Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Pilaf de orez cu pipote și inimi, ieftin și bun

Publicat la 27 octombrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

301 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 5 minute

Oricând ți-e dor de o mâncare simplă și gustoasă, încearcă această rețetă de pilaf de orez cu pipote și inimi! Ușor de făcut, ieftină și hrănitoare!

pilaf cu legume si carne de pui in cratita gri cu lingura de lemn

Pilaful de orez era o mâncare pe care o primeam de multe ori în copilărie! Fie că era cu pipote și inimi, ca în rețeta mea de astăzi, fie că era cu carne de pui , de obicei cu pulpe, era mereu pufos, cremos și cu o minunată culoare aurie!

Rețeta mea de pilaf este la fel ca cel din copilărie. O mâncare simplă, ieftină și foarte hrănitoare. Încercați-l și voi pentru masa de prânz sau pentru cină!

Iar dacă vă e dor și de alte mâncăruri gătite ca odinioară, încercați și rețeta mea de ciulama cu pulpe de pui sau minunata mea tocăniță de ceapă cu mămăliguță! 🙂

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Cum se păstrează
  • Extra sfaturi
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

O rețetă simplă cu ingrediente puține, ieftine, pe care le avem mereu în casă. Iată ce ne trebuie:

  • pipote și inimi de pui
  • ulei de floarea soarelui
  • ceapă uscată
  • morcovi - unul mare, unul mic
  • ardei gras
  • orez alb, cu bob rotund
  • sare și piper

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos în format scris și video.

Preparare

pipote si inimi fierte

Pipotele și inimile spălate și curățate de pielițe le puneți la fiert într-o oală cu 1 litru de apă și un praf de sare. Îndepărtați spuma care se formează. Când pipotele devin fragede (aprox. 25 minute). Apoi strecurați supa și o păstrați deoparte.

legume calite in tigaie

Tocați cubulețe: ceapa, ardeiul gras și morcovul mare. Morcovul mic îl dați pe răzătoarea cu găuri mici. El va da culoare pilafului. Căliți legumele timp de 7-8 minute într-o cratiță cu ulei.

supa de pui turnata in cratita

Când legumele s-au înmuiat și ceapa a devenit ușor sticloasă, adăugați orezul spălat sub un jet de apă rece, pipotele și inimile fierte, sare și piper după gust. Turnați aici 500 ml din supa în care au fiert pipotele.

farfurie alba cu orez, legume și carne de pui

Lăsați pilaful să fiarbă aprox. 20 de minute la foc mic, cu capac. Amestecați din când în când și pe măsură ce orezul se umflă mai turnați din supa strecurată atât cât este nevoie.

Cum se păstrează

Pilaful este minunat, gustos și cremos dacă îl serviți proaspăt, imediat după gătire. Dacă totuși a mai rămas pentru a doua zi, se poate încălzi în cuptor, la 160 de grade pentru 10-15 minute sau și mai simplu, în 2 minute la microunde.

Extra sfaturi

  • Fierbeți separat pipotele și inimile, nu le puneți crude în cratiță în ideea că vor fierbe odată cu celelalte ingrediente. În acest fel putem îndepărta spuma care se formează, iar pilaful va rămâne alb, curat și cu aspect frumos.
  • Unul dintre morcovi, cel mai mic, dați-l pe răzătoarea cu găuri mici. În acest fel va elibera mai mult beta caroten și va da pilafului o culoare ușor gălbuie, foarte plăcută.
  • Dacă vă place pilaful cremos, bine legat, nu spălați excesiv orezul! Un jet scurt de apă este suficient pentru a îndepărta eventualele particule de praf depuse în procesul de ambalare, apoi îl punem rapid în oală.
  • Dacă doriți un pilaf cu boabe separate, spălați orezul sub mai multe jeturi de apă pentru a îndepărta tot amidonul care se formează pe suprafața boabelor.
  • În funcție de tipul de orez , poate fi nevoie de mai multă sau mai puțină supă. De aceea nu o adăugăm de la început pe toată, ci doar 500 ml, apoi puțin câte puțin ca să avem un pilaf pufos și potrivit de moale.
cratita cu mancare de orez si lingura de lemn

Întrebări frecvente

Ce fel de orez se folosește la pilaf

În rețetele moderne se folosește orez cu bobul lung iar în final pilaful trebuie să fie aerat, cu boabele separate.
La pilaful românesc, tradițional, se folosește orez cu bob rotund, bogat în amidon care prin ferbere devine pufos și ușor lipicios. Aspectul final va fi cremos, cu boabele lipite.

În câtă apă se fierbe orezul

În general, proporția este de: 3 măsuri apă / 1 măsură orez, dar poate să difere ușor în funcție de tipul de orez folosit.

Rețete asemănătoare

  • ciorba taraneasca cu pipote
    Ciorbă ţărănească cu pipote
  • Pilaf de bulgur cu pulpe de pui, roșii și cimbru
    Pilaf de bulgur cu pulpe de pui, roșii și cimbru
  • Ficăței de pui cu sos de roșii
    Ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi
  • Limba de porc cu masline si sos de rosii
    Limbă de porc cu măsline și sos de roșii. Rețeta clasică.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

cratita cu mancare de orez si lingura de lemn

Pilaf de orez cu pipote și inimi

Când vrei o mâncare simplă și gustoasă, încearcă această rețetă de pilaf de orez cu pipote și inimi! Ușor de făcut, ieftină și hrănitoare!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 50 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g pipote și inimi de pui
  • 1 litru apă
  • 30 ml ulei
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi (unul mare, unul mic)
  • 1 ardei gras
  • 150 g orez
  • sare și piper (după gust)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Pipotele și inimile spălate și curățate de pielițe le puneți la fiert într-o oală cu 1 litru de apă și un praf de sare. Îndepărtați spuma care se formează. Când pipotele devin fragede (aprox. 25 minute). Apoi strecurați supa și o păstrați deoparte.
  • Tocați cubulețe: ceapa, ardeiul gras și morcovul mare. Morcovul mic îl dați pe răzătoarea cu găuri mici. El va da culoare pilafului. Căliți legumele timp de 7-8 minute într-o cratiță cu ulei.
  • Când legumele s-au înmuiat și ceapa a devenit ușor sticloasă, adăugați orezul spălat sub un jet de apă rece, pipotele și inimile fierte, sare și piper după gust. Turnați aici și 500 ml din supa în care au fiert pipotele.
  • Lăsați pilaful să fiarbă aprox. 20 de minute la foc mic, cu capac. Amestecați din când în când și pe măsură ce orezul se umflă mai turnați din supa strecurată atât cât este nevoie.
Valori nutriționale
Pilaf de orez cu pipote și inimi
Valori per porție
Calorii
419
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
19
g
29
%
Colesterol
 
170
mg
57
%
Carbohidrați
 
37
g
12
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
23
g
46
%
Vitamina A
 
5147
IU
103
%
Calciu
 
42
mg
4
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
301 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x