Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fără carne

Salată a la russe cu maioneză dietetică

Publicat la 25 ianuarie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

139 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Ce poți face cu legumele fierte rămase de la o supă? Încearcă această rețetă de salată a la russe cu maioneză dietetică! Este simplă și delicioasă! Se face foarte ușor, se păstrează bine la frigider și are puține calorii.

Se întâmplă uneori să ne rămână câteva legume fierte de la o supă de vită sau de la o supă de pui cu găluște. Cea mai bună soluție pentru ele este să le tăiem cubulețe și să facem o salată cu maioneză. În acest fel, avem asigurat și meniul pentru felul doi, masa de seară sau pachetul pentru serviciu.

Salata a la russe

Dacă folosiți un rasol pentru supa clară de vită, puteți folosi și carnea rămasă împreună cu legumele și astfel va rezulta o salată de boeuf clasică numai bună de pus pe o masă festivă, de exemplu.

Iar dacă la salata boeuf alegeți să folosiți rețeta mea de maioneză dietetică, veți avea o salată mai ușoară pentru organism și cu mult mai puține calorii.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Întrebări frecvente
  • Mod de preparare
  • Păstrare
  • Extra-sfat
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Rețeta de azi e foarte ușor de adaptat la legumele pe care le aveți la dispoziție. Iar dacă vi se par prea puține, puteți oricând să mai fierbeți cartofi sau alte rădăcinoase în plus.

Eu am folosit ca bază legumele rămase de la rețeta de ciulama de pui cu smântână și usturoi, la care am mai adăugat cartofi, gogoșari în oțet și castraveți murați.

Ingrediente salată a la russe dietetică

Ingredientele de bază pentru o salată a la russe dietetică sunt:

  • rădăcinoase fierte - morcovi, țelină, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, cartofi
  • murături - gogoșari în oțet, castraveți murați în saramură sau la oțet.
  • ouă fierte - gălbenușurile le vom folosi la maioneză, albușurile le punem în salată
  • muștar - dă gust și culoare maionezei
  • iaurt - de preferat iaurt grecesc sau un iaurt foarte bine scurs de zer

Rețeta este foarte versatilă. După gustul vostru, mai puteți adăuga în salată și alte legume, de exemplu mazăre sau fasole verde fiartă și răcită.

Ingrediente maioneză dietetică

Pentru cantitățile exacte folosite de mine, vedeți mai jos caseta cu rețeta completă.

Întrebări frecvente

Care este diferența dintre salata de boeuf și salata a la russe?

Diferența dintre cele două salate este că cea de boeuf conține carne de vită fiartă și tăiată cuburi, iar salata a la russe se face doar din legume fierte, fără carne. Ambele salate au maioneză.

Câte calorii are salata a la russe

O porție de salată a la russe are 153 kcal dacă folosiți maioneză dietetică și peste 720 kcal dacă folosiți maioneză clasică, cu ulei.

Mod de preparare

Se face foarte ușor salata a la russe! vă puteți convinge de acest lucru urmărind și rețeta video postată pe canalul de YouTube. O găsiți la finalul acestei postări.

Salata a la russe dietetica

Practic nu trebuie decât să tăiem cubulețe toate legumele din listă, să le punem într-un castron, să turnăm maioneza peste ele și să omogenizăm tot amestecul.

Dacă pregătiți salata pentru o masă festivă sau dacă pur și simplu vă place ca mâncărurile voastre să arate frumos, o puteți orna după gust și după pricepere, la fel ca pe salata de boeuf.

Păstrare

Salata a la russe în varianta dietetică din rețeta de astăzi, nu conține ouă crude și nici alte ingrediente care se alterează repede.

Puneți salata într-o caserolă cu capac și o puteți păstra astfel la frigider timp de 3-4 zile.

Nu congelați salata a la russe!

Salata a la russe

Extra-sfat

După ce o preparați, lăsați salata la frigider măcar o oră înainte de servire. Ideal ar fi să o faceți cu o zi înainte. În acest fel, aromele au timp să se combine, salata va fi mai gustoasă, iar maioneza dietetică va deveni mai fermă.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salata a la russe

Salată a la russe dietetică

Ce poți face cu legumele fierte rămase de la o supă? Încearcă această rețetă de salată a la russe cu maioneză dietetică! Simplu și delicios!
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

blender de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru salată

  • 2 morcovi mari
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 felie de țelină
  • 3 cartofi roz
  • 2-3 gogoșari în oțet
  • 3 castraveți murați
  • în plus - albușurile de la ouăle fierte pentru maioneză
  • sare și piper

maioneza dietetică

  • 3 gălbenușuri
  • 2 linguri muștar
  • 200 g iaurt grecesc
  • sare și piper

Instrucțiuni de preparare
 

pregătire legume pentru salata a la russe

  • Toate legumele trebuie să fie bine fierte (să intre bine furculița în ele) și răcite ca să se poată tăia frumos.
  • Tăiați legumele cubulețe cât de mari doriți. Tăiați cubulețe și albușurile rămase de la ouăle fierte pentru maioneză.
  • Puneți-le pe toate într-un castron încăpător, presărați sare și piper după gust și amestecați.

preparare maioneză dietetică

  • Puneți toate ingredientele în vasul blenderului și mixați de câteva ori până când obțineți o emulsie cremoasă și omogenă.

preparare salată a la russe dietetică

  • Turnați maioneza peste legumele din castron și omogenizați.
  • Puneți salata într-o caserolă cu capac care va merge la frigider.
  • Dacă pregătiți salata pentru o masă la care aveți musafiri, o puteți orna la fel ca pe salata de boeuf.
  • Lăsați salata a la russe la frigider măcar o oră înainte de servire, ca să se împrietenească toate aromele.
Valori nutriționale
Salată a la russe dietetică
Valori per porție
Calorii
153
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
4
g
6
%
Colesterol
 
149
mg
50
%
Carbohidrați
 
21
g
7
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
9
g
18
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Salata a la russe

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
139 shares
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x