Timp estimat pentru citit: 7 minute
Doriți un desert rapid cu ingrediente puține? Încercați aceste rulouri cu scorțișoară la airfryer! Sunt gata în 10 minute, cu doar 3 ingrediente! Sunt crocante, delicioase și aromate!
Rulourile cu scorțișoară sunt irezistibile. Sunt moi, se desfac în foițe, ușor crocante la exterior și cu o aromă superbă! Sunt perfecte și la micul dejun alături de ceai sau cafea, sunt potrivite și la desertul de la prânz, la pachet sau la o întâlnire cu prietenii.
Dacă și voi iubiți scorțișoara, puteți încerca și rețeta mea de mini-rulouri din aluat cu brânză de vaci. Moi, pufoase, făcute rapid, fără dospire!
Mergi direct la:
- Ingrediente pentru rulouri cu scorțișoară la airfryer
- Cum facem rulouri cu scorțișoară din foietaj la airfryer
- Varianta video a rețetei
- Ce puteți înlocui în rețetă
- Echipamente necesare
- Alte sfaturi pentru cele mai bune rulouri cu scorțișoară
- Întrebări frecvente
- Alte deserturi rapide cu foietaj
- Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente pentru rulouri cu scorțișoară la airfryer
Nu există rețetă de desert mai simplă și cu mai puține ingrediente decât aceasta! În fotografia de mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru a face aceste delicioase rulouri cu scorțișoară la airfryer.
Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.
- aluat de foietaj - folosiți de preferat un foietaj cu unt, făcut în casă sau căutați în magazine aluaturi făcute cu unt și nu cu margarină. Dacă foietajul este congelat, trebuie lăsat să se dezghețe peste noapte în frigider, altfel se va crăpa în zonele în care a fost pliat sau rulat.
- zahăr tos - folosiți zahăr tos, alb sau brun care se va carameliza frumos în cuptor și va da aroma și textura specifică.
- scorțișoară - măcinată tin
Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!
Cum facem rulouri cu scorțișoară din foietaj la airfryer
Iată mai jos rețeta în imagini, pas cu pas ca să fie ușor de urmărit pentru voi:
Amestecați zahărul cu scorțișoara.
Presărați amestecul peste foaia de aluat și așezați-l cu degetele într-un strat uniform.
Treceți cu sucitorul peste foaia de aluat, presând ușor, astfel încât zahărul și scorțișoara să rămână lipite în aluat.
Rulați aluatul cât mai strâns.
Cu un cuțit bine ascuțit, tăiați rulouri de aprox 3 cm. Așezați-le pe o tavă și dați-le la congelator pentru 10 minute.
Așezați rulourile în coșul airfyerului, astfel încât să nu se atingă, iar aerul fierbinte să poată circula printre ele. Aveți în vedere că vor crește mult la copt!
Coaceți rulourile cu scorțișoară în airfryer la 200 de grade pentru 10 minute, apoi le scoateți din coș cu un clește de bucătărie.
Lăsați rulourile să se răcească foarte bine înainte de servire. Păstrați-le la temperatura camerei.
Varianta video a rețetei
Ce puteți înlocui în rețetă
Pentru mine, aroma fină de unt combinată cu cea de caramel dată de zahăr, sunt perfecte și suficiente în acest desert. Totuși, dacă doriți, puteți adăuga și alte arome sau alte ingrediente odată cu zahărul:
- miez de nucă - folosiți miez de nucă măcinat fin , pe care, la fel ca scorțișoara, mai întâi îl amestecați cu zahăr, apoi le presărați împreună peste aluat și urmați pașii de mai jos.
- nucă de cocos - folosiți nucă de cocos rasă fin.
Echipamente necesare
Pentru această rețetă aveți, firește nevoie de un airfryer. Indiferent de model, sunt convinsă că toate fac treabă bună. Desigur, la aparatele mai mari avantajul este că puteți coace toate rulourile deodată. La cele cu capacitate mai mică, va trebuie să le coaceți pe rând.
De mare ajutor este și un clește de bucătărie cu care să scoateți rulourile din coșul adânc al aparatului, fără să vă ardeți.
Alte sfaturi pentru cele mai bune rulouri cu scorțișoară
- Manevrați rapid aluatul de foietaj pentru că datorită grăsimilor pe care le conține, are tendința să se înmoaie foarte repede.
- Timpul de gătire poate fi ușor diferit, în funcție de puterea fiecărui aparat. De aceea e bine să le verificați și să ajustați timpul după cum considerați necesar.
- Dacă e nevoie să coaceți rulourile în mai multe tranșe, aveți în vedere că la a doua tranșă, aparatul este deja foarte bine încins și rulourile se vor coace mai repede. Ajustați timpul de gătire!
- Dacă vreți să coaceți rulourile din foietaj clasic, în cuptorul electric sau cu gaz, procedați astfel: preîncăliți cuptorul la 220 de grade și coaceți rulourile timp de 15 minute. Deschideți ușa cuptorului și întoarceți rulourile pe partea cealaltă și mai coaceți încă 10 minute.
Întrebări frecvente
Da, puteți congela rulourile fie după înainte de coacere, fie după ce le-ați copt. Puneți-le în pungi sau caserole închise etanș.
Rulourile din foietaj se păstrează timp de 3 zile la temperatura camerei. După acest timp se vor usca prea tare. Dacă doriți să le păstrați mai mult, vă recomand să le congelați.
Alte deserturi rapide cu foietaj
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Rulouri cu scorțișoară la airfryer - rețeta cu aluat de foietaj
Echipamente necesare
Ingrediente
- 400 g aluat de foietaj
- 180 g zahăr
- 20 g scorțișoară măcinată
Instrucțiuni de preparare
- Amestecați zahărul cu scorțișoara.
- Presărați amestecul peste foaia de aluat și așezați-l cu degetele într-un strat uniform.
- Treceți cu sucitorul peste foaia de aluat, presând ușor, astfel încât zahărul și scorțișoara să rămână lipite în aluat.
- Rulați aluatul cât mai strâns.
- Cu un cuțit bine ascuțit, tăiați rulouri de aprox 3 cm. Așezați-le pe o tavă și dați-le la congelator pentru 10 minute.
- Așezați rulourile în coșul airfyerului, astfel încât să nu se atingă, iar aerul fierbinte să poată circula printre ele. Aveți în vedere că vor crește mult la copt!
- Coaceți rulourile cu scorțișoară în airfryer la 200 de grade pentru 10 minute, apoi le scoateți din coș cu un clește de bucătărie.
- Lăsați rulourile să se răcească foarte bine înainte de servire. Păstrați-le la temperatura camerei.
Bine de știut:
-
- Manevrați rapid aluatul de foietaj pentru că datorită grăsimilor pe care le conține, are tendința să se înmoaie foarte repede.
-
- Timpul de gătire poate fi ușor diferit, în funcție de puterea fiecărui aparat. De aceea e bine să le verificați și să ajustați timpul după cum considerați necesar.
-
- Dacă e nevoie să coaceți rulourile în mai multe tranșe, aveți în vedere că la a doua tranșă, aparatul este deja foarte bine încins și rulourile se vor coace mai repede. Ajustați timpul de gătire!
-
- Dacă vreți să coaceți rulourile din foietaj clasic, în cuptorul electric sau cu gaz, procedați astfel: preîncăliți cuptorul la 220 de grade și coaceți rulourile timp de 15 minute. Deschideți ușa cuptorului și întoarceți rulourile pe partea cealaltă și mai coaceți încă 10 minute.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu