Căutați o rețetă cu pește rapidă și gustoasă? Ei bine, acest biban de mare cu legume și sos de roșii, gătit la cuptor, este exact ce vă trebuie! O mulțime de culori și arome s-au reunit în această rețetă simplă și eu sunt convinsă că va fi și pe gustul vostru! 🙂
Bibanul de mare - pe care în pescăriile din marile magazine e posibil să îl găsiți și sub denumirea de lup de mare sau lavrac - este unul dintre cei mai gustoși pești. Are carnea albă, dulce, foarte gustoasă și destul de puține oase.
Un biban de mare gătit la cuptor, cu multe legume și sos de roșii bine condimentat, este perfect pentru masa de prânz în familie și va satisface gusturile tuturor, chiar și a celor care declară că nu sunt chiar atât de buni prieteni cu peștele 😉
Mergi direct la:
Ingrediente
- biban de mare - proaspăt, eviscerat
- legume - ardei kapia, ardei gras, morcov, ceapă
- condimente: sare, piper, cimbru, dafin, usturoi
- ulei - pentru călit legumele
- suc de roșii - de preferat cu pulpă
- pentru servit - pătrunjel proaspăt, lămâie
Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.
Cum se servește
Acest biban de mare cu legume și sos bogat de roșii se poate servi atât cu o mămăliguță caldă alături, cât și cu o garnitură de cartofi natur peste care puneți un cubuleț de unt.
Bibanul la cuptor cu sos de roșii este foarte bun și cu piure de cartofi.
Înainte de servire presărați din belșug pătrunjel proaspăt care va aduce un plus de culoare și o notă de prospețime în farfurie.
Extra-sfaturi pentru reușita rețetei
- alegeți pești mici, de maxim 300 g/bucată, astfel încât sa puteți servi un pește la o porție
- nu tăiați legumele cubulețe prea mici, ne place să simțim texturile lor în sosul de roșii
- folosiți un suc de roșii, gros, cu pulpă
- nu vă zgârciți cu condimentele, un sos bine condimentat va fi un sos gustos
- ca să nu se usuce la suprafață, prelingeți câte o lingură de ulei pe fiecare pește înainte să băgați tava în cuptor
- ca să rămână suculent și gustos, nu țineți peștele la cuptor mai mult de 20 de minute
Alte rețete cu pește
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor
Rețeta Video
Ingrediente
- 2 buc biban de mare (lavrac, lup de mare) (aprox. 300 g/buc)
- 1 buc ardei kapia
- 1 buc ardei gras
- 1 morcov
- 1 ceapă uscată
- 3-4 căței usturoi
- 40 ml ulei
- 200 ml suc de roșii
- sare și piper după gust
- cimbru uscat
- dafin
- pătrunjel, lămâie - pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Peștele trebuie să fie în prealabil curățat de solzi și eviscerat. Îl presărați apoi cu sare și piper pe toate părțile și îl lăsați puțin deoparte.
- Tăiați mărunt toate legumele și căliți-le 8-10 minute într-o tigaie cu ulei încins, doar cât să se înmoaie puțin și să își dezvolte aromele.
- Turnați sucul de roșii peste legumele călite și adăugați condimentele.
- Puneți sosul format într-o tavă și așezați peștii peste el. Peste fiecare pește turnați 1 lingură de ulei.
- Dați tava la cuptor, la 190 de grade pentru 20 de minute, până când pește se rumenește ușor. Serviți cu mămăliguță sau cu o garnitură de cartofi natur.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu