• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Prajituri si torturi pentru Craciun

Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 9 iul. 2025 · Publicată: 7 mart. 2024 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
30 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 7 minute

Acest tort rapid cu biscuiți și cremă fină de brânză este atât de ușor de făcut chiar și de către începători. E gata în doar 30 de minute, se face fără coacere și este absolut delicios!

tort rapid cu biscuiti lotus

Avem în acest tort fără coacere 3 straturi de biscuiți fragezi, însiropați cu cafea și între ele o cremă mătăsoasă făcută rapid, fără fierbere, din cremă fină de brânză și frișcă naturală. Peste toate acestea, o glazură de ciocolată topită. Decorul este și el pe cât de simplu, pe atât de apetisant deoarece folosim pesmet de biscuiți.

Așadar dacă sunteți în căutarea unui desert bun și ușor de preparat, trebuie să încercați neapărat această prăjitură cu blat de biscuiți digestivi!

felie de tort cu biscuiti

Dacă vă plac deserturile cu biscuiți încercați și rețeta mea de cheesecake fără coacere cu biscuiți Oreo.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum facem tort rapid cu biscuiți, fără coacere - rețeta pas cu pas
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Alte deserturi rapide fără coacere
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Avem nevoie de puține ingrediente pentru acest tort delicios cu blat de biscuiți și le vedeți dintr-o privire în fotografia de mai jos:

ingrrediente listate cu etichete pentru tort de biscuiți

Găsiți cantitățile exacte în caseta cu rețeta completă de la finalul postării, de unde le puteți tipări sau salva în telefon. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

Câteva cuvinte despre inredientele principale folosite de mine:

  • biscuiți - eu am folosit biscuiții Lotus Biscoff , cei pe care îi vedeți în fotografia de mai sus
  • cafea - pentru însiropat biscuiții
  • smântână pentru frișcă - cu minim 30% grăsime, foarte rece
  • cremă de brânză - gen President, Philadelphia, etc.
  • ciocolată amăruie - pentru glazura de deasupra

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum facem tort rapid cu biscuiți, fără coacere - rețeta pas cu pas

Iată mai jos rețeta pas cu pas, cu fotografii de preparare ușor de urmărit:

preparare frișcă cu mixerul

1. Într-un castron mixați smântâna pentru frișcă până când se întărește bine.

adaugare zahar pudra în risca batuta

2. Adăugați sarea, zahărul pudră și crema de brânză puțin câte puțin.

preparare crema de cafea cu mixerul

3. Dați deoparte 300 g de cremă. Puneți aici cafeaua instant, extractul de cafea (sau rom) și omogenizați.

extract de vanilie turnat in castron cu crema de branza

4. În crema rămasă în castron puneți extractul de vanilie și omogenizați.

crema de brânză întinsă peste biscuiti

5. Așezați în tavă un strat de biscuiți trecuți foarte scurt prin lapte, cafea sau sucul de la un compot. Peste biscuiți puneți jumătate din crema albă cu vanilie.

crema de cafea peste un strat de biscuiti

6. Apoi din nou un strat de biscuiți însiropați și peste ei crema de ness.

crema alba de branza nivelata cu spatula

7. La final încă un strat de biscuiți și restul de cremă albă cu vanilie.

preparare glazura de ciocolata

8. Mărunțiți ciocolata și o puneți la topit împreună cu untul și smântâna. După ce se topește, omogenizați și lăsați-o să se răcorească puțin.

glazurare prajitură

9. Turnați glazura peste crema de deasupra. Nivelați și dați tortul la frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferat peste noapte.

decorare tort cu pesmet de biscuiți lotus

10. Dacă v-au mai rămas biscuiți și vreți să decorați tortul, mărunțiți-i grosier și presărați pesmetul obținut pe margine.

Ce puteți înlocui în rețetă

Dacă vreți să adaptați rețeta gusturilor voastre sau ingredientelor disponibile, vă las mai jos câteva sugestii:

  • biscuiți Lotus Biscoff - îi puteți înlocui cu alți biscuiți digestivi sau chiar biscuiți simpli, "populari"
  • cafea - puteți însiropa biscuiții și cu lapte, suc de fructe sau cu zeama unui compot
  • crema de brânză - puteți folosi o brânză de casă pe care să o pasați cu un blender ca să obțineți o textură mai fină sau puteți folosi mascarpone.
  • extract de cafea - se poate înlocui cu esență de rom
  • ness - puteți renunța la stratul de cremă cu aromă de cafea
  • ciocolată amăruie - puteți folosi și o ciocolată cu lapte
  • glazura - puteți decora tortul mai ușor, cu ciocolată rasă
tort rapid cu biscuiti lotus

Cum se păstrează

Paștrați tortul de biscuiți la frigider pentru 3-4 zile, eventual acoperit ca să nu prindă mirosuri de la alte alimente.

tort cu biscuiti si glazura de ciocolata

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Înmuiați biscuiții doar pentru o secundă în cafea (sau alt lichid), altfel se înmoie prea tare!
  • Este foarte important ca lichidul (cafea, lapte, compot) cu care însiropați biscuiții să fie rece, altfel aceștia absorb prea mult și se înmoaie.
  • Lăsați tortul să se răcească foarte bine, altfel va fi dificil să tăiați felii frumoase.

Alte deserturi rapide fără coacere

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Prăjitură cu mascarpone și gem de căpșuni (fără coacere)
    Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
  • Tort cu multă ciocolată şi nuci caramelizate
    Tort cu multă ciocolată şi nuci caramelizate (fără coacere)
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane - rețetă fără coacere
  • Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată
    Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

tort rapid cu biscuiti lotus

Tort rapid cu biscuiți Lotus - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere

Acest tort rapid cu biscuiți și cremă fină de brânză este atât de ușor de făcut chiar și de către începători. E gata în jumătate de oră, se face fără coacere și este delicios!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 5 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 300 g biscuiți Lotus Biscoff
  • 200 ml lapte, cafea, compot, suc de fructe etc. (pentru însiropat biscuiții)
  • 350 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime, foarte rece)
  • 400 g cremă de brânză (gen President, Philadelphia, etc.)
  • 70 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță extract de cafea (sau rom)
  • 1 lingură cafea instant (ness)
  • un praf de sare

glazură de ciocolată - opțional

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 50 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g unt cu 82% grăsime

decor

  • 5-6 biscuiți

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un castron mixați smântâna pentru frișcă până când se întărește bine.
    preparare frișcă cu mixerul
  • Adăugați sarea, zahărul pudră și crema de brânză puțin câte puțin.
    adaugare zahar pudra în risca batuta
  • Dați deoparte 300 g de cremă. Puneți aici cafeaua instant, extractul de cafea (sau rom) și omogenizați.
    preparare crema de cafea cu mixerul
  • În crema rămasă în castron puneți extractul de vanilie și omogenizați.
    extract de vanilie turnat in castron cu crema de branza
  • Așezați în tavă un strat de biscuiți trecuți foarte scurt prin lapte, cafea sau sucul de la un compot. Peste biscuiți puneți jumătate din crema albă cu vanilie.
    crema de brânză întinsă peste biscuiti
  • Apoi din nou un strat de biscuiți însiropați și peste ei crema de ness.
    crema de cafea peste un strat de biscuiti
  • La final încă un strat de biscuiți și restul de cremă albă cu vanilie.
    crema alba de branza nivelata cu spatula

glazura de ciocolată - opțional

  • Mărunțiți ciocolata și o puneți la topit împreună cu untul și smântâna. După ce se topește, omogenizați și lăsați-o să se răcorească puțin.
    preparare glazura de ciocolata
  • Turnați glazura peste crema de deasupra. Nivelați și dați tortul la frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferat peste noapte.
    glazurare prajitură

decor

  • Dacă v-au mai rămas biscuiți și vreți să decorați tortul, mărunțiți-i grosier și presărați pesmetul obținut pe margine.
    decorare tort cu pesmet de biscuiți lotus
Nutrition Facts
Tort rapid cu biscuiți Lotus - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
Amount per Serving
Calorii
874
% Daily Value*
Grăsimi
 
66
g
102
%
Colesterol
 
165
mg
55
%
Carbohidrați
 
64
g
21
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
35
g
39
%
Proteine
 
11
g
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
30 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.