Timp estimat pentru citit: 9 minute
Paștele a trecut, dar au rămas ouă fierte care nu se mai mănâncă? Sau pur și simplu doriți o salată delicioasă? Iată 3 rețete de salată cu ouă fierte, naturale, sănătoase, gata în câteva minute! Numai bune ca gustare sau de luat la pachet!
Salatele cu ouă fierte sunt mereu gustoase și sățioase, o opțiune bună pentru orice masă a zilei! Le puteți servi ca atare sau întinse pe felii de pâine neagră rumenită ușor. Un deliciu!
Mai puteți folosi ouăle fierte și în salata orientală sau într-o salată cu ridichi. Dar mai jos vă arăt încă 3 variante de salată de ouă absolut grozave!
Mergi direct la:
- Ce putem pune într-o salată de ouă - ingrediente
- 1. Salată cu ouă fierte, castraveți și mărar
- 2. Salată cu ouă fierte și avocado
- 3. Salată cu ouă fierte, cartofi și somon afumat
- Cum servim salata cu ouă fierte
- Echipamente necesare
- Cum se păstrează
- Întrebări frecvente
- Alte rețete cu ouă fierte
- Cu ce poți servi aceste salate de ouă
- Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ce putem pune într-o salată de ouă - ingrediente
Pentru a face o salată de ouă gustoasă în timp scurt, nu trebuie să căutați prea departe! Aruncați o privire în frigider sau în cămară și alegeți dintre ingredientele pe care le aveți deja la îndemână.
Iată mai jos câteva sugestii de ingrediente pe care le puteți folosi:
- ouă fierte - folosiți ouă fierte tari, răcite, care se pot felia ușor și frumos. Ouăle fierte rămase de la Paște sunt perfecte în salate
- legume proaspete - de exemplu castraveți, roșii, avocado, ridichi, ceapă verde sau uscată, etc.
- legume gătite sau din conservă - cartofi fierți tăiați cubulețe, boabe de porumb, boabe de mazăre sau fasole, măsline, etc.
- ierburi aromatice - ouăle fierte se potrivesc minunat cu mărar, pătrunjel, cimbru sau oregano
- dressing - puteți face dressinguri ușoare folosind: ulei de măsline, suc de lămâie, muștar, iaurt grecesc sau smântână slabă. Evitați maioneza care aduce prea multe grăsimi în salate.
- condimente - sare, piper, fulgi de ardei iute, nucșoară
1. Salată cu ouă fierte, castraveți și mărar
Simplă, răcoritoare și cu puține calorii, așa este această salată minunată! Serviți-o ca atare sau pe felii de pâine prăjită și veți avea o gustare sănătoasă, gata în doar câteva minute.
Salata este și mai gustoasă dacă aveți timp să o lăsați măcar 1 oră la frigider înainte de servire.
Ingrediente
- 2 ouă fierte
- ½ castravete Fabio
- 2 fire ceapă verde
- 150 ml iaurt grecesc
- 2 linguri ulei de măsline
- sucul de la ½ de lămâie
- 1 lingură mărar (sau pătrunjel)
- sare și piper (după gust)
Preparare
- Decojiți castravetele, îl tăiați în 2 pe lungime, apoi felii subțiri.
- Tăiați ouăle sferturi și le feliați.
- Ceapa verde o tăiați rondele fine, iar mărarul cât mai mărunt.
- Puneți toate ingredientele de mai sus într-un castron încăpător și peste ele puneți iaurtul. Asezonați cu sare, piper, suc de lămâie.
- Amestecați bine și lăsați salata la frigider 1 oră înainte de servire.
2. Salată cu ouă fierte și avocado
O salată cu proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. Este foarte gustoasă, ideală pentru micul dejun.
Se consumă imediat după pregătire, deoarece avocado oxidează repede și își schimbă culoarea.
Ingrediente
- 2 ouă fierte
- 2 avocado
- ¼ ceapa roșie
- 3 roșii cherry
- ½ linguriță fulgi de chilli sau câteva rondele de ardei iute (opțional)
- sucul de la ½ de lămâie (sau după gust)
- sare și piper (după gust)
- pătrunjel
Preparare
- Curățați avocado, îl puneți într-un bol și imediat îl stropiți cu suc de lămâie ca să nu oxideze. Apoi îl pasați cu dinții unei furculițe.
- Peste avocado puneți ouăle și roșiile cherry tăiate cubulețe.
- Adăugați și ceapa roșie tăiată cât mai mărunt, apoi pătrunjelul.
- Asezonați cu sare și piper. Opțional puteți pune și câteva rondele de ardei iute sau fulgi de chilli.
- Omogenizați și serviți imediat pe felii de pâine prăjită.
3. Salată cu ouă fierte, cartofi și somon afumat
O salată grozav de bună, cu multe arome, texturi și culori frumoase! Este foarte spornică și consistentă. E sățioasă, ține bine de foame, așa că e foarte potrivită pentru prânz. Se păstrează bine la frigider chiar și 2-3 zile sau o puteți pune într-o caserolă pentru pachetul de la serviciu.
Ingrediente
- 3 ouă fierte
- 600 g cartofi (de preferat roz sau speciali pentru salată)
- 3 fire ceapă verde
- 150 g somon afumat
- 100 g măsline negre (fără sâmburi)
- 3 linguri ulei de măsline
- sucul de la ½ de lămâie
- 1 linguriță muștar (franțuzesc)
- 1 legătură mică pătrunjel
Preparare
- Fierbeți cartofii întregi, lăsați-i să se răcească, apoi îi curățați și îi tăiați cubulețe mici.
- Tăiați cubulețe și ouăle, măslinele fără sâmburi, ceapa verde, precum și somonul afumat.
- Pătrunjelul îl tocați mărunt.
- Puneți toate ingredientele de mai sus într-un bol încăpător, presărați sare și piper și amestecați.
- Pentru dressing: într-un vas puneți uleiul de măsline, sucul de lămâie, muștarul, sare și piper. Amestecați bine cu un tel de mână ca să obțineți o emulsie.
- Turnați dressingul în castron, peste celelalte ingrediente și amestecați bine.
- Acoperiți salata și dați-o la frigider pentru 2-4 ore sau peste noapte.
Cum servim salata cu ouă fierte
- în caserolă - putem pregăti salata de ouă acasă și să o punem în caserolă pentru a o savura la birou, în pauza de prânz.
- pe farfurie - clasic și cel mai comod, atunci când servim salata acasă, la prânz sau la cină.
- pe felii de pâine prăjită - cel mai bine se potrivește pâinea neagră rumenită la toaster sau în tigaie
- în lipii - tinerii mai ales vor prefera oricând o lipie umplută cu salată delicioasă de ouă.
Echipamente necesare
Salatele sunt în general rețete simple, pentru care nu avem nevoie de ustensile speciale. Ne descurcăm de minune doar cu un cuțit, un tocător de lemn și un castron în care să amestecăm ingredientele.
Totuși, dacă aveți o mandolină pentru legume și un aparat de feliat ouă, folosiți-le! Vă ajută să scurtați timpul de preparare și să aveți salate frumoase, cu ingrediente tăiate uniform.
Cum se păstrează
Salatele de ouă se pot păstra la frigider, în recipiente cu capac pentru 1-2 zile. Nu vă recomand să le congelați!
Întrebări frecvente
Pentru ouă cu gălbenuș tare, ouăle se fierb între 10 și 12 minute, în funcție de mărime.
Ouăle fierte tari rezistă 7 zile la frigider, dar se pot strica mai repede dacă nu sunt fierte corect.
Ouăle fierte tari amestecate cu legume și cu dressingul potrivit, pot fi folosite în salate simple și delicioase sau în sandvișuri.
De asemenea, le puteți tăia felii și servi peste orice salată.
Salata de ouă este o umplutură clasică pentru sandvișuri, dar dacă o combinați cu maioneză, poate fi bogată în grăsimi nesănătoase, sodiu și are multe calorii. Combinați în schimb ouăle cu dressinguri ușoare, pe bază de iaurt și muștar și veți obține salate ușoare și sănătoase.
Alte rețete cu ouă fierte
Încă mai ai nevoie de inspirație? Pe blog mai găsești și alte rețete la care poți folosi ouă fierte tari. Iată mai jos câteva sugestii:
Cu ce poți servi aceste salate de ouă
Salatele de ouă sunt minunate cu pâine sau lipii de casă. Vă las mai jos trei rețete numai bune să însoțească o salată sănătoasă:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
3 rețete de salate cu ouă fierte - simple, delicioase, gata în 5 minute
Rețeta Video
Ingrediente
salată de ouă cu castraveți și mărar
- 2 ouă fierte
- ½ castravete Fabio
- 2 fire ceapă verde
- 150 ml iaurt grecesc
- 2 linguri ulei de măsline
- sucul de la ½ de lămâie
- 1 lingură mărar (sau pătrunjel)
- sare și piper (după gust)
salată de ouă cu avocado
- 2 ouă fierte
- 2 avocado
- ¼ ceapa roșie
- 3 roșii cherry
- ½ linguriță fulgi de chilli (opțional)
- sucul de la ½ de lămâie (sau după gust)
- sare și piper (după gust)
- pătrunjel
salata de ouă cu cartofi și somon afumat
- 3 ouă fierte
- 600 g cartofi (de preferat roz sau speciali pentru salată)
- 3 fire ceapă verde
- 150 g somon afumat
- 100 g măsline negre (fără sâmburi)
- 3 linguri ulei de măsline
- sucul de la ½ de lămâie
- 1 linguriță muștar (franțuzesc)
- 1 legătură mică pătrunjel
Instrucțiuni de preparare
salată de ouă cu castraveți și mărar
- Decojiți castravetele, îl tăiați în 2 pe lungime, apoi felii subțiri.
- Tăiați ouăle sferturi și le feliați.
- Ceapa verde o tăiați rondele fine, iar mărarul cât mai mărunt.
- Puneți toate ingredientele de mai sus într-un castron încăpător și peste ele puneți iaurtul. Asezonați cu sare, piper, suc de lămâie.
- Amestecați bine și lăsați salata la frigider 1 oră înainte de servire.
salată de ouă cu avocado
- Curățați avocado, îl puneți într-un bol și imediat îl stropiți cu suc de lămâie ca să nu oxideze. Apoi îl pasați cu dinții unei furculițe.
- Peste avocado puneți ouăle și roșiile cherry tăiate cubulețe.
- Adăugați și ceapa roșie tăiată cât mai mărunt, apoi pătrunjelul.
- Asezonați cu sare și piper. Opțional puteți pune și câteva rondele de ardei iute sau fulgi de chilli.
- Omogenizați și serviți imediat pe felii de pâine prăjită.
salata de ouă cu cartofi și somon afumat
- Fierbeți cartofii întregi, lăsați-i să se răcească, apoi îi curățați și îi tăiați cubulețe mici.
- Tăiați cubulețe și ouăle, măslinele fără sâmburi, ceapa verde, precum și somonul afumat.
- Pătrunjelul îl tocați mărunt.
- Puneți toate ingredientele de mai sus într-un bol încăpător, presărați sare și piper și amestecați.
- Pentru dressing: într-un vas puneți uleiul de măsline, sucul de lămâie, muștarul, sare și piper. Amestecați bine cu un tel de mână ca să obțineți o emulsie.
- Turnați dressingul în castron, peste celelalte ingrediente și amestecați bine.
- Acoperiți salata și dați-o la frigider pentru 2-4 ore sau peste noapte.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Iulian păcătosul a zis
Minunat. Dumnezeu sa te ajute in continuare. Sănătate maximă.
Iuliana Sbîrnea a zis
Mulțumesc, asemenea!