Ce facem cu ouăle rămase de la Paște? O salată de ouă cu ridichi și ceapă verde, rapidă și delicioasă, cu dressing de iaurt și muștar.
V-au rămas ouă vopsite de la Paște pe care parcă nu prea mai vrea nimeni să le mănânce? Foarte bine! Înseamnă că aveți materie primă pentru cea mai rapidă și cea mai delicioasă salată de primăvară.
Eu am strâns în castronul cu salată tot ce staționa fără planuri concrete prin frigider: o jumătate de salată verde care arăta încă bine, câteva fire de ceapă verde și niște ridichi.
Aici găsești mai multe rețete de salate gustoase și rapide
Ce se mai poate pune în salata de ouă
În funcție de ceea ce mai aveți prin frigider sau ce resturi de mâncare mai aveți de la alte mese, puteți să mai puneți în salată și:
- cuburi de brânză sau cașcaval, de preferat afumat 😉
- cuburi de bacon, eventual rumenite ușor la tigaie
- ciupercuțe, tot rumenite la tigaie
- măsline sau capere
- câteva felii sau cuburi de cartofi fierți, reci
- boabe de porumb
- boabe de fasole roșie
- crutoane din pâine (vezi rețeta)
Mod de preparare salată de ouă cu ridichi și dressing de muștar | VIDEO inclus
Am curățat ouăle și le-am tăiat în sferturi. Apoi am tăiat salata, ridichile în felii subțiri și ceapa verde mărunt.
Am făcut rapid un dressing cu muștar, iaurt, ulei de măsline, puțin mărar și suc de lămâie. Le-am pus pe toate într-un borcan și le-am agitat energic ca să emulsioneze și să lege în cel mai gustos mod toate ingredientele.
"Unora" le-a plăcut dressingul atât de mult încât au cerut și supliment 😉 Este o idee bună să faceți un pic mai mult dressing și să îl serviți la masă într-un vas separat din care să își pună fiecare după dorință.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Salată de ouă cu ridichi și dressing de muștar
Rețeta Video
Ingrediente
- 4 ouă fierte tari (ouăle rămase de la Paște, de exemplu)
- 4 ridichi
- 4 fire de ceapă verde
- ½ salată verde mare
dressing
- sucul de la ½ de lămâie
- 4-5 linguri de iaurt (am avut cu 3% grăsime)
- 1 lingură de muștar
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare și piper proaspăt măcinat, după gust
- mărar, după gust
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu