• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Pentru Crăciun

    Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

    Publicat la 24 ianuarie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Ei bine, cel mai ușor tort din lume, fără coacere, fără fierbere, fără riscuri și fără stres, chiar există! L-am făcut, l-am văzut, l-am gustat și - asta nu e deloc o surpriză - chiar mi-a plăcut! 🙂

    Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

    Tortul ăsta fără coacere cu pișcoturi de șampanie, frișcă și ciocolată este dovada faptului că dacă vrei să faci un tort simplu, dar elegant și din ingrediente cinstite, chiar poți! E un tort pe care oricine îl poate face, ieftin, simplu și rapid.

    Cu foarte puțin efort, chiar și cei care se consideră mai neîndemânatici, pot face tortul ăsta să arate frumos, demn de stat pe orice masă de sărbătoare.

    Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

    Înainte să trecem la treabă trebuie să vă spun că desertul de azi este oarecum transpunerea sub formă de tort a celebrului tiramisu pe care îl știe toată lumea. Dar pentru că nu l-am umplut chiar cu crema din rețeta originală la care țin atât de mult italienii, am ales să nu îl numesc tiramisu, ci mai corect și pe înțelesul tuturor: tort cu pișcoturi. 

    Mod de preparare tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

    Despre "blatul" tortului de azi nu avem mare lucru de povestit. Un pachet de 400 g de pișcoturi de șampanie ajunge la fix pentru straturile din interior și decorul de pe margine.

    Pentru cremă am folosit 600 ml de smântână pentru frișcă cu 35% grăsime și o cutie de mascarpone de 250 g. Pentru că am vrut un tort cu ceva ciocolată pe ici, pe colo, prin părțile esențiale 🙂 am pus în cremă și 200 g de Nutella, apoi am mai ras și 50 g de ciocolată neagră.

    Montarea tortului e joacă de copil și nu cred că ridică probleme nimănui. Dacă aveți o formă de tort cu inel detașabil cu diametrul de 18 cm, folosiți-o cu încredere.

    Dacă nu, alegeți o crăticioară/cutie de plastic potrivită ca mărime, puneți în ea folie alimentară, apoi începeți să construiți tortul. După răcire răsturnați tortul pe un platou, îndepărtați folia, decorați și gata. Pentru ambele variante, pașii sunt aceiași.

    Înmuiați pișcoturile doar o secundă într-o cafea tare și neapărat rece (expresso sau ness). Mai mult de o secundă va face pișcoturile să se înmoaie prea tare și să nu își păstreze textura. De fapt, tot ce ai putea greși la tortul ăsta, ca și la tiramisu de altfel, este să înmoi pișcoturile prea mult.

    Bun, după ce ați trecut pișcoturile prin cafea, începeți să le așezați în vas, după cum vă pricepeți. Eu m-am priceput ca în poza de mai jos. Mi-au încăput, după cum vedeți, 7 pișcoturi pe un strat, "croite" să acopere cumva toată suprafața.

    Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

    Am folosit la interior 3 straturi de pișcoturi și 2 de cremă. Primul și ultimul strat au fost de pișcoturi. Am păstrat ⅓ cremă pentru decorul final.

    Decorul e singurul aspect al acestui tort care să zicem că ne solicită puțin. Totuși, nu e nevoie de cine știe ce măiestrie. După ce am scos tortul din formă, peste ultimul strat de pișcoturi și pe margini am pus un strat subțire de cremă. Deasupra am presărat cacao, așa cum știm că se face la tiramisu. Puteți presăra la fel de bine și ciocolată rasă, de exemplu.

    Câteva rozete făcute din crema păstrată deoparte și niște bomboane de ciocolată garantează efectul de "wow!? " atunci când aduci tortul la masă.

    Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

    După ce am lăsat tortul la răcit vreo 2 ore, i-am scos inelul metalic și l-am îmbrăcat de jur împrejur în pișcoturi de șampanie stropite cu ciocolată. Puteam să las pișcoturile simple, dar le-am stropit cu ciocolată tot pentru efectul ăla "wow!? " de care vă spuneam mai sus. Ar fi și păcat să nu ne lăsăm musafirii cu gura căscată aplicând câteva trucuri simple dar de mare efect, nu-i așa? 😉

    Cum se decorează pișcoturile cu ciocolată? Foarte simplu: înșirați-le pe o hârtie de copt, după ce în prealabil le-ați tăiat la ce lungime vreți ca să dea bine în jurul tortului. Eu așa am procedat, dar voi le puteți lăsa întregi dacă vi se pare complicat. Arată frumos și dacă sunt mai înalte decât tortul.

    Topiți niște ciocolată la bain marie sau la microunde și cu o linguriță sau cu dinții unei furculițe, faceți câteva dungi peste pișcoturile aliniate militărește. Lăsați-le 2-3 minute pe balcon sau la frigider să se întărească ciocolata, apoi le așezați pe verticală în jurul tortului. Vor sta la locul lor, lipite, datorită cremei de pe margine.

    Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

    Cam asta e tot, povestit foarte pe larg. Tortul e frumos, crema e delicioasă, are arome, are texturi, are frișcă, are ciocolată, are tot ce îi trebuie unui tort. Îți vine să-l mănânci, nu alta! 😀

    Vă las cantități, ingrediente și detalii mai jos, în formatul printabil. Succes! Abia aștept să văd cum v-a ieșit! 🙂

    Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

    Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

    5 from 6 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 40 minutes minutes
    Așteptare: 2 hours hours
    Număr de porții: 8
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 400 g pișcoturi de șampanie (40 buc.)
    • 100 ml cafea tare (expresso sau ness) (rece )
    • 1-2 linguri rom, coniac, lichior Amaretti, Marsala, etc.
    • 600 ml smântână pentru frișcă cu min. 32% grăsime (rece )
    • 250 g mascarpone (la temperatura camerei)
    • 200 g cremă de ciocolată (Nutella sau Finetti) (la temperatura camerei)
    • 180 g zahăr pudră
    • 1 linguriță rasă pudră de vanilie Bourbon
    • 1 linguriță cojă rasă de portocală
    • 70 g ciocolată (cu lapte, neagră, amăruie)
    • 1 linguriță ulei vegetal cu gust neutru
    • 1 linguriță cacao
    • 8 bomboane de ciocolată pentru decor

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Începeți cu cafeaua. Aceasta trebuie să fie rece atunci când înmuiați pișcoturile. În cafeaua rece adăugați după gust 1-2 linguri de coniac, rom, Amaretti sau un vin licoros.
    • Bateți smântâna la mixer până o transformați în frișcă fermă, care nu cade de pe teluri, apoi încorporați brânza mascarpone și Nutella. 
    • Dați pe răzătoarea cu găuri mari 50 g de ciocolată și o încorporați în crema de mai sus. Păstrați crema la frigider cât timp vă ocupați de formă și de primul rând de pișcoturi.
    • Montați inelul metalic de 18 cm pe un platou potrivit ca mărime sau puneți folie alimentară într-o crăticioară sau cutie de plastic.
    • Înmuiați pișcoturile  doar o secundă (nu mai mult!!!) în cafeaua rece și așezați-le pe fundul formei. 
    • Împărțiți din ochi crema în trei părți egale. Puneți o parte din cremă peste primul strat de pișcoturi. Apoi iar pișcoturi, iar cremă și ultimul strat va fi de pișcoturi. Crema rămasă o păstrăm pentru decor. 
    • Acoperiți tortul cu o folie și lăsați-l la rece pentru cel puțin 2 ore. La fel și crema rămasă. Între timp vă ocupați de pișcoturile pentru decor.
    • Topiți restul de 20 g de ciocolată la bain marie sau la microunde (câte 1 minut, de 3 ori). Adăugați o linguriță de ulei în ciocolata topită și amestecați.
    • Puneți hârtie de copt într-o tavă care vă încape în frigider. Așezați pișcoturile pe hârtie. Cu o linguriță sau cu dinții unei furculițe prelingeți ciocolată topită peste pișcoturi. 
    • Dați tava cu pișcoturi stropite cu ciocolată la frigider pentru 5 minute, să se întărească ciocolata.
    • Scoateți tortul din formă, îmbrăcați-l cu ¾  din crema rămasă. Pudrați cu cacao deasupra, apoi așezați pișcoturile stropite cu ciocolată de jur împrejur.
    • Cu restul de cremă faceți 8 "floricele" (câte una pentru fiecare felie de tort), iar pe fiecare floricică de cremă așezați o bomboană de ciocolată.
    • Tortul se păstrează la rece până la servire.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

    Din aceeași categorie

    • chiftele marinate la cuptor
      Chiftele marinate la cuptor - rețeta de chifteluțe cu sos de roșii și piure
    • tocana de iepure
      Tocană de iepure cu vin și măsline - rețeta de iepure la cuptor
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • rulada cu gem in doua variante simpla si cu cacao
      Ruladă cu gem în 2 variante, rețeta simplă și ieftină

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.