Ce poți face cu legumele fierte rămase de la o supă? Încearcă această rețetă de salată a la russe cu maioneză dietetică! Este simplă și delicioasă! Se face foarte ușor, se păstrează bine la frigider și are puține calorii.
Se întâmplă uneori să ne rămână câteva legume fierte de la o supă de vită sau de la o supă de pui cu găluște. Cea mai bună soluție pentru ele este să le tăiem cubulețe și să facem o salată cu maioneză. În acest fel, avem asigurat și meniul pentru felul doi, masa de seară sau pachetul pentru serviciu.
Dacă folosiți un rasol pentru supa clară de vită, puteți folosi și carnea rămasă împreună cu legumele și astfel va rezulta o salată de boeuf clasică numai bună de pus pe o masă festivă, de exemplu.
Iar dacă la salata boeuf alegeți să folosiți rețeta mea de maioneză dietetică, veți avea o salată mai ușoară pentru organism și cu mult mai puține calorii.
Mergi direct la:
Ingrediente
Rețeta de azi e foarte ușor de adaptat la legumele pe care le aveți la dispoziție. Iar dacă vi se par prea puține, puteți oricând să mai fierbeți cartofi sau alte rădăcinoase în plus.
Eu am folosit ca bază legumele rămase de la rețeta de ciulama de pui cu smântână și usturoi, la care am mai adăugat cartofi, gogoșari în oțet și castraveți murați.
Ingredientele de bază pentru o salată a la russe dietetică sunt:
- rădăcinoase fierte - morcovi, țelină, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, cartofi
- murături - gogoșari în oțet, castraveți murați în saramură sau la oțet.
- ouă fierte - gălbenușurile le vom folosi la maioneză, albușurile le punem în salată
- muștar - dă gust și culoare maionezei
- iaurt - de preferat iaurt grecesc sau un iaurt foarte bine scurs de zer
Rețeta este foarte versatilă. După gustul vostru, mai puteți adăuga în salată și alte legume, de exemplu mazăre sau fasole verde fiartă și răcită.
Pentru cantitățile exacte folosite de mine, vedeți mai jos caseta cu rețeta completă.
Întrebări frecvente
Diferența dintre cele două salate este că cea de boeuf conține carne de vită fiartă și tăiată cuburi, iar salata a la russe se face doar din legume fierte, fără carne. Ambele salate au maioneză.
O porție de salată a la russe are 153 kcal dacă folosiți maioneză dietetică și peste 720 kcal dacă folosiți maioneză clasică, cu ulei.
Mod de preparare
Se face foarte ușor salata a la russe! vă puteți convinge de acest lucru urmărind și rețeta video postată pe canalul de YouTube. O găsiți la finalul acestei postări.
Practic nu trebuie decât să tăiem cubulețe toate legumele din listă, să le punem într-un castron, să turnăm maioneza peste ele și să omogenizăm tot amestecul.
Dacă pregătiți salata pentru o masă festivă sau dacă pur și simplu vă place ca mâncărurile voastre să arate frumos, o puteți orna după gust și după pricepere, la fel ca pe salata de boeuf.
Păstrare
Salata a la russe în varianta dietetică din rețeta de astăzi, nu conține ouă crude și nici alte ingrediente care se alterează repede.
Puneți salata într-o caserolă cu capac și o puteți păstra astfel la frigider timp de 3-4 zile.
Nu congelați salata a la russe!
Extra-sfat
După ce o preparați, lăsați salata la frigider măcar o oră înainte de servire. Ideal ar fi să o faceți cu o zi înainte. În acest fel, aromele au timp să se combine, salata va fi mai gustoasă, iar maioneza dietetică va deveni mai fermă.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Salată a la russe dietetică
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
pentru salată
- 2 morcovi mari
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 felie de țelină
- 3 cartofi roz
- 2-3 gogoșari în oțet
- 3 castraveți murați
- în plus - albușurile de la ouăle fierte pentru maioneză
- sare și piper
maioneza dietetică
- 3 gălbenușuri
- 2 linguri muștar
- 200 g iaurt grecesc
- sare și piper
Instrucțiuni de preparare
pregătire legume pentru salata a la russe
- Toate legumele trebuie să fie bine fierte (să intre bine furculița în ele) și răcite ca să se poată tăia frumos.
- Tăiați legumele cubulețe cât de mari doriți. Tăiați cubulețe și albușurile rămase de la ouăle fierte pentru maioneză.
- Puneți-le pe toate într-un castron încăpător, presărați sare și piper după gust și amestecați.
preparare maioneză dietetică
- Puneți toate ingredientele în vasul blenderului și mixați de câteva ori până când obțineți o emulsie cremoasă și omogenă.
preparare salată a la russe dietetică
- Turnați maioneza peste legumele din castron și omogenizați.
- Puneți salata într-o caserolă cu capac care va merge la frigider.
- Dacă pregătiți salata pentru o masă la care aveți musafiri, o puteți orna la fel ca pe salata de boeuf.
- Lăsați salata a la russe la frigider măcar o oră înainte de servire, ca să se împrietenească toate aromele.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu