g praf de copt
- 3-4 mere (3 în aluat+1 deasupra)
- opțional – zahăr pudră pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă potrivită în care puneți hârtie de copt.
- Dacă doriți, puteți curăța merele de coajă. Eu nu le curăț.
- Îndepărtați părțile necomestibile și tăiați merele în felii subțiri de 2-3 mm. Lăsați-le puțin deoparte cât vă ocupați de blatul prăjiturii.
- Într-un castron încăpător puneți cele 5 ouă, fără să separați albușurile și gălbenușurile.
- Peste ouă puneți zahărul și un praf de sare. Mixați până când ouăle își triplează volumul și se deschid la culoare.
- Adăugați restul ingredientelor: ulei, lapte bătut, scorțișoara și coaja rasă de lămâie și omogenizați.
- La final încorporați făina amestecată cu praful de copt, folosind un tel de mână, nu mixerul. Veți obține un aluat omogen, care curge ușor din tel, ceva mai gros decât cel de clătite.
- Puneți și feliile de mere în castron și amestecați astfel încât toate să fie îmbrăcate în aluat.
- Turnați aluatul și merele în tavă. Nivelați.
- Opțional, puteți să feliați încă un măr pe care să îl așezați deasupra, pentru un aspect mai frumos. De asemenea, tot opțional, puteți presăra prăjitura cu puțină scorțișoară și o linguriță de zahăr care se va carameliza frumos la copt.
- Coaceți prăjitura timp de 40-45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că e bine coaptă.
- Tăiați prăjitura numai după ce se răcește.
- Prăjitura cu mere și lapte bătut va fi foarte fragedă, iar aluatul va rămâne ușor umed datorită laptelui bătut. Se păstrează proaspătă mai multe zile dacă o acoperiți cu folie alimentară.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu