Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Colecții de rețete

10 rețete de prăjituri cu pișcoturi și cremă de mascarpone, frișcă sau ciocolată

Publicat la 28 mai 2023 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

313 shares

Dacă ești în căutarea unor rețete de prăjituri rapide și delicioase, atunci nu trebuie să cauți mai departe! Am pregătit pentru tine o selecție de 10 rețete de prăjituri cu pișcoturi de șampanie și creme diferite: fructe, mascarpone, frișcă naturală, nuci sau ciocolată.

10 retete de prajituri cu piscoturi de sampanie

Aceste torturi și prăjituri sunt perfecte pentru ocazii speciale sau pentru a-ți răsfăța familia și prietenii cu un desert delicios.

Pișcoturile de șampanie adaugă o notă sofisticată în orice desert, iar combinația cu cremele fine și onctuoase este absolut divină. În plus, toate rețetele sunt rapide și ușor de făcut, astfel încât puteți să vă bucurați de un desert deosebit în cel mai scurt timp și cu efort minim.

Cu siguranță veți găsi în această listă o rețetă care să vă placă și să vă inspire creativitatea în bucătărie. Așadar, haideți să descoperim împreună cele mai bune rețete de prăjituri cu pișcoturi de șampanie și să ne răsfățăm cu aromele lor delicate și delicioase!

Mergi direct la:
  • Ce sunt pișcoturile de șampanie - scurtă și interesantă istorie
  • 10 rețete de prăjituri cu pișcoturi

Ce sunt pișcoturile de șampanie - scurtă și interesantă istorie

Pișcoturile de șampanie sunt un desert delicios și rafinat, adesea servit la evenimente festive sau la petreceri. Sunt făcute dintr-un aluat pufos, preparat din ouă, zahăr, făină și vanilie. Pișcoturile sunt uscate, foarte aerate și crocante și se îmbibă ușor dacă sunt înmuiate în șampanie sau alte băuturi alcoolice.

Pișcoturile sunt cunoscute și sub numele de "Savoiardi ", iar istoria lor poate fi urmărită până în secolul al XV-lea, când au fost create pentru a fi servite alături de vinul dulce.

piscoturi de sampanie
pișcoturi de șampanie - Savoiardi

Cu toate acestea, pișcoturile de șampanie propriu-zise au apărut mai târziu, în secolul al XIX-lea, odată cu popularizarea șampaniei în Franța și în alte părți ale Europei. Acestea erau folosite pentru a înmuia gustul băuturii și pentru a-i conferi o notă dulce.

În România, pișcoturile de șampanie au devenit populare în timpul perioadei interbelice, când bucătarii locali le-au adaptat și au creat propriile lor versiuni. Astăzi, acestea sunt desert popular și sunt folosite ca atare sau ca blat fără coacere în multe rețete delicioase.

10 rețete de prăjituri cu pișcoturi

Prăjitură cu pișcoturi și banane
Prăjitură cu pișcoturi și banane, un desert fin, răcoros, cu cremă fină și mătăsoasă de lapte condensat și frișcă.
Vezi rețeta aici
Prajitura cu piscoturi si banane
Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată
Cel mai ușor tort: fără coacere, fără fierbere, fără riscuri! Un desert fin și elegant, cu cremă de mascarpone și ciocolată, care va impresiona cu siguranță!
Vezi rețeta aici
Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată
Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale
Prăjitură cu pişcoturi de şampanie și fructe, un desert fructat și spectaculos, cu cremă de ciocolată neagră și ricotta, foarte potrivit pentru orice sărbătoare de familie.
Vezi rețeta aici
Prăjitură cu pişcoturi de şampanie şi fructe tropicale
Tiramisu - rețeta clasică
Rețeta clasică italiană de Tiramisu cu cremă de mascarpone, ouă și pișcoturi de șampanie. Și un mic secret pentru cea mai bună variantă a celebrei prăjituri.
Vezi rețeta aici
Tiramisu
Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
Greu de găsit o cremă mai bună și mai ușor de făcut! Această prăjitură cu mascarpone, gem de căpșuni și ciocolată nu te ține deloc lângă cuptor, dar va fi delicioasă și plină de arome!
Vezi rețeta aici
Prăjitură cu mascarpone și gem de căpșuni (fără coacere)
Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
Rețeta de tort Diplomat cu fructe și frișcă, îmbrăcat în pișcoturi se șampanie. Un tort ușor, pe gustul tuturor, potrivit în orice ocazie.
Vezi rețeta aici
Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat
Această înghețată Tiramisu cu mascarpone este delicioasă! Are toate elementele desertului italian: pișcoturi, cremă fină, cafea și cacao.
Vezi rețeta aici
inghetata tiramisu
Prăjitură cu pişcoturi şi cremă de nuci cu ness
O prăjitură cu pişcoturi şi cremă de nuci cu ness e desertul perfect: texturi diferite, arome bogate, e moale, e spornică şi uşor de făcut.
Vezi rețeta aici
Prăjitură cu pişcoturi şi cremă de nuci cu ness
Tiramisu cu căpșuni
Tiramisu cu căpșuni, rețeta cu cremă de mascarpone și ouă sterilizate la bain marie. Tiramisu de primăvară, delicios și răcoritor.
Vezi rețeta aici
Tiramisu cu capsuni
Desert cu zmeură la pahar
Deserturile la pahar sunt mereu rapide și delicioase și în plus, reușesc să arate elegant și apetisant fără să te preocupi prea mult pentru decor! Acest desert cu zmeură și frișcă și ciocolată va cuceri pe oricine!
Vezi rețeta aici
desert cu zmeura la pahar

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • ilustratie articol cu 5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat
    5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat - Rețete Rapide și Calorii
  • 3 supe reci de vara- tarator, gazpacho, avocado
    BlendyGo 3 - ideal pentru supe reci de vară - 3 rețete gata în câteva minute!
  • 30 de retete gata in 30 de minute
    30 de Rețete gata în 30 minute. Sau mai puțin!
  • colectie de retete cu carne de pui gatita la tigaie
    10 Rețete de Pui la Tigaie - Simplu și Savuros
313 shares

Comentarii

  1. Fizesan elena simona Elena simona a zis

    decembrie 10, 2023 at 11:54 am

    Mi s-a tăiat crema de mascarpone, cum o repar? Mulțumesc.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      decembrie 10, 2023 at 4:10 pm

      Nu știu cum se repară...puneți-o într-o sită să se scurgă bine de zer și adăugați un plic de întăritor pentru frișcă sau 1 linguriță rasă de amidon alimentar și mixați din nou la viteză mică.

      Răspunde

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici
x