• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Pentru Crăciun

    Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone

    Publicat la 18 octombrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Timp estimat pentru citit: 5 minute

    Cauți o cremă rapidă și delicioasă pentru un tort, o ruladă sau o prăjitură? Încearcă această rețetă de cremă cu nuci opărite, cafea instant (ness) și mascarpone! E gata în doar câteva minute!

    castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci

    Dacă vă plac deserturile cu arome intense, atunci cu siguranță crema de nuci și ness va fi exact pe gustul vostru! Are mult miez de nucă măcinat, opărit în lapte fierbinte și o aromă intensă de cafea dulce-amăruie!

    Se potrivește în multe deserturi de sărbătoare, dar parcă mai ales în rețete de prăjituri și torturi pe care le facem în sezonul rece, pentru Crăciun sau pentru revelion.

    Mergi direct la:
    • La ce se folosește crema de nuci
    • Ingrediente
    • Preparare
    • Ce puteți înlocui în rețetă
    • Cum se păstrează crema de nuci opărite și cafea
    • Alte rețete de creme pentru prăjituri
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    La ce se folosește crema de nuci

    Crema de nuci cu aromă de cafea este potrivită în multe deserturi. Se poate folosi simplă, așa cum este prezentată în rețeta de astăzi sau în amestec cu frișcă naturală.

    • torturi - am folosit-o combinată cu frișc la rețeta de tort Amaretti
    • prăjituri cu foi din aluat fraged
    • prăjituri cu blat de pandișpan
    • eclere și choux
    • rulade
    • rulouri din foietaj umplute

    Ingrediente

    Crema de nuci opărite e atât de bună și se face cu doar câteva ingrediente simple. Iată ce ne trebuie:

    ingrediente listate pentru preparare crema de tort
    • mascarpone - rece, de la frigider
    • miez de nucă - măcinat fin
    • lapte - cu 3,5% grăsime
    • zahăr - alb, tos sau pudră
    • cafea instant (ness) - de preferat cu granulație fină
    • coniac sau rom - sau 2 lingurițe esență de rom, vanilie, migdale

    Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

    Crema pregătită din ingredientele de mai jos va fi suficientă pentru umplerea și decorarea unui tort cu diametrul de 20 cm, a unui blat de ruladă de aprox. 30x40 cm sau a unei prăjituri cu 3 blaturi de aprox. 30x15 cm.

    Preparare

    miez de nucă opărit în lapte

    Puneți laptele la fiert împreună cu zahărul. Când laptele începe să se umfle, turnați nuca măcinată, cafeaua, coniacul și omogenizați. Lăsați crema să se răcească.

    mascarpone batut cu mixerul

    Într-un castron mixați mascarpone timp de 1-2 minute cât să se desfacă și să devină cremos.

    amestec crema de nuci cu mascarpone

    Cu un mixer, încorporați crema de nuci în cea de mascarpone.

    crema de mascarpone cu nuca macinata

    Crema de nuci e gata de folosit imediat sau se poate păstra la frigider.

    Ce puteți înlocui în rețetă

    Rețeta de cremă de nuci cu cafea se poate adapta cu ușurință preferințelor sau ingredientelor pe care le aveți la îndemână. Iată ce modificări puteți face fără ca gustul și consistența finală a cremei să fie afectate:

    • Cafea - instant dacă aveți copii, puteți înlocui cafeaua cu pudră de cacao, cicoare sau Nesquik;
    • Nuci - se pot înlocui cu migdale;
    • Lapte - dacă nu îl aveți se poate înlocui cu lapte vegetal sau cu apă;
    • Coniac - se poate înlocui cu un rom bun sau o esență de rom, migdale sau vanilie;
    • Mascarpone - îl puteți înlocui cu unt moale, cu 82% grăsime.
    castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci

    Cum se păstrează crema de nuci opărite și cafea

    Crema de nuci cu ness se poate folosi imediat după preparare când e moale și se întinde ușor.

    Dacă doriți, o puteți prepara chiar și cu 3 zile înainte și să o păstrați la frigider, într-o caserolă cu capac până când aveți nevoie de ea.

    Nu vă recomand să congelați crema de nuci cu cafea!

    castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci

    Alte rețete de creme pentru prăjituri

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă recomand să încercați și alte rețete de creme pentru prăjituri de pe blog:

    • Cum se face frişca din smântână - reţeta pas cu pas
      Cum se face frişca din smântână - reţeta pas cu pas
    • Crema de mascarpone cu visine
      Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine
    • crema de vanilie
      Crema de vanilie - rețeta de bază pentru deserturi
    • doua borcane cu lemon curd și lămâi cu frunze
      Lemon curd - cremă de lămâie perfectă pentru prăjituri

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci

    Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - pentru torturi și prăjituri

    Cauți o cremă rapidă pentru un desert? Încearcă rețeta de cremă cu nuci opărite, cafea instant (ness) și mascarpone! Gata în câteva minute!
    5 from 6 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    răcire nuci opărite: 15 minutes minutes
    Timp total: 30 minutes minutes
    Număr de porții: 850 g cremă
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână

    Ingrediente
     

    • 500 g mascarpone
    • 300 g miez de nucă (măcinat)
    • 150 ml lapte (3,5% grăsime)
    • 150 g zahăr
    • 3 lingurițe cu vârf cafea instant (ness)
    • 40 ml coniac (sau rom, esență de rom, esență de vanilie, etc.)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Puneți laptele la fiert împreună cu zahărul.
    • Când laptele începe să se umfle, turnați nuca măcinată, cafeaua, coniacul și omogenizați. Lăsați crema să se răcească.
    • Într-un castron mixați mascarpone timp de 1-2 minute cât să se desfacă și să devină cremos.
    • Cu un mixer, încorporați crema de nuci în cea de mascarpone.
    • Crema de nuci e gata de folosit imediat sau se poate păstra la frigider timp de 3 zile într-o caserolă cu capac.

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    Crema pregătită din ingredientele de mai sus este suficientă pentru umplerea și decorarea unui tort cu diametrul de 20 cm, a unei rulade sau a unei prăjituri cu 3 blaturi de aprox. 30x10 cm.
    Valori nutriționale
    Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - pentru torturi și prăjituri
    Valori per porție
    Calorii
    4976
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    426
    g
    655
    %
    Colesterol
     
    519
    mg
    173
    %
    Carbohidrați
     
    208
    g
    69
    %
    Fibre
     
    20
    g
    83
    %
    Zahăr
     
    165
    g
    183
    %
    Proteine
     
    86
    g
    172
    %
    Vitamina A
     
    7311
    IU
    146
    %
    Calciu
     
    1186
    mg
    119
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • chiftele marinate la cuptor
      Chiftele marinate la cuptor - rețeta de chifteluțe cu sos de roșii și piure
    • tocana de iepure
      Tocană de iepure cu vin și măsline - rețeta de iepure la cuptor
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • rulada cu gem in doua variante simpla si cu cacao
      Ruladă cu gem în 2 variante, rețeta simplă și ieftină

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.