Timp estimat pentru citit: 7 minute
Acest tort rapid cu biscuiți și cremă fină de brânză este atât de ușor de făcut chiar și de către începători. E gata în doar 30 de minute, se face fără coacere și este absolut delicios!
Avem în acest tort fără coacere 3 straturi de biscuiți fragezi, însiropați cu cafea și între ele o cremă mătăsoasă făcută rapid, fără fierbere, din cremă fină de brânză și frișcă naturală. Peste toate acestea, o glazură de ciocolată topită. Decorul este și el pe cât de simplu, pe atât de apetisant deoarece folosim pesmet de biscuiți.
Așadar dacă sunteți în căutarea unui desert bun și ușor de preparat, trebuie să încercați neapărat această prăjitură cu blat de biscuiți digestivi!
Dacă vă plac deserturile cu biscuiți încercați și rețeta mea de cheesecake fără coacere cu biscuiți Oreo.
Mergi direct la:
Ingrediente
Avem nevoie de puține ingrediente pentru acest tort delicios cu blat de biscuiți și le vedeți dintr-o privire în fotografia de mai jos:
Găsiți cantitățile exacte în caseta cu rețeta completă de la finalul postării, de unde le puteți tipări sau salva în telefon. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.
Câteva cuvinte despre inredientele principale folosite de mine:
- biscuiți - eu am folosit biscuiții Lotus Biscoff, cei pe care îi vedeți în fotografia de mai sus
- cafea - pentru însiropat biscuiții
- smântână pentru frișcă - cu minim 30% grăsime, foarte rece
- cremă de brânză - gen President, Philadelphia, etc.
- ciocolată amăruie - pentru glazura de deasupra
Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!
Cum facem tort rapid cu biscuiți, fără coacere - rețeta pas cu pas
Iată mai jos rețeta pas cu pas, cu fotografii de preparare ușor de urmărit:
1. Într-un castron mixați smântâna pentru frișcă până când se întărește bine.
2. Adăugați sarea, zahărul pudră și crema de brânză puțin câte puțin.
3. Dați deoparte 300 g de cremă. Puneți aici cafeaua instant, extractul de cafea (sau rom) și omogenizați.
4. În crema rămasă în castron puneți extractul de vanilie și omogenizați.
5. Așezați în tavă un strat de biscuiți trecuți foarte scurt prin lapte, cafea sau sucul de la un compot. Peste biscuiți puneți jumătate din crema albă cu vanilie.
6. Apoi din nou un strat de biscuiți însiropați și peste ei crema de ness.
7. La final încă un strat de biscuiți și restul de cremă albă cu vanilie.
8. Mărunțiți ciocolata și o puneți la topit împreună cu untul și smântâna. După ce se topește, omogenizați și lăsați-o să se răcorească puțin.
9. Turnați glazura peste crema de deasupra. Nivelați și dați tortul la frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferat peste noapte.
10. Dacă v-au mai rămas biscuiți și vreți să decorați tortul, mărunțiți-i grosier și presărați pesmetul obținut pe margine.
Ce puteți înlocui în rețetă
Dacă vreți să adaptați rețeta gusturilor voastre sau ingredientelor disponibile, vă las mai jos câteva sugestii:
- biscuiți Lotus Biscoff - îi puteți înlocui cu alți biscuiți digestivi sau chiar biscuiți simpli, "populari"
- cafea - puteți însiropa biscuiții și cu lapte, suc de fructe sau cu zeama unui compot
- crema de brânză - puteți folosi o brânză de casă pe care să o pasați cu un blender ca să obțineți o textură mai fină sau puteți folosi mascarpone.
- extract de cafea - se poate înlocui cu esență de rom
- ness - puteți renunța la stratul de cremă cu aromă de cafea
- ciocolată amăruie - puteți folosi și o ciocolată cu lapte
- glazura - puteți decora tortul mai ușor, cu ciocolată rasă
Cum se păstrează
Paștrați tortul de biscuiți la frigider pentru 3-4 zile, eventual acoperit ca să nu prindă mirosuri de la alte alimente.
Alte sfaturi pentru reușita rețetei
- Înmuiați biscuiții doar pentru o secundă în cafea (sau alt lichid), altfel se înmoie prea tare!
- Este foarte important ca lichidul (cafea, lapte, compot) cu care însiropați biscuiții să fie rece, altfel aceștia absorb prea mult și se înmoaie.
- Lăsați tortul să se răcească foarte bine, altfel va fi dificil să tăiați felii frumoase.
Alte deserturi rapide fără coacere
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Tort rapid cu biscuiți Lotus - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 300 g biscuiți Lotus Biscoff
- 200 ml lapte, cafea, compot, suc de fructe etc. (pentru însiropat biscuiții)
- 350 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime, foarte rece)
- 400 g cremă de brânză (gen President, Philadelphia, etc.)
- 70 g zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 linguriță extract de cafea (sau rom)
- 1 lingură cafea instant (ness)
- un praf de sare
glazură de ciocolată - opțional
- 100 g ciocolată amăruie
- 50 ml smântână pentru frișcă
- 50 g unt cu 82% grăsime
decor
- 5-6 biscuiți
Instrucțiuni de preparare
- Într-un castron mixați smântâna pentru frișcă până când se întărește bine.
- Adăugați sarea, zahărul pudră și crema de brânză puțin câte puțin.
- Dați deoparte 300 g de cremă. Puneți aici cafeaua instant, extractul de cafea (sau rom) și omogenizați.
- În crema rămasă în castron puneți extractul de vanilie și omogenizați.
- Așezați în tavă un strat de biscuiți trecuți foarte scurt prin lapte, cafea sau sucul de la un compot. Peste biscuiți puneți jumătate din crema albă cu vanilie.
- Apoi din nou un strat de biscuiți însiropați și peste ei crema de ness.
- La final încă un strat de biscuiți și restul de cremă albă cu vanilie.
glazura de ciocolată - opțional
- Mărunțiți ciocolata și o puneți la topit împreună cu untul și smântâna. După ce se topește, omogenizați și lăsați-o să se răcorească puțin.
- Turnați glazura peste crema de deasupra. Nivelați și dați tortul la frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferat peste noapte.
decor
- Dacă v-au mai rămas biscuiți și vreți să decorați tortul, mărunțiți-i grosier și presărați pesmetul obținut pe margine.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu