Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Gustări

Ouă de prepeliţă marinate

Publicat la 18 august 2016 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

85 shares
Mergi la rețetă

Tare-mi plac reţetele astea poate nu foarte comune, dar simple, rapide şi cu rezultate surprinzător de bune! Aşa este reţeta de ouă de prepliţă marinate de care ne-am îndrăgostit amândoi, şi eu şi soţul meu.

Am încercat-o prima dată, acum câteva luni când ramăsesem cu multe ouă fierte după Paşti. De atunci avem mereu în frigider un borcan cu ouă marinate, fie de găină, fie de prepeliţă. În primul rând pentru că ne plac pur şi simplu, în al doilea rând pentru că prind tare bine la casa omului ocupat. Când nu ai nimic în plan pentru prânz, sau când nu ai avut timp să mergi la cumpărături pentru micul dejun, deschizi frigiderul şi încropeşti o masă cu ce se găseşte. Ei, şi ce bine e când acolo, pe raft, te aşteaptă un borcan cu ouă marinate, gata fierte şi pătrunse de arome delicioase! Nu trebuie decât să faci o salată sau să le mănânci pur şi simplu cu puţină ceapă roşie marinată  sau cu puţin muştar şi gata masa.

Oua de prepelita marinate

Am văzut multe reţete de ouă marinate colorate. Fie cu felii de sfeclă roşie, ca să iasă rozii, fie cu turmeric, ca să iasă aurii sau cu frunze de spanac date prin blender şi obţinem ouă verzi. Eu încă nu am încercat, dar mă gândesc că pe o masă de sărbătoare pot fi un aperitiv spectaculos şi cu mare priză la public. Să-mi daţi de veste dacă încercaţi reţeta şi le coloraţi în vreun fel.

Oua de prepelita marinate

Mod de preparare ouă de prepeliţă marinate

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Oua de prepelita marinate

Ouă de prepeliţă marinate

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 24 ouă de prepeliță
  • ½ ardei kapia
  • boabe de piper
  • boabe de muștar
  • 1 crenguță de cimbru uscat
  • 1 frunză de dafin
  • 250 ml de otet de 9 grade
  • 250 ml de apă
  • 1 linguriţă de sare mare
  • 2 linguriţe de zahăr

Instrucțiuni de preparare
 

  • Ouăle se fierb, se lasă să se răcească apoi se curăţă şi se clătesc cu apă rece ca să îndepărtăm resturile minuscule de coajă care se întâmplă să mai rămână lipite.
  • Aşezăm ouăle într-un borcan cu capac etanş potrivit ca mărime în care să încapă lejer toate.
  • Punem printre ele rondele de ardei kapia, crenguţe de cimbru, o frunză de dafin şi boabele de muştar şi de piper.
  • Punem la fiert oţetul, împreună cu apa, sarea şi zahărul. Amestecăm să se dizolve sarea şi zahărul şi când amestecul ajunge la temperatura de fierbere îl turnăm în borcan peste ouă. (Nu uitaţi ca înainte de umplere să aşezati borcanul pe un suport metalic ca să nu se spargă în contact cu lichidul fierbinte!)
  • Punem capacul, mişcăm puţin borcanul să fim siguri că oţetul a ajuns peste tot şi îl lăsăm să ajungă la temparatura camerei, apoi îl putem băga la frigider.
  • Lăsăm ouăle la marinat pentru cel puţin o săptămână. Cel mai bun gust îl au cam după 10 zile de marinare.
  • Servim ouăle marinate ca aperitiv, la micul dejun, în salate sau sandvișuri.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Oua de prepelita marinate

Poftă bună la ouă de prepeliţă marinate!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • cinci felii de plăcintă cu dovlecei și telemea pe farfurie albă
    Plăcintă cu dovlecei și telemea la cuptor - rețeta pas cu pas
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
85 shares

Comentarii

  1. Claudia D a zis

    februarie 10, 2017 at 11:48 am

    Multumim frumos pentru reteta. O s-o incerc si eu cu siguranta. Cat timp dupa cele 10 zile de marinat rezista ouale?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 10, 2017 at 12:26 pm

      Cred ca rezista destul de mult, la urma urmei sunt conservate in otet, ca si gogosarii sau pestele marinat.
      Dar noi le terminam de fiecare data in maxim 7-10 zile, apoi facem altele.
      Prefer asa, sa stiu totusi ca sunt proaspete.

      Răspunde
  2. doina a zis

    august 18, 2016 at 11:27 am

    Buna dimineata . Faina ideea mai ales ca oul este un aliment valoros pentru sanatatea noastra.Anul trecut cand am fost la Nuremberg am vazut in magazinele alimentare oua fierte in borcane cu saramura. Marinate cu condimente trebuie sa fie tare bune . Asta mi-a adus aminte de o reteta pe care o fac mereu si anume telemea sau feta marinata. Tai telemeaua sau feta sau tofu cubulete, o pui in borcane ( cate vrei tu ) lasi loc cam de doua degete , pui boabe de piper , ienibahar, dafin scortisoara, cimbru, boabe de strugure (sau ce mai vrei tu si in cantitatea care o doresti ) umpli cu ulei extravirgin de masline .Pui capacul si dai 14 zile la intuneric si racoare ( nu frigider ). O poti folosi la orice vrei , ramane tare si e foarte aromata. Uleiul ramas e o nebunie are un gust si o aroma delicioase.Cred ca merge bine langa ouale marinate intr-o salata cu niste crutoane date la cuptor dupa ce le-ai dat un pic cu uleiul de la branza.. O zi frumoasa iti doresc .

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 18, 2016 at 12:05 pm

      Am vazut si eu in magazinele din Anglia borcane cu "pickled eggs" tot asa, cu condimente, dar acolo n-am gustat niciodata. Si branza marinata tot imi propun sa fac si mereu uit. Merci ca mi-ai adus aminte. O zi frumoasa si tie!

      Răspunde
  3. pina perescu a zis

    august 18, 2016 at 9:31 am

    este o mare curiozitate
    sper sa fie gustul bun.
    eu fac salata cu legume divers colorate si adaug oua de prepelita.
    cum?
    metoda lui Carmen Bruna
    fierb apa cu o lingura de otet,si dau drumul la ousoare incet,incet,unul,cate unul.
    se fac ca margelele.
    si le asez pe o farfurioara si{sau} in salata.
    tot ce face omul e bun.
    dar am sa incerc si eu desi am retineri ptr oua marinate

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 18, 2016 at 10:28 am

      La ouale marinate gustul va fi acrisor si usor picant si depinde foarte mult de condimentele folosite. Daca pui ce iti place tie, va fi ok. De exemplu daca nu iti place gustul de dafin, nu pui. Sau daca le vrei mai picante, poti pune cateva rondele de ardei iute, sau in loc de cimbru poti sa pui rozmarin, etc.

      Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x