• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Fără carne

Clătite cu ciuperci şi smântână la cuptor

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 11 ian. 2022 · Publicată: 10 feb. 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 4 comentarii
157 shares
Mergi la rețetă

Clătite cu ciuperci şi smântână la cuptor

Clătitele cu ciuperci şi smântână la cuptor sunt delicioase şi pot fi foarte potrivite pentru o cină în familie. Chiar dacă veniţi târziu de la serviciu, clătitele le puteţi face dinainte, poate în week-end când aveţi ceva mai mult timp şi să le păstraţi o zi sau două la frigider. Apoi doar le umpleţi cu ciuperci şi să le băgaţi la cuptor.

Daca aveți un pic mai mult timp la dispoziție puteți încerca și rețeta de clătite cu carne tocată și ciuperci la cuptor . E delicioasă!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Clătite cu ciuperci şi smântână la cuptor

Clătite cu ciuperci şi smântână la cuptor

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 1 hour hour
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 30 minutes minutes
Număr de porții: 1 oră 30 minute
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru 2 porţii (4 clătite umplute)

pentru clătite

  • 100 ml de lapte
  • 50 ml apă minerală
  • 1 ou
  • 80 g făină
  • 1 lingură de unt topit (sau ulei)
  • 1 praf de sare

pentru umplutură

  • 200 g ciuperci
  • 4 ouă
  • 200 g smântână
  • 2-3 linguri de ulei vegetal
  • sare (piper, nucşoară-după gust)
  • puţin mărar proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

Multiplicaţi cantităţile din lista de ingrediente pentru câte porţii doriţi să faceţi. Pentru prepararea clătitelor, am explicat foarte detaliat aici cum se fac clătitele - reţeta de bază.

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu unt sau cu ulei un vas potrivit ca mărime, care va merge la cuptor.
  • Tocaţi ciupercile cubuleţe pe care le căliţi câteva minute într-o tigaie în care aţi pus puţin ulei. Adăugaţi şi puţin mărar tocat.
  • Bateţi 2 ouă împreună cu 100 g de smântână. Condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară măcinată după gust, apoi turnati compoziţia peste ciupercile din tigaie.
  • Umpleţi clătitele cu amestecul de smântână şi ciuperci şi rulaţi-le în aşa fel încât să nu curgă umplutura.
  • Aşezaţi clătitele una lângă alta în tavă. Deasupra turnaţi celelalte 2 ouă bătute împreună cu condimente după gust şi cu restul de 100 g de smântână.
  • Daţi tava la cuptor pentru 20-25 de minute până când umplutura este bine închegată iar clătitele s-au rumenit frumos deasupra.
  • Serviţi calde sau reci, presărate cu mărar proaspăt.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Clătite cu ciuperci şi smântână la cuptor

Clătite cu ciuperci şi smântână la cuptor

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de clătite cu ciuperci şi smântână la cuptor pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Clătite cu ciuperci şi smântână la cuptor

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
157 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    februarie 10, 2016 at 4:22 pm

    Ah... ce reteta ispititoare 🙂
    Stii ca am niste ciuperci care asteapta cuminti sa fie transformate in ceva bun? :p

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 10, 2016 at 5:01 pm

      Pai atunci ma bucur ca te-am ispitit 🙂

      Răspunde
      • mihai carasal a zis

        noiembrie 12, 2017 at 4:01 pm

        Bun aceasta reteta este foarte buna am comprobato aceasta reteta astăzi

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          noiembrie 12, 2017 at 7:32 pm

          Ma bucur ca v-a placut. Sa va fie de bine!

          Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.