Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor

Publicat la 30 mai 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

133 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Căutați o rețetă cu pește rapidă și gustoasă? Ei bine, acest biban de mare cu legume și sos de roșii, gătit la cuptor, este exact ce vă trebuie! O mulțime de culori și arome s-au reunit în această rețetă simplă și eu sunt convinsă că va fi și pe gustul vostru! 🙂

Biban de mare cu legume și sos de roșii în tavă

Bibanul de mare - pe care în pescăriile din marile magazine e posibil să îl găsiți și sub denumirea de lup de mare sau lavrac - este unul dintre cei mai gustoși pești. Are carnea albă, dulce, foarte gustoasă și destul de puține oase.

Un biban de mare gătit la cuptor , cu multe legume și sos de roșii bine condimentat, este perfect pentru masa de prânz în familie și va satisface gusturile tuturor, chiar și a celor care declară că nu sunt chiar atât de buni prieteni cu peștele 😉

Banner selgros

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum se servește
  • Extra-sfaturi pentru reușita rețetei
  • Alte rețete cu pește
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

lavrac
biban de mare/lavrac/lup de mare
  • biban de mare - proaspăt, eviscerat
  • legume - ardei kapia, ardei gras, morcov, ceapă
  • condimente: sare, piper, cimbru, dafin, usturoi
  • ulei - pentru călit legumele
  • suc de roșii - de preferat cu pulpă
  • pentru servit - pătrunjel proaspăt, lămâie

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Pește la cuptor

Cum se servește

Acest biban de mare cu legume și sos bogat de roșii se poate servi atât cu o mămăliguță caldă alături, cât și cu o garnitură de cartofi natur peste care puneți un cubuleț de unt.

Bibanul la cuptor cu sos de roșii este foarte bun și cu piure de cartofi.

Înainte de servire presărați din belșug pătrunjel proaspăt care va aduce un plus de culoare și o notă de prospețime în farfurie.

Biban de mare cu cartofi natur și sos de roșii pe platou

Extra-sfaturi pentru reușita rețetei

  • alegeți pești mici, de maxim 300 g/bucată, astfel încât sa puteți servi un pește la o porție
  • nu tăiați legumele cubulețe prea mici, ne place să simțim texturile lor în sosul de roșii
  • folosiți un suc de roșii, gros, cu pulpă
  • nu vă zgârciți cu condimentele, un sos bine condimentat va fi un sos gustos
  • ca să nu se usuce la suprafață, prelingeți câte o lingură de ulei pe fiecare pește înainte să băgați tava în cuptor
  • ca să rămână suculent și gustos, nu țineți peștele la cuptor mai mult de 20 de minute

Alte rețete cu pește

  • Doradă la cuptor cu cartofi
    Doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin
  • Somon cu sos dulce-acrisor
    Somon cu sos dulce-acrișor și piure de păstârnac
  • stavrid pane
    Stavrid pane. Rețeta de stavrid în crustă de pesmet
  • Crap la cuptor înmiresmat cu usturoi şi grapefruit
    Crap la cuptor înmiresmat cu usturoi şi grapefruit

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Biban de mare cu legume și sos de roșii în tavă

Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor

Bibanul de mare gătit la cuptor, cu legume și sos de roșii va fi perfect pentru prânzul sau cina familiei.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 buc biban de mare (lavrac, lup de mare) (aprox. 300 g/buc)
  • 1 buc ardei kapia
  • 1 buc ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 ceapă uscată
  • 3-4 căței usturoi
  • 40 ml ulei
  • 200 ml suc de roșii
  • sare și piper după gust
  • cimbru uscat
  • dafin
  • pătrunjel, lămâie - pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Peștele trebuie să fie în prealabil curățat de solzi și eviscerat. Îl presărați apoi cu sare și piper pe toate părțile și îl lăsați puțin deoparte.
    Biban de `mare, lup de mare, lavrac
  • Tăiați mărunt toate legumele și căliți-le 8-10 minute într-o tigaie cu ulei încins, doar cât să se înmoaie puțin și să își dezvolte aromele.
    legume în tigaie
  • Turnați sucul de roșii peste legumele călite și adăugați condimentele.
    se adauga suc de rosii
  • Puneți sosul format într-o tavă și așezați peștii peste el. Peste fiecare pește turnați 1 lingură de ulei.
    Biban de mare cu sos de roșii în tavă
  • Dați tava la cuptor, la 190 de grade pentru 20 de minute, până când pește se rumenește ușor. Serviți cu mămăliguță sau cu o garnitură de cartofi natur.
    Biban de mare cu legume și sos de roșii în tavă
Valori nutriționale
Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor
Valori per porție
Calorii
548
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
27
g
42
%
Colesterol
 
260
mg
87
%
Carbohidrați
 
15
g
5
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
8
g
9
%
Proteine
 
60
g
120
%
Vitamina A
 
7456
IU
149
%
Calciu
 
92
mg
9
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
133 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x