Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone

Publicat la 18 octombrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

316 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 5 minute

Cauți o cremă rapidă și delicioasă pentru un tort, o ruladă sau o prăjitură? Încearcă această rețetă de cremă cu nuci opărite, cafea instant (ness) și mascarpone! E gata în doar câteva minute!

castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci

Dacă vă plac deserturile cu arome intense, atunci cu siguranță crema de nuci și ness va fi exact pe gustul vostru! Are mult miez de nucă măcinat, opărit în lapte fierbinte și o aromă intensă de cafea dulce-amăruie!

Se potrivește în multe deserturi de sărbătoare, dar parcă mai ales în rețete de prăjituri și torturi pe care le facem în sezonul rece, pentru Crăciun sau pentru revelion.

Mergi direct la:
  • La ce se folosește crema de nuci
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează crema de nuci opărite și cafea
  • Alte rețete de creme pentru prăjituri
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

La ce se folosește crema de nuci

Crema de nuci cu aromă de cafea este potrivită în multe deserturi. Se poate folosi simplă, așa cum este prezentată în rețeta de astăzi sau în amestec cu frișcă naturală.

  • torturi - am folosit-o combinată cu frișc la rețeta de tort Amaretti
  • prăjituri cu foi din aluat fraged
  • prăjituri cu blat de pandișpan
  • eclere și choux
  • rulade
  • rulouri din foietaj umplute

Ingrediente

Crema de nuci opărite e atât de bună și se face cu doar câteva ingrediente simple. Iată ce ne trebuie:

ingrediente listate pentru preparare crema de tort
  • mascarpone - rece, de la frigider
  • miez de nucă - măcinat fin
  • lapte - cu 3,5% grăsime
  • zahăr - alb, tos sau pudră
  • cafea instant (ness) - de preferat cu granulație fină
  • coniac sau rom - sau 2 lingurițe esență de rom, vanilie, migdale

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Crema pregătită din ingredientele de mai jos va fi suficientă pentru umplerea și decorarea unui tort cu diametrul de 20 cm, a unui blat de ruladă de aprox. 30x40 cm sau a unei prăjituri cu 3 blaturi de aprox. 30x15 cm.

Preparare

miez de nucă opărit în lapte

Puneți laptele la fiert împreună cu zahărul. Când laptele începe să se umfle, turnați nuca măcinată, cafeaua, coniacul și omogenizați. Lăsați crema să se răcească.

mascarpone batut cu mixerul

Într-un castron mixați mascarpone timp de 1-2 minute cât să se desfacă și să devină cremos.

amestec crema de nuci cu mascarpone

Cu un mixer, încorporați crema de nuci în cea de mascarpone.

crema de mascarpone cu nuca macinata

Crema de nuci e gata de folosit imediat sau se poate păstra la frigider.

Ce puteți înlocui în rețetă

Rețeta de cremă de nuci cu cafea se poate adapta cu ușurință preferințelor sau ingredientelor pe care le aveți la îndemână. Iată ce modificări puteți face fără ca gustul și consistența finală a cremei să fie afectate:

  • Cafea - instant dacă aveți copii, puteți înlocui cafeaua cu pudră de cacao, cicoare sau Nesquik;
  • Nuci - se pot înlocui cu migdale;
  • Lapte - dacă nu îl aveți se poate înlocui cu lapte vegetal sau cu apă;
  • Coniac - se poate înlocui cu un rom bun sau o esență de rom, migdale sau vanilie;
  • Mascarpone - îl puteți înlocui cu unt moale, cu 82% grăsime.
castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci

Cum se păstrează crema de nuci opărite și cafea

Crema de nuci cu ness se poate folosi imediat după preparare când e moale și se întinde ușor.

Dacă doriți, o puteți prepara chiar și cu 3 zile înainte și să o păstrați la frigider, într-o caserolă cu capac până când aveți nevoie de ea.

Nu vă recomand să congelați crema de nuci cu cafea!

castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci

Alte rețete de creme pentru prăjituri

Dacă v-a plăcut această rețetă, vă recomand să încercați și alte rețete de creme pentru prăjituri de pe blog:

  • Cum se face frişca din smântână - reţeta pas cu pas
    Cum se face frişca din smântână - reţeta pas cu pas
  • Crema de mascarpone cu visine
    Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine
  • crema de vanilie
    Crema de vanilie - rețeta de bază pentru deserturi
  • doua borcane cu lemon curd și lămâi cu frunze
    Lemon curd - cremă de lămâie perfectă pentru prăjituri

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci

Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - pentru torturi și prăjituri

Cauți o cremă rapidă pentru un desert? Încearcă rețeta de cremă cu nuci opărite, cafea instant (ness) și mascarpone! Gata în câteva minute!
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
răcire nuci opărite: 15 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 850 g cremă
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g mascarpone
  • 300 g miez de nucă (măcinat)
  • 150 ml lapte (3,5% grăsime)
  • 150 g zahăr
  • 3 lingurițe cu vârf cafea instant (ness)
  • 40 ml coniac (sau rom, esență de rom, esență de vanilie, etc.)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți laptele la fiert împreună cu zahărul.
  • Când laptele începe să se umfle, turnați nuca măcinată, cafeaua, coniacul și omogenizați. Lăsați crema să se răcească.
  • Într-un castron mixați mascarpone timp de 1-2 minute cât să se desfacă și să devină cremos.
  • Cu un mixer, încorporați crema de nuci în cea de mascarpone.
  • Crema de nuci e gata de folosit imediat sau se poate păstra la frigider timp de 3 zile într-o caserolă cu capac.

Bine de știut:

Crema pregătită din ingredientele de mai sus este suficientă pentru umplerea și decorarea unui tort cu diametrul de 20 cm, a unei rulade sau a unei prăjituri cu 3 blaturi de aprox. 30x10 cm.
Valori nutriționale
Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - pentru torturi și prăjituri
Valori per porție
Calorii
4976
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
426
g
655
%
Colesterol
 
519
mg
173
%
Carbohidrați
 
208
g
69
%
Fibre
 
20
g
83
%
Zahăr
 
165
g
183
%
Proteine
 
86
g
172
%
Vitamina A
 
7311
IU
146
%
Calciu
 
1186
mg
119
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
316 shares

Comentarii

  1. Daniela a zis

    ianuarie 12, 2024 at 6:01 pm

    5 stars
    Am preparat această cremă pentru un tort. Delicioasă!!!
    Și foarte ușor de făcut.
    De altfel, am mai gătit folosind rețetele dv și întotdeauna am fost mulțumită de rezultate. Voi incerca și alte rețete. Mulțumesc?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 13, 2024 at 8:13 am

      Mă bucur foarte mult că a ieșit bine crema și că v-a plăcut. Vă mai aștept cu drag pe la mine!

      Răspunde
5 from 8 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.