Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Fasole cu ciolan afumat - rețeta tradițională pas cu pas

Publicat la 7 noiembrie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

20 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 10 minute

Iahnie sau mâncare de fasole cu ciolan afumat fiert întreg și sos bogat de roșii - iată una dintre cele mai iubite mâncăruri tradiționale.

Ingrediente simple și puține, combinate cu grijă într-o mâncare fiartă pe îndelete pentru a deveni din ce în ce mai gustoasă. Află din rețeta pas cu pas cum să faci cea mai bună fasole cu ciolan afumat pentru familia ta.

fasole cu ciolan afumat

Această iahnie de fasole cu ciolan afumat este, poate, cea mai iubită rețetă tradițională . Românii o pregătesc negreșit, la fiecare început de decembrie de ziua națională a României.

Este o mâncare consistentă, extraordinar de gustoasă, făcută din cele mai simple și mai ieftine ingrediente. Ca orice mâncare țărănească, cea mai bună fasole cu ciolan este cea fiartă lent, în ceaun, la foc de lemne, dând timp gustului să se dezvolte și aromelor să se întrepătrundă.

Dar cum nu toți sau nu mereu avem ocazia să o preparăm astfel, haideți să vedem cum facem cea mai gustoasă mâncare de fasole cu ciolan afumat acasă.

Iar dacă iubiți, fasolea, încercați și rețeta mea de fasole bătută cu ceapă și usturoi sau rețeta de iahnie de fasole de post.

fasole cu ciolan afumat
Mergi direct la:
  • Ce ne trebuie - câteva cuvinte despre ingredientele principale
  • Cum se face cea mai gustoasă fasole cu ciolan afumat
  • Echipamente necesare
  • Cum se păstrează
  • Alte rețete cu fasole
  • Cu ce poți servi această mâncare de fasole cu ciolan afumat
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce ne trebuie - câteva cuvinte despre ingredientele principale

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

1. Ingrediente pentru fierberea fasolei și a ciolanului afumat

Înainte să ne apucăm de prepararea propriu-zisă a mâncării de fasole cu ciolan, trebuie să fierbem atât fasolea, cât și carnea. Se pot fierbe separat, dar un gust mai bun și mai bogat obținem dacă le punem împreună la fiert, ciolanul împrumutând boabelor de fasole din aroma lui grozavă de afumătură.

Iată mai jos ce ne trebuie pentru fierbere:

ingrediente pentru fiert fasole si ciolan aumat
  • fasole - pentru cel mai bun gust, folosiți fasole boabe, uscată. Totuși, dacă vă grăbiți, puteți folosi și fasole gata fiartă, din conservă. Calculați de 3 ori mai multă fasole din conservă față de cantitatea de boabe uscate specificată în rețetă.
  • bicarbonat de sodiu alimentar - îl folosim pentru a opări fasolea înainte de a o pune propriu-zis la fiert. În acest fel fasolea fierbe mai repede, iar pielița care învelește boabele se înmoaie mai ușor.
  • ciolan de porc - alegeți un ciolan afumat cu os și șorici. Pentru cel mai bun gust, de preferat să fie ciolan crud și nu prefiert.

2. Ingrediente pentru mâncare (iahnie) de fasole boabe cu ciolan afumat

După ce avem fasolea și ciolanul fierte, putem trece la prepararea mâncării propriu zise. Iată ce ne trebuie mai departe:

ingrediente mancare de fasole cu ciolan afumat
  • ulei - pentru călit legumele
  • legume - ceapă, morcov, ardei gras
  • condimente - cimen, boia dulce, cimbru uscat, fulgi de ardei iute (opțional), piper
  • suc de roșii - și o lingură de pastă de tomate pentru aciditate
  • verdeață - la final, pentru servit. Puteți folosi pătrunjel proaspăt sau mărar, tarhon, frunze de țelină

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum se face cea mai gustoasă fasole cu ciolan afumat

Mâncarea de fasole cu ciolan se prepară în 2 etape:

  1. mai întâi se fierb ingredientele principale - fasolea boabe uscată și ciolanul afumat întreg
  2. se călesc legumele cu sosul de roșii bine condimentat și se adaugă fasolea fiartă, și carnea curățată de pe os. Se fierb toate împreună pentru a obține o mâncare plină de savoare.

Haideți să vedem mai jos modul de preparare pas cu pas, în imagini:

Oală cu boabe de fasole puse la înmuiat.

1. Alegeți fasolea, o clătiți sub un jet de apă și o lăsați înmuiat în apă rece cât să o acopere bine, măcar 8 ore, de preferat peste noapte.

Fasole opărită cu bicarbonat.

2. Clătiți fasolea și o puneți la fiert în apă rece cu o linguriță de bicarbonat. Fierbeți 10 minute de când începe să clocotească. La suprafață se va forma o spumă albă. După cele 10 minute, scurgeți fasolea și o clătiți.

cum se opărește ciolanul afumat pentru mâncarea de fasole

3. Puneți 3 litri de apă să fiarbă și când clocotește, opăriți ciolanul pentru 5 minute apoi aruncați apa.

Fierbere boabe de fasole si ciolan in oala cu apa si condimente.

4. Într-o oală mare, de 5-6 litri puneți: ciolanul opărit, fasolea scursă, 2 cepe mari tăiate sferturi, usturoi, piper boabe, dafin și o crenguță de cimbru. Turnați aprox. 2 litri de apă, să acopere bine fasolea. NU puneți sare! Ciolanul afumat este deja sărat.

verificati daca fasolea este fiarta

5. Fierbeți pe plită, la foc mic aproximativ 2 ore. Verificați nivelul apei din când în când. Dacă folosiți oala sub presiune, fierbeți 40 de minute. Încercați boabele de fasole și carnea să vă asigurați că sunt bine fierte.

fasole cu ciolan afumat reteta - taiere ciolan fiert

6. Scoateți ciolanul, îl lăsați să se răcească și îl tăiați fâșii sau cuburi cât să poată fi luate în furculiță. Îndepărtați grăsimea în exces de pe bucățile de șorici, iar pe acesta îl tăiați fâșii.

cum se strecoara fasolea

7. Îndepărtați legumele, frunza de dafin și crenguța de cimbru, apoi scurgeți fasolea, dar nu aruncați supa! Păstrați-o deoparte.

legume călite în oală

8. Puneți uleiul să se încingă într-o cratiță care va merge la cuptor. Căliți legumele tăiate cuburi mici (ceapa, morcov, ardei gras) timp de 4-5 minute sau până când se înmoaie. La final puneți chimen, boia de ardei și mai căliți 1 minut.

oală cu iahnie de fasole cu ciolan afumat

9. Adăugați sucul de roșii, bulionul, cimbrul, apoi puneți aici fasolea scursă și carnea tăiată. Turnați din supa de la ciolan păstrată deoparte cât să acopere totul, apoi gustați și reglați gustul de sare și piper măcinat.

oala cu fasole și ciolan afumat bagata in cuptor

10. Continuați fierberea pe plită, la foc mediu-mic încă 30 de minute sau și mai simplu, dați cratița la cuptorul preîncălzit la 180 de grade tot pentru 30 de minute. Când e gata, presărați pătrunjel și serviți fasolea cu ciolan caldă, cu murături.

Echipamente necesare

Nu aveți nevoie de echipamente speciale pentru a găti o fasole cu ciolan extraordinar de bună. Dimpotrivă, fierberea pe îndelete, la foc mic dă timp gustului să se dezvolte și face orice mâncarea mai gustoasă.

Totuși, un multicooker sau o oală de gătit sub presiune poate reduce mult timpul de gătit dacă vă grăbiți.

Mie îmi place să folosesc multicookerul pe o masă în balcon, iar în felul acesta nici nu fac abur în bucătărie.

oală cu iahnie de fasole cu ciolan afumat

Cum se păstrează

Fasolea cu ciolan afumat se mănâncă caldă. Dacă mai rămâne, păstrați-o la frigider timp de 3-4 zile, în recipiente cu capac. Când vreți să o serviți o puteți încălzi pe plită la foc mic, la microunde sau în cuptor la 180 de grade pentru 10-15 minute.

Puteți face mai multă fasole cu ciolan afumat și să o congelați pentru mai târziu. Puneți mâncarea în caserole și păstrați-o la congelator până la 2-3 luni.

Lăsați-o să se decongeleze lent, peste noapte în frigider, apoi o încălziți așa cum am arătat mai sus.

fasole cu ciolan afumat

Alte rețete cu fasole

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Tocană de fasole cu măsline
    Tocană de fasole cu măsline
  • Chifteluțe din fasole boabe
    Chifteluțe din fasole boabe la cuptor
  • Pastă picantă de fasole albă
    Pastă picantă de fasole albă
  • Icre de fasole
    Icre de fasole cu ceapă verde

Cu ce poți servi această mâncare de fasole cu ciolan afumat

Iată câteva idei:

  • ardei copti la air fryer
    Ardei copți la airfryer - rumeniți perfect, fără fum și fără miros persistent!
  • Ceapa rosie in otet
    Ceapă roșie murată în oțet. Aromată și crocantă.
  • Castraveţi în saramură pentru iarnă
    Castraveţi în saramură pentru iarnă
  • conopida murata
    Conopidă murată pentru iarnă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

oală cu iahnie de fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat - rețeta tradițională

Rețeta pas cu pas pentru cea mai gustoasă iahnie sau mâncare de fasole cu ciolan afumat fiert întreg și sos bogat de roșii.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 3 hours hours
Timp total: 3 hours hours 15 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru fiert fasolea și ciolanul

  • 500 g fasole boabe uscată (aprox. 1,5 kg de fasole fiartă (din conservă))
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar (pentru fiert fasolea)
  • 1 ciolan de porc afumat cu os (aprox. 1-1,2 kg)
  • 2 cepe mari
  • 4-5 căței de usturoi
  • o crenguță de cimbru
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 linguriță piper boabe

mâncare de fasole cu ciolan afumat

  • 50 ml ulei
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 1 ardei gras roșu (sau un gogoșar)
  • 1 linguriță semințe de chimen
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță fulgi de chilli (opțional )
  • sare și piper după gust (în funcție de cât de sărat e ciolanul)
  • 1 lingură pastă de tomate (bulion)
  • 250 ml suc de roșii concentrat (cu pulpă)
  • pătrunjel proaspăt pentru servit (sau mărar, tarhon)

Instrucțiuni de preparare
 

cum se opărește fasolea

  • Alegeți fasolea, o clătiți sub un jet de apă și o lăsați înmuiat în apă rece cât să o acopere bine, măcar 8 ore, de preferat peste noapte.
    Oală cu boabe de fasole puse la înmuiat.
  • Clătiți fasolea și o puneți la fiert în apă rece cu o linguriță de bicarbonat. Fierbeți 10 minute de când începe să clocotească. La suprafață se va forma o spumă albă. După cele 10 minute, scurgeți fasolea și o clătiți.
    Fasole opărită cu bicarbonat.

cum se opărește ciolanul afumat

  • Puneți 3 litri de apă să fiarbă și când clocotește, opăriți ciolanul pentru 5 minute apoi aruncați apa.
    cum se opărește ciolanul afumat pentru mâncarea de fasole

fierbere fasole și ciolan afumat

  • Într-o oală mare, de 5-6 litri puneți: ciolanul opărit, fasolea scursă, 2 cepe mari tăiate sferturi, usturoi, piper boabe, dafin și o crenguță de cimbru. Turnați aprox. 2 litri de apă, să acopere bine fasolea. NU puneți sare! Ciolanul afumat este deja sărat.
    Fierbere boabe de fasole si ciolan in oala cu apa si condimente.
  • Fierbeți pe plită, la foc mic aproximativ 2 ore. Verificați nivelul apei din când în când. Dacă folosiți oala sub presiune, fierbeți 40 de minute. Încercați boabele de fasole și carnea să vă asigurați că sunt bine fierte.
    verificati daca fasolea este fiarta
  • Scoateți ciolanul, îl lăsați să se răcească și îl tăiați fâșii sau cuburi cât să poată fi luate în furculiță. Îndepărtați grăsimea în exces de pe bucățile de șorici, iar pe acesta îl tăiați fâșii.
    fasole cu ciolan afumat reteta - taiere ciolan fiert
  • Îndepărtați legumele, frunza de dafin și crenguța de cimbru, apoi scurgeți fasolea, dar nu aruncați supa! Păstrați-o deoparte.
    cum se strecoara fasolea

mâncare de fasole cu ciolan afumat

  • Puneți uleiul să se încingă într-o cratiță care va merge la cuptor. Căliți legumele tăiate cuburi mici (ceapa, morcov, ardei gras) timp de 4-5 minute sau până când se înmoaie. La final puneți chimen, boia de ardei și mai căliți 1 minut.
    legume călite în oală
  • Adăugați sucul de roșii, bulionul, cimbrul, chilli, apoi puneți aici fasolea scursă și carnea tăiată. Turnați din supa de la ciolan păstrată deoparte cât să acopere totul, apoi gustați și reglați gustul de sare și piper măcinat.
    oală cu iahnie de fasole cu ciolan afumat
  • Continuați fierberea pe plită, la foc mediu-mic încă 30 de minute sau și mai simplu, dați cratița la cuptorul preîncălzit la 180 de grade tot pentru 30 de minute. Când e gata, presărați pătrunjel și serviți fasolea cu ciolan caldă, cu murături.
    oala cu fasole și ciolan afumat bagata in cuptor
Valori nutriționale
Fasole cu ciolan afumat - rețeta tradițională
Valori per porție
Calorii
777
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
47
g
72
%
Colesterol
 
182
mg
61
%
Carbohidrați
 
32
g
11
%
Fibre
 
11
g
46
%
Zahăr
 
5
g
6
%
Proteine
 
55
g
110
%
Vitamina A
 
4056
IU
81
%
Calciu
 
120
mg
12
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
20 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x