• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Prajituri si torturi pentru Craciun

Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 12 oct. 2025 · Publicată: 12 oct. 2025 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 12 minute

Cremșnit, cremeș sau crempita - un desert clasic care nu se demodează niciodată. Straturile crocante de aluat fraged cu unt îmbrățișează o cremă fină de vanilie, ușor aerată, dar consistentă. E genul acela de prăjitură care dispare imediat de pe platou, indiferent dacă o faceți pentru o zi obișnuită sau pentru o masă festivă.

Cremșnit clasic de casă cu cremă de vanilie aerată și foi fragede, presărat cu zahăr pudră.

Cremșnit - prăjitura copilăriei

Rețeta asta de cremșnit cu aluat de casă nu e cea mai rapidă, dar tocmai de aceea are acel farmec aparte. Nu se compară cu variantele din foi cumpărate. Aici, totul e făcut cu mâna voastră, de la aluatul fraged cu unt, până la crema parfumată cu păstaie de vanilie adevărată.
Este un desert perfect pentru weekend, pentru sărbători sau pentru când vreți să vă impresionați musafirii fără să folosiți ingrediente sofisticate.

Dacă sunteți fani ai deserturilor cu vanilie, mai puteți încerca și tortul Napoleon cu foi de casă sau prăjitura Tosca cu mac, două rețete simple și de efect.

Cremșnit de casă cu foi fragede și strat generos de cremă de vanilie, pudrat cu zahăr
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Mod de preparare - rețeta pas cu pas (cu fotografii)
  • Important - albușurile rămân crude în crema de cremșnit?
  • Cum se servește cremșnitul
  • Cum se păstrează
  • Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

pentru aluat fraged de casă

Ingrediente listate cu etichete pentru aluat fraged - foietaj de casa cu unt pentru cremsnit
  • 500 g făină tip 000 - ideală pentru un aluat fraged și aerat, nu folosiți făină integrală!
  • 300 g unt 82% grăsime - foarte rece, de la congelator. Se poate înlocui total sau parțial cu untură, vedeți aici echivalența.
  • 170 ml apă foarte rece - apa rece ajută la frăgezirea aluatului și oprește topirea untului în timpul frământării
  • 1 ou - leagă aluatul și contribuie la elasticitate
  • 1 linguriță sare - intensifică gustul
  • 1 lingură oțet de 9 grade - ajută la frăgezirea și stabilitatea aluatului, nu se simte la gust

în plus

  • 50 g unt moale - pentru plierile aluatului

pentru crema aerată de vanilie cu albuș de ou

Ingrediente listate cu etichete pentru crema de vanilie cu albusuri folosita la reteta de cremsnit de casa
  • 1 l lapte - ideal cu 3,5% grăsime, nu degresat.
  • 1 păstaie de vanilie - pentru o aromă autentică, naturală, net superioară esenței de vanilie. Puteți înlocui cu pastă sau extract natural de vanilie.
  • 150 g amidon de porumb - este un agent de îngroșare stabil și oferă o textură fină; Vedeți aici cum se poate înlocui cu făină.
  • 6 ouă (mărime L) - sau 8 ouă mărime S sau M (folosim și albușuri și gălbenușuri)
  • 150 g zahăr - împărțit între cremă și albușuri
  • 10 g gelatină granule
  • un praf de sare

Mod de preparare - rețeta pas cu pas (cu fotografii)

Pregătirea aluatului cu unt pentru foile de cremșnit

Amestec lichid din ou, apă rece și oțet pentru aluat fraged de cremșnit.

1. Amestecați apa rece cu oul și oțetul, puneți amestecul la frigider.

Unt rece, dat pe răzătoare și amestecat cu făină pentru aluat fraged de cremșnit.

2. Radeți untul foarte rece peste făina amestecată cu sarea.

Amestecarea ingredientelor pentru foietaj de casă, prepararea aluatului de cremșnit

3. Turnați lichidul rece peste făină și frământați rapid doar până se leagă aluatul, nu mai mult!

Aluat de cremșnit învelit în folie alimentară și lăsat la rece pentru frăgezime și foițe

4. Împachetați aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 de minute.

Plierea aluatului fraged cu unt

Ungerea aluatului fraged cu unt moale pentru stratificarea foilor de cremșnit

5. Scoateți aluatul și îl întindeți într-un dreptunghi de ~40x20 cm. Ungeți foaia de aluat cu 25 g unt moale.

Cum se împăturește corect aluatul fraged pentru foi de cremșnit unse cu unt moale - tehnica plierii

6. Pliați aluatul astfel: aduceți marginile lungi spre centru, astfel încât să se atingă, dar fără să se suprapună.

Pliere tip carte a aluatului cu unt pentru foi de cremșnit stratificate

7. Apoi îl împăturiți în două, ca pe o carte. Înveliți-l din nou în folie și lăsați-l la frigider 30 de minute.

Aluat fraged cu unt întins pe masă cu sucitorul pentru foile de cremșnit.

8. Repetați încă o dată întinderea, ungerea și plierea aluatului exact ca la pasul anterior. Lăsați-l la frigider încă 30 de minute.

Coacerea foilor

Aluat de cremșnit cu unt făcut în casă, întins în tavă și înțepat cu furculița înainte de coacere

9. Împărțiti aluatul în două părți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie de aprox. 32x24 cm. Înțepați aluatul cu o furculiță, ca să nu se umfle neuniform.

Sfat: foaia de deasupra o puteți tăia înainte de coacere în pătrate de ~8x8 cm.

Foi de cremșnit cu aluat foietaj de casă, coapte la cuptor și tăiate în porții egale

10. Coaceți foile, pe rând, în cuptor preîncălzit la 190°C, timp de ~20-25 de minute sau până devin aurii. Lăsați-le să se răcească.

Prepararea cremei de vanilie cu spumă de albușuri și gelatină

Lapte infuzat cu vanilie strecurat prin sită fină pentru crema de vanilie.

11. Puneți 900 ml lapte pe foc împreună cu semințele și tecile păstăii de vanilie. Lăsati să dea s-3 clocote, apoi lăsați-l acoperit pentru 15 minute. Strecurați laptele printr-o sită ca să îndepărtați semințele de vanilie.

Gălbenușuri amestecate cu amidon și lapte rece pentru crema de vanilie a cremșnitului.

12. Separat, amestecați gălbenușurile cu 100 ml lapte rece, amidonul, sarea și jumătate din cantitatea de zahăr.

Crema de vanilie fiartă pe foc mic până se îngroașă pentru cremșnit.

13. Turnați laptele strecurat peste peste amestecul de gălbenușuri, amestecați, apoi mutați totul într-o oală încapătoare și fierbeți la foc mic până se îngroașă crema.

Gelatină granule pusă la hidratat în apă rece pentru crema de vanilie a cremșnitului.

14. Puneți gelatina la hidratat în 100 ml de apă rece.

albușuri bătute cu mixerul

15. Bateți albușurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi adăugați restul de zahăr și mixați din nou până devin spumă tare.

Albușuri bătute spumă încorporate în crema fierbinte de vanilie pentru cremșnit.

16. Dați crema jos de pe foc și imediat încorporați albușurile, treptat, cu mișcări largi, ca să nu se lase. La final puneți și gelatina hidratată și amestecați să se încorporeze.

Important - albușurile rămân crude în crema de cremșnit?

Nicidecum! Crema de vanilie se îngroașă la aproximativ 82-85°C, iar albușurile încep să se coaguleze deja la 62-65°C. Bacteriile periculoase (inclusiv Salmonella) sunt distruse dacă temperatura depășește 70°C timp de câteva secunde. Așadar, când spuma de albuș se adaugă în crema fierbinte, ea se sterilizează complet și devine sigură pentru consum, păstrând în același timp textura aerată a cremei.

Cum se asamblează cremșnitul

Crema fină de vanilie turnată și întinsă peste foaia de cremșnit făcută în casă.

17. Puneți foaia întreagă pe fundul tăvii, turnați crema caldă și nivelați bine. Așezați deasupra bucățile tăiate din a doua foaie.

Cremșnit de casă montat în tavă, acoperit cu folie alimentară pentru răcire la frigider.

18. Dați prăjitura la frigider pentru 4 ore sau peste noapte. Presărați zahăr pudră deasupra și porționați pe conturul pătrățelelor.

Cum se servește cremșnitul

Cremșnitul este perfect rece, direct de la frigider. Se taie ușor datorită pătrățelelor deja tăiate în foaia superioară.
Merge de minune alături de o cafea neagră, un ceai de vanilie sau un pahar de lapte rece.
Puteți servi cu un strop de dulceață de vișine sau fructe proaspete pentru contrast.
Merge foarte bine ca desert la mesele festive, dar și ca prăjitură de weekend.

Porții de cremșnit pufos cu cremă de vanilie și foi fragede de casă, servite pe farfurii albe.

Cum se păstrează

Cremșnitul se păstrează foarte bine la frigider, acoperit cu folie sau într-o caserolă ermetică, până la 3 zile.
Nu recomand congelarea, deoarece crema de vanilie își poate modifica textura la decongelare.
Dacă vreți să-l pregătiți în avans, puteți coace foile cu o zi înainte și le păstrați la temperatura camerei învelite în hârtie.

Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei

  • Răciți bine toate ingredientele pentru aluat. Untul trebuie să fie congelat!
  • Frământați rapid - scopul este să NU topiți untul în palme.
  • Înțepați bine foile înainte de coacere pentru a nu se umfla haotic.
  • Adăugați albușurile în crema fierbinte, nu după ce se răcește - așa se sterilizează și se stabilizează mai bine.
  • Dacă vreți porții perfecte, folosiți o riglă la tăiere și un cuțit bine ascuțit, trecut prin apă fierbinte.

Întrebări frecvente

Pot folosi foi de foietaj din comerț?

Da, dar de obicei acesta e făcut cu margarină sau ulei de palmier, iar gustul va fi diferit. Aluatul de casă este mai fraged, mai aromat și mai sănătos.

Cu ce pot înlocui amidonul de porumb?

Cu făină, dar în cantitate mai mare (aproximativ 300 g), dar crema nu va fi la fel de fină.

Pot înlocui zahărul cu miere?

Mierea nu e recomandată în această cremă, pentru că modifică textura. Mai bine folosiți un îndulcitor stabil termic.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.

Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie

Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie. Rețetă clasică explicată pas cu pas. Textură perfectă, gust autentic!
No ratings yet
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour
răcire: 4 hours hours
Timp total: 5 hours hours 30 minutes minutes
Număr de porții: 12
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Ingrediente
 

aluat - foietaj de casă simplificat

  • 500 g făină tip 000
  • 300 g unt 82% grăsime
  • 170 ml apă foarte rece
  • 1 ou
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură oțet de 9 grade

în plus

  • 50 g unt moale (pentru plierile aluatului)

crema de vanilie cu albușuri

  • 1 l lapte 3 (5% grăsime)
  • 6 ouă mărime L (sau 8 ouă marime S sau M)
  • 150 g amidon de porumb
  • 150 g zahăr
  • 1 păstaie de vanilie
  • 10 g gelatină granule
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

Pregătirea aluatului cu unt pentru foile de cremșnit

  • Amestecați apa rece cu oul și oțetul, puneți amestecul la frigider.
    Amestec lichid din ou, apă rece și oțet pentru aluat fraged de cremșnit.
  • Radeți untul foarte rece peste făina amestecată cu sarea.
    Unt rece, dat pe răzătoare și amestecat cu făină pentru aluat fraged de cremșnit.
  • Turnați lichidul rece peste făină și frământați rapid doar până se leagă aluatul, nu mai mult!
    Amestecarea ingredientelor pentru foietaj de casă, prepararea aluatului de cremșnit
  • Împachetați aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 de minute.
    Aluat de cremșnit învelit în folie alimentară și lăsat la rece pentru frăgezime și foițe

Plierea aluatului fraged cu unt

  • Scoateți aluatul și îl întindeți într-un dreptunghi de ~40x20 cm. Ungeți foaia de aluat cu 25 g unt moale.
    Ungerea aluatului fraged cu unt moale pentru stratificarea foilor de cremșnit
  • Pliați aluatul astfel: aduceți marginile lungi spre centru, astfel încât să se atingă, dar fără să se suprapună.
    Cum se împăturește corect aluatul fraged pentru foi de cremșnit unse cu unt moale - tehnica plierii
  • Apoi îl împăturiți în două, ca pe o carte. Înveliți-l din nou în folie și lăsați-l la frigider 30 de minute.
    Pliere tip carte a aluatului cu unt pentru foi de cremșnit stratificate
  • Repetați încă o dată întinderea, ungerea și plierea aluatului exact ca la pasul anterior. Lăsați-l la frigider încă 30 de minute.
    Aluat fraged cu unt întins pe masă cu sucitorul pentru foile de cremșnit.

Coacerea foilor

  • Împărțiti aluatul în două părți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie de aprox. 32x24 cm. Înțepați aluatul cu o furculiță, ca să nu se umfle neuniform. Sfat: foaia de deasupra o puteți tăia înainte de coacere în pătrate de ~8x8 cm.
    Aluat de cremșnit cu unt făcut în casă, întins în tavă și înțepat cu furculița înainte de coacere
  • Coaceți foile, pe rând, în cuptor preîncălzit la 190°C, timp de ~20-25 de minute sau până devin aurii. Lăsați-le să se răcească.
    Foi de cremșnit cu aluat foietaj de casă, coapte la cuptor și tăiate în porții egale

Prepararea cremei de vanilie cu spumă de albușuri și gelatină

  • Puneți 900 ml lapte pe foc împreună cu semințele și tecile păstăii de vanilie. Lăsati să dea s-3 clocote, apoi lăsați-l acoperit pentru 15 minute. Strecurați laptele printr-o sită ca să îndepărtați semințele de vanilie.
    Lapte infuzat cu vanilie strecurat prin sită fină pentru crema de vanilie.
  • Separat, amestecați gălbenușurile cu 100 ml lapte rece, amidonul, sarea și jumătate din cantitatea de zahăr.
    Gălbenușuri amestecate cu amidon și lapte rece pentru crema de vanilie a cremșnitului.
  • Turnați laptele strecurat peste peste amestecul de gălbenușuri, amestecați, apoi mutați totul într-o oală încapătoare și fierbeți la foc mic până se îngroașă crema.
    Crema de vanilie fiartă pe foc mic până se îngroașă pentru cremșnit.
  • Puneți gelatina la hidratat în 100 ml de apă rece.
    Gelatină granule pusă la hidratat în apă rece pentru crema de vanilie a cremșnitului.
  • Bateți albușurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi adăugați restul de zahăr și mixați din nou până devin spumă tare.
    albușuri bătute cu mixerul
  • Dați crema jos de pe foc și imediat încorporați albușurile, treptat, cu mișcări largi, ca să nu se lase. La final puneți și gelatina hidratată și amestecați să se încorporeze.
    Albușuri bătute spumă încorporate în crema fierbinte de vanilie pentru cremșnit.

Cum se asamblează cremșnitul

  • Puneți foaia întreagă pe fundul tăvii, turnați crema caldă și nivelați bine. Așezați deasupra bucățile tăiate din a doua foaie.
    Crema fină de vanilie turnată și întinsă peste foaia de cremșnit făcută în casă.
  • Dați prăjitura la frigider pentru 4 ore sau peste noapte. Presărați zahăr pudră deasupra și porționați pe conturul pătrățelelor.
    Cremșnit de casă montat în tavă, acoperit cu folie alimentară pentru răcire la frigider.

Bine de știut:

  • Răciți bine toate ingredientele pentru aluat. Untul trebuie să fie congelat!
  • Frământați rapid - scopul este să NU topiți untul în palme.
  • Înțepați bine foile înainte de coacere pentru a nu se umfla haotic.
  • Adăugați albușurile în crema fierbinte, nu după ce se răcește - așa se sterilizează și se stabilizează mai bine.
  • Dacă vreți porții perfecte, folosiți o riglă la tăiere și un cuțit bine ascuțit, trecut prin apă fierbinte.
Nutrition Facts
Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie
Amount per Serving
Calorii
822
% Daily Value*
Grăsimi
 
45
g
69
%
Grăsimi saturate
 
26
g
163
%
Grăsimi nesaturate
 
1
g
Grăsimi polinesaturate
 
3
g
Grăsimi monosaturate
 
12
g
Colesterol
 
256
mg
85
%
Carbohidrați
 
88
g
29
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
25
g
28
%
Proteine
 
18
g
36
%
Net Carbohydrates
 
86
g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Ați încercat vreodată să faceți cremșnit cu foi de casă? Merită toată munca, iar gustul este cu adevărat diferit! Lăsați un comentariu cu impresii sau întrebări, iar dacă v-a plăcut rețeta, distribuiți-o și prietenilor.
Pentru mai multe rețete de prăjituri cu aluat fraged și deserturi clasice, rămâneți aproape de blogul Bucate Aromate!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required