Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aluaturi dulci

Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!

Publicat la 31 august 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

37 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 7 minute

Doriți un desert rapid cu ingrediente puține? Încercați aceste rulouri cu scorțișoară la airfryer! Sunt gata în 10 minute, cu doar 3 ingrediente! Sunt crocante, delicioase și aromate!

Rulouri cu scortisoara la airfryer

Rulourile cu scorțișoară sunt irezistibile. Sunt moi, se desfac în foițe, ușor crocante la exterior și cu o aromă superbă! Sunt perfecte și la micul dejun alături de ceai sau cafea, sunt potrivite și la desertul de la prânz, la pachet sau la o întâlnire cu prietenii.

Dacă și voi iubiți scorțișoara, puteți încerca și rețeta mea de mini-rulouri din aluat cu brânză de vaci . Moi, pufoase, făcute rapid, fără dospire!

Rulouri cu scortisoara la airfryer
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru rulouri cu scorțișoară la airfryer
  • Cum facem rulouri cu scorțișoară din foietaj la airfryer
  • Varianta video a rețetei
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Echipamente necesare
  • Alte sfaturi pentru cele mai bune rulouri cu scorțișoară
  • Întrebări frecvente
  • Alte deserturi rapide cu foietaj
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru rulouri cu scorțișoară la airfryer

Nu există rețetă de desert mai simplă și cu mai puține ingrediente decât aceasta! În fotografia de mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru a face aceste delicioase rulouri cu scorțișoară la airfryer.

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

Ingrediente pentru rulouri cu scortisoara la airfryer
  • aluat de foietaj - folosiți de preferat un foietaj cu unt, făcut în casă sau căutați în magazine aluaturi făcute cu unt și nu cu margarină. Dacă foietajul este congelat, trebuie lăsat să se dezghețe peste noapte în frigider, altfel se va crăpa în zonele în care a fost pliat sau rulat.
  • zahăr tos - folosiți zahăr tos, alb sau brun care se va carameliza frumos în cuptor și va da aroma și textura specifică.
  • scorțișoară - măcinată tin

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum facem rulouri cu scorțișoară din foietaj la airfryer

Iată mai jos rețeta în imagini, pas cu pas ca să fie ușor de urmărit pentru voi:

amestec zahar si scortisoara

Amestecați zahărul cu scorțișoara.

pregtatire aluat de foietaj

Presărați amestecul peste foaia de aluat și așezați-l cu degetele într-un strat uniform.

intindere aluat de foietaj cu sucitorul

Treceți cu sucitorul peste foaia de aluat, presând ușor, astfel încât zahărul și scorțișoara să rămână lipite în aluat.

rulare aluat de foietaj

Rulați aluatul cât mai strâns.

Rulouri cu scortisoara din foietaj - la rece

Cu un cuțit bine ascuțit, tăiați rulouri de aprox 3 cm. Așezați-le pe o tavă și dați-le la congelator pentru 10 minute.

Coacere foietaj la airfryer

Așezați rulourile în coșul airfyerului, astfel încât să nu se atingă, iar aerul fierbinte să poată circula printre ele. Aveți în vedere că vor crește mult la copt!

foietaj copt la airfryer

Coaceți rulourile cu scorțișoară în airfryer la 200 de grade pentru 10 minute, apoi le scoateți din coș cu un clește de bucătărie.

Rulouri cu scortisoara la airfryer

Lăsați rulourile să se răcească foarte bine înainte de servire. Păstrați-le la temperatura camerei.

Varianta video a rețetei

Ce puteți înlocui în rețetă

Pentru mine, aroma fină de unt combinată cu cea de caramel dată de zahăr, sunt perfecte și suficiente în acest desert. Totuși, dacă doriți, puteți adăuga și alte arome sau alte ingrediente odată cu zahărul:

  • miez de nucă - folosiți miez de nucă măcinat fin , pe care, la fel ca scorțișoara, mai întâi îl amestecați cu zahăr, apoi le presărați împreună peste aluat și urmați pașii de mai jos.
  • nucă de cocos - folosiți nucă de cocos rasă fin.

Echipamente necesare

Pentru această rețetă aveți, firește nevoie de un airfryer . Indiferent de model, sunt convinsă că toate fac treabă bună. Desigur, la aparatele mai mari avantajul este că puteți coace toate rulourile deodată. La cele cu capacitate mai mică, va trebuie să le coaceți pe rând.

De mare ajutor este și un clește de bucătărie cu care să scoateți rulourile din coșul adânc al aparatului, fără să vă ardeți.

Rulouri cu scortisoara la airfryer

Alte sfaturi pentru cele mai bune rulouri cu scorțișoară

  • Manevrați rapid aluatul de foietaj pentru că datorită grăsimilor pe care le conține, are tendința să se înmoaie foarte repede.
  • Timpul de gătire poate fi ușor diferit, în funcție de puterea fiecărui aparat. De aceea e bine să le verificați și să ajustați timpul după cum considerați necesar.
  • Dacă e nevoie să coaceți rulourile în mai multe tranșe, aveți în vedere că la a doua tranșă, aparatul este deja foarte bine încins și rulourile se vor coace mai repede. Ajustați timpul de gătire!
  • Dacă vreți să coaceți rulourile din foietaj clasic, în cuptorul electric sau cu gaz, procedați astfel: preîncăliți cuptorul la 220 de grade și coaceți rulourile timp de 15 minute. Deschideți ușa cuptorului și întoarceți rulourile pe partea cealaltă și mai coaceți încă 10 minute.

Întrebări frecvente

Se pot congela rulourile cu scorțișoară?

Da, puteți congela rulourile fie după înainte de coacere, fie după ce le-ați copt. Puneți-le în pungi sau caserole închise etanș.

Cum se păstrează rulourile cu scorțișoară?

Rulourile din foietaj se păstrează timp de 3 zile la temperatura camerei. După acest timp se vor usca prea tare. Dacă doriți să le păstrați mai mult, vă recomand să le congelați.

Alte deserturi rapide cu foietaj

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Barcute din foietaj umplute cu gem
    Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci
  • Melcișori din foietaj
    Melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide
  • Rulouri din foietaj cu crema de vanilie
    Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie
  • Ștrudel cu mere și scorțișoară
    Ștrudel cu mere și scorțișoară

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Rulouri cu scortisoara la airfryer

Rulouri cu scorțișoară la airfryer - rețeta cu aluat de foietaj

Doriți un desert rapid cu ingrediente puține? Încercați aceste rulouri cu scorțișoară la airfryer! Doar 3 ingrediente, gata în 10 minute!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 10 rulouri
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

airfryer
clește bucătărie

Ingrediente
 

  • 400 g aluat de foietaj
  • 180 g zahăr
  • 20 g scorțișoară măcinată

Instrucțiuni de preparare
 

  • Amestecați zahărul cu scorțișoara.
    amestec zahar si scortisoara
  • Presărați amestecul peste foaia de aluat și așezați-l cu degetele într-un strat uniform.
    pregtatire aluat de foietaj
  • Treceți cu sucitorul peste foaia de aluat, presând ușor, astfel încât zahărul și scorțișoara să rămână lipite în aluat.
    intindere aluat de foietaj cu sucitorul
  • Rulați aluatul cât mai strâns.
    rulare aluat de foietaj
  • Cu un cuțit bine ascuțit, tăiați rulouri de aprox 3 cm. Așezați-le pe o tavă și dați-le la congelator pentru 10 minute.
    Rulouri cu scortisoara din foietaj - la rece
  • Așezați rulourile în coșul airfyerului, astfel încât să nu se atingă, iar aerul fierbinte să poată circula printre ele. Aveți în vedere că vor crește mult la copt!
    Coacere foietaj la airfryer
  • Coaceți rulourile cu scorțișoară în airfryer la 200 de grade pentru 10 minute, apoi le scoateți din coș cu un clește de bucătărie.
    foietaj copt la airfryer
  • Lăsați rulourile să se răcească foarte bine înainte de servire. Păstrați-le la temperatura camerei.
    Rulouri cu scortisoara la airfryer

Bine de știut:

    • Manevrați rapid aluatul de foietaj pentru că datorită grăsimilor pe care le conține, are tendința să se înmoaie foarte repede.
    • Timpul de gătire poate fi ușor diferit, în funcție de puterea fiecărui aparat. De aceea e bine să le verificați și să ajustați timpul după cum considerați necesar.
    • Dacă e nevoie să coaceți rulourile în mai multe tranșe, aveți în vedere că la a doua tranșă, aparatul este deja foarte bine încins și rulourile se vor coace mai repede. Ajustați timpul de gătire!
    • Dacă vreți să coaceți rulourile din foietaj clasic, în cuptorul electric sau cu gaz, procedați astfel: preîncăliți cuptorul la 220 de grade și coaceți rulourile timp de 15 minute. Deschideți ușa cuptorului și întoarceți rulourile pe partea cealaltă și mai coaceți încă 10 minute.
Valori nutriționale
Rulouri cu scorțișoară la airfryer - rețeta cu aluat de foietaj
Valori per porție
Calorii
295
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
15
g
23
%
Carbohidrați
 
38
g
13
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
18
g
20
%
Proteine
 
3
g
6
%
Vitamina A
 
6
IU
0
%
Calciu
 
24
mg
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă
  • Cozonac tradițional sau fără frământare? Diferențe, avantaje și dezavantaje.
  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • langosi unguresti pufosi cu branza si smantana
    Langoși ungurești cu brânză și smântână - rețeta simplă de langoși pufoși
37 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x