Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Prăjitură cu cremă de nuci și cafea - rețeta cu foi de pandișpan și ness

Publicat la 29 decembrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

102 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 5 minute

Dacă iubiți cafeaua, această rețetă de prăjitură cu cremă de nuci și cafea (ness) va deveni preferata voastră! Are blaturi pufoase, multe nuci crocante și o aromă intensă și irezistibilă de cafea!

prajitura cu crema de nuca si ness pe platou

Această prăjitură cu cremă de ness și multe nuci crocante va fi vedeta oricărei mese de sărbătoare! Blaturile sunt pufoase și delicioase, iar în cremă se simte textura nucilor și aroma intensă a cafelei. Un desert delicios și atât de ușor de făcut!

La fel de ușoare sunt și rețetele mele de prăjitură simplă cu ciocolată și cea de prăjitură Malaga cu stafide și rom. Neapărat să le încercați și pe acestea!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Cum se păstrează
  • Extra sfaturi
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Doar ingrediente simple și naturale în această prăjitură delicioasă cu cafea și cremă de nuci! Poate că deja le aveți în casă pe toate și vă puteți apuca de treabă chiar acum.

Pentru preparare pas cu pas cu pas și cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă la finalul postării.

pentru blaturile pufoase din pandișpan

Ingrediente blat prajitura cu crema de nuci si cafea
  • ouă - mărimea M
  • zahăr tos
  • sare
  • miez de nucă - măcinat fin
  • extract sau esență de vanilie
  • făină - de patiserie, tip 000

Pe blog veți găsi rețeta pas cu pas cu fotografii și detalii pentru foi din pandișpan cu nucă - ideale pentru torturi, prăjituri, rulade, etc.

pentru crema de nuci cu cafea (ness)

Ingrediente crema de nuci si cafea
  • mascarpone  - să fie rece, de la frigider
  • miez de nucă - măcinat fin
  • lapte - integral, cu 3,5% grăsime
  • zahăr
  • cafea instant (ness)
  • opțional, coniac - sau rom, esență de rom, esență de vanilie

Pe blog găsiți rețeta detaliată pentru crema de nuci opărite și cafea precum și alte sugestii de deserturi în care să o folosiți.

pentru decor

  • boabe de cafea și ness
prăjitură cu cremă și cafea pe platou

Preparare

foi din pandișpan cu nucă

  • Mixați albușurile cu un praf de sare până când se întăresc. Puneți zahărul și mixați din nou până când albușurile devin spumă fermă, ca la bezele.
  • Într-un alt vas amestecați gălbenușurile cu miezul de nucă măcinat și esența de vanilie.
  • Încorporați spuma de albușuri în crema de gălbenușuri adăugând puțin câte puțin. Amestecați ușor, cu un tel de mână, nu cu mixerul!
  • Cerneți făina și o încorporați tot cu un tel de mână sau cu o spatulă.
  • Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Coaceți blatul la 180 de grade pentru 15 minute. Faceți testul cu scobitoarea.
  • Lăsați blatul să se răcească apoi îndreptați marginile, îl măsurați și îl tăiați în 3 fâșii egale.

cremă de nuci cu cafea (ness)

  • Puneți laptele la fiert împreună cu zahărul. Când laptele începe să se umfle, turnați nuca măcinată, cafeaua, coniacul și omogenizați. Lăsați crema să se răcească.
  • Într-un castron mixați mascarpone timp de 1-2 minute cât să se desfacă și să devină cremos.
  • Cu un mixer, încorporați crema de nuci în cea de mascarpone.

asamblare și decor

  • Așezați prima foaie de pandișpan pe un platou și peste ea puneți ⅓ din cantitatea de cremă de nuci.
  • Peste cremă așezați a doua foie, din nou ⅓ din cremă și apoi ultima foaie.
  • Peste ultima foaie de pandișpan puneți crema folosind un poș cu dui rotund. Pentru decor presărați 1 linguriță de ness printr-o sită de ceai și decorați cu boabe de cafea.

servire și păstrare

  • Dați prăjitura la rece pentru cel puțin 6 ore înainte de servire sau de seara până dimineața. În acest fel foile vor avea suficient timp să tragă umiditatea din cremă și să se înmoaie.

felie de prajitura cu nuci si cafea ness pe farfurie

Cum se păstrează

Dacă mai rămâne, prăjitura se poate păstra la frigider timp de 3-4 zile, într-un recipient acoperit ca să nu împrumute mirosuri de la alte alimente.

Extra sfaturi

  1. Pentru o aromă mai plăcută, puteți înlocui mascarpone din crema de nuci, cu unt moale, la temperatura camerei.
  2. Dacă doriți să transformați prăjitura într-un tort clasic, puteți folosi exact aceleași cantități ale ingredientelor. În locul foilor de pandișpan puteți coace un blat de 20 cm diametru pe care să îl tăiați apoi în 2-3 straturi.

Întrebări frecvente

Cu ce se poate înlocui cafeaua în prăjituri

Puteți înlocui cafeaua cu pudră de cacao, cicoare  sau Nesquik;

Cu ce se poate înlocui miezul de nucă în prăjituri

Puteți înlocui nucile cu migdale, fistic, alune de pădure, caju, etc.

Alte rețete asemănătoare

  • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
    Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
  • prăjitura chinezoaica
    Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
  • Rulada Tiramisu
    Ruladă Tiramisu, un desert elegant și delicios
  • Prajitura-Figaro_reteta
    Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

prajitura cu crema de nuca si ness pe platou

Prăjitură cu cremă de nuci și cafea (ness)

Dacă iubiți cafeaua, această rețetă de prăjitură cu cremă de nuci și cafea (ness) va deveni preferata voastră! Are blaturi pufoase, multe nuci crocante și o aromă intensă și irezistibilă de cafea!
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
răcire: 4 hours hours
Timp total: 4 hours hours 50 minutes minutes
Număr de porții: 12
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

foi cu nucă - tavă de aprox. 30x40 cm

  • 5 ouă (mărime M)
  • 100 g zahăr tos
  • un praf de sare
  • 100 g miez de nucă (măcinat)
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 50 g făină

cremă de nuci cu cafea (ness)

  • 500 g mascarpone (rece)
  • 300 g miez de nucă (măcinat)
  • 150 ml lapte (3,5% grăsime)
  • 150 g zahăr
  • 3 lingurițe cafea instant (ness)
  • 40 ml coniac (sau rom, esență de rom, esență de vanilie)

decor

  • 1 linguriță cafea instant (ness)

Instrucțiuni de preparare
 

foi cu nucă

  • Mixați albușurile cu un praf de sare până când se întăresc. Puneți zahărul și mixați din nou până când albușurile devin spumă fermă, ca la bezele.
    albusuri spuma
  • Într-un alt vas amestecați gălbenușurile cu miezul de nucă măcinat și esența de vanilie.
    crema de galbenusuri cu nuci
  • Încorporați spuma de albușuri în crema de gălbenușuri adăugând puțin câte puțin. Amestecați ușor, cu un tel de mână, nu cu mixerul!
    albusuri incorporate in crema de galbenusuri cu nuci
  • Cerneți făina și o încorporați tot cu un tel de mână sau cu o spatulă.
    faina cernuta
  • Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Coaceți blatul la 180 de grade pentru 15 minute. Faceți testul cu scobitoarea.
    tava cu balt pentru prajituri cu nuca
  • Lăsați blatul să se răcească apoi îndreptați marginile, îl măsurați și îl tăiați în 3 fâșii egale.
    trei foi pentru prajituri cu nuca

cremă de nuci cu cafea (ness)

  • Puneți laptele la fiert împreună cu zahărul. Când laptele începe să se umfle, turnați nuca măcinată, cafeaua, coniacul și omogenizați. Lăsați crema să se răcească.
    cremă de nuci opărite în lapte
  • Într-un castron mixați mascarpone timp de 1-2 minute cât să se desfacă și să devină cremos.
    crema de mascarpone batuta cu mixerul
  • Cu un mixer, încorporați crema de nuci în cea de mascarpone.
    amestec crema de nuci cu mascarpone

asamblare și decor

  • Așezați prima foaie de pandișpan pe un platou și peste ea puneți ⅓ din cantitatea de cremă de nuci.
    asamblare prajitura cu nuci si ness
  • Peste cremă așezați a doua foie, din nou ⅓ din cremă și apoi ultima foaie.
    asamblare foi de pandispan cu crema de nuci si ness
  • Peste ultima foaie de pandișpan puneți crema folosind un poș cu dui rotund. Pentru decor presărați 1 linguriță de ness printr-o sită de ceai și decorați cu boabe de cafea.
    decorare prajitura cu nuci si ness

servire și păstrare

  • Dați prăjitura la rece pentru cel puțin 6 ore înainte de servire sau de seara până dimineața. În acest fel foile vor avea suficient timp să tragă umiditatea din cremă și să se înmoaie.
    felie de prajitura cu nuci si cafea ness pe farfurie
  • Dacă mai rămâne, prăjitura se păstrează la frigider timp de 3-4 zile, într-un recipient acoperit ca să nu împrumute mirosuri de la alte alimente.

Bine de știut:

  1. Puteți înlocui cafeaua cu pudră de cacao, cicoare  sau Nesquik;
  2. Pentru o aromă mai plăcută, puteți înlocui mascarpone din crema de nuci, cu unt moale, la temperatura camerei.
  3. Dacă doriți să transformați prăjitura într-un tort clasic, puteți folosi exact aceleași cantități ale ingredientelor. În locul foilor de pandișpan puteți coace un blat de 20 cm diametru pe care să îl tăiați apoi în 2-3 straturi.
Valori nutriționale
Prăjitură cu cremă de nuci și cafea (ness)
Valori per porție
Calorii
543
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
43
g
66
%
Colesterol
 
111
mg
37
%
Carbohidrați
 
30
g
10
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
22
g
24
%
Proteine
 
11
g
22
%
Vitamina A
 
710
IU
14
%
Calciu
 
118
mg
12
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

📝 Ți-a plăcut rețeta sau povestea?

Primește în fiecare joi un newsletter scris cu poftă – cu rețete simple, descoperiri din bucătărie și gânduri de pus pe pauză. Fără zgomot, doar cu miros de prăjituri și cafea imaginară ☕

🍪 Abonează-te la Bucate Aromate

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
102 shares

Comentarii

  1. GABRIELA MODREANU a zis

    ianuarie 05, 2023 at 9:06 pm

    5 stars
    Absolut delicioasa !

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 05, 2023 at 9:08 pm

      Mulțumesc! Mă bucur mult că v-a plăcut!

      Răspunde
5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

📝 Ți-a plăcut rețeta sau povestea?

Primește în fiecare joi un newsletter scris cu poftă – cu rețete simple, descoperiri din bucătărie și gânduri de pus pe pauză. Fără zgomot, doar cu miros de prăjituri și cafea imaginară ☕

🍪 Abonează-te la Bucate Aromate

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

📝 Ți-a plăcut rețeta sau povestea?

Primește în fiecare joi un newsletter scris cu poftă – cu rețete simple, descoperiri din bucătărie și gânduri de pus pe pauză. Fără zgomot, doar cu miros de prăjituri și cafea imaginară ☕

🍪 Abonează-te la Bucate Aromate

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x