• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Bucate Aromate

reţete simple pentru familie şi prieteni

Mă găsești și aici

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Home
  • Reţete
  • Despre
    • Autoarea blogului
    • Colaboratori
    • Politica Cookies
    • Politica de confidenţialitate
  • Resurse
    • eBooks gratuite
    • Articole utile
    • Reportaje, călătorii
  • Întreabă-mă
  • Contact
  • Aperitive
  • Supe şi ciorbe
  • Feluri de bază
    • Mâncăruri cu carne
    • Gata în 30 de minute
    • Retete vegane (de post)
    • Reţete cu peşte şi fructe de mare
    • Rețete vegetariene
    • Salate
    • Paste şi pizza
    • Tarte sărate
  • Deserturi
    • Checuri, cozonac, brioşe
    • Deserturi de casă
    • Deserturi de post
    • Fursecuri, biscuiţi, cornuleţe
    • Îngheţată şi deserturi la pahar
    • Prăjituri şi tarte
    • Torturi
  • Băuturi
  • Pâine de casă
  • Din cămară
  • Cum se face?

Cornuri cu mere și stafide (pariziene)

January 17, 2019 by Iuliana Leave a Comment

Mergi direct la rețetă

Cornuri cu mere și stafide. Cornuri din aluat dospit, pufoase, cu umplutură de mere aromate cu scorțișoară și coajă de lămâie. Cornuri pentru micul dejun. Cornuri pentru pachetul de la școală. Pariziene cu mere.

Parcă nu e anotimp mai potrivit pentru a coace ceva bun decât iarna, când afară e un pic de ger și multă zăpadă. Zilele acestea parcă te îndeamnă să aprinzi cuptorul și să frămânți un aluat din care să faci cornuri dolofane umplute cu…orice ai la îndemână.

Cornuri cu mere si stafide

Eu am făcut pentru cornurile de azi aceeași umplutură ca pentru un ștrudel cu mere (vezi rețeta): cuburi de mere proaspete amestecate cu zahăr, stafide și aromatizate cu scorțișoară și coajă de lămâie. O umplutură dulce-acrișoară și foarte aromată. Din cuptor mirosea atât de frumos a cornuri și a măr copt! Iar când au fost gata erau aurii și pufoase, o încântare! Cine să reziste până se răcesc? Ne-am repezit la ele așa calde cum erau!

Pe blog mai găsiți și rețeta de cornuri umplute cu magiun de prune. Minunate și ele, foarte pufoase, poate doriți să le încercați.

Cornuri cu mere si stafide

Mod de preparare cornuri cu mere și stafide (pariziene)

Cornuri cu mere si stafide

Să spun sincer, nu știu de ce aceste cornuri se numesc “pariziene” dar le este specific modul acesta de rulare, cu fâșii decupate în aluat. Arată drăguț și apetisant și nu sunt deloc greu de făcut.

Dacă vă plac aluaturile dulci, gen cozonac, atunci cu siguranță vă vor plăcea și cornurile pariziene umplute cu mere și stafide.

Cornuri cu mere si stafide
Cornuri cu mere si stafide
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Cornuri cu mere și stafide (pariziene)

Preparare30 mins
Gătire30 mins
Așteptare1 hr 20 mins
Timp total2 hrs 20 mins
Categorie: Desert
Porții: 6 cornuri
Autor: Iuliana Sbirnea

Ingrediente

  • 350 g făină tip 000
  • 100 ml lapte călduț
  • 2 ouă
  • 40 g unt topit și răcit
  • 8 g drojdie uscată
  • 60 g zahăr
  • 1/2 linguriță pudră de vanilie
  • un praf de sare

umplutura

  • 500 g mere (cântărite curățate)
  • 1 mână de stafide
  • 2 linguri zahăr (sau după gust) sau după gust
  • 2 lingurițe pudră de scorțișoară (de preferat proaspăt râșnită) de preferat proaspăt râșnită
  • 1 linguriță coajă de lămâie

deasupra

  • 1 ou bătut
  • semințe de mac
  • zahăr pudră

Mod de preparare

  • Folosiți drojdia uscată așa cum este indicat pe pachet. Pe unele pachete scrie că se amestecă în stare uscată, cu făina. Pe altele scrie că se hidratează timp de câteva minute în 2 linguri de apă. În acest caz, puteți folosi în loc de apă, două linguri din laptele deja cântărit pentru rețetă.
  • Puneți într-un bol: făina, zahărul, vanilia și un praf de sare. Adăugați apoi drojdia (hidratată sau nu, după caz), laptele călduț și ouăle bătute. 
  • Începeți să frământați și turnați puțin câte puțin din untul topit și răcit, ca să se încorporeze în aluat.  
  • Frământați cam 10 minute la robot sau 15-20 minute cu mâna, până când obțineți un aluat fin și elastic, care nu se mai lipește de mâini sau de pereții bolului.
  • Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați aluatul să dospească aproximativ 60 de minute sau până când își dublează volumul. În acest timp vă ocupați de umplutură.
  • Tăiați merele cuburi nu prea mari și amestecați-le cu stafidele, zahărul, scorțișoara și coaja rasă de lămâie. Umplutura obținută o împărțiți în 6 părți egale.
  • Răsturnați aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și îl împărțiți în 6 părți egale. 
  • Întindeți cu sucitorul fiecare bucată de aluat și o tăiați pe jumătate din suprafață în mai multe fâșii, așa cum se vede în imagine.
    Cornuri cu mere si stafide
  • Puneți o parte de umplutură pe capătul întreg al aluatului, aduceți marginile laterale spre interior și începeți să răsuciți cornurile.
  • Pe măsură ce le formați, puneți cornurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperiți-le cu un prosop curat și lăsați-le să se mai odihnească încă 20 de minute. 
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade. Cuptorul trebuie să fie bine încins când băgați cornurile.
  • Ungeți cornurile cu ou bătut și presărați-le cu semințe de mac.
  • Coaceți cornurile cu mere timp de 25-30 de minute până când sunt frumos rumenite deasupra.
  • Când sunt gata, presărați-le cu zahăr pudră și serviți cornurile calde sau reci alături de un ceai sau un pahar cu lapte.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!
Cornuri cu mere si stafide

Poftă bună!

Filed Under: Checuri/cozonac/briose, Rețete preferate Tagged With: aluat, aluat de cozonac, cornuri, mere, pariziene, scortisoara, stafide

Previous Post: « Pâine cu sfeclă roșie și nuci (cu maia naturală)
Next Post: Păstrăv la cuptor pe pat de ceapă și rondele de cartofi »

Reader Interactions

Vrei să afli când apare o rețetă nouă?

Introdu adresa de email în caseta de mai jos și abonează-te



Lasă un comentariu Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bună,
Sunt Iuliana, gazda ta pe Bucate Aromate.
Îți multumesc pentru vizită. Sper să găsești în colecția mea de rețete inspirație pentru meniul familiei tale.
Dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici.

Categorii de rețete

eBooks gratuite pentru cititori

gata in 30 de minute




cum se face

paine de casa

din camara

Footer

Faci ceva dulce azi?

Ștrudel cu dovleac și scorțișoară

Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

Chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale

Chec din albușuri cu cacao și fulgi de migdale

Tiramisu la pahar

Tiramisu la pahar? Nimic mai simplu!

Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

Tort cu cremă de mango

Tort cu cremă de mango și frișcă naturală

Alege desertul de aici →

Nu știi ce să gătești azi?

Paste cu creveti congelati si rosii cherry

Paste cu creveți congelați și roșii cherry

Mancare de linte cu carnati

Mâncare de linte cu cârnați (pregătită la multicooker)

Pastrav la cuptor pe pat de ceapa

Păstrăv la cuptor pe pat de ceapă și rondele de cartofi

Orez cu cârnați și ardei kapia

Orez cu cârnați și ardei kapia

Ceapa marinata in vin rosu

Ceapă marinată în vin roșu cu mirodenii

Falafel

Falafel, de fapt niște chifteluțe vegane din năut crud

Caută inspirație aici →

Etichete

afine ardei ardei gras bauturi racoritoare branza branza de vaci busuioc cacao caise capsuni carne de pasare carne tocata cartofi ciocolata ciuperci dieta Dukan dovlecei frisca iaurt lamaie lapte legume maia naturala mascarpone mere miere migdale morcov mozaicul lunii nuci orez oua paste peste rosii scortisoara Selgros smantana solaris supa-crema tarte dulci unt usturoi vanilie zmeura

Hai pe Instagram

  • Cândva, demult, parcă într-o altă viață, făceam deserturi și fotografii (mai) frumoase.
-------📸-------
Acum nu mai găsesc timp și energie pentru opere de artă. Nu-mi doresc decât mâncare simplă, rapidă și cinstită pe care o fotografiez rapid chiar înainte să  o duc la gură 😂 -------------------
Rulada asta e de vreo 2ani pe blog. E cu un gem de căpșuni din cămară și cremă de vanilie. Îmi amintesc că a fost bună 🙂
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #bucuriisimple #retete #desert #blogcuretete #bloguriromanesti #blogculinar #cevadulce
  • Până îmi revin eu după binemeritata vacanță, mă gândesc să vă arăt acest ștrudel cu umplutură generoasă de dovleac și aromă sublimă de scorțișoară. -----------
Nu de alta, dar poate ați uitat vreun dovleac în balcon sau vreo pungă gata pregătită în congelator 😉
------------
Am lăsat rețeta la profil, să fie acolo! 📝
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #desert #strudel #strudelcudovleac #retete #retetesimple #dovleacplacintar #cegatim #cegatimazi #dincuptor #mancaruriromanesti #mancare #blogcuretete #blogculinar #bloguriromanesti #desert #desser#dessertphotography #dessertpic #somethinggood #somethingsweet #pumpkin #pumpkinstrudel
  • Avantajul de a avea un site culinar, este acela ca atunci cand nu ai timp (sau chef) de gatit, te poti hrani cu amintirea minunilor pe care le faceai odata :)) Cea din fotografie s-a numit la vremea ei "cheese cake cu caramel si nuci pecan" si a fost extraordinar.
Daca aveti timp, dati-i o sansa. O sa va placa! 
Reteta e pe site, linkul e in bio :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #cheesecake #caramel #caramelsauce #desert #goodfood #retetesimple #tort #gatimacasa #blogculinar #fotografieculinara #fotografiedeprodus #nikon #nikon35mm18 #foodphoto #foodphotograpy #photographer #pecan #dessert #instafood #stillifephotography
  • Ei bine, sunt în măsură să vă informez că tortul fără coacere, fără fierbere, fără riscuri și fără stres, chiar există! Îl găsiți la mine pe blog.
Nu că l-aș fi inventat eu, dar orișicât! 😂
PS: Linkul e la profil, da? .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #tiramisu #tiramisu🍰 #tiramisulover #desert #cevadulce #cevabun #retete #blogculinar #fotogratieculinara #gatimacasa #bloguriromanesti #cegatimazi #mascarpone #savoiardi #food #dessert #foodphotoshoot #foodphoto #foodphotography #instagood #macrophotos #macrofood #nikon #nikon40mm #recipe #recipedeveloper #cooking #easyrecipe
  • Cornuri rumene și pufoase, umplute cu mere și stafide. 
Ce zici, te mulțumești doar cu unul? 😃
PS: Rețeta știți voi unde e 😉
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #cornuri #micdejun #facutincasa #gatimacasa #cegatimazi #cegatim #retetesimple #reteteromanesti #mancaruriromanesti #dincuptor #dinbucatariamea #fotogratieculinara #blogculinar #bloggericulinari #breakfast #watsforbreakfast #baking #dessertphotography #frommyoven #foodstagram #lifestyle #happyliving #happymoments
  • Gata, fandosita asta cu sfeclă roșie și nuci a văzut lumina tiparului virtual. Știți voi unde o găsiți 😉
Tot ce pot eu sa vă spun spre binele vostru, e că merită să o căutați, să o frământați, să o coaceți și să puneți unt pe ea. Atât! .
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #painecumaia #painesanatoasa #painedecasa #painecuseminte #maianaturala #paineartizanala #dinbucatariamea #gatimacasa #retetazilei #retete #bloggericulinari #bloguriromanesti #fotografieculinara #retetetraditionale #reteteromanesti #sourdough #sourdoughbread #painaulevain #levain #frommyoven #frommykitchen #proudofmyself #foodphotography #beetrootbread #nutbread #sweetsourdough #paine #artisanbread
  • 🌨️❄️☃️ Ceai de iarnă. 
De băut în tihnă, pe partea corectă a ferestrei 😃
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #bucuriisimple #ceaicald #cebem #avenitiarna #avemzapada #frig #bloggericulinari #bloguriromanesti #blogculinar #fotografiazilei #fotografieculinara #cevabun #hotdrink #winteriscoming #winterishere #snow #instadrink #drinkphotography #hottea #rosetea #wintertea

Urmărește-mă și acolo!

Copyright

Toate articolele(text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Bucate Aromate. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica de confidenţialitate

Politica Cookies

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor, vedeți: Politica de utillizare cookie-uri

Copyright © 2019 · Foodie Pro & The Genesis Framework