• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Deserturi de casa

    Mere în pijama - rețeta de mere în aluat de clătite

    Publicat la 13 noiembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Mere în pijama sau mere în aluat de clătite, rețeta simplă și rapidă a unui desert savuros care ne duce cu gândul la copilărie.

    Nu știu cine a inventat desertul ăsta și cine l-o fi botezat atât de haios "mere în pijama", dar știu că e unul dintre cele mai simple și mai bune deserturi care pot exista.

    Îmi place să-mi imaginez că mămici grijulii și bunici iubitori au răsfățat generații întregi de copii pofticioși cu aceste felii de mere date prin aluat de clătite, prăjite și pudrate apoi cu zahăr. Toți copiii merită amintiri gustative atât de delicioase 🙂

    Mere in pijama

    Să faci mere în pijama alături de cei mici poate fi la fel de amuzant pe cât sună numele rețetei. Oricum, mare lucru nu e de făcut.

    Ne trebuie, firește vreo 2-3 mere cărora să le scoatem cotorul, dar să le lăsăm coaja la locul ei. Soiul nu prea ar conta. Mai acrișoare aș zice eu, dar nu-i musai. Am făcut de-a lungul timpului acest desert cu orice fel de mere am avut la îndemână și tot bine a fost. De data asta am avut niște mere "bot de iepure", întâmplător sunt cele pe care eu le prefer și în stare crudă.

    Mere in pijama

    Bun, deci feliile de mere așa cum sunt, le tăvălim mai întâi prin făină, apoi le scufundăm în aluat de clătite (vezi aici rețeta clasică de clătite). Cred că aluatul ăsta e "pijamaua" merelor 😀

    Mere in pijama
    Mere in pijama
    Mere in pijama

    Prăjim merele pe ambele părți, le scoatem pe hârtie absorbantă și cu asta basta! Dacă vreți le pudrați cu zahăr, dacă nu, nu. Sau dacă vreți, prelingeți niște miere de albine peste ele, sau un fir de peltea. Sau și mai bine un sos de caramel sărat (vezi rețeta aici).

    sos de caramel sarat
    Cum se face sosul de caramel sărat

    Ok, și acum că am terminat toată treaba, putem începe să ne batem pe ele cu ceilalți membri ai familiei 😀 Cel puțin la noi așa s-a întâmplat pentru că merele în aluat sunt absolut delicioase: moi, dulci-acrișoare, parfumate. Sunt minunate la desert, la gustare, la micul dejun, de fapt sunt minunate cu orice ocazie pe care o puteți inventa.

    Mod de preparare mere în pijama

    Mere in pijama

    Mere în pijama

    4.84 from 6 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 5 minutes
    Gătire: 10 minutes
    Timp total: 15 minutes
    Număr de porții: 2 porții
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 2 mere
    • 2 ouă
    • aprox. 150 g făină (5-6 linguri)
    • 30 g zahăr (1 lingură)
    • 200 ml lapte
    • un praf de sare

    în plus

    • 3-4 linguri făină pentru tăvălit merele
    • ulei pentru prăjit

    pentru servit, opțional

    • zahăr pudră, miere, peltea, caramel sărat - la alegere
    • pudră de scorțișoară după gust

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Bateți cele 2 ouă, adăugați laptele rece, făina, zahărul și un praf de sare. Veți avea un aluat omogen, dar lichid, ca cel de clătite.
    • Scoateți cotorul merelor, apoi tăiați-le felii. Nu le curățați de coajă!
    • Puneți la încins o tigaie cu ulei.
    • Dați feliile de măr prin făină, apoi prin aluat.
    • Prăjiți feliile date prin aluat pe ambele părți până devin aurii.
    • Scoateți merele pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
    • Serviți merele în pijama calde sau reci, presărate cu zahăr pudră, scorțișoară, sau cu miere, peltea, sos de caramel.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Mere in pijama

    Din aceeași categorie

    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt
    • Tăieței cu nucă și pesmet caramelizat - rețeta ca în copilărie
    • Mini rulouri cu scorțișoară - rețeta cu aluat fraged, fără dospire

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cartofi natur - 2 rețete simple, cu unt și de post
    • 6 rețete de somon la cuptor și 6 garnituri potrivite

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.