Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Prajituri si torturi pentru Craciun

Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere

Publicat la 7 martie 2024 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

24 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 7 minute

Acest tort rapid cu biscuiți și cremă fină de brânză este atât de ușor de făcut chiar și de către începători. E gata în doar 30 de minute, se face fără coacere și este absolut delicios!

tort rapid cu biscuiti lotus

Avem în acest tort fără coacere 3 straturi de biscuiți fragezi, însiropați cu cafea și între ele o cremă mătăsoasă făcută rapid, fără fierbere, din cremă fină de brânză și frișcă naturală. Peste toate acestea, o glazură de ciocolată topită. Decorul este și el pe cât de simplu, pe atât de apetisant deoarece folosim pesmet de biscuiți.

Așadar dacă sunteți în căutarea unui desert bun și ușor de preparat, trebuie să încercați neapărat această prăjitură cu blat de biscuiți digestivi!

felie de tort cu biscuiti

Dacă vă plac deserturile cu biscuiți încercați și rețeta mea de cheesecake fără coacere cu biscuiți Oreo.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum facem tort rapid cu biscuiți, fără coacere - rețeta pas cu pas
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Alte deserturi rapide fără coacere
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Avem nevoie de puține ingrediente pentru acest tort delicios cu blat de biscuiți și le vedeți dintr-o privire în fotografia de mai jos:

ingrrediente listate cu etichete pentru tort de biscuiți

Găsiți cantitățile exacte în caseta cu rețeta completă de la finalul postării, de unde le puteți tipări sau salva în telefon. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

Câteva cuvinte despre inredientele principale folosite de mine:

  • biscuiți - eu am folosit biscuiții Lotus Biscoff , cei pe care îi vedeți în fotografia de mai sus
  • cafea - pentru însiropat biscuiții
  • smântână pentru frișcă - cu minim 30% grăsime, foarte rece
  • cremă de brânză - gen President, Philadelphia, etc.
  • ciocolată amăruie - pentru glazura de deasupra

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum facem tort rapid cu biscuiți, fără coacere - rețeta pas cu pas

Iată mai jos rețeta pas cu pas, cu fotografii de preparare ușor de urmărit:

preparare frișcă cu mixerul

1. Într-un castron mixați smântâna pentru frișcă până când se întărește bine.

adaugare zahar pudra în risca batuta

2. Adăugați sarea, zahărul pudră și crema de brânză puțin câte puțin.

preparare crema de cafea cu mixerul

3. Dați deoparte 300 g de cremă. Puneți aici cafeaua instant, extractul de cafea (sau rom) și omogenizați.

extract de vanilie turnat in castron cu crema de branza

4. În crema rămasă în castron puneți extractul de vanilie și omogenizați.

crema de brânză întinsă peste biscuiti

5. Așezați în tavă un strat de biscuiți trecuți foarte scurt prin lapte, cafea sau sucul de la un compot. Peste biscuiți puneți jumătate din crema albă cu vanilie.

crema de cafea peste un strat de biscuiti

6. Apoi din nou un strat de biscuiți însiropați și peste ei crema de ness.

crema alba de branza nivelata cu spatula

7. La final încă un strat de biscuiți și restul de cremă albă cu vanilie.

preparare glazura de ciocolata

8. Mărunțiți ciocolata și o puneți la topit împreună cu untul și smântâna. După ce se topește, omogenizați și lăsați-o să se răcorească puțin.

glazurare prajitură

9. Turnați glazura peste crema de deasupra. Nivelați și dați tortul la frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferat peste noapte.

decorare tort cu pesmet de biscuiți lotus

10. Dacă v-au mai rămas biscuiți și vreți să decorați tortul, mărunțiți-i grosier și presărați pesmetul obținut pe margine.

Ce puteți înlocui în rețetă

Dacă vreți să adaptați rețeta gusturilor voastre sau ingredientelor disponibile, vă las mai jos câteva sugestii:

  • biscuiți Lotus Biscoff - îi puteți înlocui cu alți biscuiți digestivi sau chiar biscuiți simpli, "populari"
  • cafea - puteți însiropa biscuiții și cu lapte, suc de fructe sau cu zeama unui compot
  • crema de brânză - puteți folosi o brânză de casă pe care să o pasați cu un blender ca să obțineți o textură mai fină sau puteți folosi mascarpone.
  • extract de cafea - se poate înlocui cu esență de rom
  • ness - puteți renunța la stratul de cremă cu aromă de cafea
  • ciocolată amăruie - puteți folosi și o ciocolată cu lapte
  • glazura - puteți decora tortul mai ușor, cu ciocolată rasă
tort rapid cu biscuiti lotus

Cum se păstrează

Paștrați tortul de biscuiți la frigider pentru 3-4 zile, eventual acoperit ca să nu prindă mirosuri de la alte alimente.

tort cu biscuiti si glazura de ciocolata

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Înmuiați biscuiții doar pentru o secundă în cafea (sau alt lichid), altfel se înmoie prea tare!
  • Este foarte important ca lichidul (cafea, lapte, compot) cu care însiropați biscuiții să fie rece, altfel aceștia absorb prea mult și se înmoaie.
  • Lăsați tortul să se răcească foarte bine, altfel va fi dificil să tăiați felii frumoase.

Alte deserturi rapide fără coacere

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Prăjitură cu mascarpone și gem de căpșuni (fără coacere)
    Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
  • Tort cu multă ciocolată şi nuci caramelizate
    Tort cu multă ciocolată şi nuci caramelizate (fără coacere)
  • Prajitura cu piscoturi si banane
    Prăjitură cu pișcoturi și banane - fără coacere, fără fierbere
  • Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată
    Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

tort rapid cu biscuiti lotus

Tort rapid cu biscuiți Lotus - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere

Acest tort rapid cu biscuiți și cremă fină de brânză este atât de ușor de făcut chiar și de către începători. E gata în jumătate de oră, se face fără coacere și este delicios!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 5 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 300 g biscuiți Lotus Biscoff
  • 200 ml lapte, cafea, compot, suc de fructe etc. (pentru însiropat biscuiții)
  • 350 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime, foarte rece)
  • 400 g cremă de brânză (gen President, Philadelphia, etc.)
  • 70 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță extract de cafea (sau rom)
  • 1 lingură cafea instant (ness)
  • un praf de sare

glazură de ciocolată - opțional

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 50 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g unt cu 82% grăsime

decor

  • 5-6 biscuiți

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un castron mixați smântâna pentru frișcă până când se întărește bine.
    preparare frișcă cu mixerul
  • Adăugați sarea, zahărul pudră și crema de brânză puțin câte puțin.
    adaugare zahar pudra în risca batuta
  • Dați deoparte 300 g de cremă. Puneți aici cafeaua instant, extractul de cafea (sau rom) și omogenizați.
    preparare crema de cafea cu mixerul
  • În crema rămasă în castron puneți extractul de vanilie și omogenizați.
    extract de vanilie turnat in castron cu crema de branza
  • Așezați în tavă un strat de biscuiți trecuți foarte scurt prin lapte, cafea sau sucul de la un compot. Peste biscuiți puneți jumătate din crema albă cu vanilie.
    crema de brânză întinsă peste biscuiti
  • Apoi din nou un strat de biscuiți însiropați și peste ei crema de ness.
    crema de cafea peste un strat de biscuiti
  • La final încă un strat de biscuiți și restul de cremă albă cu vanilie.
    crema alba de branza nivelata cu spatula

glazura de ciocolată - opțional

  • Mărunțiți ciocolata și o puneți la topit împreună cu untul și smântâna. După ce se topește, omogenizați și lăsați-o să se răcorească puțin.
    preparare glazura de ciocolata
  • Turnați glazura peste crema de deasupra. Nivelați și dați tortul la frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferat peste noapte.
    glazurare prajitură

decor

  • Dacă v-au mai rămas biscuiți și vreți să decorați tortul, mărunțiți-i grosier și presărați pesmetul obținut pe margine.
    decorare tort cu pesmet de biscuiți lotus
Valori nutriționale
Tort rapid cu biscuiți Lotus - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
Valori per porție
Calorii
874
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
66
g
102
%
Colesterol
 
165
mg
55
%
Carbohidrați
 
64
g
21
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
35
g
39
%
Proteine
 
11
g
22
%
Vitamina A
 
2146
IU
43
%
Calciu
 
196
mg
20
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
24 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x