Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Prajituri si torturi pentru Craciun

Prăjitura "Cartof" – desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată

Publicat la 10 noiembrie 2024 de Iuliana Sbîrnea - 13 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

156 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru lectura articolului: 10 minute

Dacă ai crescut în România, cu siguranță îți amintești de prăjitura Cartof, acel desert rapid, fără coacere, făcut din biscuiți măcinați și cacao. În copilăria mea se găsea și în cofetării această prăjitură și arăta ca niște bulgărași tăvăliți prin pudră de cacao.

prajitura Cartof cu biscuiti, nuca si ciocolata

Îmi place și varianta cu cacao, dar eu am vrut să duc rețeta clasică la un alt nivel, de aceea, după ce am modelat cartofii din biscuiți, o parte din ei i-am trecut printr-un strat generos de ciocolată topită. Nu doar că arată spectaculos, dar și gustul devine mai intens și decadent.

Rețeta de prăjitură Cartof cu ciocolată este foarte ușoară și se face repede. Gustul ei depinde foarte mult de calitatea ingredientelor și a aromelor folosite și vă voi spune mai jos toate secretele mele ca să obțineți și voi cei mai buni "cartofi" cu ciocolată.

Prajituri Cartof in 2 variante: cu cacao si ciocolata pe farfurie alba

Din aproximativ aceleași ingrediente, dar în altă formă de prezentare, puteți face și salam de biscuiți cu nucă , încă o rețetă iubită din copilărie sau celebrele bombe cu vișine (bomboane bețive) care pe vremuri erau nelipsite de la toate revelioanele.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Video – Cum să modelați prăjitura Cartof și să o acoperiți cu ciocolată
  • Mod de preparare
  • Ce puteți înlocui în rețetă?
  • Cum se păstrează?
  • Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete cu ciocolată pe care să le încerci
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

ingrediente cu etichete pentru reteta de prajitura Cartof cu biscuiti si ciocolata

pentru 25-30 porții din prăjitura Cartof aveți nevoie de:

  • 500 g biscuiți – vă recomand să folosiți biscuiți cât mai simpli ca să puteți adăuga zahăr și arome după gustul vostru. Măcinați-i fin sau mai grosier după cum doriți să fie textura prăjiturii.
  • 100 - 150 g zahăr – adaptați cantitatea de zahăr după cât de dulci sunt biscuiții folosiți.
  • 200 g miez de nucă măcinat - aduce aromă și textură. Pentru o aromă diferită, puteți folosi și fistic sau migdale măcinate.
  • 100 g stafide - un adaos delicios, aduc dulceață și textură în prăjituri, mai ales dacă le hidratați înainte în puțin rom
  • 150 g unt – se va topi în lapte pentru a da cremozitate și a lega bine compoziția.
  • 50 g cacao – alegeți cacao neagră pentru un gust intens de ciocolată.
  • 400-600 ml lapte – se încălzește și se combină cu untul pentru a lega toate ingredientele. Adaptați cantitatea în funcție de biscuiții folosiți. De exemplu biscuiții Populari sunt mai uscați și absorb mai mult lapte decât cei digestivi sau Petit Beurre.
  • 50 ml de rom – folosiți rom Stroh 40 pentru o aroma clasică, superbă. Dacă aveți copii, se poate înlocui cu 25 ml de esență de rom sau de vanilie.

pentru decor:

Eu am făcut "cartofi" jumătate tăvăliți prin cacao și jumătate îmbrăcați în ciocolată topită. Am folosit ingredientele de mai jos. Dacă alegeți doar una dintre variante, va trebui să dublați cantitățile.

  • 50 g pudră de cacao
  • 250 g ciocolată neagră – pentru a acoperi prăjitura după modelare. Puteți folosi și ciocolată cu lapte dacă preferați o glazură mai dulce
  • 2 linguri de ulei – pentru a subția ciocolata topită și a o face mai ușor de folosit.

Video – Cum să modelați prăjitura Cartof și să o acoperiți cu ciocolată

Vă invit să vizionați și tutorialul video de mai jos unde vă arăt pașii pentru a obține prăjituri perfecte. E foarte important să vedeți exact cum arată compoziția și cum se aplică ciocolata topită pentru un rezultat delicios! Nu uitați să vă abonați la canal: Link către canal .

Mod de preparare

Biscuiți măcinați la robot pentru rețeta de prăjitură Cartof cu ciocolată

1. Pregătiri: puneți stafidele la hidratat în rom cu 30 de minute înainte. Sfărâmați biscuiții și miezul de nucă folosind un robot de bucătărie.

lapte si unt la incalzit pentru prajitura Cartof din biscuiti cu ciocolata

2. Încălziți laptele: turnați laptele într-un vas și încălziți-l la foc mic. Adăugați zahărul și untul și amestecați până când acesta se topește complet. Lăsați amestecul să se răcorească puțin, să rămână cald, dar nu fierbinte.

sirop de lapte si unt topit turnat peste biscuiti macinati pentru reteta de prajitura Cartof

3. Amestecați ingredientele: într-un bol mare, combinați biscuiții sfărâmați, stafidele, miezul de nucă măcinat și cacaoa. Turnați treptat amestecul de lapte cu unt peste ingredientele uscate, amestecând continuu. Adăugați romul și amestecați până când obțineți o compoziție omogenă, ușor de modelat.

Cum se modeleaza prajitura Cartof cu palmele umede

4. Formați prăjiturile: puteți folosi o lingură de înghețată pentru dozaj, ca să obțineți prăjituri egale. Cu mâinile ușor umezite, modelați compoziția în formă de cartofi, adică biluțe rotunde sau ovale, cam cât un ou. Așezați-le pe un grătar.

ciocolata topita la bain marie

5. Topiți ciocolata: rupeți ciocolata în bucăți mici și topiți-o pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde, amestecând din când în când. Adăugați uleiul pentru un luciu frumos și o textură mai fluidă.

Prajitura Cartof din biscuiti macinati trecuti prin ciocolata topita

6. Acoperiți prăjiturile cu cacao sau ciocolată: tăvăliți fiecare prăjitură prin pudră de cacao sau scufundați fiecare "cartof" în ciocolata topită. Apoi așezați-i pe un grătar sau pe hârtie de copt și lăsați-i la rece până când ciocolata se întărește complet.

Ce puteți înlocui în rețetă?

  • Dacă nu aveți biscuiți simpli, biscuiții Petit Beurre sau biscuiții digestivi sunt o opțiune bună, dar sunt de obicei îndulciți și cu aromă de scorțișoară, așa că vor schimba ușor gustul.
  • Puteți folosi la prăjitura Cartof cu ciocolată orice resturi de la alte prăjituri. De exemplu eu adun la congelator marginile care îmi rămân de la foile tortului Medovik sau după ce curăț cojile pentru fursecuri nuci umplute, capete de blat de tort, dacă rămân sau margini de la prăjiturile cu foi. Le păstrez într-o pungă și când adun mai multe, fac cu ele salam de biscuiți sau această minunată prăjitură Cartof cu ciocolată.
  • Puteți îmbrăca "cartofii" și în miez de nucă sau chiar în ciocolată albă, dacă doriți un strat mai dulce și mai cremos.
  • Dacă doriți o prezentare deosebită, presărați fulgi de ciocolată sau nuci tocate pe deasupra, înainte ca ciocolata să se întărească.
  • Pentru varianta de post a prăjiturii Cartof, puteți înlocui untul cu o variantă vegetală sau cu unt de cocos, iar laptele cu apă sau cu un lapte vegetal făcut în casă.

Cum se păstrează?

Prăjiturile Cartof se păstrează foarte bine în frigider, într-un recipient etanș, pentru 3-4 zile. Dacă vreți să le congelați, asigurați-vă că le înveliți individual în folie alimentară. Scoateți-le cu 30 de minute înainte de servire pentru a ajunge la temperatura optimă.

Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei

  • Nu folosiți lapte crud (nefiert) la această prăjitură mai ales dacă faceți mai multe porții și vreți să le păstrați 2-3 zile. Laptele este foarte perisabil și riscați să se strice prăjiturile.
  • Lăsați laptele și untul să dea 2-3 clocote, apoi așteptați ca amestecul să se răcorească puțin. Trebuie doar să fie călduț, dar nu fierbinte, pentru a nu risca să înmoaie prea mult compoziția de biscuiți.
  • Amestecați rapid după ce adăugați laptele și untul, astfel încât toată compoziția să se omogenizeze bine.
  • Dacă amestecul vi se pare prea uscat, mai adăugați puțin lapte (fiert, nu crud!).
  • Dacă dimpotrivă, ați pus prea mult lichid și compoziția pare prea moale, puneți castronul la frigider pentru 15-20 de minute ca să se întărească puțin untul sau mai adăugați biscuiți sau miez de nucă măcinat.
  • Gustați amestecul cu o linguriță și dacă îl doriți mai dulce, mai adăugați zahăr pudră.
  • Lucrați cu ciocolata cât mai caldă. Pe măsură ce se răcește se va întări și va îmbrăca mai greu prăjiturile.
platou cu prajituri Cartof asezate pe forme de hartie alba

Întrebări frecvente

Pot folosi margarină în loc de unt?

Da, dar untul va da prăjiturii un gust mult mai plăcut și o textură mai fină.

Ce fac dacă amestecul de biscuiți este prea moale?

Adăugați biscuiți sfărâmați sau miez de nucă măcinat până obțineți o consistență care poate fi modelată.

Cum pot obține un strat mai gros de ciocolată?

Treceți prăjiturile de două ori prin ciocolata topită, lăsându-le să se răcească între straturi.

Pot turna ciocolata deasupra, cu lingura?

Da, se poate și așa, dar zona de la baza prăjiturii va rămâne neacoperită.

Alte rețete cu ciocolată pe care să le încerci

Dacă ți-a plăcut această rețetă de Prăjitură Cartof cu ciocolată, îți recomand să încerci și alte deserturi asemănătoare de pe blog:

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • Ciocolata de casa cu lapte praf
    Ciocolată de casă cu lapte praf. Cea mai simplă rețetă.
  • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
    Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

prăjitura cartof cu biscuiti si ciocolata

Prăjitura "Cartof" – desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată

Prăjitura Cartof din biscuiți, cu unt și lapte, acoperită cu ciocolată sau cacao, este un desert rapid și decadent, ideal pentru orice ocazie.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 25 -30 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot philips
robot de bucătărie
lingură înghețată
lingură înghețată
gratar racire prajituri
grătar răcire

Ingrediente
 

  • 500 g biscuiți
  • 100 - 150 g zahăr (adaptați după gust)
  • 200 g miez de nucă măcinat
  • 100 g stafide
  • 150 g unt
  • 50 g cacao
  • 400-600 ml lapte (în funcție de biscuiții folosiți)
  • 50 ml de rom Stroh 40 (sau esență de rom)

pentru decor

  • 50 g pudră de cacao
  • 250 g ciocolată neagră
  • 2 linguri de ulei

Notă: Eu am făcut "cartofi" jumătate tăvăliți prin cacao și jumătate îmbrăcați în ciocolată topită. Dacă alegeți doar una dintre variante, va trebui să dublați cantitățile.

Instrucțiuni de preparare
 

  • Pregătiri: puneți stafidele la hidratat în rom cu 30 de minute înainte. Sfărâmați biscuiții și miezul de nucă folosind un robot de bucătărie.
    Biscuiți măcinați la robot pentru rețeta de prăjitură Cartof cu ciocolată
  • Încălziți laptele: turnați laptele într-un vas și încălziți-l la foc mic. Adăugați zahărul și untul și amestecați până când acesta se topește complet. Lăsați amestecul să se răcorească puțin, să rămână cald, dar nu fierbinte.
    lapte si unt la incalzit pentru prajitura Cartof din biscuiti cu ciocolata
  • Amestecați ingredientele: într-un bol mare, combinați biscuiții sfărâmați, stafidele, miezul de nucă măcinat și cacaoa. Turnați treptat amestecul de lapte cu unt peste ingredientele uscate, amestecând continuu. Adăugați romul și amestecați până când obțineți o compoziție omogenă, ușor de modelat.
    sirop de lapte si unt topit turnat peste biscuiti macinati pentru reteta de prajitura Cartof
  • Formați prăjiturile: puteți folosi o lingură de înghețată pentru dozaj, ca să obțineți prăjituri egale. Cu mâinile ușor umezite, modelați compoziția în formă de cartofi, adică biluțe rotunde sau ovale, cam cât un ou. Așezați-le pe un grătar.
    Cum se modeleaza prajitura Cartof cu palmele umede
  • Topiți ciocolata: rupeți ciocolata în bucăți mici și topiți-o pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde, amestecând din când în când. Adăugați uleiul pentru un luciu frumos și o textură mai fluidă.
    ciocolata topita la bain marie
  • Acoperiți prăjiturile cu cacao sau ciocolată: tăvăliți fiecare prăjitură prin pudră de cacao sau scufundați fiecare "cartof" în ciocolata topită. Apoi așezați-i pe un grătar sau pe hârtie de copt și lăsați-i la rece până când ciocolata se întărește complet.
    Prajitura Cartof din biscuiti macinati trecuti prin ciocolata topita
Valori nutriționale
Prăjitura "Cartof" – desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată
Valori per porție
Calorii
279
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
17
g
26
%
Colesterol
 
15
mg
5
%
Carbohidrați
 
33
g
11
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
15
g
17
%
Proteine
 
4
g
8
%
Vitamina A
 
179
IU
4
%
Calciu
 
54
mg
5
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

 

 

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
156 shares

Comentarii

  1. Carmen m a zis

    decembrie 14, 2015 at 1:05 pm

    Ce bunatate trebuie sa fie prajiturica asta!! Daca mai umblu mult pe blog ma ingras numai din poze

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 14, 2015 at 6:32 pm

      Mai umbla, mai umbla :))

      Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 14, 2015 at 6:32 pm

      Mai umbla, mai umbla :))

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    decembrie 10, 2015 at 10:24 am

    Prajiturelele astea sunt si pe lista mea de ”to do” pentru meniul de sarbatori. Sau dupa sarbatori ca sa folosesc resturile de la prajituri 😉
    Am reteta veche de la matusa mea si vreau sa o testez. Sa vedem ce iese :))

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 12, 2015 at 11:41 pm

      Abia astept sa vad si varianta matusii tale. Si eventual sa o gust 🙂

      Răspunde
  3. Mihaela Pojogu a zis

    decembrie 09, 2015 at 1:18 pm

    Eu chiar am crezut ca au ciocolata in compozitie, seamana ca niste trufe. Le retin!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 09, 2015 at 1:33 pm

      Au ciocolata crocanta pe exterior 🙂

      Răspunde
  4. Sonia B a zis

    decembrie 09, 2015 at 11:30 am

    Din cate imi aduc aminte, in copilaria mea cartofii erau dati mai mult prin cacao, decat prin ciocolata 😀 dar ii asezonam cu niste frisca, pe care o luam tot de la cofetarie! Ce amintiri dulci!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 09, 2015 at 11:39 am

      Da, asa mi-i amintesc si eu, dati prin cacao si asa semanau mai mult cu cartofii. Dar n-am putut sa ma abtin, prin ciocolata sunt mai buni 🙂

      Răspunde
  5. Roxana a zis

    decembrie 09, 2015 at 10:50 am

    Pare foarte buna si reteta usoara. Cam cate bucati ti-au iesit?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 09, 2015 at 11:37 am

      18 bucati mi-au iesit mie. Depinde cat de mari ii faci.

      Răspunde
  6. irina a zis

    decembrie 09, 2015 at 10:11 am

    Si eu stiu prajitura asta din copilarie. A ta arata fabulos, felicitari pentru poze si multumesc de reteta, o fac si eu.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 09, 2015 at 11:36 am

      Multumesc si eu pentru feed back, Irina!

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x